La Liga / Copa del Rey

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.05. 10:01:49

vargazoli írta:
2025.04.05. 09:21:53
Sziasztok!
Van valami hír , a jogosulatlanul szereplő barcás játékos ügyében?
Lehet elkerülte a figyelmemet, de semmit nem olvastam róla.
Ha nincs, mikorra várható, és van-e esélyünk megúszni?
Nem tudom, hogy tudtad elkerülni, a fórumon is ment róla a hír, a főoldalon is van cikk, meg minden sportlap örömmel csinált hírt belőle. :D A legfelsőbb sporttanács nekünk adott igazat, Olmóék játszatnak. Igaz, az undormány Liga azóta ezt is megtámadta, de kétlem, hogy abból bármi lenne.

Én továbbra sem érzem ezt komoly gyakorlati kérdésnek, csak erkölcsi győzelemnek, örülök, hogy a kiskirály Tebas megint kapott egy arconcsapást. Victor nem focizik, teljesen lényegtelen, Olmo meg gondolom két hét múlva játszik egy félidőt, aztán kezdőként egyet, és megint lesérül. Aztán ne legyen igazam, mert jó játékos nagyon, amikor véletlen épp egészséges de a gyakorlatban alig-alig vesszük hasznát, ígyis-úgyis nélküle kell tudni megoldani a szezon nagy részét.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
vargazoli
Jugador del Barça

2025.04.05. 09:21:53

Sziasztok!
Van valami hír , a jogosulatlanul szereplő barcás játékos ügyében?
Lehet elkerülte a figyelmemet, de semmit nem olvastam róla.
Ha nincs, mikorra várható, és van-e esélyünk megúszni?
Peter
Director del Fútbol

2025.04.05. 00:31:25

PR42 írta:
2025.04.04. 19:55:40
Alonso-t biztos megpróbálnám bármennyire is kicsi az esély rá.
Az a klub üzenete hogy ők a spanyol polgárok csapata, szemben a Real Madriddal ami a kirakat csapat akik összevesznek minden sztárt. Ez a klub imidzse. Gyakorlatilag bűn hogy nem volt több EB játékosuk. Aki náluk spanyol pl Llorrente ő is Real nevelés. Koke, Barrios, Riquelme belőlük kéne több és jobb.
Amennyiben előáll egy olyan helyzet vagy a nagy asztalnál állítják elő, akkor ez magával hozhat gyökeres változást és versenyképes projektként startolna.

Ugyanakkor esélyes, hogy egy ilyen projekt elindításához nem elegendő egy csettintés.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.04. 22:53:59

Peter írta:
2025.04.04. 19:37:00
Általában a változás híve vagyok, élénkíti az elmét, serkenti a gondolkodást, felpezsdíti az állóvizet, vannak benne lehetőségek.
Játszunk a gondolattal, bár felületesek az ATMA körüli ismereteim, de legalább mi ketten Barca szurkolók próbáljuk meg.

Legyen a tiéd a jobb pozíció, elnök vagy és szavaiddal élve megérett az idő.
Legyek én a szurkolók képviselője, aki tűzbe menne Simeoneért, de ugyanúgy tűzbe mennék egy triplázásos évért, szóval nem ragaszkodok mindenáron....

Várom a javaslatodat.....érveidet, rövidtávú jövőképet....de nem csak annyit, hogy próbáljuk meg mással, mert az nem érv, hanem ugyanolyan feltételezés, amire én azt mondom, hogy jövőre Simeone is ugyanúgy változni fog. Nincs bukóban, kézben tartja az öltözőt, tűzbe mennek érte a srácok és amúgy is egy keljfeljancsi típus, ha általában nem is a dobogó tetejéig. Többször rá lehet ugyan számolni, de mindíg feláll.....
Nefeledd, ATMA vagyunk, ATMA múlt, ATMA hagyományok, ATMA habitus.

Elnük Úr, hallgatom!
Mint mindig, most is tökéletesen fogtad meg a témát.

Ha kirúgják Simeonét és a csapat visszaesik a következő edzőkkel, a vezetőséget megfeszítik. Én azt gondolom, hogy inkább miatta tartanak egyáltalán ott, ahol, mintsem hogy akadálya lenne a szintlépésnek. Nem hiába adnak neki number 1 edzői fizetést, tudják, mit köszönhetnek neki.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.04.04. 21:39:38

PR42 írta:
2025.04.04. 21:11:51

Simán felfogtam.
Képzeld:
Sorloth 35
Le Normand 35
Alvarez 75
Gallagher 42

Pénzügyileg előttünk járnak, kérdezd meg Tebast ha a szemednek és nekem nem hiszel.
Most nem fogok utánanézni, de szerintem minden évben kb. fele akkora a költségvetésük, mint a miénk. Most egyszer sokat költöttek, mert tőkeemelést hajtottak végre, ez nem lesz minden évben így. Azért maradjunk annyiban, hogy azért ezek a nevek még mindig nem Lewandonski, Koundé, Olmo stb.
PR42 írta:

Direkt hoztam fel példának a kupát.
https://www.eredmenyek.com/foci/spanyol ... /archivum/
2012/13-ban nyerték meg, 1x.
Szerinted a Betis, Bilbao, Valencia és Sociedad talán játékoskeretben és költségvetésben is versenyben van a két gigásszal?
Nem.
Nem is kell versenyben lenniük hogy egyszer egyszer leessen nekik egy cím.
Vagy nézd meg a PL-t ahol rendbe vannak kis csapatok akik nagyot mennek a pénzes csapatok ellen, és pl BL-be vagy EL-be jutnak. Persze a végén mindig a City nyer vagy valaki más nagy, de a Leicester is nyert egyet. Az ATMA meg kettőt. Hát na...
És az egyetlen edző, aki felülmúlta a gigászokat az elmúlt 20 évben. Teszem hozzá, hogy Messi, Ronaldo, Neymar és hasonló kutyaütők ellen.
PR42 írta:
Igazából ha nyert volna 20/21 óta 1-1 kupát és szuper kupát akkor már mást írnék, de semmi. És nem is csak semmi, hanem mindig ugyanazon a módon semmi.
Vezetnek, aztán összeomlás.
Ez nem játékos kérdés.
Ez edző kérdés.
A vereség nem tudom miért összeomlás. AZ összeomlás az, amit mi műveltünk tavaly, meg az elmúlt években sokszor a nemzetközi kupákban.
PR42 írta:
"Elég sok csapat kirúghatná az edzőjét, akkor minden évben" azt írod. Hát képzeld, ki is rúgják, Simeone a legrégebb óta ülő edző, aki mellesleg a legtöbbet is keresi.

