Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
bence0330 írta: ↑2025.08.14. 12:58:41Huijsen jónak tűnik, de ettől a Carrestól nem vagyok elájulva. Lehet, hogy megy a mantra, hogy egy meccsen levette Yamalt, ami sok játékosnak sikerült, nem volt mindig jó meccse Yamalnak. A másik mérkőzésen viszont nem jött már úgy be. Javulnak Mendyhez vagy Fran Garciához képest, de nem egy klasszis alapanyag a gyerek. A spanyol inkább.Messa írta: ↑2025.08.14. 12:20:31
Fontos, de sok olyan sikeres csapat van, ahol nincs ilyen játékos. Szerintem a Madridban ez azért volt extrém hangsúlyos, mert a két sikeredzőjük az elmúlt 11 évből igazaából lényegi rendszer nélkül focizott, rábízva a meccseket a sztárgárdára, és inkább ezt segítendő gondolkodtak apróságokon, és emiatt kiemelten fontos volt az "agy" a pályán. De most itt teljes paradigmaváltás történik, kétlem, hogy bajban lennének emiatt - persze majd kiderül, remélem neked/nektek lesz igazatok.
Azért baromi jó középpályásaik vannak, csak egy Cama-Valverde igényelték a rendszert (Tchoua szerintem sokkal inkább egyénileg is megállja a helyét). Güler lehet, hogy még nincs Modricék szintjén, de messze sincs annyira tőle, pusztán osztogatásban szerintem amúgy megvan, inkább az a plusz hiányzik ott, amit Modric meghökkentő módon még védekezésben is tudott azzal a testtel.
És még egy fontos dolog, Ancelottinál alapvetően olyan kontrára ment a dolog, ahol egy ilyen Kroos-Modric féle középpályás gyorsan, és pontosan forgat. Szerintem ez is kicsit hátrányba kerül most, egy olyan játékos, aki vonalakat át tud törni passzal (Güler ebben klasszis), fontosabb lesz. Nyilván sok átmenet lesz így is, de sokkal többet lesznek az ellenfél kapujánál is várhatóan.
De majd kiderül.![]()
Ha az átigazolási szezon elején azt mondják, hogy elvernek 170 milliót és csak Modric meg Lucas Vayquez távozik én jobban megijedtem volna mint, ami kisült belőle.
Ha Alonso Mbappéval és Viniciusszal nem tud mit kezdeni védekezésben, akkor igazolhatnak akárkit a nagyobb csapatok ellen megfőnek még a bajnokságban is. De egy jól megszervezett kisebb szintén veszélyes lehet. Egy csapat sem bírja el, hogy két játékosa teng-leng elől, nem pressingelnek rendesen és nem zárnak vissza. Egy Mbappé sérüléssel pedig ugyanúgy meg lesznek lőve, mint amekkora gond lehetett volna nekünk tavaly Raphinha vagy Yamal kidőlése. Illetve nálunk is ég és föld volt tavaly utóbbi ősze és tavasza. Ha így kezdi már a szezont az elég komoly plusz.
A klub VB nem tudom mennyire mérvadó, az alapján nem ijedtem meg, ezt a felkészülési meccsüket nem láttam, de kb. olyan lehetett, mint nekünk egy Szöul ellen. Egy kiesőjelölt osztrák csapat ellen nem tudom mit lehet leszűrni.
Az őszt kellene nagyon megnyomni, pihentebbek vagyunk, sokkal jobban is összeállt már a csapat tavalyhoz képest, plusz Bellingham is hiányozni fog nekik október/novemberig.
Én abban bízom nagyon, hogy Viniciust nem adják el. Mbappé érkezésével nagyon visszaesett és nem is nagyon fog úgy érvényesülni mint korábban, a személyisége is jót tesz majd ott. Nem hiányzik, hogy besöpörjenek egy csomó pénzt és tudjanak lyukakra venni igazán minőségi játékosokat.
De azért Alonso sem panaszkodhat. Kapott embereket hiányposztokra, nem úgy kell nekiállni, mint Ancelottinak évről évre.
