Európa-bajnokságok & Világbajnokságok

Foci a Barçán kívül
gránit
Director del Fútbol

2025.03.29. 10:01:50

Szerintem meg ki kell válni. A játékosok és a klubok többsége nem akar kevesebb meccset. Egy san marinói válogatott miért akarna kevesebb meccset? Egy észt válogatott miért akarna kevesebb meccset? A sok válogatott meccs nekik pont lehetőség arra, hogy megmutassák magukat nemzetközi szinten. A bajnokságok sereghajtói miért akarnának a kisebb létszámú bajnokságok miatt kiesni? A mostani középcsapatok miért akarnának közelebb kerülni így a kieséshez, és egyáltalán, miért akarnának kevesebb meccset, amikor nekik nincs többfrontos terhelésük?

Nem csak a FIFA és a topcsapatok között feszül ellentét, hanem a topcsapatok és a kiscsapatok között is, és a kiscsapatok, ahogy a szuperliga ügyében láthattuk, a FIFA oldalán állnak.

Az a fura ebben a történetben, hogy a kiscsapatok úgy ragaszkodnak a jelenlegi állapotokhoz, hogy ez nekik nagyon nem éri meg. Követelhetnék azt, hogy a topcsapatok adják át nekik a bevételük 50%-át. De nem ezt követelik, ehelyett úgy csinálnak, mintha ez a jelenlegi rendszer nekik megérné. Miközben legfeljebb morzsákat adogat nekik a FIFA meg az UEFA, amivel nem mennek semmire. Kijutnak majd a 100 csapatos vb-re, aztán az első körben kipottyannak, amire a világon senki nem fog emlékezni. Játszhatnak 8 meccset egy évben a BL-ben. Na bummm. A szuperligában wild carddal sokkal többet játszhatnának egy teljes szezonban.

Szóval én a nagy szakadékot a topcsapatok és a kiscsapatok között látom, és mivel a kiscsapatok ragaszkodnak a FIFA-hoz, sok esély nincs a változásra a jelenlegi kereteken belül. Ezért én azt gondolom, hogy ezekből a keretekből ki kell lépni, és egy újat kell felépíteni.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.03.29. 08:57:12

A legnagyobb probléma az, hogy az UEFA és a FIFA egyáltalán nem hallgat a játékosokra, edzőkre. Ahelyett, hogy csökkentenék a meccsek számát folyamatosan olyan reformokon gondolkoznak, amelyek még több meccsel és terheléssel járnak. A szép szó itt már egyértelműen kevés, összefogás kell a klubok között, és együtt kőkeményen nekimenni a két korrupt szervezetnek.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.03.28. 16:12:45

Nemcsak minket sújt a válogatott meccsek miatti sérülés. A Bayern konkrétan két kulcsjátékosát veszítette el most. Davies teljes szezonra kidőlt keresztszalagszakadással, Upamecano legalább 5 hétre. Azért ez így egész durva, Bayern konkrétan feljelentést is fontolgat. Teljesen kinyírják a játékosokat ezzel az idióta, túlzsúfolt versenynaptárral.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.26. 10:36:08

