Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.05.27. 13:25:29

Bob_Marley írta:Nem stabilabb, de valószínűleg könnyebben beépíthető, de igen ez nem szentírás, de működő modellnek tűnt! Kiegészítőnek Arda vagy Rafinha megállta a helyét, Paco is abszolút éledezik. Denis és Gomes, aki elmarad az előző csapatnál mutatott játékától.
Sampert remélem visszahozzuk.
erre amennyi példát fel tudsz hozni, legalább annyi ellenpéldát lehet.

kb olyan hasraütésszerű dolog, mint hogy az angliából érkezők beválnak. ott is volt rá példa hogy igen, meg arra is hogy nem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.05.27. 13:17:54

Nem stabilabb, de valószínűleg könnyebben beépíthető, de igen ez nem szentírás, de működő modellnek tűnt! Kiegészítőnek Arda vagy Rafinha megállta a helyét, Paco is abszolút éledezik. Denis és Gomes, aki elmarad az előző csapatnál mutatott játékától.
Sampert remélem visszahozzuk.
Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2017.05.27. 13:02:56

Bob_Marley írta: Inkább ez annak szól, hogy akik felröppenek hírek, hogy igazoljuk nem Ligás játékosok.
Neked meg ez a passziód, mert hogy a ligából stabilabb játékos jön, ott van mindjárt Rafinha/AG/DS/Arda/Paco mind-mind a ligából jött, de szerintem hagyjuk a szintet amit képviselnek, nem értem amúgy mi ez a mánia, bánom is én, hogy melyik ligából jön, ha tényleg jó játékos.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.05.27. 12:54:59

Elmúlt pár évet mondom, Carvajal se régóta ment vissza. Asensio előtte Espanyol, most Vallejo, Llorente. Szó van Theoról, Ceballosról, De Geaáról.
Mi nálunk meg inkább elment egy VIlla, Fabregas, Thiago, Pedro stb. Jöttek is azért nem azt mondom.
Benat volt már válogatott, nem sokszor, de odaért már. Alternatívát mondtam csak.
Inkább ez annak szól, hogy akik felröppenek hírek, hogy igazoljuk nem Ligás játékosok.

Iscot valóban nem tartom sokra, de mióta nem azzal van elfoglalva, hogy saját magának játsszon és cselezzen azóta jobban megy neki, meg is jegyeztem már párszor. Most sokkal hasznosabb mint volt előtte.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2017.05.27. 12:52:10

Bob_Marley írta: Én Chino hsz-re reagáltam csak nem másoltam be telefonról, bocsánat.

Pont, hogy a Real kezd spanyolosítani mi kevésbé, szerintem hiba egyébként, eredményesebbek is most. Mondjuk jöjjön Herrera és ok. :D De bőven lehetne szemezgetni a spanyol ligán belül, s remélem Valverde meg is teszi és adott esetben a Bilbaoból is hozhat embert, Benat vagy San José ügyes kis játékosok, Williams meg talán a mezőny leggyorsabb embere.

Hoznánk egy középsze 30 évesr Benat-ot a padra cagy San José-t? A padot sem erősítenék rendesen. Nem jobb ha érkezik egy klasszis a kezdőbe és olyan játékosok szállhatnak be a középpályára, mint Ini vagy SR, Rafinha. A stabilitás nem egyenlő azzal, hogy hozunk eg favágó Benatot. Amellett Valverde ide vagy oda a Bilbaoból minden csak nem könnyű igazolni. Williams, pedig rohadt nagy luxus. Ő is kerülni legalább 60-ba (alsó hangon) a padra.

Először azt kellene szem előtt tartani, hogy ki tud érdemi javulást hozni a kezdőbe, mert azzal a padunk is erősödik.

Azért a Real spanyolosításától én nem lennék elájulva. Utoljára Iscot hozták azt hiszem, aki kezdőjátékos (Bale sérülése esetén) a középszer, már nem fiatalnak számító Nacho-nál meg Vazquez-nél (hogy a többi esetlegesen feljövő fiatalról ne is beszéljünk) cserészinten is vannak erősebb külföldiek. Nálunk azért ott van a kp-ra Denis még Rafinha-t is ide sorolhatjuk, ha pedig Vidal egészséges volt akkor még SR és a kezdőben még egy spanyol.

