La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.02. 12:05:43

bence0330 írta:
2024.09.01. 22:58:36
Nem játszanak rosszul, mégiscsak 18 lövésnél tartanak. De valahogy az átütőerő a végén mégsincs meg. Ex-barcások, de főleg Roque miatt nézem azért, amíg nem vezet a Madrid.

Szerk: franc, másodpercekkel, miután leírtam.
A lövések elég csalókák voltak, nem lehetett annyira érezni, hogy percek kérdése a gól. A közönség sem nagyon díjazta, a félidőben például kifütyülték őket. A Valladolid ellen is hasonló volt a játék képe.
Semmiképp sem becsülöm le őket, még így is esélyesebbek a bajnoki címre, de egyelőre nincs meg náluk az az átütőerő.
Forca Barca!!!!
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.09.02. 10:18:58

Ez már sokkal jobb meccs volt. Még csikorogtak a fogaskerekek de látványosan gyorsabbak voltak, könyedebben mozogtak mintha vége lenne az alapozásnak. Tchouameni brutál nagyot ment ahogy Fede is. Nem evilági az ember. Mbappénak összetört a ketchupos üveg. Firkálhatnak amit akarnak, hogy Vini, Mbappé nem passzol egymásnak és nem férnek meg de a totál ellenkezője az igaz. Folyamat keresik egymást, most Vini a tizit is átadta neki, közben cheerleadert játszott a közönséggel, hogy buzdítsák utána széles vigyor és ölelés. Semmi gond nincs itt. A második félidőre mégjobban felpörögtek és egyre jobban nyomtak. Vini totál szezon eleji forma de lassan megérkezik. Összességében jó meccset hoztak, látható fejlődéssel ami most csípi a károgókat akik már Ancelotti fejét akarták és persze a szokásos mindenki [auto_cenzúra] mindenkit el kell adni duma. Persze ha megy a szekér akkor nagy fanok. Javul, csiszolódik, hónap végére jön vissza Bellingham is, Camavinga is kb akkortájt jön vissza az hatalmas erősítés lesz a kp-ra. Jó lesz ez. Amint beindul a gép lesz benne elég kraft.

PS: ez a bíró valami botrány mennyire ostoba majom volt. Tipikus arrogáns pojáca már a fején látod, hogy tehetségtelen, gyerekkorában folyton szekált semmi volt és most kiéli magát.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.09.02. 06:29:08

Szerintem a azért Nico-ként emlegetik, mert így rövidebb, és szövegkörnyezetből általában el lehet dönteni, hogy melyik Nico-ról van szó. Ráadásul nyáron nagyon úgy nézett ki, hogy Williams lesz a "mi Niconk", de miután nem jött, most már a barcásoknak is Nico Williams lett újra.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.09.01. 23:09:24

Haha, igen Nico az nekem is a mi Niconk, zavaró hogy a Williams öcsit is így nevezik itt.
lahertitty
Jugador del Barça

2024.09.01. 23:00:07

Chino írta:
2024.09.01. 19:54:00
Az Atma hajszál híján most is pontot vesztett, ha a bilbaoi védelem nem lövet gólt velük már meglenne a hátrány.
Ugyan csak fél szemmel néztem a meccset inkább a kicsikre koncentráltam, de amit Nicotól újra (nem) láttam az alapján egyre kevésbé bánom, hogy nem jött, Ezzel a Yamal-Olmo-Raphinha trióval talán előrébb is vagyunk.

Ha csak a teljesítményt nézem, inkább a tesóját választanám, egyedül a koruk miatt billen kicsit Nico felé a mérleg nyelve.
Csak engem idegesít, hogy szinte mindenki "Nico"-ként hivatkozik Nico Williamsre? Volt nekünk egy jó kis fiatal középpályásunk Nico, aki nagyjából Pedrivel és Gavival egyidőben robbant be a köztudatba. 2022-ben adtuk kölcsön a Valenciának, most a Portoban focizik.
Így Bilbaos kontextusban nem annyira zavaró már, de nyáron, amikor a csapból is az folyt, hogy most nálunk fog játszani vagy sem, akkor mindig utólag esett le, hogy Nico WILLIAMSről van szó... :roll:
Engem tényleg nagyon felb.szott, és az a kérdés, hogy titeket hogy nem???
Kép
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.09.01. 22:58:36

Nem játszanak rosszul, mégiscsak 18 lövésnél tartanak. De valahogy az átütőerő a végén mégsincs meg. Ex-barcások, de főleg Roque miatt nézem azért, amíg nem vezet a Madrid.