LG írta:
2025.03.26. 10:05:52
Nem akarom Messi érdemeit csökkenteni, de azz a helyzet, hogy Argentína nélküle is simán VB-esélyes csapat (nyilván azért még mindig a segítségükre lehet). De ez egy nagyon jó keret jól összerakva, működő taktikával. Jelenleg őket érzem a top válogatottnak. A franciáknak hiába nagyon erős a keretük, Deschamps már egy jó ideje visszahúzó erő ott. A spanyolok és a németek jók, de egy kicsit őket is Argentina mögött érzem.
Én most kb úgy raknám őket, hogy keretileg a két nagy, konstansan jó eredményeket hozó európai csapat mögé, akik kb az edző visszahúzó erejével együtt is ott voltak rendre a végjátékban. És kb spanyol-német szintre. Csapatként én is első helyre rakom őket, mögöttük a spanyolokkal.
brazilfan írta:
2025.03.26. 10:10:35
Már a meccs előtt is kellemetlen volt Raphinha meccsre hangolódása, így meg röhejes is.
Az elég szánalmas volt, főleg, hogy elég nyilvánvaló a két válogatott erőviszonya jelenleg, majdnem biztos volt, hogy kikapnak. Szerencsére nálunk még szinte semmilyen idióta megnyilvánulása nem volt, 1-2 meccs hevében történt szájalást meg egy retorziós könyöklést kivéve, ennyi majdnem mindenkiben ott van 2-3 év alatt. Betudom ezt annak, amit mi nem tudhatunk, az Argentin-Brazil viszonynak, plusz azzal, hogy asszem legutóbb feldagadt ajkakkal jött le onnan egy szándékos könyököstől. És gondolom ez így együtt átlépte azt a határt, ami visszadobta az utcáról jött ember szintjére, amit egy ilyen onnan kitört személy gondolom próbál folyamatosan levetkőzni. Idióta húzás volt. Sok fura üzengetés volt tényleg most a hetekben, de ez volt a legrosszabb, sajnos. Amúgy amilyen szinten izzik a tekintete minden meccs minden pillanatában, szinte csoda, hogy nem látunk tőle szinte semmi durva dolgot, hergelést, semmit. Remélem csak botlás volt, rá is fért, rajta is látszott picit, hogy néha kicsit nagy lett az arc itt a hirtelen jött rivaldafénytől.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
menczel
Entrenador del Barça

2025.03.26. 10:12:24

LG írta:
Nem akarom Messi érdemeit csökkenteni, de azz a helyzet, hogy Argentína nélküle is simán VB-esélyes csapat (nyilván azért még mindig a segítségükre lehet). De ez egy nagyon jó keret jól összerakva, működő taktikával. Jelenleg őket érzem a top válogatottnak. A franciáknak hiába nagyon erős a keretük, Deschamps már egy jó ideje visszahúzó erő ott. A spanyolok és a németek jók, de egy kicsit őket is Argentina mögött érzem.
Finalissimán kiderül. Remélem komolyan veszik majd.

Hoppá most olvasom, hogy átkerült 2026-ra. A francba már azért két év elég sok idő. Ráadásul március tehát BL szezon közben....
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.26. 10:10:35

Már a meccs előtt is kellemetlen volt Raphinha meccsre hangolódása, így meg röhejes is. Nem ilyen személyiségnek gondoltam.

Most egyszerre több üzengetés is volt, Szoboszlai és Güler, Van der Vaart és Yamal, Raphinha és argentinok, és ez nekem nemcsak azért nem tetszik, mert bulvár, vagy mert az internet nem felejt, és bármikor az orruk alá lehet dörgölni, hanem mert a mai ellenfelek holnap könnyen lehetnek csapattársak (Van der Vaart és Yamal nem), és akkor ki kell békülni.
LG
Az Év fórumozója 2016

bence0330

2025.03.26. 09:54:53

menczel írta:
2025.03.26. 08:10:31
bence0330 írta:
2025.03.26. 01:13:21
Az Argentinoknak sokkal komolyabb a védelmük és a középpályájuk. Azon túl, hogy az egész csapat sokkal egységesebben össze van rakva már 2-3 éve. És már 2-0.
Ez nagyon komoly osztálykülönbség volt, nem is emlékszem ilyenre mióta Argetína a kedvencem ('98as vb). Öröm volt nézni ,már a 15. percben alléztunk.

Hasonlóan mint a mi esetünkben, egy jó edző alatt, meg jó személyiségekből, ha összeáll a csapategység, akkor az Egész sokkal több, mint a részek összessége.