Már leírtam hogy miért lenne jobb egy másik higgadt edzővel, főleg olyannal aki spanyol tehetségekre akar építeni, de mondjuk az látszik hogy nem olvasunk el mindent. :roll:
Egy pár játékost azért beépített a csapatba. Mindamellett a fiatal játékosok kinevelése aligha az ő dolga lenne, azt az előtte lévő 10-15 évben megteszik mások, ő a képzésük legvégén jön csak be a képbe. Teszem, hozzá, hogy nálunk is eltelt egy évtized, ami alatt egyetlen Sergi Robertot sikerült beépítenünk a csapatba, míg a Real Madrid se dúskált ez idő alatt sem a saját nevelésű játékosokban. Az, hogy szerinted ez egy jó út, az egy vélemény, de semmilyen garanciát nem jelent, hogy bármivel is jobbak lennének.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
PR42
Jugador del Barça

Barcaman1993 írta:
2025.04.04. 20:44:31

Azt nem sikerül felfognod, hogy az Atletico messze nincsen egyáltalán egy szinten a másik 2 gigásszal se játékoskeretben, se költségvetésben. Az a csoda, hogy jelenleg ezen a szinten vannak, hogy egyáltalán szóba kerülhet, hogy megszorongassanak szinte bárkit. Ha egyenlőek lesznek a lehetőségek, akkor térjünk vissza a gondolataidra. A sport és az üzleti világ nem így működik, hogyha nem nyerek semmit, akkor másokat kell hozni, mert akik meg eddig itt voltak azok lúzerek. Elég sok csapat kirúghatná az edzőjét, akkor minden évben. Több száz millió euró sorsáról beszélgetünk éves szinten, amit te elintézel annyival, hogy 19-re lapot kell húzni. Elnökként gondolom te is így tennél egy jól játszó, működő csapat esetében, ahol el kell számolni a pénzügyi döntésekről a tulajdonosokkal is. Érveket meg még nem olvastam, hogy az Atletico mitől lesz jobb, ha távozik az edzője.
Simán felfogtam.
Képzeld:
Sorloth 35
Le Normand 35
Alvarez 75
Gallagher 42

Pénzügyileg előttünk járnak, kérdezd meg Tebast ha a szemednek és nekem nem hiszel.

Direkt hoztam fel példának a kupát.
https://www.eredmenyek.com/foci/spanyol ... /archivum/
2012/13-ban nyerték meg, 1x.
Szerinted a Betis, Bilbao, Valencia és Sociedad talán játékoskeretben és költségvetésben is versenyben van a két gigásszal?
Nem.
Nem is kell versenyben lenniük hogy egyszer egyszer leessen nekik egy cím.
Vagy nézd meg a PL-t ahol rendbe vannak kis csapatok akik nagyot mennek a pénzes csapatok ellen, és pl BL-be vagy EL-be jutnak. Persze a végén mindig a City nyer vagy valaki más nagy, de a Leicester is nyert egyet. Az ATMA meg kettőt. Hát na...

Az üzleti modellben ez lehet hogy elég, csak az ATMA az sport klub és ott a számít hogy játszol és hogy mennyi trófeát nyersz. Senkit se érdekel hogy mekkora az adósságod amig szállítod a címeket. Még az is mellékes hogy hogyan játszol, de az is többet számít mint hogy nyereséges vagy-e.
Itt arról beszélünk hogy a legjobban kereső edző nem nyer semmit.
20/21 covid évben jött a liga, az brávó, bár mindenki tudja miért, de akkor is ott kellett lenni. Taps.
Azon kívül semmi.
EL, európai szuperkupa 6-7 éve.
https://www.transfermarkt.com/diego-sim ... ainer/2868

Igazából ha nyert volna 20/21 óta 1-1 kupát és szuper kupát akkor már mást írnék, de semmi. És nem is csak semmi, hanem mindig ugyanazon a módon semmi.
Vezetnek, aztán összeomlás.
Ez nem játékos kérdés.
Ez edző kérdés.

"Elég sok csapat kirúghatná az edzőjét, akkor minden évben" azt írod. Hát képzeld, ki is rúgják, Simeone a legrégebb óta ülő edző, aki mellesleg a legtöbbet is keresi.

Már leírtam hogy miért lenne jobb egy másik higgadt edzővel, főleg olyannal aki spanyol tehetségekre akar építeni :roll:
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.04.04. 20:44:31

PR42 írta:
2025.04.04. 14:05:03
Nem, nem, nem és nem.
Már megint csak az ismételgetés.
Te a múltról beszélsz.

Már leírtam az előző 5 hszben is.

Mi a jövő?

A Madrid simán kitette Carlót. Bejött nekik.
Laporta kitette Xavit. Bejött neki.

Ezért gigász a gigász. Aki mer az nyer.

Már mondtam, aki nem mer, aki megelégszik, akinek elég ez, az legyen boldog így. Ha ez elég, ámen, hajrá.
Lehet neki fizetni a legnagyobb bért amit edző valaha kapott aztán lehet egymás után zsinorban 97. alkalommal kikapni előnyről a Real ellen.

Döntse el a klub elnök hogy mi az irány és mik a célok.

Mondom, a Julian Alvarez kaliberű emberek nem azért igazolnak egy-egy csapatba hogy megelégedjenek ennyivel.
De még egy Le Normand sem vagy Sorloth.

Örök vesztesek maradnak amíg beérik ennyivel.

Direkt hoztam az a hasonlatot hogy 19-re lapot húzni.
Tudod hogy van két ellenfél akiknek 20-a vagy 21-e van, és tudod hogy neked ha megdöglesz akkor is csak 19-ed van akárhogy is nézed.
Most akkor elé a 19 és a tuti vereség vagy megpróbálsz nyerni?

El lehet dönteni.

Itt továbbra is arról megy az érvelés hogy a 19 több mint a 15 meg a 18.
Nem ezt vontam kétsébe én sem, Simeone tényleg nagyon jó, erős 19.
Kell-e a 20 vagy 21 az a kérdés az ATMA szurkolók és az elnök felé.