Szerk: franc, másodpercekkel, miután leírtam.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.09.01. 22:36:16

A real nagyon szenved a betis ellen, és most az egyéni kvalitások sem látszódnak, mint tavaly. Egy kontrából találhatnak gólt, de most az elfutásaik sem olyan robbanásszerűek. Kreativitás meg nulla, egészen nulla. Amíg a sok ego nem áll össze, jó kis előnyünk lehet.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.01. 19:54:00

Az Atma hajszál híján most is pontot vesztett, ha a bilbaoi védelem nem lövet gólt velük már meglenne a hátrány.
Ugyan csak fél szemmel néztem a meccset inkább a kicsikre koncentráltam, de amit Nicotól újra (nem) láttam az alapján egyre kevésbé bánom, hogy nem jött, Ezzel a Yamal-Olmo-Raphinha trióval talán előrébb is vagyunk.

Ha csak a teljesítményt nézem, inkább a tesóját választanám, egyedül a koruk miatt billen kicsit Nico felé a mérleg nyelve.
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.30. 16:06:53

LG írta:
2024.08.30. 07:26:18
Én továbbra sem írnám le a Realt idővel szerintem jók lesznek. Sőt, én az Atleticotol is várok előrelépést. Addig viszont kiépíthetünk komolyabb előnyt, mert láthatóan beragadtak a kezdésnél. Ebből a szempontból pedig tényleg nagy dolog, hogy új edzővel nem azt kell most mondogatnunk, hogy még időt kell neki adni, hanem már a szezon elejént látszik a javulás, tudjuk hozni a meccseket, még úgy is, hogy a hátotszágban azért vannak bajok.
Szerintem senki sem írja le a Realt, a bajnoki címre egyértelműen ők a legesélyesebbek, de azt nem adják oda szezon elején. Ha például most Militao újra lesérülne van egy szem Rüdigerük. Ha Tchouameni hátramegy akkor pedig ott van lyuk. Alabának a Marca szerint lassabban halad a felépülése a vártnál, ki tudja mikor tér vissza és pláne hogyan. Elég orrnehezek. Előre van bőven emberük, ott nagyon mély a keret, hátrébb már náluk sem olyan rózsás a helyzet. A jobb oldalon van egy 32 éves Carvajal és egy 33 éves Lucas Vazquez, a baloson Mendy/Fran Garcia. Egy Nacho aranyat érhetne nekik, csodálkozom, hogy nem pótolták. A kp-n is védekezőbb szerepkörben a két francia, bár Camavinga sem echte vkp. KKp-ként sem nagy a választék. Egy Valverde sérülés ott is beteheti a kaput. Ceballos szinte biztos, hogy távozik. (Ancelotti amúgy sem a nagy rotálás híve)
Egy 60-70 meccses szezonnak így nekimenni náluk sem a legkockázatmentesebb.

Az Atletico nekem kicsit olyannak tűnik, akik kiestek a komfortzónájukból. Vettek egy Alvarez-Sorloth pakkot Morata és Depay helyett, amivel nem tudom , hogy olyan sokkal előrébb vannak-e. A norvég egy full középszer játékos, tavaly volt egy nagy szezonja (ott is 3-4 kiemelkedő meccs alatt hozta a góljait) de azelőtt ilyen 4-5-ig jutott. Nem véletlenül nem tudott megragadni egy Lipcsében, Sociban, Crystal Palace-ben és inkább Trabzonsorban volt kölcsön.
Cserében elveszítették Hermosot és Savicot. Ahányszor sikerük volt, mindig a védelemre támaszkodtak, már tavaly is elindultak az ellenkező irányba meg is lett az eredménye. Ez nem Simeone terepe. Hiába kapkodtak itt a szezon végén Hermoso utódjáért, annyi pénzt elvertek, hogy nem maradt 35 millió Hanckóra és csak egy kölcsön-Lengletre futotta. Ott van Alvarez, de hogy valóban erősödtek-e azt nem tudom. A gólmennyiséget szerintem a Morata-Depay-Griezmann trió szállította volna.

