Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ja hát nem ez ellen akartam beszélni, valamennyire ez is biztos hogy benne van, de szerintem itt legalább 90%-ban a korról van szó. Ibrahimovic 32 évesen már a franciáknál volt, R9 épp akkor ment vissza Brazíliába, Ronaldinho is braziloknál rúgta a bőrt, stb. Nagyon kevesen tudnak ilyen idősen top szinten maradni, pláne a támadók közül ahol a legfontosabb a sebesség, robbanékonyság. Mindenesetre a sérülések elkerülése végett is jó lenne ha ledobna magáról néhány kg izmot CR a közeljövőben.Nero. írta: Szerintem meg a fociban egyáltalán nem előny ha valaki kicsapja magát. Szerinted mások nem lennének képesek rá? Szárnyra minek edz ennyire amugy? Latvanyba sokat dob neki de hogy robbanékonyabb nem lesz tőle az is biztos.
Szerintem meg a fociban egyáltalán nem előny ha valaki kicsapja magát. Szerinted mások nem lennének képesek rá? Szárnyra minek edz ennyire amugy? Latvanyba sokat dob neki de hogy robbanékonyabb nem lesz tőle az is biztos.Veidt_madridista írta:Mert megöregedett baszki. lassan 32, állandó terhelés mellett.Nero. írta:Szerintem amugy a gyuras miatt kopott meg ennyire a sebessége, főleg az induló. Érdemes megnézni hogy a MUba milyen simán verte 1v1be az embereket, ma pedig gyakorlatilag képtelen rá.
R10 is Isten adta tehetség volt, mégsem tudott olyan hosszú ideig a top-on maradni, mint Messi. Messi is keményen dolgozik. Csak tehetségesebb, mint Ronaldo..LG írta:Amit a pályán látnak, az alapján inkább kedvencet választanak, mint példaképet szerintem. Én egyébként egyiket sem állítanám annak a gyerekek elé, de ha muszáj lenne választanom, akkor Ronaldo, mert a kettő közül ő az, akinek sokkal több munkájába került, hogy ott tartson, ahol most van. Messi egy igazi őstehetség, a többség pedig nem annak születik, igy elég nehéz motivációt merítenie tőle egy átlag tininek.ktm írta:
Szerintem példaképről kb. a tizenéves korosztály esetében lehet beszélni, ők pedig az alapján fognak dönteni, hogy a pályán mit látnak. Nem az alapján, hogy hány bajnokságot/kupát nyert egy adott játékos vagy hogy a pályán kívül milyen ügyei vannak. Így pedig elég nehéz fogást találni Messi-n.
Csakhogy egy tini nem a szerint választ példaképet, hogy ki dolgozott meg jobban az eredményeiért, mert ez nem igen érdekli. A példakép tettei határozzák meg, jelen esetben a foci, a pályán nyujtott teljesítmény. Ilyen alapon mind a ketten lehetnek példaképek. Az pedig, hogy te kit állítanál a gyereked elé példaképnek lényegtelen a valós választása szemszögéből.LG írta: Amit a pályán látnak, az alapján inkább kedvencet választanak, mint példaképet szerintem. Én egyébként egyiket sem állítanám annak a gyerekek elé, de ha muszáj lenne választanom, akkor Ronaldo, mert a kettő közül ő az, akinek sokkal több munkájába került, hogy ott tartson, ahol most van. Messi egy igazi őstehetség, a többség pedig nem annak születik, igy elég nehéz motivációt merítenie tőle egy átlag tininek.
Amit a pályán látnak, az alapján inkább kedvencet választanak, mint példaképet szerintem. Én egyébként egyiket sem állítanám annak a gyerekek elé, de ha muszáj lenne választanom, akkor Ronaldo, mert a kettő közül ő az, akinek sokkal több munkájába került, hogy ott tartson, ahol most van. Messi egy igazi őstehetség, a többség pedig nem annak születik, igy elég nehéz motivációt merítenie tőle egy átlag tininek.ktm írta:
Szerintem példaképről kb. a tizenéves korosztály esetében lehet beszélni, ők pedig az alapján fognak dönteni, hogy a pályán mit látnak. Nem az alapján, hogy hány bajnokságot/kupát nyert egy adott játékos vagy hogy a pályán kívül milyen ügyei vannak. Így pedig elég nehéz fogást találni Messi-n.