Ki az a spanyol aki alkalmas lenne a hiányposztok megoldására? Jobbosra kb. csak Carvajal, kp-ra talán Isco, esetleg (bár nem igazán) Koke. Nem kell mondanom mennyi esély van őket megszerezni. Aki megfelelő és náluk valamivel könnybben megszerezhető az Thiago, de ő is csillagászati összeg, ha egyáltalán el akarna jönni.
Forca Barca!!!!
TripleH
Entrenador del Barça

2017.05.27. 12:50:11

De pont ilyen szerencsétlenek kellenének ide, hogyne. Ha valaki így képzeli el a spanyolosítást, ilyen játékosokkal, akkor inkább hagyjuk a francba.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.05.27. 12:42:21

Ilyen Benatokkal arra lennénk jók, hogy harcoljunk a második helyért a Ticoval. :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.05.27. 12:26:29

Bob_Marley írta:
Pont, hogy a Real kezd spanyolosítani mi kevésbé, szerintem hiba egyébként, eredményesebbek is most. Mondjuk jöjjön Herrera és ok. :D De bőven lehetne szemezgetni a spanyol ligán belül, s remélem Valverde meg is teszi és adott esetben a Bilbaoból is hozhat embert, Benat vagy San José ügyes kis játékosok, Williams meg talán a mezőny leggyorsabb embere.
de mit kezd spanyolosítani komolyan?
Ramos száz éve ott van, Carvajal is már elég régóta, Isco is.
Most beépül Asensio meg Isco magára talált, akit te nem nézel semmibe.

Ennyi nálunk is van, konkrétan a gálakezdőben van 5 spanyol, hova több?
Komolyan hova?

José, Benat....úristen. válogatott közelébe sincsenek ezek a játékosok, de nekünk biztos jók lennének :lol:
leírtam tegnap is, aki spanyol, és top minőséget képvisel az már vagy nálunk van, vagy nem elérhető (Carvajal, Ramos, Thiago, Isco, Koke(?) ).
többi tucat, olyanaink most is vannak. a tökéletes pénzkidobás lenne az ilyen középszer játékosok.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.05.27. 11:24:28

Normandia írta:
Bob_Marley írta:Áthozom ide, mert nem igazolás topik.

Most nem fogom felsorolni a neveket, de bőven vannak spanyolok a mostani RM-ban és sokan saját nevelésűek plusz ott vannak kölcsönben még Vallejo vagy Llorente, s olvastam múltkor twitteren, hogy pl Ceballost nézegetik meg Theo Hernandezt.
És ha csak a kölcsönembereket visszahozzák már több spanyoljuk lesz mint nekünk.
...és akkor most mi van? Hozzák, majd meglátjuk mennyien válnak be. Nem az a lényeg, hogy kik játszanak, hanem, hogy mit. Mintha nem is oly régen mondta volna valaki.:-D Tőlem Roncit is honosíthatják, baromira nem tud érdekelni, én annak idején Romario és Stoichkov miatt kezdtem el nézni egyáltalán a Barcát rendszeresen, majd lettem a filozófiájuk, multjuk, történelmük miatt szurkolójuk és nem azért, mert echte katalánok rúgták a labdát abban az időben. A játékuk volt az, ami megfogott és persze néhány játékos tudása, az ahogyan a klub értelmezte (azóta is) a játékot.
Én Chino hsz-re reagáltam csak nem másoltam be telefonról, bocsánat.

Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.05.27. 10:43:27

ferninho írta: ?
Vesd már össze a két csapat spanyoljait, de komolyan.
Jobb a Real Madrid spanyol részlege a Barcáénál bárhogy is nézem, de jószívűen is max egy X hozható ki.

Az a töltelék meg épp idén derült ki mennyit is ér és elég komoly teljesítményt pakoltak le az asztalra.
lehet jobb, de most nem erről volt szó azért.

ha a fix kezdőt nézem, ott nálatok van 2(3) alapember spanyol, nálunk idén is ha a fix kezdőt feszem van 5.

szóval nem vagyunk lemaradva ilyen szempontból.

itt valaki keveselte a spanyolokat a csapatunknál, és bezzegrealozott.

minőségen lehet vitatkozni, a fiatalok nálatok jobbak, főleg Asensio és Nacho (mondjuk ő nem fiatal, de most robbantott igazán). Őkl ketten sokat adtak.
Normandia
Director del Fútbol

2017.05.27. 10:36:17

Bob_Marley írta:Áthozom ide, mert nem igazolás topik.

Most nem fogom felsorolni a neveket, de bőven vannak spanyolok a mostani RM-ban és sokan saját nevelésűek plusz ott vannak kölcsönben még Vallejo vagy Llorente, s olvastam múltkor twitteren, hogy pl Ceballost nézegetik meg Theo Hernandezt.
És ha csak a kölcsönembereket visszahozzák már több spanyoljuk lesz mint nekünk.
...és akkor most mi van? Hozzák, majd meglátjuk mennyien válnak be. Nem az a lényeg, hogy kik játszanak, hanem, hogy mit. Mintha nem is oly régen mondta volna valaki.:-D Tőlem Roncit is honosíthatják, baromira nem tud érdekelni, én annak idején Romario és Stoichkov miatt kezdtem el nézni egyáltalán a Barcát rendszeresen, majd lettem a filozófiájuk, multjuk, történelmük miatt szurkolójuk és nem azért, mert echte katalánok rúgták a labdát abban az időben. A játékuk volt az, ami megfogott és persze néhány játékos tudása, az ahogyan a klub értelmezte (azóta is) a játékot.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
ferninho
Madridista