A Soci lehet még érdekes, de ott is elment Merino, Le Normand, 3 forduló alatt kaptak két hatalmas pofont otthon a Rayotól és az Alavestől, hosszútávon nem kihívók.

És eddig mindhárom csapatnál nehezebb volt a sorsolásunk, ennek ellenére aránylag könnyen vettük az akadályokat, minden nehézséggel együtt, még ha az eredmények kissé csalókák is.
Esélylatolgatásba nehéz belemenni, főleg a sérülések miatt, mert az minden csapat számításait keresztülhúzhatja.

Már a Girona is kb. a középmezőnyért harcol, mást nem nagyon érzek, hogy beleszólása lenne.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.08.30. 07:26:18

Én továbbra sem írnám le a Realt idővel szerintem jók lesznek. Sőt, én az Atleticotol is várok előrelépést. Addig viszont kiépíthetünk komolyabb előnyt, mert láthatóan beragadtak a kezdésnél. Ebből a szempontból pedig tényleg nagy dolog, hogy új edzővel nem azt kell most mondogatnunk, hogy még időt kell neki adni, hanem már a szezon elejént látszik a javulás, tudjuk hozni a meccseket, még úgy is, hogy a hátotszágban azért vannak bajok.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.30. 07:20:56

Múltkor megkérdezte az egyik Reálos ismerősöm, hogy mikor regisztráljuk Olmot, milyen ... csapat vagyunk.
A Real mikor regisztrálja Mbappet? :)

Szerintem így sincs semmi esélyünk. Tele vagyunk fiatallal, sérülttel, rövid a keret. Továbbra sem engednek igazolni, pedig egy bal szélsővel és egy vkp-sal, talán még egy szélső védővel lehetne esély mindenre.
Nemrég olvastam a Barcauniversalon, hogy már idén legyőztük a 3 legnagyobb ellenfelünket, Gil Manzanot, Soto Gradot, a 3-ra nem emlékszem.
Majd odaát sikerül beregisztrálni a referee és a penalty nevű játékosokat :)
Mára sok negreirás hírt, Real Madrid TV-s mocskolódást várok és persze egy db játékost sem regisztrálhatunk majd be, max ha távozik még 14 játékosunk.
Kár, hogy nem egyenlőek a feltételek, amúgy idén kinézne egy jó kis bajnoki szezon, de ezt már a zöld asztal mellett lerendezték.
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.30. 02:13:22

bence0330 írta:
2024.08.29. 23:56:53

Ráadásul nem úgy nyertünk egyszer sem, hogy kapartunk aztán találtunk 1-2 gólt puszta lelkesedéssel meg 1-1 random villanással hanem ahogy haladt előre az idő, egyre inkább volt osztálykülönbség a két csapat közt, egyre jobb focival, egyre precjzebb támadásokkal, mint például a két tök ugyanolyan gólunk két napja. Ez pont a Reálra volt jellemző. És nem kérdés nálam, hogy idén is ez lesz a helyzet, de ha túl sokáig tart Ancelottinak megtalálni a megfelelő formációt, taktikát, akkor lehet, hogy a BL-t megint behúzzák tavaszi lehengerlő focival, de lehet, hogy mi surranópályán csodát teszünk itthon. Azért továbbra is azt érzem, hogy óriási túlteljesítés kéne a részünkről, és ezt elég stabilan hozni. Az ő keretük még így is bőven erősebb, hogy van ott is lyuk, szerintem minden csapatrészen azok, a jobb cseréjük miatt még kapuson is. És nekik 3 olyan 150-200 milliós, posztjukon legjobb, vagy nagyon szűk elit világklasszisuk van, akik egyedül képesek megcsinálni akár mindent. Nálunk ilyen nincs egyáltalán, "csak" nagyon jó kirakósdarabok (Yamal remélhetőleg az lesz, most azért itt még nem tart). Hacsak nem tudjuk stabilan azt hozni, amit eddig (lehetetlen), akkor ez rajtuk fog múlni, nem rajtunk, mi csak megtehetünk mindent, amit tudunk, hogy ha ők hibázgatnak, ott legyünk. És a klaszikókat minimum döntetlenre ki kell hozni.