És igen, be lehet sokalni. Sokan be is sokalnak.
Ha helyzet az hogy akkor se fognak kevesebbet nyerni ha besokalnak, mert így se nyernek sokat.
Azt nem sikerül felfognod, hogy az Atletico messze nincsen egyáltalán egy szinten a másik 2 gigásszal se játékoskeretben, se költségvetésben. Az a csoda, hogy jelenleg ezen a szinten vannak, hogy egyáltalán szóba kerülhet, hogy megszorongassanak szinte bárkit. Ha egyenlőek lesznek a lehetőségek, akkor térjünk vissza a gondolataidra. A sport és az üzleti világ nem így működik, hogyha nem nyerek semmit, akkor másokat kell hozni, mert akik meg eddig itt voltak azok lúzerek. Elég sok csapat kirúghatná az edzőjét, akkor minden évben. Több száz millió euró sorsáról beszélgetünk éves szinten, amit te elintézel annyival, hogy 19-re lapot kell húzni. Elnökként gondolom te is így tennél egy jól játszó, működő csapat esetében, ahol el kell számolni a pénzügyi döntésekről a tulajdonosokkal is. Érveket meg még nem olvastam, hogy az Atletico mitől lesz jobb, ha távozik az edzője.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Peter
Director del Fútbol

2025.04.04. 19:37:00

PR42 írta:
2025.04.04. 15:09:48
Megelégedés és beletörődés vagy megpróbálnak 19-re lapot húzni.

Az ATMA-nál szerintem megérett az idő a változtatásra. Új impulzusok, új szelek, új foci. Akkor is lehet hogy csak 3-4. hely lesz meg és trófea nélkül maradnak de legalább megpróbálták.
Ha meg se próbálják akkor marad .....
Általában a változás híve vagyok, élénkíti az elmét, serkenti a gondolkodást, felpezsdíti az állóvizet, vannak benne lehetőségek.
Játszunk a gondolattal, bár felületesek az ATMA körüli ismereteim, de legalább mi ketten Barca szurkolók próbáljuk meg.

Legyen a tiéd a jobb pozíció, elnök vagy és szavaiddal élve megérett az idő.
Legyek én a szurkolók képviselője, aki tűzbe menne Simeoneért, de ugyanúgy tűzbe mennék egy triplázásos évért, szóval nem ragaszkodok mindenáron....

Várom a javaslatodat.....érveidet, rövidtávú jövőképet....de nem csak annyit, hogy próbáljuk meg mással, mert az nem érv, hanem ugyanolyan feltételezés, amire én azt mondom, hogy jövőre Simeone is ugyanúgy változni fog. Nincs bukóban, kézben tartja az öltözőt, tűzbe mennek érte a srácok és amúgy is egy keljfeljancsi típus, ha általában nem is a dobogó tetejéig. Többször rá lehet ugyan számolni, de mindíg feláll.....
Nefeledd, ATMA vagyunk, ATMA múlt, ATMA hagyományok, ATMA habitus.

Elnük Úr, hallgatom!
bence0330

2025.04.04. 19:07:20

Troym írta:
2025.04.04. 17:31:44
Ha kell elrettentő példa az Atma számára, jó példa a Valencia, 2 bajnokság zsinórban, BL döntő, azóta agónia sok sok éve. Igenis bukhatják a 3. helyet, mint tavaly a Girona miatt, de egyre komolyabb a Sociedad és Bilbao is.
A Sociedad talán felsőházban végez, ha jól jön ki a lépés, most verte agyon őket egy United is az EL-ben. A matracosoknak teljesen más szintű keretük van. És igen, a 3-ból kicsúszhatnak, azért mondtam, hogy 4.-5. hely kb a max, de hát az meg ahogy írtad, Simeonéval sem volt lehetetlen (idén sem az).

A Valencia mondjuk teljesen más okok miatt került le a térképről. Az ATMA ehhez már messze túl nagy, messze túl nagy táborral, játékosokkal. El nem tudom képzelni, hogy komoly edzővel bármilyen szinten is veszélyben legyen a BL indulás.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.04.04. 17:31:44

Ha kell elrettentő példa az Atma számára, jó példa a Valencia, 2 bajnokság zsinórban, BL döntő, azóta agónia sok sok éve. Igenis bukhatják a 3. helyet, mint tavaly a Girona miatt, de egyre komolyabb a Sociedad és Bilbao is.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.04. 17:06:58

PR42 írta:
Szóval extrát fizetnek egy edzőnek aki nem hoz extrát.
Egy dolgot nem szabad elfelejteni: az Atleti nem mindig volt az élcsapatok között. Nekik az már extra, amit Simeone irányításával megélnek, és abból a büdzséből ez valóban extra. A történelmük nem kis részében közepes csapatnak számítottak a La Ligában, számottvevő nemzetközi eredmények nélkül. Volt, hogy kiestek az első osztályból. A '70-es években játszottak még egy BEK-döntőt, amit elvesztettek. Az számukra egy óriási eredmény, hogy több mint 10 éve folyamatosan ott vannak az élbolyban. Számukra Simeone a nyerő ember. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy nélküle visszaesnek, mint annak, hogy előbbre jutnak. Sokkal kisebb büdzséből, sokkal szűkösebb lehetőségekből gazdálkodnak a többi élcsapathoz képest. Egyáltalán nem magától értetődő, hogy ennyi ideje ott vannak az élmezőnyben. Simeone már bizonyította, hogy ott tudja tartani a csapatot, miért váltanának? Egy nagyobb háttérrel rendelkező csapatról lehetne mondani, hogy hát ezek szegényes eredmények, ritkán nyernek egy-egy trófeát, de az Atletiről beszélünk, nem a Barcelonáról vagy a Real Madridról. Nekik nem magától értetődő, hogy itt tartanak. Simeónéval sosem csúsztak vissza a középmezőnybe se, számukra ő a garancia arra, hogy ott vannak az éllovasok között. Többet veszthetnek egy váltáson, mint amennyit valószínűleg nyernének. Persze lehet ezt egy gyáva taktikának nevezni a részükről, de az ő fejükkel gondolkodva én azt gondolom, hogy ez nekik akkora élmény, hogy egyáltalán itt tartanak, hogy nem nagyon fordul meg a fejükben a váltás. A legnagyobb háttérrel rendelkező csapatok fejével gondolkodva persze ha nem jönnek a trófeák, egyértelmű, hogy váltani akarnak, mert nagyobb a valószínűsége a fejlődésnek, mint a visszacsúszásnak. Mi persze, hogy leváltottuk Xavit, mert éreztük, hogy ebben a keretben több van. A Real Madrid persze, hogy leváltotta Benitezt, mert érezték, hogy abban a keretben több volt. Az Atleti valószínűleg nem érezte eddig ezt, számukra Simeone a sikerember.
Peter
Director del Fútbol

2025.04.04. 16:11:37

PR42 írta:
2025.04.04. 11:17:51
Ez mind igaz.