Én is örömmel néztem volna, ha nem a mi játékosunk "focizik" a braziloknál (az argentinok közül meg sajna senki nem a mienk, Messi hiányában még a múltból sem), asszem a 60. perc körülig néztem a meccset, szerintem hozzá kábé kétszer ért el a labda, az se a támadóharmadban, annyira gyenge volt a brazil labdakihozatal-védelem-középpálya.

Abszolút ahogy írod, viszont itt most a részek összessége is szerintem sokkal jobb az argentinoknál, azon túl, csapatként kb biztosra merem kijelenteni, hogy a legjobban összerakott válogatott. A támadók kivételével teljesen ijesztő a brazil névsor, ha azt mondják nekem, hogy ez Paraguay vagy Costa Rica válogatottja, simán elhiszem a nyelven kívül. A támadók meg full mindegy, kicsodák, ha a laszti el sem jut hozzájuk.

Nem tudom, mi volt ez, azért vannak ennél erősebb játékosaik. Guimaraes klasszis, a keretben sincs, Paqueta sokkal jobb a pályán lévőknél, még ha nem is klasszis, keretben sincs, a noname arab ligában edződött kapus Ederson helyett is teljesen no comment. Nem tudom, mi volt ez, mintha valami kísérletezgetést láttunk volna tőlük, még szerencséjük, hogy a kolumbia meccset a két klasszisuk elől lerendezte, veszélyben lenne a kijutásuk, még most sem tuti, de azért már jó eséllyel meglesz.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.26. 08:32:24

És ezzel az argentinok ki is jutottak. Elfogult vagyok velük, de sok argentín játékosnak örülnék a jelenlegi válogatottból. Enzot, Juliant és Mac Allistert simán hoznám ha lehetne.
menczel
Entrenador del Barça

2025.03.26. 08:10:31

bence0330 írta:
Az Argentinoknak sokkal komolyabb a védelmük és a középpályájuk. Azon túl, hogy az egész csapat sokkal egységesebben össze van rakva már 2-3 éve. És már 2-0.
Ez nagyon komoly osztálykülönbség volt, nem is emlékszem ilyenre mióta Argetína a kedvencem ('98as vb). Öröm volt nézni ,már a 15. percben alléztunk.

Hasonlóan mint a mi esetünkben, egy jó edző alatt, meg jó személyiségekből, ha összeáll a csapategység, akkor az Egész sokkal több, mint a részek összessége.
bence0330

Kb alig tudott már nekifutni a büntetőnek, nem csoda, plusz a kora miatt nyilván nem ő lesz fejben a legjobb. De tolni kell, majd belejön ebbe is. De szerintem is kár ilyen fiatalon ilyen terhet rakni valakire, az angoloknak pl. erre ráment egy EB-jük.

Alverez megint mestermunkával szerzett gólt, egyre inkább remennék all innel a srácra, a Rapha féle "szélső" és csatár mögötti posztra is kiváló tartalék.

Hiába állt kicsit össze az a brazil támadósor, a hátsó hat játékosuk egészen komolytalan Marquinhos kivételével.

Arana(13 milliós az Atletico Mineiroból-Murillo (Not. Forest)-Marquinhos-Franca (9 milliós játékos a Flamengóból), előttük Joelington és André (Wolves). Kapuban valami Bento Szaúd-Arábiából. :D Nem semmi. Nem is bírnak Alvarezékkel, ég és föld a szintkülönbség, pedig tőlük hiányzik Leo és Lautaro. Az Argentinoknak sokkal komolyabb a védelmük és a középpályájuk. Azon túl, hogy az egész csapat sokkal egységesebben össze van rakva már 2-3 éve. És már 2-0.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.03.25. 06:20:22

Az edzo volt a hibas, nem kellett volna jelolnie.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.24. 22:35:19

Remélem, Yamalra jó hatással lesz a kihagyott 11-ese. Ha legközelebb nem érzi biztosnak magát, akkor ne vállalja. Ha meg magabiztos és elvállalja, akkor lője magabiztosan, kételkedés nélkül.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.24. 19:28:21