Igazából az is óriási dolog lenne, ha féltávnál már egyértelműen arról szólna a dolog, hogy vagy a Reál, vagy mi, a többiek meg viszonylag jól leszakadva, mert megeszem a kalapom, ha a keretünk erősebb, mint az Atletié.
Igen, nekem is feltűnt, hogy kissé madridosan nyomjuk, viszont én kevésbé látom rózsásnak a Real helyzetét. Nem érzem bővebbnek a keretüket.. Igazából a két csapatból egy bitang jó csapatot lehetne csinálni... Nekünk nagyon szerencsétlen, hogy ilyen tiniket küldünk a húsdarálóba, de nekik meg jó korúak ide, vagy oda, egyszerűen nagyon sok a nem minőségi játékosuk. Modric netto ballaszt. 20 percenként jön egy passza, amit nálunk senki, még Pedri se tudna, de ennyi az az ember már. Rüdiger, Mendi, Militao jók-jók, de mindegyikükben komoly hibázási lehetőség van, Araujo-Kounde párost meg se közelítenék. Tavaly nekik is nagyon sok sérültjük volt, most gyorsan ránéztem: Militao jóformán a teljes szezonban sérült volt (valamilyen szalag szakadás, mint a tinijeinknél) Rüdigernek is volt több izomsérülése, Bellingham is sokat hagyott ki, ahogy most is sérült.. És közben ilyen Brahim, meg Lyukas Vaskéz srácok nálunk a padra se kerülnének... Még tavaly jó volt Modric 20 perces cserének, de most mikor Cama és Bellingham nincs, így érdemi csere sincs...Nálunk úgy van gond, hogy nem csak két középpályás sérültünk van. Nem bánom, de tényleg nem értem Perezéket, hogy ezt hogy gondolták, mindenesetre izgalmassá tették ezt a szezont. Valverét, Camavingát és Mbappet azonnal vinném, de a többiek nem biztos, hogy annyi pluszt adnának nekünk.
bence0330

2024.08.29. 23:56:53

sansz írta:
2024.08.29. 23:44:39
Most igazán felértékelődik,hogy mi a Reallal ellentétben igazán fel tudink pörögni és kiszenvedjük a győzelmet.

Valami nagyon nem stimmel a Realnál, nem is csak Kroos a lényeg,több posztban is lyuk van. A középpálya nem támogatja eléggé a támadásokat, hiába Mbappe, nem lehengerlő a csapat. Két-három igazolás nekik pont annyira kéne,mint nekünk, de a különbség,hogy nekik csak egy jó pedagógusuk van,nekünk meg végre egy jó edzőnk.
Ráadásul azthiszem csak Bellingham a sérültjük,mit fognak csinálni,ha majd nekik is kiesik 3-4ember, ők se úszták meg tavaly kevés sérülttel. Én idén nem sokat tennék rájuk most. Nem is a pontok,hanem a játékuk miatt.
Ráadásul nem úgy nyertünk egyszer sem, hogy kapartunk aztán találtunk 1-2 gólt puszta lelkesedéssel meg 1-1 random villanással hanem ahogy haladt előre az idő, egyre inkább volt osztálykülönbség a két csapat közt, egyre jobb focival, egyre precjzebb támadásokkal, mint például a két tök ugyanolyan gólunk két napja. Ez pont a Reálra volt jellemző. És nem kérdés nálam, hogy idén is ez lesz a helyzet, de ha túl sokáig tart Ancelottinak megtalálni a megfelelő formációt, taktikát, akkor lehet, hogy a BL-t megint behúzzák tavaszi lehengerlő focival, de lehet, hogy mi surranópályán csodát teszünk itthon. Azért továbbra is azt érzem, hogy óriási túlteljesítés kéne a részünkről, és ezt elég stabilan hozni. Az ő keretük még így is bőven erősebb, hogy van ott is lyuk, szerintem minden csapatrészen azok, a jobb cseréjük miatt még kapuson is. És nekik 3 olyan 150-200 milliós, posztjukon legjobb, vagy nagyon szűk elit világklasszisuk van, akik egyedül képesek megcsinálni akár mindent. Nálunk ilyen nincs egyáltalán, "csak" nagyon jó kirakósdarabok (Yamal remélhetőleg az lesz, most azért itt még nem tart). Hacsak nem tudjuk stabilan azt hozni, amit eddig (lehetetlen), akkor ez rajtuk fog múlni, nem rajtunk, mi csak megtehetünk mindent, amit tudunk, hogy ha ők hibázgatnak, ott legyünk. És a klaszikókat minimum döntetlenre ki kell hozni.