Az hogy minket is kivertek a BL-ből... hát ezzel pont engem támasztasz alá. Pont ezt írtam. Mi is ilyenek voltunk amikor mindentől összeomlottunk a BL-ben. Ők is ilyenek, továbbra is.
Az tény, hogy időben utánad került fel a hozzászólásom, ami 2 perc 45 mp-et jelent, de véletlenül sem a hozzászólásodra reagáltam, sőt mi több, nem is láthattam, mert szinte azonos időben írtunk egymástól teljesen függetlenül.

Ettől a kis szösszenettől eltekintve amúgy a véleményedet semmivel sem támasztja az alá, hogy a példaként felhozott nagy téttel bíró párharcot ellenünk megnyerték, majd a döntőben alulmaradtak.

Sportszakmailag tekintve folyamatosan csúcsközelben lenni - szerintem - igenis elismerésre méltó.
Miközben hol jobb, hol kevésbé jobb kerettel rendelkezett.

Lúzerek voltak vajon a szerb vizilabdások, akik a Kemény Dénes féle csapattal szemben - x évig - folyamatosan alulmaradtak? Vagy a többi dobogós?

Nekem a sportról a hozzáállás, alázat, kitartás, győzni akarás, mentális erő jut hirtelen eszembe, de egyúttal az is, hogy hiába küzdenek rengetegen, győzni mégis csak egy győzhet a végén.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.04.04. 15:29:04

PR42 írta:
Ha meg se próbálják akkor marad a hiszti, a vergődés és az örök lúzer bohózat.
Próbálj már meg kevésbé sértően fogalmazni, mert ez a stílus bicskanyitogató még akkor is, ha más csapatról beszélsz. Azért az Atmát ebbe a kontextusba helyezni nagyképű, öntelt, mellesleg nem helytálló kifejezés. Ezen túl használhatód a szerkesztés opciót is, nem kell a saját leírásodat is újra idézni. Feltételezem nem okoz gondot, ha igen itt tudnak a régiek közül segíteni neked ebben.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.04. 15:22:18

Azt nem tudom megítélni, hogy Simeone milyen edző, akkor tudnám, ha ugyanezzel a kerettel egy másik edzőnek Simeonénál jobb vagy rosszabb eredményei lennének.

Amit meg tudok ítélni, az a viselkedése, az például szimpatikus, hogy a Barca teljesítményét mindig elismeri, szerintem szívesen lett volna nálunk edző Messi idejében.
Ugyanakkor a meccsek alatti pózolása, színészkedése, a teátrális metakommunikációja nagyon ellenszenves, hamisnak érzem, és szerintem egyfajta felelősséghárításról van szó: itt ez a ragyogó csapat, elsőrangú taktikával, és annyira együtt vagyunk, hogy még, de a körülmények nem akarják ezt tolerálni. Valami ilyesmi.

Szerepel a Beckham-dokumentumfilmben, ami azt sejteti, hogy van valamennyi önkontrollja. Már nem fiatal, lassan ideje lenne a pálya szélén is megmutatni, hogy tényleg van.
PR42
Jugador del Barça

gránit írta:
2025.04.04. 14:41:55
PR42 írta:
2025.04.04. 13:41:54
Az kinek a hibája hogy tavaly Lewy 19 gól idén meg aranycipő verseny? Mi változott? A játékos csak rosszabb lett mert még idősebb, aztán gól mégis több esik, akkor ilyenkor mi van?
Ferran Torressel vagy Raphinhával mi történt? Most akkor ők Leeds és Valencia szintű játékosok vagy nem? Mi a különbség 2 évvel ezelelőtt és idén között? Az edző.
Mert Xavi nem top edző. Ott még volt bőven fejlődési lehetőség. Az Atleti esetében ez erősen kérdéses. Az valóban kritizálható, hogy Sorloth-ot miért mellőzi.

Simeonénak köszönhetik, hogy egyáltalán elkezdtek újra trófeákat nyerni, nagyon hosszú idők után. Ő hozott oda valamennyi győztes mentalitást és trófeákat. Ami plafont most látunk náluk, azt ő teremtette meg, ő tornázta fel. Előtte hol volt az Atleti? Pedig nem akármilyen játékosok fordultak meg ott. Forlan, Agüero. A Madrid persze, hogy váltogathatta az edzőit, hiszen a kerete adott volt, CR-rel, aranylabdás játékosokkal. Ezt az Atletit viszont bárki nem tudná azon a szinten tartani, mint Simeone.
PR42 írta:

Az a baj hogy viszont egy Copa Del Reyt az utóbbi 5-6 évben nyert a Sociedad, a Valencia, a Bilbao és a Betis is.
Tudod ki nem nyert kupát? Az ATMA.
De, nyert kupát Simeone az Atletivel edzőként.
Hát figyelj, megint leírtad hogy mik az érdemei. Oké.
100x is leírhatod, ez nem érv amellet hogy miért kéne az ATMA-t a következő években is neki vezetnie.
Amekkora a fizuja abból azért lehet edzők között válogatni.

Nem azt mondtam hogy soha sem nyert kupát az ATMA, hanem azt hogy az utóbbi 5-6 évben nem nyertek, valamint azt hogy lásd gyengébb kerettel gyengébb edzők is tudnak trófeákat nyerni, viszont valamiért az erre jóval esélyesebb ATMA nem képes olyan gyakoriságal ami a keretük és elvileg az edzőjük alapján illene.

A bajnokságra azt tudom mondani hogy igen bravó, ott 2 bajnoki cím nem tudom 15 év alatt az nem rossz a Madrid-Barca mellett. Nem is extra de nem is rossz.

BL? Két döntő nem rossz de nem is extra.

Szóval extrát fizetnek egy edzőnek aki nem hoz extrát.

Mondom el lehet dönteni. Megelégedés és beletörődés vagy megpróbálnak 19-re lapot húzni.

Én nem azt érvelem hogy Simeone gyenge edző, vagy azt hogy a keretük világverő, vagy azt hogy az elmúlt 15 évet nem neki köszönhetik. Ezek mind függetelenek attól hogy vajon jövőre nyernek-e valamit Simeone alatt, vagy lehetséges-e hogy valaki más alatt nagyobb esélyük van-e nyerni.