Fontos, de sok olyan sikeres csapat van, ahol nincs ilyen játékos. Szerintem a Madridban ez azért volt extrém hangsúlyos, mert a két sikeredzőjük az elmúlt 11 évből igazaából lényegi rendszer nélkül focizott, rábízva a meccseket a sztárgárdára, és inkább ezt segítendő gondolkodtak apróságokon, és emiatt kiemelten fontos volt az "agy" a pályán. De most itt teljes paradigmaváltás történik, kétlem, hogy bajban lennének emiatt - persze majd kiderül, remélem neked/nektek lesz igazatok.Messa írta: ↑2025.08.14. 12:20:31Szerintem ez utóbbi kulcskérdés, tavaly is épp a fontos, nagy meccseken jött ki ez a gyengeségük, Kroost meg Modricot semmilyen szinten nem tudták pótolni. A Madrid velük, tőlük volt igazán félelmetes, az ő prime korszakukban.Barcaman1993 írta: ↑2025.08.14. 08:19:43Tavaly is ég és föld volt a különbség játékban köztünk, mégis szoros volt a bajnokság. Én idén sem várok mást. Azt én mindenképp gyengeségnek látom, hogy nincsen igazán szervező játékosuk. Kroost sem sikerült pótolni, erre elment Modric is.
Szerintem ez utóbbi kulcskérdés, tavaly is épp a fontos, nagy meccseken jött ki ez a gyengeségük, Kroost meg Modricot semmilyen szinten nem tudták pótolni. A Madrid velük, tőlük volt igazán félelmetes, az ő prime korszakukban. Güler szerintem még nincs azon a szinten, hogy őket teljesen ki tudja váltani. A középpályán most köröket verünk rájuk, tartom, hogy hosszú távon a bajnokságban ez ismét ki fog tükröződni, a BL-ben meg úgyis lesz olyan párharc, ahol egy jó védelem megfogja Bappét meg Viniciust, onnantól meg nagyjából megállt a tudomány. Nem véletlenül érdeklődtek Vitinha iránt, ő perpillanat talán top1 cm poszton. Persze hülye lett volna a psg eladni, nem hemzseg a piac most extra képességű belső középpályásoktól.Barcaman1993 írta: ↑2025.08.14. 08:19:43Tavaly is ég és föld volt a különbség játékban köztünk, mégis szoros volt a bajnokság. Én idén sem várok mást. Azt én mindenképp gyengeségnek látom, hogy nincsen igazán szervező játékosuk. Kroost sem sikerült pótolni, erre elment Modric is.
Szerintem Xabi rendszerében ez nem olyan fontos hiány, sokkal komolyabb rendszer van, sokkal jobban együtt, csapatként mozognak a játékosok, ami valamennyire elfedi ezt, de Güler mélységi és vonalakat áttörő lasztijai szerintem eleve kb kétharmadrészt pótolják az ilyen jellegű középpályást, és Xabi állítólag kulcsjátékosnak szánja, nem meglepő módon.Barcaman1993 írta: ↑2025.08.14. 08:19:43Az a baj, hogy bármennyire is jók, vagy akár gyengék lesznek, a bajnokság csapatainak 70-80%-a ellen az is elég lesz, hogy Mbappe szórja a gólokat. Tavaly is ég és föld volt a különbség játékban köztünk, mégis szoros volt a bajnokság. Én idén sem várok mást. Azt én mindenképp gyengeségnek látom, hogy nincsen igazán szervező játékosuk. Kroost sem sikerült pótolni, erre elment Modric is.
Jók lesznek, ez a balhátvéd igazolás is ügyesnek tűnik, Yamalt pl. zsebre tette még a Benfica játékosaként.bence0330 írta: ↑2025.08.13. 18:09:00Láttam kicsit az utolsó meccsükből, meg megnéztem az összefoglalót, illetve elolvastam elég sok véleményt madridi oldalról, amit egybehangzóan látok:
- Mindenki rémüldözik attól, hogy Rodrygót küldik el potenciálisan, Vini meg marad, aki továbbra sem mutat semmit, ráadásul mivel Xabi alatt nem kell folyton 50 métereket sprintelni egyedül, sok a kisebb területen való játék, pláne nem jönnek ki az erősségei, szemben a másik brazillal, aki kb erre való. Egyetértek.