Igazából az is óriási dolog lenne, ha féltávnál már egyértelműen arról szólna a dolog, hogy vagy a Reál, vagy mi, a többiek meg viszonylag jól leszakadva, mert megeszem a kalapom, ha a keretünk erősebb, mint az Atletié.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.29. 23:44:39

Most igazán felértékelődik,hogy mi a Reallal ellentétben igazán fel tudink pörögni és kiszenvedjük a győzelmet.

Valami nagyon nem stimmel a Realnál, nem is csak Kroos a lényeg,több posztban is lyuk van. A középpálya nem támogatja eléggé a támadásokat, hiába Mbappe, nem lehengerlő a csapat. Két-három igazolás nekik pont annyira kéne,mint nekünk, de a különbség,hogy nekik csak egy jó pedagógusuk van,nekünk meg végre egy jó edzőnk.
Ráadásul azthiszem csak Bellingham a sérültjük,mit fognak csinálni,ha majd nekik is kiesik 3-4ember, ők se úszták meg tavaly kevés sérülttel. Én idén nem sokat tennék rájuk most. Nem is a pontok,hanem a játékuk miatt.
bence0330

2024.08.29. 23:33:26

davi10 írta:
2024.08.29. 23:29:27
Eléggé döcög ez a Real, most is csak büntetőből tudtak egyenlíteni, a végén se múlott sokon, hogy a Las Palmas vezető gólja érvényes legyen. 3 meccs, 1 győzelem.

Atleti szintén beragadt az elején, 3 meccs után csak nekünk van 9 pontunk.
Ez az egy esélyünk van. Tetemes előnyt kiépíteni, amíg el nem fárad ez a vékony keret. A mostani még semmi, ezt valahogy még meg kell duplázni, és akkor állnánk szerintem olyan 50-50%-nál. De Flick alatt le a kalappal, hogy ennyire be tudta rúgni az ajtót. Carlora viszont alapvetően jellemző az, hogy szép lassan keresi-kutatja a megoldást, és végül megtalálja.
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.29. 23:29:27

Eléggé döcög ez a Real, most is csak büntetőből tudtak egyenlíteni, a végén se múlott sokon, hogy a Las Palmas vezető gólja érvényes legyen. 3 meccs, 1 győzelem.

Atleti szintén beragadt az elején, 3 meccs után csak nekünk van 9 pontunk.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.08.26. 14:57:43

Nincs jó spanyol bíró. De 20 évet visszamenve se jutna eszembe senki. Még Lahoz volt a legjobb, legeurópaibb stílusú ami elég szomorú léc. Az angol bírók színvonala is nagyon visszaesett. Voltak ott is Webb meg Clattenburg bíróknak nagy meccseken jók voltak az, hogy pályán kívül milyenek pont nem érdekel. De a mostani angol bírók nagyon gyengék. Taylor is jó volt de 2-3 éve totál homály az ember. Oliver is berobbant mint fiatal új bíró és nagyon penge volt de ő is visszaesett. Kár érte, hogy nincsenek megfelelő bírók, ez nagyon sokat levesz a sportágból. Németek és olaszok termelnek pár értelmeset, de pl a holland bírók is eltűntek ahogy a holland bajnokság is bezuhant minőségre.
bence0330

2024.08.26. 14:43:59

El Sie7e írta:
2024.08.26. 14:34:26
Nagyon sajnálom, hogy Orsato is visszavonult. Most maradt Turpin egyedül akire nyugodtan rábíznék egy bl meccsünket.
Ez már off (bár sajnos nem teljesen), nekem Turpin évek óta a kedvencem. Orsato mellett nekem angolból Taylor még magas szint, aki nem is szerepelni akar, pártatlan, korrekt, keveset téved, és akkor sincs gondja azzal, hogy azt belássa.

Makkelie is nagyon korrekt. Kovácsot is az elitbe sorolják, de nálam ő kicsit túl szigorú, túl konok

Spanyolban hirtelen nem jut eszembe igazán jó bíró, sajnos. Bár szerintem nagyobb baj van a VAR használatával itt, mint magukkal az on field bírókkal, a többi országban sokkal hatékonyabban, korrektebbül használják, kevesebb tévedéssel.