2017.05.27. 10:19:17

Azért a Real meg a spanyol játékosok... Most adtak 45 milliót egy 16 éves brazil kölyökért, meg készülnek 120-130 milliót letenni MBappéért. A "gálakezdőjükben" 2-3 spanyol van, a többi meg kb. csak töltelék.
?
Vesd már össze a két csapat spanyoljait, de komolyan.
Jobb a Real Madrid spanyol részlege a Barcáénál bárhogy is nézem, de jószívűen is max egy X hozható ki.

Az a töltelék meg épp idén derült ki mennyit is ér és elég komoly teljesítményt pakoltak le az asztalra.
madridista
miro.
Entrenador del Barça

2017.05.27. 10:05:50

TripleH írta:
Nero. írta:Amikor jobb volt naluk egy Las Palmas, Betis stb meg hasonlo kozepcsapatok akkor lemertem irni hogy gyengek, most meg hogy lesimaztak a Bayernt, Atleticot, velunk partiba voltak akkor meg leirom hogy fejlodtek es jok lettek az gond?
Tehat ha mondjuk valaki 2015 majusban leirta hogy mi vagyunk a vilag legjobb csapata, de iden azt irja hogy komoly gondok vanank es valtoztatni kell akkor maganak mond ellent? Az nem lehet hogy az eletben meg a futballban valtoznak a dolgok?

Akarmelyik madridista megerositi hogy telen Zidane es Ronaldo is kozellenseg volt naluk.
Szerintem az a szemet szúró, hogy úgy változik a véleményed, ahogy a szél fúj. Visszanéztem 2 hónapja még gyakorlatilag, mindennek elmondtad őket, most meg ömlengesz róluk, mint egy wannabe real drukker. Mondjuk szíved joga, csak elég feltűnő.
Mondjuk ket honapja kicsit mas volt a leanyzo fekvese mint az utobvi par hetbe...
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan

rmcf
Veidt_madridista
Madridista

2017.05.27. 09:43:18

Theo Hernández már biztos érkező, nagyon sok mindenki megerősítette. Ezzel Coentrão vélhetőleg távozik. :cry:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.05.27. 09:39:49

Áthozom ide, mert nem igazolás topik.

Kép
Kép
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2017.05.26. 14:26:16

Nero. írta:Amikor jobb volt naluk egy Las Palmas, Betis stb meg hasonlo kozepcsapatok akkor lemertem irni hogy gyengek, most meg hogy lesimaztak a Bayernt, Atleticot, velunk partiba voltak akkor meg leirom hogy fejlodtek es jok lettek az gond?
Tehat ha mondjuk valaki 2015 majusban leirta hogy mi vagyunk a vilag legjobb csapata, de iden azt irja hogy komoly gondok vanank es valtoztatni kell akkor maganak mond ellent? Az nem lehet hogy az eletben meg a futballban valtoznak a dolgok?

Akarmelyik madridista megerositi hogy telen Zidane es Ronaldo is kozellenseg volt naluk.
Szerintem az a szemet szúró, hogy úgy változik a véleményed, ahogy a szél fúj. Visszanéztem 2 hónapja még gyakorlatilag, mindennek elmondtad őket, most meg ömlengesz róluk, mint egy wannabe real drukker. Mondjuk szíved joga, csak elég feltűnő.
recrea
Llegenda del Barça

2017.05.26. 11:21:52

tibcsaninja írta:Sziasztok, üdvözlök mindenkit. Nagyjából 95 óta vagyok Real drukker (előtte gyerekként a világverő Milan-t kedveltem, de az nem volt ilyen őszinte szerelem), de kérem, higgyétek el, nem kárörvendeni/fikázni/bajnoki arannyal a zsebünkben magas lóról okosakat mondani jöttem át.
Hidd el, ez csak napok kérdése, rövid időn belül fel fogunk hergelni :D

A másik, a 90-és évek elején a világverő Barcát kellett volna szeretned :mrgreen:

Sztem is arról van szó, h igy jött ki a lépés Roncinak plusz nagyobb támogatást kapott hátulról, nincs itt semmiféle formaidőzítés. Ezt a formaidőzítést egyébként sem értem, fociban legalábbis, árulja már el nekem valaki, hogyan lehet formát időzíteni?

