LG írta: ↑2024.08.30. 07:26:18
Én továbbra sem írnám le a Realt idővel szerintem jók lesznek. Sőt, én az Atleticotol is várok előrelépést. Addig viszont kiépíthetünk komolyabb előnyt, mert láthatóan beragadtak a kezdésnél. Ebből a szempontból pedig tényleg nagy dolog, hogy új edzővel nem azt kell most mondogatnunk, hogy még időt kell neki adni, hanem már a szezon elejént látszik a javulás, tudjuk hozni a meccseket, még úgy is, hogy a hátotszágban azért vannak bajok.
Szerintem senki sem írja le a Realt, a bajnoki címre egyértelműen ők a legesélyesebbek, de azt nem adják oda szezon elején. Ha például most Militao újra lesérülne van egy szem Rüdigerük. Ha Tchouameni hátramegy akkor pedig ott van lyuk. Alabának a Marca szerint lassabban halad a felépülése a vártnál, ki tudja mikor tér vissza és pláne hogyan. Elég orrnehezek. Előre van bőven emberük, ott nagyon mély a keret, hátrébb már náluk sem olyan rózsás a helyzet. A jobb oldalon van egy 32 éves Carvajal és egy 33 éves Lucas Vazquez, a baloson Mendy/Fran Garcia. Egy Nacho aranyat érhetne nekik, csodálkozom, hogy nem pótolták. A kp-n is védekezőbb szerepkörben a két francia, bár Camavinga sem echte vkp. KKp-ként sem nagy a választék. Egy Valverde sérülés ott is beteheti a kaput. Ceballos szinte biztos, hogy távozik. (Ancelotti amúgy sem a nagy rotálás híve)
Egy 60-70 meccses szezonnak így nekimenni náluk sem a legkockázatmentesebb.
Az Atletico nekem kicsit olyannak tűnik, akik kiestek a komfortzónájukból. Vettek egy Alvarez-Sorloth pakkot Morata és Depay helyett, amivel nem tudom , hogy olyan sokkal előrébb vannak-e. A norvég egy full középszer játékos, tavaly volt egy nagy szezonja (ott is 3-4 kiemelkedő meccs alatt hozta a góljait) de azelőtt ilyen 4-5-ig jutott. Nem véletlenül nem tudott megragadni egy Lipcsében, Sociban, Crystal Palace-ben és inkább Trabzonsorban volt kölcsön.
Cserében elveszítették Hermosot és Savicot. Ahányszor sikerük volt, mindig a védelemre támaszkodtak, már tavaly is elindultak az ellenkező irányba meg is lett az eredménye. Ez nem Simeone terepe. Hiába kapkodtak itt a szezon végén Hermoso utódjáért, annyi pénzt elvertek, hogy nem maradt 35 millió Hanckóra és csak egy kölcsön-Lengletre futotta. Ott van Alvarez, de hogy valóban erősödtek-e azt nem tudom. A gólmennyiséget szerintem a Morata-Depay-Griezmann trió szállította volna.
A Soci lehet még érdekes, de ott is elment Merino, Le Normand, 3 forduló alatt kaptak két hatalmas pofont otthon a Rayotól és az Alavestől, hosszútávon nem kihívók.
És eddig mindhárom csapatnál nehezebb volt a sorsolásunk, ennek ellenére aránylag könnyen vettük az akadályokat, minden nehézséggel együtt, még ha az eredmények kissé csalókák is.
Esélylatolgatásba nehéz belemenni, főleg a sérülések miatt, mert az minden csapat számításait keresztülhúzhatja.
Már a Girona is kb. a középmezőnyért harcol, mást nem nagyon érzek, hogy beleszólása lenne.