Most megnéztem egy ilyen top30 referee cikket, az első spanyol a 15. helyen Gil Manzano. :D Vele amúgy a gyanusítgatás óta finoman szólva sincs bajom, sőt, eléggé nekünk kezdettel fújni, ellenetek is mintha lett volna egy nagy tévedése tavaly valami hosszabbításos ügyben. Nyilván ez sem jó, de hát na. :D De amúgy szerintem ő sem egy jó bíró úgy általánosságban, mezőnyben, még ha nem is rossz feltétlen.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.08.26. 14:34:26

bence0330 írta:
2024.08.26. 13:49:29

Amúgy te ugye nyilván láttad a madridi meccseket, a reklamációk terén mit figyeltél meg, volt olyan eset, mikor nem a csk ment oda pl? Nem is tudom, nálatok most ki az, bevallom, felteszem ha beáll, Modric, de amúgy?

Mert ugye nálunk TS jelenleg az első, de a sorban őt követő Raphinha intézte a dolgokat, szóval most nem nagyon értem, mi van. Csinálhattak valami kiskaput, ha a kapus a csk?
Modric, Carvajal, Lucas és utána Fede a csk sorrend. Modric ugye csere szóval Carvajal a kezdő csk általában. Az első 2 meccs alapján azt kell mondanom elég kevés interakció volt a bírókkal. Néha visszafutások közben odaszólnak egy egy szót vagy egy fault után egy két szó de nem volt nagyon diskurzus a bírókkal. Carvajal is talán egyszer vagy kétszer ment oda direktbe.

Valahol jó, hogy nem lehet lerohanni a bírókat de én emlékszem igazi bírókra mint Collina, Orsato, Turpin, Kuijpers, Brych, Merk, Rizzoli stb. Egy tekintélyes bírót nem lehet csak úgy lerohanni csak az ilyen hópihéket. Nagyon sajnálom, hogy Orsato is visszavonult. Most maradt Turpin egyedül akire nyugodtan rábíznék egy bl meccsünket.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.08.26. 14:32:47

Nagyon fontos hat ponttal kezdtük a szezont és nem éppen a legkönnyebb ellenfelek ellen, még a következő két fordulót kell túlélni, aztán a válogatott szünet után, már hátha több lehetőségünk lesz, főleg ha még sikerülne pár jó játékost leakasztani a héten.
Eddig tetszik a játékunk, csak az nem, hogy nincs megfelelő keretünk, korai 17 -18 éves srácokra egy nagy csapatot építeni mégha ennek részben a kényszer is az oka.
bence0330

2024.08.26. 14:02:48

sanika01 írta:
2024.08.26. 13:59:20
bence0330 írta:
Mert ugye nálunk TS jelenleg az első, de a sorban őt követő Raphinha intézte a dolgokat, szóval most nem nagyon értem, mi van. Csinálhattak valami kiskaput, ha a kapus a csk?
Lehet, most baromin nagy marhaságot írok, mert nem találtam így hirtelen forrást, de én valahol olvasta ha kapus a csk, akkor van egy kijelölt ember a mezönyjátékosok között, aki ilyenkor átveszi a szerepét. Ha találok rá forrást, mindenképpen berakom majd. :)
Köszi! Emiatt ne keresgélj, elég nekem a memóriád, plusz logikusan is hangzik, és ez így meg is magyarázta a jelenséget, szóval minden illik a képbe. :)
Azért kérdeztem, mert szabályt én sem találtam (most megint rákerestem, megint nem), de fórumokon, facebookon hozzászólásokban sokan írják ezt, hogy a sorban következő van kijelölve erre.
sanika01
Jugador del Barça

2024.08.26. 13:59:20

bence0330 írta:
Lehet, most baromin nagy marhaságot írok, mert nem találtam így hirtelen forrást, de én valahol olvasta ha kapus a csk, akkor van egy kijelölt ember a mezönyjátékosok között, aki ilyenkor átveszi a szerepét. Ha találok rá forrást, mindenképpen berakom majd. :)
"Football is a simple game; 22 men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans win." - Gary Lineker
bence0330