Itt írta valaki hogy mi is elküldtük Valverdét aztán láss csodát sokra mentünk vele...
Na már most az hogy egy változtatás után az eredmény negatív az nem azt jelenti hogy változtatás maga szükségtelen volt, hanem csak azt bizonyítja hogy a változtatás iránya rossz volt.

Az ATMA-nál szerintem megérett az idő a változtatásra. Új impulzusok, új szelek, új foci. Akkor is lehet hogy csak 3-4. hely lesz meg és trófea nélkül maradnak de legalább megpróbálták.
Ha meg se próbálják akkor marad a hiszti, a vergődés és az örök lúzer bohózat.
bence0330

2025.04.04. 15:01:50

Troym írta:
2025.04.04. 14:32:34
bence0330 írta:
2025.04.04. 13:24:13
Azt állítottad az eddigi hónapokban:
- Jobb a Real Madrid, mint mi játékoskeret szinten
- Felülteljesítünk az edző miatt, ezért állunk pl jobban a bajnokságban.
- Atma kerete nem gyengébb, mint a mienk (ezzel mondjuk nem értek egyet, kifejtettem)

összkövetkeztetés:
Simeone sem alul, sem felül nem teljesít, pont úgy csinálja, ahogy a keret engedi neki.

Ezt írtam 3-mal ezelőtt. Miért kellene elküldeni, ha hozza valaki a tőle elvárhatót?

szerk: egyébként ugyanezt végigvezetve Flick felülteljesít, Simeone szinten van, Ancelotti alulteljesít.
Az a kérdés, miről írjak, alapképességekre próbálok ilyenkor koncentrálni, mert jelenleg olyan, mintha jobb keretünk lenne a Reálnál, tavaly meg 2 klasszis és egy felső polc-környéki játékossal plusz Christensennel többel is olyan volt, mintha az akkor még egy Mbappé nélküli madrid alatt lettünk volna egy osztállyal. Xavi ott már kicsit alulteljesített szerintem, de nem vészesen, lehet közelebb állt ő a valósághoz, mint Flick. De igen, szerintem alapképességekben a Madrid kerete jobb, mint a miénk, és az Atletié kb ott van, ahol a miénk.

Az a nagy gond, hogy itt 1-2, esetleg 3-4 évről beszélünk Ancelotti-Xavi-Flick kapcsán. Ha Simeone 2 év ülne a padon, más lenne a megítélése. De 16 éve ül ott.

És ha megnézed, sehol nem írtam, hogy nagyon alulteljesítene, vagy bármi. Kb egyetértek, ő úgy hozza, ami kb elvárható, de extrát nem. És szerintem az Atleti már van azon a polcon, ahol szeretnék az extrát néha-néha. Direkt leírtam, hogy nincs semmi gond alapvetően, de nem tudom, hogy ez mennyire elég náluk. Az elmúlt nyaruk és várhatóan az idei alapján is ők már ennél többre aspirálnak, hogy úgy csúnya játékkal hozzunk kifejezetten jó, de nem kimagasló eredményeket. Ha marad, tuti, hogy jó csapat maradnak, 3. helyen kb spanyolországban, be fognak jutni ilyen BL negyeddöntő környékére. Ez tök jó. De szerintem létezik pár edző, akivel "felülteljesítenének" a játékosok és a csapat. Nekem jó ez így Barca-drukkerként, nem igazán kell félni tőlük, még ha meg is tudják nehezíteni a játékot. De el tudnék képzelni egy olyan Atleticót, akikkel tényleg számolni kéne.

Én igazából azért merném megreszkírozni a dolgot, mert akkora rizikó nincs benne. Mögöttük egy nagy szakadék van, a Bilbao most jön fel, de évek alatt nem fogják tudni ezt tartani, de amúgy is max ők vagy a Soci egyáltalán elméleti veszély a 3.-4. helyre, és mivel a spanyolok jók nemzetközileg, már a top5 is elég, azt meg nem nagyon látom, hogy buknák be ilyen kerettel. Legrosszabb forgatókönyv nálam valahol itt lenne. Cserében lehet, hogy BL-esélyes csapat lenne belőlük. De tényleg csak elit edzővel, anélkül felesleges, egy De Zerbire nem cserélném le, hogy na, majd lesz valami. Conte, Klopp, esetleg Emery, csúnya foci győztes mentalitásra Allegri is jöhetne. Mondanám, Xabit, de hát ő a túloldalon fogja váltani Carlót. :) Tuchel, bár ő most lett szöv. kapitány, szóval...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.04.04. 15:15:17-kor.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.04. 14:41:55

PR42 írta:
Az kinek a hibája hogy tavaly Lewy 19 gól idén meg aranycipő verseny? Mi változott? A játékos csak rosszabb lett mert még idősebb, aztán gól mégis több esik, akkor ilyenkor mi van?
Ferran Torressel vagy Raphinhával mi történt? Most akkor ők Leeds és Valencia szintű játékosok vagy nem? Mi a különbség 2 évvel ezelelőtt és idén között? Az edző.
Mert Xavi nem top edző. Ott még volt bőven fejlődési lehetőség. Az Atleti esetében ez erősen kérdéses. Az valóban kritizálható, hogy Sorloth-ot miért mellőzi.

Simeonénak köszönhetik, hogy egyáltalán elkezdtek újra trófeákat nyerni, nagyon hosszú idők után. Ő hozott oda valamennyi győztes mentalitást és trófeákat. Ami plafont most látunk náluk, azt ő teremtette meg, ő tornázta fel. Előtte hol volt az Atleti? Pedig nem akármilyen játékosok fordultak meg ott. Forlan, Agüero. A Madrid persze, hogy váltogathatta az edzőit, hiszen a kerete adott volt, CR-rel, aranylabdás játékosokkal. Ezt az Atletit viszont bárki nem tudná azon a szinten tartani, mint Simeone.
PR42 írta:

Az a baj hogy viszont egy Copa Del Reyt az utóbbi 5-6 évben nyert a Sociedad, a Valencia, a Bilbao és a Betis is.
De, nyert kupát Simeone az Atletivel edzőként.
Troym
Director del Fútbol

2025.04.04. 14:32:34

bence0330 írta:
Azt állítottad az eddigi hónapokban:
- Jobb a Real Madrid, mint mi játékoskeret szinten
- Felülteljesítünk az edző miatt, ezért állunk pl jobban a bajnokságban.
- Atma kerete nem gyengébb, mint a mienk (ezzel mondjuk nem értek egyet, kifejtettem)

összkövetkeztetés:
Simeone sem alul, sem felül nem teljesít, pont úgy csinálja, ahogy a keret engedi neki.