Alcantara írta:
2025.03.24. 19:08:40
Érdekes, hogy a statisztikát aszerint használod "bizonyításra" ahogy neked az megfelelőbb. "A válogatott csalóka"
Akkor ezt itt el is engedtem részemről.
Úgy értem, hogy egy brazil és jamaikai azért nem ugyanaz a liga, de a spanyol és brazil azért hasonló kaliberű, ahogy egy olasz, angol, német, argentín is, mindegy én is elengedem, lehet sokkal jobb Olmo.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.03.24. 19:16:37

Szoboszlai a Lipcsében nagyobb húzóerő volt, mint Olmo. Utóbbinak az EB volt az áttörés, de azért tegyük hozzá, hogy remekül összerakott csapat volt az is, és az idei Barca is az. Így azért sokkal könnyebb jól teljesíteni, mint amikor egy szétesett csapatba kellene valami kitalálni. Még a prime Messi is szenvedett a válogatottban, amikor gyenge volt körülötte a csapat, neki is kellettek a megfelelő társak és egy jó edző a sikerekhez. Szoboszlai szerintem bőven megtette a válogatottért azt, ami elvárható volt. Van amikor ő is kevés, és neki is lehet rossz meccse, mint mindenkinek, de összességében szvsz teljesen korrekt, amit hoz. A meccs utáni nyilatkozata nekem sem volt szimpatikus, de a frusztráltságnak tudom be. Abban meg amúgy van igazság, hogy a magyar szurkolók nagy részére nem érvényes a jóban-rosszban elve, elég 1-2 gyengébb meccs, és a csapat ellen fordulnak.

Güler is szóba került: úgy tűnik, hogy ő igen is akar tenni azért, hogy kitörjön a tartalék csapatból, pl. el akar igazolni, a hírek szerint, ha marad Ancelotti, akkor végleg. Amit meg is értek, szerintem az olasz kezei alatt neki nincs jövője.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.03.24. 19:08:40

Érdekes, hogy a statisztikát aszerint használod "bizonyításra" ahogy neked az megfelelőbb. "A válogatott csalóka"
Akkor ezt itt el is engedtem részemről.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.24. 18:25:41

Alcantara írta:
2025.03.24. 17:48:51
Olmo mondjuk egy EB győztes csapat húzóembere volt a tornán, a cserealap pedig csak a selejtezőkben vitézkedett.
Attól, hogy tegnap gyengébb meccse volt, a cipőjét nem vihetné Szoboszlai.
Az egyikük a Liverpool alapember, a másik nálunk néha kezdő, néha csere sérülékeny játékos, Szobonak van közel 4000 játékperce, Olmonak talán a fele, szerintem kb minden mutatóban és játékra gyakorolt hatásban is jobb Szobo, szóval csak viheti egykori csapattársa cipőjét.

A válogatottsági eredmény meg csalóka, igen EB-t nyertek a spanyolok, de mondjuk mennyi reménye van erre Örményországnak, Magyarországnak, Montenegrónak? Mert ilyen alapon meg pl Giggs nem volt minden idők egyik top középpályása, mert csak Walesben játszott és nem nyer, sőt talán nem is szerepelt egyetlen nemzetközi tornán sem, ahogy sokan mások is "rossz helyre" születtek.

