gránit írta: ↑2025.07.10. 13:53:03
Számomra ez azért érdekes, mert én ki nem állhattam Dembelé-t, pontosabban inkább azt a posztot és szerepkört, amelyben játszattuk. Őt is ugyanúgy elpazaroltuk, ahogy Yamalt is pazaroljuk a szélen. Mégis, annak ellenére, hogy ki nem állhattam, én voltam az egyetlen, aki ellenezte, hogy 50 millióért elengedjük. Adott volna érte a PSG százat is.
Ha kivesszük a képletből Dembelé sérült időszakait, akkor sem látom visszamenőlegesen sem másban a hibát, mint akkor, mégpedig abban, hogy a vezetés és a szakmai stáb is azt gondolta, hogy Dembelé, Coutinho és ide sorolom Griezmannt is, képesek lesznek elhúzni majd az öreg, nehezékekkel teli körülményes és megfáradt szekeret.
Tévesen gondolták, remélték, hogy néhány gomb cseréjével időtálló marad a kabát.
gránit írta: ↑2025.07.10. 13:53:03
.A PSG-t azért is érdekes nézni, mert Luis Enrique a tavalyi 1-4 előtt megmondta, hogy ő barcásabban játszik a Barcánál. Ez számomra azért fontos, mert kamunak tartom, hogy az a játékrendszer elavult lenne. Nem elavult, csak már nincsenek meg hozzá a megfelelő játékosaink.
Erre az interjúra utaltam Lucho nyilatkozával.
Semmi baja nincs sem a játékrendszernek, sem a dns-nek....ez mind kamu és mellébeszélés. A játékosállományban egy bizonyos minőségi szintig benne van minden, ami kell, de ennek van felső korlátja. Ezért is említettem meg a Lucho féle középpályát.
Szerintem nem is kellene túl sok változás ahhoz nálunk, hogy megfelelő játékosaink legyenek.
Nem tudok újat mondani a számomra leginkább kézenfekvő példánál, Frenkie és Gavi helyett egy fajsúlyos középpályás, aki mellé Pedri és Olmo adják magukat.
Értem én, hogy hajszoljuk a gólokat, látványos és élvezetes is ez, de lesznek alkalmak, amikor nem ez segít, hanem az segítene, ha a gólvágók mögött nem lennénk huzatos átjáróház, ahol a kapunk vákumszerűen szippantja maga felé az ellenfelet.
Kétlem, hogy például Flick ne látná ezt, de ő "végrehajtó"nak jött, azért hívták, azért jött (az interjúk vele vagy Laportával is ezt támasztják alá), hogy az adott keret fejlesztését biztosítsa, kihozza belőle a lehetőségek szerinti maximumot.
Szóval az én olvasatomban - furcsa ezt le is írni egy "elvileg" professzinonális klubról - csak és kizárólag azért nincsenek megfelelő játékosaink, mert a vezetés makacsul ragaszkodik olyan játékosokhoz, akikről talán szent meggyőződésük, hogy Flick alatt csodákra lesznek képesek. Máskülönben minek kötöttek volna vagy kötnek 5 éves szerződéseket komoly fizetésekkel, amikből ráadásul még ki sem lehet farolni sem.
Nekem még Flick megjelenésével és eredményeivel sem úgy tűnik, ahogyan szerintem működnie kellene a dolgoknak, hogy a "cél szentesíti az eszközt", hanem éppen fordítva, az eszköz szentesíti a célt.....
Laporta fogalmazta meg, olyan csapat legyen, amelyik álmodozásra késztet minket.
Barca elnökeként én egészen biztosan olyan csapatot "akarnék" (nem szeretnék, hanem akarnék), amelyik nem álmodozásra késztet, hanem arra legyen képes, hogy valamennyi trófeát képes is legyen megnyerni.
Győztes akarok lenni, nem álmodozó! A pályán győzteseket akarok látni és nem álmodozókat.
Éppen a fentebb említettek miatt nagyon kíváncsi leszek és ezzel nem azt állítom, hogy lehetetlen küldetés, de hogyan, kikkel, miként és miben leszünk képesek fejlődni a következő szezonban?!