Ezt írtam 3-mal ezelőtt. Miért kellene elküldeni, ha hozza valaki a tőle elvárhatót?

szerk: egyébként ugyanezt végigvezetve Flick felülteljesít, Simeone szinten van, Ancelotti alulteljesít.
PR42
Jugador del Barça

2025.04.04. 14:05:03

Barcaman1993 írta:
2025.04.04. 13:53:33
A válasz, hogy gyengébb keretekkel dolgozik minden évben, mint a másik két csapat, mégis elég sok esetben versenyben van, néha nyer is. Ez szerintem elég túlteljesítés. Az meg, ha elküldöd nem garantálja egyáltalán, hogy azonos keretekkel a csapat nem esik vissza. Csak elég megnézni, hogy mi történt nálunk mondjuk Valverde távozása óta.
Nem, nem, nem és nem.
Már megint csak az ismételgetés.
Te a múltról beszélsz.

Már leírtam az előző 5 hszben is.

Mi a jövő?

A Madrid simán kitette Carlót. Bejött nekik.
Laporta kitette Xavit. Bejött neki.

Ezért gigász a gigász. Aki mer az nyer.

Már mondtam, aki nem mer, aki megelégszik, akinek elég ez, az legyen boldog így. Ha ez elég, ámen, hajrá.
Lehet neki fizetni a legnagyobb bért amit edző valaha kapott aztán lehet egymás után zsinorban 97. alkalommal kikapni előnyről a Real ellen.

Döntse el a klub elnök hogy mi az irány és mik a célok.

Mondom, a Julian Alvarez kaliberű emberek nem azért igazolnak egy-egy csapatba hogy megelégedjenek ennyivel.
De még egy Le Normand sem vagy Sorloth.

Örök vesztesek maradnak amíg beérik ennyivel.

Direkt hoztam az a hasonlatot hogy 19-re lapot húzni.
Tudod hogy van két ellenfél akiknek 20-a vagy 21-e van, és tudod hogy neked ha megdöglesz akkor is csak 19-ed van akárhogy is nézed.
Most akkor elé a 19 és a tuti vereség vagy megpróbálsz nyerni?

El lehet dönteni.

Itt továbbra is arról megy az érvelés hogy a 19 több mint a 15 meg a 18.
Nem ezt vontam kétsébe én sem, Simeone tényleg nagyon jó, erős 19.
Kell-e a 20 vagy 21 az a kérdés az ATMA szurkolók és az elnök felé.

És igen, be lehet sokalni. Sokan be is sokalnak.
Ha helyzet az hogy akkor se fognak kevesebbet nyerni ha besokalnak, mert így se nyernek sokat.
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.04.04. 13:53:33

PR42 írta:
Továbbra is ott tartunk hogy egyetlen egy érvet sem emeltél arra hogy miért kéne a következő 5 évet is Simeone vezetésével megkezdenie az ATMA-nak.

Nagyon sokat olvastam itt tőled és másoktól arról hogy miért érdemel dicséretet és vállon veregetést de egyetlen érvet sem afelől hogy mit tudna mutatni vagy újítani ahhoz hogy nyerjenek jövőre valamit.

Az hogy kifordítod amit mondok, az nem védi Simeone pályázatát a következő szezonra. Mit fog mondani az elnöknek és a szurkolóknak, jövőre keményebben üvöltözik és több pirosat kap? Nincsenek ütőkártyái a palinak, már rég kijátszotta mindet.
A válasz, hogy gyengébb keretekkel dolgozik minden évben, mint a másik két csapat, mégis elég sok esetben versenyben van, néha nyer is. Ez szerintem elég túlteljesítés. Az meg, ha elküldöd nem garantálja egyáltalán, hogy azonos keretekkel a csapat nem esik vissza. Csak elég megnézni, hogy mi történt nálunk mondjuk Valverde távozása óta.
PR42
Jugador del Barça

Barcaman1993 írta:
2025.04.04. 13:12:17
PR42 írta:
2025.04.04. 12:00:21
...
Akkor minden játékos/csapat, aki nem tudja legyőzni a Real Madridot, meg a Barcelonát az egy lúzercsapat, a világbajnok csapat kezdő játékosa meg egy bohóc. Több kérdésem nincsen. A győztes mentalitású edzők listáját meg várom. MU-nál egy párat tudnának mutatni belőlük. Ha ez ilyen egyszerű lenne.
Továbbra is ott tartunk hogy egyetlen egy érvet sem emeltél arra hogy miért kéne a következő 5 évet is Simeone vezetésével megkezdenie az ATMA-nak.

Nagyon sokat olvastam itt tőled és másoktól arról hogy miért érdemel dicséretet és vállon veregetést de egyetlen érvet sem afelől hogy mit tudna mutatni vagy újítani ahhoz hogy nyerjenek jövőre valamit.

Az hogy kifordítod amit mondok, az nem védi Simeone pályázatát a következő szezonra. Mit fog mondani az elnöknek és a szurkolóknak, jövőre keményebben üvöltözik és több pirosat kap? Nincsenek ütőkártyái a palinak, már rég kijátszotta mindet.

Az hogy valaki egy erős csapatban játszik az miért tenné lehetetlenné hogy önmaga kérdéses mentalitású legyen????? Most komolyan keressek példákat? Victor Valdes és Pique vagy éppen Dani Alvés csapatának szurkoló egyén számára? A bohóc az bohóc. Griezmann pedig az egyik legnagyobb bohóc.

Hogy ki pótolhatná? Ez az igazi kérdés, nem az hogy menni-e kell-e.
gránit írta:
2025.04.04. 13:12:51
PR42 írta:
Simeone nem tud szintet lépni. Plafonon van a csapat.
Szerintem ez nem az ő plafonja, hanem a csapaté. Egyetértek Troymmal, egyedül Oblak lenne az, aki nálunk beférne a kezdőbe, ráadásul a büntetőpárbajokban fogalmatlan, ami többször volt már döntő faktor. Talán még de Paul férne be, Casadó helyére. Őt és Mac Allistert nagyon akartam, hogy leigazoljuk, de Paul annyira nem váltotta be a reményeket klubszinten. Nem elég labdabiztos, sok labdát elad. A válogatottban vannak körülötte kreatív emberek, a klubjában nincsenek. Az Atletiben mindig sok volt a hozzá hasonló vízhordó, de nem volt karmester. Ez szerintem a problémájuk. Vízhordó is kell, sokáig nekünk meg ilyenből nem volt. De csak vízhordókkal nem lehet egy bizonyos szintet meglépni.