Szerintem példaképről kb. a tizenéves korosztály esetében lehet beszélni, ők pedig az alapján fognak dönteni, hogy a pályán mit látnak. Nem az alapján, hogy hány bajnokságot/kupát nyert egy adott játékos vagy hogy a pályán kívül milyen ügyei vannak. Így pedig elég nehéz fogást találni Messi-n.JCruyff írta:Ez rendben is van, de ki az első, mert Messi egészen biztosan nem, példaképnek semmiképp sem. Annyi ügyes-bajos dolga volt, hogy felsorolni is nehéz.Játszhat bármilyen jól, lőhet akérmennyi gólt, nyerhet akármennyi trófeát mindig 2.lesz a mai kor játékosai közül. Nem viselkedhet így egy profi sportoló,aki megannyi emberkének példakép!!!
A portugál meg a válogatottal elért sikerrel bizony még nálam is Messi elé került.
Fáj, nem fáj, ez van.
NSO azért elég komoly színvonalat hoz még mindig, ez a szalagcím is komoly sportújságírásról tanúskodik..MQuCsabi írta:http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... cr-2537713
Gondolom Koke erre lehajtott fejjel , szomorkodva elsétált, mert bizony ő szűkölködikCé szépen visszavágott. ...
Ez rendben is van, de ki az első, mert Messi egészen biztosan nem, példaképnek semmiképp sem. Annyi ügyes-bajos dolga volt, hogy felsorolni is nehéz.Játszhat bármilyen jól, lőhet akérmennyi gólt, nyerhet akármennyi trófeát mindig 2.lesz a mai kor játékosai közül. Nem viselkedhet így egy profi sportoló,aki megannyi emberkének példakép!!!
Hát valahol logikus, hogy ha betömörülsz a saját 16-sod elé, akkor nem mozogsz annyit, mint a támadó csapat játékosai, de ettől még az ilyen típusú védekezés is megerőltető tud lenni, főleg fejben. Ilyen csapat ellen játszani viszont szvsz nem olyan megerőltető fizikailag, mint egy olyan ellen, aki támad is, vagyis aki ellen védekezni is kell, letámadni, labdát kihozni, kontrázni stb.Normandia írta:Nem emlékszem pontosan, de a mf-ben mutattak egy statot, ahol is mi futottunk többet csapatszinten cirka 3 km-el. Azt nem tudom mi lett a vége, de erre emlékszem, akkor is meglepett.LG írta:Kash! És labdabirtoklás azzal egyenlő, hogy kihajtjuk a belünket? Ilyen meccseken pont a védekező csapat fárad el jobban, nekik kell többet dolgozni.
Nem emlékszem pontosan, de a mf-ben mutattak egy statot, ahol is mi futottunk többet csapatszinten cirka 3 km-el. Azt nem tudom mi lett a vége, de erre emlékszem, akkor is meglepett.LG írta:Kash! És labdabirtoklás azzal egyenlő, hogy kihajtjuk a belünket? Ilyen meccseken pont a védekező csapat fárad el jobban, nekik kell többet dolgozni.
Ez a nevető és a tapsoló smile megért annyit, hogy visszakeressem a tegnapi meccs adatait és 81%-ban birtokoltuk a labdát -ez a meccs képén is szembetűnő volt- ami ha fizikálisan sokat nem is vesz ki a játékosokból, de pszichésen annál többet...Ez a meccs a Valencia elleni 0-1-es vereségre emlékeztet, szintén egykapuztunk, birtokoltuk a labdát mégsem tudtunk felülkerekedni rajtuk eredményben..MQuCsabi írta:Kétlem, hogy a szezon végére kifulladnának, hiszen félgőzzel sem mennek a meccseken...Mi meg kihajtjuk magunkat mint az állat és a legjobb statunk a labdabirtoklás,![]()
Pont emiatt kerülhetnek jobban képbe mint kellene.Messias2 írta: Azért halkan megjegyzem, ez volt az 1. impresszív győzelmük idén..
Azért 1 forduló alatt ekkorát nem fordult ám a világ. A Realnak is volt rengeteget meccse, mikor kaparniuk kellett a pontokért, és nekünk is volt jó néhány lötyögésünk. A tegnapi egykapuzásunk sem hinném, hogy annyit ki vett volna a csapatból, mintha rendszeresen hátrafelé is kellett volna futkározni.Kash írta:
Na a klasszikuson muszáj lesz odacsapnunk nekik, Kétlem, hogy a szezon végére kifulladnának, hiszen félgőzzel sem mennek a meccseken...Mi meg kihajtjuk magunkat mint az állat és a legjobb statunk a labdabirtoklás, mert nem tudjuk felépíteni a támadásunkat és csak tapogatózunk, de nem baj, idén van a legerősse...Akarom mondani, a legmélyebb keretünk, majd csak lesz valami.