Amúgy Dominik 53 válogatott meccsen 15 gólos, Olmo 41 meccsen 11, nem érzem, hogy Olmo számai akár válogatott szinten annyival jobbak lennének, mert egyikük lőhet büntetőket, de azért egy spanyol csapat tagjaként meg némileg könnyebb helyzetbe kerülni, mint magyarként.
Alcantara
Director del Fútbol

2025.03.24. 17:48:51

Troym írta:
2025.03.24. 15:03:33
gránit írta:
2025.03.24. 14:59:39
Szerintem Szoboszlai sem nagy szám. Güler egy ezerszer jobb játékos, ezt tegnap is bizonyította. Tegnap kb Raphinha posztján játszott Szoboszlai, a csatár mögötti posztok egyikén sem férne be a Barcelonába. Olmo posztjára sem, szerintem még Fermín is jobb nála. Én örülnék neki, ha a Madridba igazolna, bár gyorsan kegyvesztett lenne Ancelottinál, akinél nem sokat lehet hibázni.
Én elcserélném szőrén akár Frenkiere, Gavira, Ferminre, Olmora de nyilván nem egyformán látjuk. Nálam ő beférne akár ide, akár Madridba rotációban, kb 12-13. számú emberként. Amúgy Olmoról meg ugyanúgy gólt kaptak a spanyolok, sok vizet ő sem zavart.
Olmo mondjuk egy EB győztes csapat húzóembere volt a tornán, a cserealap pedig csak a selejtezőkben vitézkedett.
Attól, hogy tegnap gyengébb meccse volt, a cipőjét nem vihetné Szoboszlai.
bence0330

2025.03.24. 15:26:22

(Nem láttam a meccset, az emberkedős történetbe nem szólnék bele.)

Szobi nem minden idők leglátványosabb játékosa, bár néha tud úgy is. Güler játéka látványosabb, jobban megragad. Szobi iszonyat munkamorállal játssza be a pályát 6-os pozitól félig-meddig a tizesig, mellette képes kulcspasszokra, gólokra is, bitang hosszú labdákkal, váltásokkal, és nagyon gyors is. Én egy ideje nem néztem válogatott meccset, de amikor ott a nagy sorozatokban kijutottunk, akkor az "egymaga juttatott ki" szólás definíciójával tette, semmiből lőtt bombagólokkal utolsó percekben, ezek mellett nagy mezőnymunkával, mindezt egy nagyon gyenge keretben, nagyon fiatalon vezérként, ami szintén nem piskóta.

A Reálban egy óriási űrt töltene be, ők még anélkül is megvannak, mert viszi előre őket a szívűk-mentalitásuk, de könnyebb lenne nekik egy ilyen játékossal. Nem Kroos stílusa teljesen, de sok olyan tulajdonsága van, amiben hasonlítanak, legalább félig-meddig pótolni tudná. Van agya, képes jó indításokra, ami a villámléptű támadók mögött aranyat érhetne. És a Madrid átmenetes stílusában nagyon élhetne.

De amúgy Troym-el egyetértve Pedrin kívül elcserélném bárkire, ha az árát nem nézzük, hanem pusztán csak a sportszakmai kérdéseket. Pedig DJ most Flick alatt nagyon jó, de szerintem még a mostani hollandnál is jobb Szobi. Pedig finoman fogalmazva sem vagyok elfogult a nemzetisége miatt. Flick érkezése előtt azt mondtam volna, hogy a Madridba sokkal jobban illene, most viszont szerintem már mindkét csapatban kezdő szint lenne.

Szerintem továbbra is hiányzik amúgy belőle az önbizalom, ebben lehetne fejlődni, Madridban ezt aztán megtanulná, de Flick alatt is. Sokszor látom az arcán, hogy nem hiszi el, hogy xy dolgot meg tud csinálni a kapu előtt.

Arról meg nem tehet, hogy a válogatottjában sokkal gyengébb játékosokkal van körülvéve (Kerkezt kivéve), mint a törököké, pedig ők sem igazi felső polcosok.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.24. 15:03:33