Egy dologban biztosan lehet Simeonét kritizálni. Sorloth-ot nagyon mellőzi, pedig ő a legélesebb támadójuk. Az előző mérkőzésen is egyedül ő jelentett veszélyt ránk. Csakhogy amit belőtt, az les volt, ami meg nem volt les, azt meg csúnyán kihagyta, de egyedül az ő játékában volt benne a gólveszély. És állandóan csak csere. Egyébként fasorban nincs a keretük a miénkhez képest, sokkal kevesebb pénzből gazdálkodnak. Elképesztő, mit kihoz ebből Simeone. Ő húzta fel őket, nélküle visszacsúsznának.

Amúgy meg a legtöbbet kereső labdarúgóedző. 25 millió fontot keres évente. Ez még a játékosok között is csúcsfizetés. Az Atleti tudja, mit köszönhet neki, tömik is pénzzel rendesen, hogy megtartsák. Ő meg ennyi pénzzel miért is váltana.

https://telegrafi.com/en/The-list-of-th ... published/
Szerintem ahogy Bence is írja ez így azért ferdítés mert ez maga az edző kérdés.
Önmagadnak mondasz ellent.

Tavaly Sorloth 23 gól egy Villarealból (8. hely tavaly) míg Lewy tavaly 19 gól. Idén meg Sorloth nem játszik. Ez kinek a hibája? Az kinek a hibája hogy tavaly Lewy 19 gól idén meg aranycipő verseny? Mi változott? A játékos csak rosszabb lett mert még idősebb, aztán gól mégis több esik, akkor ilyenkor mi van?
Oblak sima nem is kérdés.
Alvarez szerintem elit.
De Paul elég jó bizony, talán nem elit de top.
Az összes többi esetén nem tudjuk hogy mit lehet kihozni belőlük. Azt viszont tudjuk hogy Simeone 20 éve bárki van alatta azokból ezt hozza ki. Szoros vereséget és eszméletlenül ritkán egy-egy trófeát. Általában akkor amikor végre odakerül valaki aki vezér alkat és nyertes mentalitású ami átszáll a többiekre mert bizony a többiek ezt a mentalitást az EDZŐTŐL NEM KAPJÁK MEG.
Ne érts félre, az ATMA kerete nem világverő, szerintem is 3. helyet érő keretük van.

Most akkor számít a keret vagy sem?
Egy Dortmund (pedig ők aztán mekkora lúzerek te jó ég) tudott BL döntőzni tavaly. Ennyit erről.

Simeonéban sok van még, sok 3. hely és vereség.

A fizetéssel megint csak mellettem érveltél, és önmagad ellen. Ha ez a teljesítmény elég, akkor hajrá meg lehet tartani és fizetni neki a legnagyobb pénzt amit edző valaha látott, vagy meg lehet próbálni 19-re lapot húzni és hozni valakit akivel talán nyernek is valamit. Mi lehet a legrosszabb, kevesebb pénzt fizetnek az edzőért akivel kikapnak mindenhol?

Aki mer, az nyer. Aki nem mer, az meg nem nyer. Ez világos.

Még egy utolsó példa, és leszögezem, a jövőről van szó, nem a múltról. Simeone kiváló edző, top.
Egy Real Madrid kivágta Ancellotit a játék valaha volt egyik legjobb edzőjét mert csak BL-t nyertek és bajnokságot nem, valamint nem játszottak elég szépen.
Ezzel a mentaliással nyertek utána még 3 BL-t zsinorban meg azóta is párat.
Ilyen helyeken ez a hááát szoros volt de pont nem jött össze mentalitás ez nem elég. Simeone jó, csak már 10 éve a plafonon van és nem tud se újítani se előrelépni.
bence0330

Troym írta:
2025.04.04. 12:48:43
bence0330 írta:
2025.04.04. 10:00:09
A mi keretünknél nem gyengébbek jelenleg, asszem az egyértelmű, nálunk is a fél csapat tini vagy középszer és mégis lehetett belőlük élvezhető focit, meg eredményesebb játékot összehozni, nyilván szűk elit edzővel.
Egyik nap Lewa hajt az aranycipőért, Rapha aranylabdája a téma, Yamal a legnagyobb csillag az égen, Pedrivel együtt és azt írod De Jong top, Kounde top, Inigo top, Balde top, Ferran a leghatékonyabb támadó stb, eltelik két nap és jobb az Atletico kerete? :D

Melyik poszton, ha szabad tudnom?
Melyik kezdőjátékosunknál vagy jobb kezdőjátékos a csapatukban?
Melyik cserénket múlja felül a cserejátékosuk?
Olyat ne hasonítsunk össze, hogy nálunk valaki néha játszik néha nem, ott meg alapember és elférne nálunk a padon. Persze Alvarez elférne a padon, adott esetben valamilyen hatásfokkal helyettesítené Lewát, de jobb lenne? 11 vs 25 gól. Szerintem erősen túl vannak gondolva a játékosaik. Talán a kapus Oblak kerülne nálunk a kezdőbe.
Ha elolvastad, amit írtam, pont arról szólt, hogy ez egy edzői kérdés, a játékosok azért is ekkora sztárok, mert baromi jól össze vannak rakva. Nézd meg ugyanezeket a játékosokat tavaly Xavi alatt, rögtön az Atleti jelenlegi kerete alá lehetne őket tenni őket. Koeman alattit meg hagyjuk is. Yamalt vegyük le a kora miatt, oké, amiatt is fejlődött, ezt meg lehet adni. Inigo nem fért volna be az Atleti kezdőjébe, vagy legalábbis alig, nem volt jobb, mint most Lenglet, Lewy a szezon kétharmadában egy kiöregedett valaki volt, akit Alvarez körberöhögött volna, DJ-ot hagyjuk is, Raphinha nyilván jó volt, de nem ez a szint, és aranylaszti top30 közelében sem lenne (nem is volt ugye), remélem nem gondolod, hogy 12+10-nél előrébb tartana ezen a ponton bárhol. Pedri jó volt, de nem ez a szint, vagy épp Garcia két éve ki volt átkozva, Casadót be sem mertük rakni, Martin szerintem továbbra is másodosztályú játékos, de annyira jó a csapat rendszerszinten, hogy amúgy meg simán berakható bárki ellen. Ferrán meg a legjobb gól/perc átlagú támadó Európában a 10+ gólt lövők közül, nyilván nem ez az ő szintje sem, néha lőne 1-2-t a Ticóban, mint eddig nálunk. Hát Simeone alatt ezek a számok és teljesítmények kb feleződnének. Ez nem szégyen rá nézve, csak Flick jó ennyire, plusz a játékfelfogása miatt is kevesebbet termelne mindenki.