- Güler klasszis szinten tolja, szemre is így tűnt, osztotta a gólpasszokat, de amúgy is folyamat törte át a vonalakat a passzával. Ő sajna új igazolás lesz nekik alighanem.
- Az új kh-ről áradoznak, állítólag könnyed, elegáns, jó a lasztival is, nagy fogásnak tartják.
- Mbappé lő majd végtelen gólt idén. Nehéz vele vitatkozni, még tavaly abban a tespedtségben, rossz kezdés után is sokat lőtt.
- TAA egyelőre nem találja a helyét.
Utóbbi jó hír, de szerintem amúgy alapvetően rossz számunkra a helyzet, kicsit tartok az idei összecsapásainktól, mert a Madrid végre focizik. Remélem a feketemágia távozása ellensúlyozza ezt kicsit, bár hát Xabi első teljes szezonjára még Ancelottinál is jellemzőbb volt ez a 96. perces győzelem, szóval ki tudja.
Az a baj, hogy bármennyire is jók, vagy akár gyengék lesznek, a bajnokság csapatainak 70-80%-a ellen az is elég lesz, hogy Mbappe szórja a gólokat. Tavaly is ég és föld volt a különbség játékban köztünk, mégis szoros volt a bajnokság. Én idén sem várok mást. Azt én mindenképp gyengeségnek látom, hogy nincsen igazán szervező játékosuk. Kroost sem sikerült pótolni, erre elment Modric is.bence0330 írta: ↑2025.08.13. 18:09:00Láttam kicsit az utolsó meccsükből, meg megnéztem az összefoglalót, illetve elolvastam elég sok véleményt madridi oldalról, amit egybehangzóan látok:
- Mindenki rémüldözik attól, hogy Rodrygót küldik el potenciálisan, Vini meg marad, aki továbbra sem mutat semmit, ráadásul mivel Xabi alatt nem kell folyton 50 métereket sprintelni egyedül, sok a kisebb területen való játék, pláne nem jönnek ki az erősségei, szemben a másik brazillal, aki kb erre való. Egyetértek.
- Güler klasszis szinten tolja, szemre is így tűnt, osztotta a gólpasszokat, de amúgy is folyamat törte át a vonalakat a passzával. Ő sajna új igazolás lesz nekik alighanem.
- Az új kh-ről áradoznak, állítólag könnyed, elegáns, jó a lasztival is, nagy fogásnak tartják.
- Mbappé lő majd végtelen gólt idén. Nehéz vele vitatkozni, még tavaly abban a tespedtségben, rossz kezdés után is sokat lőtt.
- TAA egyelőre nem találja a helyét.
Utóbbi jó hír, de szerintem amúgy alapvetően rossz számunkra a helyzet, kicsit tartok az idei összecsapásainktól, mert a Madrid végre focizik. Remélem a feketemágia távozása ellensúlyozza ezt kicsit, bár hát Xabi első teljes szezonjára még Ancelottinál is jellemzőbb volt ez a 96. perces győzelem, szóval ki tudja.
Valamint kérte az első meccsük elhalasztását, La Liga az RFEF-hez passzolta a labdát, ahol elvileg csak vis major helyzetben halaszthat, nekünk ugye nem mentek bele pont az Osasuna ellen. Kíváncsi leszek.
3-5-2-t toltak, mint Alonso a Leverkusennel. Tchouaménit visszahúzzák a védelembe, a szélsőiket meg előre tolták. Ez szerintem praktikusabb, mert a két szélsőjük, TAA és Garcia amúgysem tudnak védekezni, három belső védő meg többet ér, mint kettő, a két szélső meg mehet támadni. Ezért jó a 3-5-2, két legyet egycsapásra. Tchouaméni visszahúzásával viszont a középpályás védekezésük gyengülhet meg. Szerintem szükségük lenne még egy belső védőre, és Tchouaménit hagyhatnák egy sorral fentebb. Őt amúgy nagyon elpazarolják, a világbajnokságon nekem kifejezetten tetszett a játéka, egy kétirányú, védekezni és támadni is tudó középpályásként. Eléggé elpazarolják a védőhiányuk miatt.