gránit írta:
Szerintem Szoboszlai sem nagy szám. Güler egy ezerszer jobb játékos, ezt tegnap is bizonyította. Tegnap kb Raphinha posztján játszott Szoboszlai, a csatár mögötti posztok egyikén sem férne be a Barcelonába. Olmo posztjára sem, szerintem még Fermín is jobb nála. Én örülnék neki, ha a Madridba igazolna, bár gyorsan kegyvesztett lenne Ancelottinál, akinél nem sokat lehet hibázni.
Én elcserélném szőrén akár Frenkiere, Gavira, Ferminre, Olmora de nyilván nem egyformán látjuk. Nálam ő beférne akár ide, akár Madridba rotációban, kb 12-13. számú emberként. Amúgy Olmoról meg ugyanúgy gólt kaptak a spanyolok, sok vizet ő sem zavart.
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2025.03.24. 14:43:01
Azzal továbbra sem lehet sokat tenni, ha a csapat fel magyar NB1-ből, vagy hasonló szintű ligákból érkezik.
Ezzel 100%-ig egyetértek.

Szerintem Szoboszlai sem nagy szám. Güler egy ezerszer jobb játékos, ezt tegnap is bizonyította. Tegnap kb Raphinha posztján játszott Szoboszlai, a csatár mögötti posztok egyikén sem férne be a Barcelonába. Olmo posztjára sem, szerintem még Fermín is jobb nála. Én örülnék neki, ha a Madridba igazolna, bár gyorsan kegyvesztett lenne Ancelottinál, akinél nem sokat lehet hibázni. Ez az emberkedése meg nagyon gáz volt, úgy, hogy lefocizták őket a pályáról. Egy Real Madridban meg peremembernek lenni is nagyobb szó, mint a Liverpoolban a kezdőben. Nyilván váltana is, ha hívnák, én örülnék neki. Olmóval össze nem hasonlítanám, mit játszott Olmo a tavalyi EB-n, te jó ég. Ő tényleg húzta a csapatát, a legmagasabb szinten.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.03.24. 15:13:26-kor.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.24. 14:43:01

gránit írta:
2025.03.24. 14:01:46
Az EB-n azért várhattad, hogy tol bármilyen szekeret, mert kijuttatott minket, ha már a teljes igazságot összerakjuk. (Azért volt ott is 4 gólja középpályásként)
A számai alapján Pedrin kívül az összes többi középpályásunknál jobb...nyilván nem a fülén pörgeti a labdát, de állítom, ha jön a Madridba még kevesebb esélyünk lesz jövőre.
Azzal továbbra sem lehet sokat tenni, ha a csapat fel magyar NB1-ből, vagy hasonló szintű ligákból érkezik.
Peter
Director del Fútbol

2025.03.24. 14:12:53

gránit írta:
Remélem, leigazolja a Madrid
Szokták mondani, hogy a remény hal meg utoljára, de szerintem ne reménykedj.... :D
gránit
Director del Fútbol

Szoboszlai inkább tényleg maradt volna csendben. Fogadkozik mindig, az eredmény meg sehol. A vereség után is neki állt feljebb, ahelyett, hogy bocsánatot kért volna a szurkolóktól. A második bekapott gól előtt ő adta el a labdát, Güler meg belőtte. Ahogy meg 1-3-as, 1-4-es, 1-5-ös összesítésnél emberkedett, nagyon gáz volt. Akit lejátszanak a pályáról, az ne emberkedjen.

Nem tudom, mit esznek ezen a Szoboszlain. Eddig bármikor láttam játszani, abszolút semmi extra. Az EB-n is vártam, hogy na, majd a nagy hírű, hájpolt Szoboszlai tolja a válogatott szekerét, és semmi. Fel sem tűnik olykor, hogy a pályán van. Remélem, leigazolja a Madrid, mert őket is lehúzná.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.24. 13:49:58

Látom Szoboszlai meg új barátot szerezett Güler személyében. :D

Nem rajongok a közösségi médiás üzengetésért, de azért valahol nevetséges, amikor egy 10 meccsen pályára lépő nyikhaj Reálos int csendre egy válogatott csapatkapitányt, Liverpool alapembert. Güler először próbáljon túllépni az időhúzó csere szerepen.
Válasz küldése