Fordítva is, szerintem még Lenglet-ből is védőt faragna, de ebben nem vagyok biztos. Gondolod, hogy De Paulék nem érnék el DJ szintjét? Hogy Griezmann ne érné el bármelyik támadónkét? Még a Ticóban is beteg számokat képes hozni, még egy nulla Koeman alatt is komoly számokat hozott nálunk is. Tippre Griez aranylasztiért hajthatna nálunk eredményektől függően. Alvarez legalább Lewy szinten játszana, lehet egy árnyalatnyit kevesebb góllal de jobb játékkal, de még ebben sem vagyok biztos. Stb. Nekünk bitang játékosaink vannak, mert Flick bitang játékosokat csinált belőlük. Lewy sehol máshol nem rúgna kétharmadennyi gólt sem. Simeone ezt nem tudja megtenni. Pont ez a lényeg. Flick egy elképesztő győztes mentalitással, elképesztő felkészítéssel egy bomba csapatot hozott össze, sok esetben olyan játékosokból, akinek nem szabadna ilyen szinten teljesítenie.

Ettől függetlenül, megismételném, hogy Simeone jó edző, akinek kicsit alacsonyabban van a plafonja, mint néhány másiknak, és nem küldeném el csak úgy l'art pour l'art, kizárólag akkor, ha top5-6 edző érkezne. Amúgy ha nem veszne össze 1-2 év alatt mindenkivel, részemről Conte illene oda nagyon, Simeone-örökségbe is beleillik a habitusa, a játékrendszeréhez tökéletes a keret, stb. De nyilván ilyen Tuchel-Klopp szintet keresgélnék elsősorban.

Szerintem Simeone amúgy jó lenne, csak túl kéne lépni az árnyékán, ettől a mindig biztonságra játszunk 1-0 után visszaveszünk mentalitásán, ezt csinálja a Reál, csak nekik a vérükben van a győzelem. Szerintem Simeone ezzel kicsit saját magát gáncsolja, mert amúgy nyilván tud csapatot építeni, nem ez a gond.

Meg úgy általában sem mondanám, hogy gond lenne, az nincs, csak szerintem így ebben a formában ők előrelépni sosem fognak.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.04. 13:12:51

PR42 írta:
Simeone nem tud szintet lépni. Plafonon van a csapat.
Szerintem ez nem az ő plafonja, hanem a csapaté. Egyetértek Troymmal, egyedül Oblak lenne az, aki nálunk beférne a kezdőbe, ráadásul a büntetőpárbajokban fogalmatlan, ami többször volt már döntő faktor. Talán még de Paul férne be, Casadó helyére. Őt és Mac Allistert nagyon akartam, hogy leigazoljuk, de Paul annyira nem váltotta be a reményeket klubszinten. Nem elég labdabiztos, sok labdát elad. A válogatottban vannak körülötte kreatív emberek, a klubjában nincsenek. Az Atletiben mindig sok volt a hozzá hasonló vízhordó, de nem volt karmester. Ez szerintem a problémájuk. Vízhordó is kell, sokáig nekünk meg ilyenből nem volt. De csak vízhordókkal nem lehet egy bizonyos szintet meglépni.

Egy dologban biztosan lehet Simeonét kritizálni. Sorloth-ot nagyon mellőzi, pedig ő a legélesebb támadójuk. Az előző mérkőzésen is egyedül ő jelentett veszélyt ránk. Csakhogy amit belőtt, az les volt, ami meg nem volt les, azt meg csúnyán kihagyta, de egyedül az ő játékában volt benne a gólveszély. És állandóan csak csere. Egyébként fasorban nincs a keretük a miénkhez képest, sokkal kevesebb pénzből gazdálkodnak. Elképesztő, mit kihoz ebből Simeone. Ő húzta fel őket, nélküle visszacsúsznának.

Amúgy meg a legtöbbet kereső labdarúgóedző. 25 millió fontot keres évente. Ez még a játékosok között is csúcsfizetés. Az Atleti tudja, mit köszönhet neki, tömik is pénzzel rendesen, hogy megtartsák. Ő meg ennyi pénzzel miért is váltana.

https://telegrafi.com/en/The-list-of-th ... published/
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.04.04. 13:12:17

PR42 írta:
...
Akkor minden játékos/csapat, aki nem tudja legyőzni a Real Madridot, meg a Barcelonát az egy lúzercsapat, a világbajnok csapat kezdő játékosa meg egy bohóc. Több kérdésem nincsen. A győztes mentalitású edzők listáját meg várom. MU-nál egy párat tudnának mutatni belőlük. Ha ez ilyen egyszerű lenne.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Barcaman1993 2025.04.04. 13:15:26-kor.
Troym
Director del Fútbol

2025.04.04. 12:48:43

bence0330 írta:
2025.04.04. 10:00:09
A mi keretünknél nem gyengébbek jelenleg, asszem az egyértelmű, nálunk is a fél csapat tini vagy középszer és mégis lehetett belőlük élvezhető focit, meg eredményesebb játékot összehozni, nyilván szűk elit edzővel.
Egyik nap Lewa hajt az aranycipőért, Rapha aranylabdája a téma, Yamal a legnagyobb csillag az égen, Pedrivel együtt és azt írod De Jong top, Kounde top, Inigo top, Balde top, Ferran a leghatékonyabb támadó stb, eltelik két nap és jobb az Atletico kerete? :D

Melyik poszton, ha szabad tudnom?
Melyik kezdőjátékosunknál vagy jobb kezdőjátékos a csapatukban?
Melyik cserénket múlja felül a cserejátékosuk?
Olyat ne hasonítsunk össze, hogy nálunk valaki néha játszik néha nem, ott meg alapember és elférne nálunk a padon. Persze Alvarez elférne a padon, adott esetben valamilyen hatásfokkal helyettesítené Lewát, de jobb lenne? 11 vs 25 gól. Szerintem erősen túl vannak gondolva a játékosaik. Talán a kapus Oblak kerülne nálunk a kezdőbe.
Válasz küldése