2017.04.19. 16:02:56
Ha megengeditek, egyetlen hozzászólás erejéig átjöttem.
Sokat olvasom tegnap este óta ezt az oldalt, illetve a Bayern München fórumát is a Real Madrid fóruma mellett.
Nagyon sok különböző véleményt olvastam, így megosztanám a sajátomat is. Nem célom a provokáció, nem célom senki lelkivilágába belerongyolni, illetve személyeskedni sem.
Nyilván a soraimban benne van az, benne lesz az, hogy a Real Madridnak szurkolok, a Real Madridért szorítok már nagyon sok éve, ahogyan a Ti írásaitokban is benne van a csalódottság, hogy az ősi rivális továbbment.
Agyon is verhetjük egymást, elküldhet mindenki mindenkit melegebb éghajlatra, egy dolog nem fog változni: a Real Madrid továbbjutott, és szerintem nem érdemtelenül. Az első meccsről tényleg csak annyit, hogy volt egy erősen vitatható büntető a Bayern javára, amit Arturo Vidal elrontott. Nyilván 2-0-nál megint egy másmilyen meccs kezdődött volna, de nem így lett. Javi Martinez kiállítása szerintem jogos volt, amiatt nem is volt ekkora sajtóvisszhang. Bennem volt már az odavágó után is egy keserű szájíz, hogy csak 1-2-re sikerült nyerni, amikor a Bayern tényleg annyira zavarodott volt, hogyha 1-5 a vége, senki nem szólhatott volna egy szót sem, és nyilván a tegnapi meccs sem érdekelte volna a kutyát sem. Csak nekik van egy Neuer a kapuban, aki szerintem magasan a világ legjobb kapusa.
...és akkor a tegnap estéről. Én túlzónak érzem a csalás, a rablás, illetve az ehhez hasonló szavak dobálását. Volt egy játékvezető, aki bebizonyította már nem egy, de nem is két alkalommal, hogy alkalmatlan ehhez a szinthez. Előzetesen sem voltam megelégedve azzal, hogy Kassait küldik, de talán tegnap este végre végleg kikerült a képből, ha ilyen téttel bíró meccsekről van szó.
Én nagyon örülök a továbbjutásnak, hát hogyne örülnék, hiszen a sorsolás után nagyon sok helyen azt lehetett olvasni, hogy a Bayern München Európa legjobb formában lévő csapata, akik simán kiütik a Real Madridot. Örülök, de azért szomorú is vagyok, hogy ilyen utóélete van ennek a találkozónak.
Tényleg csak egy mondat erejéig térnék ki a Barcelona - PSG meccsre, aztán visszakanyarodok: a Barcelonát segítette a játékvezető azon a találkozón, de a lefújást követő csalódottság után meg sem fordult a fejemben, hogy csalást emlegessek. Az a PSG nem érdemelt továbbjutást, hiszen csődöt mondtak, feladtak mindent, ami az egész évben jellemezte őket. Így nem tudtam őket sajnálni.
Furcsa, de a Bayern Münchent azért sajnálom. Na nem Vidal, Javi Martinez meg nem is Ribery miatt, hanem Ancelotti, Lahm, Xabi Alonso meg Hummels miatt. Fantasztikus párharc volt ez egészen tegnap este az 50. perc környékéig. Nem hozott űrfocit (nem is látok a Real Madridtól ilyet mostanság, ezért szeretném már, ha el lenne felejtve a BBC), de egy végtelenül feszült, ugyanakkor korrekt és tiszta meccs volt. Aztán az 50. perc környékén jött az, ami teljesen megölte az egészet. Én úgy látom, hogy akkor Kassai mérlegelt. Vidalnak volt egy szabálytalansága a 16-os közelében, ahol egy pillanat erejéig megint elment az esze. Ha azt ott meg meri lépni Kassai, akkor nyilván téma az, hogy mindkét meccs második félidejének nagyobb részét emberhátrányban játszotta le a Bayern, de hogy nem lennének ilyen indulatok, mint amik most vannak, az is teljesen egyértelmű. Ott csúszott ki a kezéből az összecsapás.
Tudom, hogy a fociban nincs ha, de ha ott kiszórja Vidalt, akkor valószínűleg nincs a büntető, nem téma Casemiro pályán maradása, az öngól előtti leshelyzet avagy nem leshelyzet, és ahogyan nem téma a hosszabbítás két lesgólja sem, mert szépen lecsorog a meccs Bayern gól nélkül. De Viktor nem volt tökös, így elintézte az európai karrierjét, illetve azt, hogy ez a párharc ekkora médiavisszhangot kap, én pedig nem tudok felhőtlenül örülni még akkor sem, ha tudom, hogy itt nem rablás és nem csalás történt. Ugyanakkor örülnék, ha bevezetnék a videóbírót, mert ez, hogy minden komolyabb meccs után bírózás van, teljesen megöli a focit. Legyen 3 challenge, nézze valaki kívülről, szóljon a bíró fülére, valami, de nem hiszem el, hogy annyival meghosszabbítaná a mérkőzést az, hogy az ilyen kulcsjeleneteket visszanézzék és felülbírálják esetleg a pályán hozott ítéletet.
További kellemes fórumozást, estére pedig játékvezetői szempontból eseménytelen, semleges szurkolóknak viszont élvezetes meccset kívánok.