El Sie7e írta:
2024.08.26. 13:43:53
Valverde a csapat motorja. Hihetetlen az ember.
Ha egy játékost kéne megnevezni a ligából a "leghasznosabb" címszóval, én lehet őt választanám. Az egyik leggyorsabb játékos hazai környezetben, és úgy használja ezt ki, mint nem sokan. Kontráknál is, de ahogy hátraér akár az ellenfél gyorsabb támadásainál is, akár jobban, mint vkp, az valami hihetetlen, óriási respektem van felé. Közben meg persze a lövései is folyamatos veszélyt jelentenek, néha még a 100 méterre lévő lakásra is, nemhogy a kapura. Nálunk is van két ekkora melós, de Valverde valahogy más. Kicsit olyan érzésem van vele kapcsolatban, mintha igazából két játékost érne.

Amúgy te ugye nyilván láttad a madridi meccseket, a reklamációk terén mit figyeltél meg, volt olyan eset, mikor nem a csk ment oda pl? Nem is tudom, nálatok most ki az, bevallom, felteszem ha beáll, Modric, de amúgy?

Chino
Llegenda del Barça

2024.08.26. 13:46:25

bence0330 írta:
2024.08.25. 23:38:15
Jobb híján ide, bár ugye nem csak itt van a szabály. Ki mit látott reklamációk terén? Lehet, hogy a szabály engedékeny az összes kapitánnyal a sorban? Raphinha sokszor tárgyalt a bíróval, és neki sem volt ellenvetése, "legálisnak" tűnt a dolog.

Ha valaki látott más meccseket, ott mi volt?

A Reál sajna elég simán nyert közben, pedig Mbappé még bele sem jött.
Én kíváncsiságból megnéztem a meccsüket, de a Mallorca (csak egy félidőt láttam, szóval nem 100% a konzekvencia) és a Valladolid ellen sem mutattak olyat, ami miatt a bajnokságot nekik adhatnánk. A bunker ellen ők is tehetetlenek. Komolyabb helyzeteik nem is voltak, a vezetést is egy szerencsés találattal szerezték meg. A Valladolid partyban volt, az utolsó 20-25 percre viszont kinyíltak utána várható volt, hogy vagy itt vagy ott történik majd valami.
A spanyol csapatok 75-80 %-a pedig ugyanezt a védekezést fogja alkalmazni, amivel ők sem tudnak sokszor mit kezdeni. Úgyhogy bőven benne vannak nekik is a váratlan pontvesztések a szezon során.

Az Atma-Gironán pedig, amit Martínez Munuera csinált, VAR után pedig már több mint vicc kategória. Inkább valamelyik másik bajnokságból kellene játékvezetőket hívni, úgy még a részrehajlás is még inkább negligáható lenne és a minőség hatalmasat javulna
Forca Barca!!!!
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.08.26. 13:43:53

Nem volt egy szép meccs de várható volt. Minden évben ez megy a szezon elején. Egész héten hypoxia maskban ment az edzés. A nyári szarakodás miatt az első fordulók alatt megy az igazi alapozás. Minden évben ez van de az eredmények Pintust igazolják. Zseni az ember. A meccs szóra sem érdemes. A Valladolid még csak azért se jött, hogy itt legyenek. Egy szervezett, kemény védekezésben is van szépség és respect. De amikor még az 1-0-ás hátrányt is buszozva védik akkor remélem kiesnek a francba az ilyen csapatok. Nyílván egy kis csapat védekezni fog és kontrázni de ezek kb még azt se akartak. Az egy szem csatáruk is 30 méterre védekezett.

Új emberek, új mozgások még kicsit csikorog a gép de voltak már mozzanatok amikor kezdtek bugizni meg olyanok is amikor a másik mögé tették a labdát mert az nem úgy mozgott ahogy gondolták. Nyomatni kell őket és majd szépen összeszoknak. Valverde a csapat motorja. Hihetetlen az ember. Igazi csendes mvp és future captain. Sokan követelik Gülert a kezdőbe de szerintem kifejezetten gyenge meccset hozott. Rodrygo meg sokkal jobban kavargatott de szapulva van. Brahim meg Modric hozott egy kis lendületet csereként aztán Endrick jött és berúgta az ajtót. Érdemes lesz figyelni rá. Ez a szezon ilyen 10-20 perces beugrásokról kellene szólnia több nem is kell de van kraft a golyóban.
Válasz küldése