Közben olvasom, Roncit is átverték a csúnya könyvelői...
tibcsaninja
Barça B

2017.05.26. 10:32:30

Sziasztok, üdvözlök mindenkit. Nagyjából 95 óta vagyok Real drukker (előtte gyerekként a világverő Milan-t kedveltem, de az nem volt ilyen őszinte szerelem), de kérem, higgyétek el, nem kárörvendeni/fikázni/bajnoki arannyal a zsebünkben magas lóról okosakat mondani jöttem át. Régóta követlek benneteket, ezt ugyanaz a természetes reflex indokolja, amiért a sajátommal ellentétes politikai irányultságú lapokat is olvasok. Hiszen sokszor építi az ember gondolatait egy-egy ellentétes aspektus.

Itt nálatok sokszor futottam bele objektív, penge gondolatcserébe, ugyanígy jártam át még a 6-1 után, vagy a korábbi Classico-k után is, amikor rommá aláztatok bennünket, de soha nem szóltam hozzá, mindig csak olvasgattam. Most Nero hozzászólása ragadtatott velem tollat, mindkét oldal részére érdekes és aktuális kérdést vet fel.

Azt, hogy sokszor mennyire féloldalasan látjuk ugyanazokat a dolgokat. Legyen szó a bíráskodásról, a játék minőségéről, ki milyen címet érdemel meg, aranylabda, stb. Nálunk is ugyanez a jellemző, ezért ez nem nektek szól, hanem az elvakultabb szurkolók szemellenzőjéről.
A 6-1 masnapjan atneztem a tuloldalra kivancsi voltam mit irnak, 15 emberbol 14 birozott, egy gratulalt. Na erre mondtam azt hogy a ket forum kozt szinvonalban kulonbseg nincs (hogy is lenne ugyanolyan hus-ver emberek irnak oda is)
Nero hozzászólásában azt éreztem, ez a szemellenző nincsen rajta, mint ahogy sokatokon sincs. Csak azért léptem most be, hogy annyit mondjak erre: respect!

Mindkét oldalon jó lenne, ha egyre többen lennénk ugyanerre az ellenző nélküli véleményre nyitottak. Bocs, ha hosszú, és remélem, tényleg nem magas a lovam!
---------------------Casillas----------------------------
Cafu-------Maldini-------Ramos-----Roberto Carlos
---------------------Makelele--------------------------
-----Zidane-----------Kaka------------ C. Ronaldo
----------------Ronaldo--------Van Basten----------
TripleH
Entrenador del Barça

2017.05.24. 17:14:03

Szerintem nincs itt szó forma időzítéstől, szimplán többet van centerben és mivel Isco lépett szintet, sokkal jobb kiszolgálást kap, mert nem 4km-re mögöttük vannak a kpsok, hanem kapnak onnan is elegendő támogatást.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.05.24. 15:56:43

Nem gond, szerintem mindenki elismeri, hogy fejlődtek.

Csak az zavar, hogy azokat a véleményeket nézed le, akik most azt írják, amit Te írtál 2-3 hónapja. Pl. mákos Real, stb... Mintha folyamatosan magadat követnéd meg. :D Na mindegy, ezek szerint nem csak nekem tűnt fel.

Amúgy szerintem azon kívül, hogy CR fossa a gólokat, sokat nem változott a játéka.
Az viszont igaz, hogy Iscóval sokat léptetek előre, sajnos.
markionni
Capitá del Barça

2017.05.24. 15:53:03

Igy utolag visszagondolva nem Zizouval volt a problema, hanem azzal hogy folyamatosan nyomni kellett Balet aki nagy kerekkoto volt. Miota Isco a csapatban van egycsapasra minden jatekbeli gond megoldodni latszik.

Ronaldo meg egyszeruen szerintem formatidozitett, a terde rottyon van, nem birta volna mar ezt egesz szezonban amit most tol. Az is alatamasztja ezt, hogy a statisztikak szerint 2km/h-t javult a sebessege tavasszal es sokkal robbanekonyabb mint osszel.

De valo igaz, hogy sok kritika erte oket abban az idoszakbam amikor beszelsz.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.05.24. 15:42:15

Amikor jobb volt naluk egy Las Palmas, Betis stb meg hasonlo kozepcsapatok akkor lemertem irni hogy gyengek, most meg hogy lesimaztak a Bayernt, Atleticot, velunk partiba voltak akkor meg leirom hogy fejlodtek es jok lettek az gond?

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MatyiG
Adminisztrátor

2017.05.24. 15:33:23

Abban nem érzed az iróniát, hogy ősszel és télen te fikáztad folyamatosan a Realt, erre egy karikacsapásra megváltozott a véleményed? :)
Nem, nem fogok visszakeresni. És igen, én is fikáztam őket, de nem csinálok segget a számból.
De tudjatok mit, az UEFA huti a golyokat, a Realnak lefekudtek az ellenfelek, CR egy kozepszer tisztelni nem kell, Zidane csapata egy hiba a matrixban, es ti tudjatok hogy min ment el a szezon meg hogy kell 11est loni mert ti jatszottatok a megye 3ban
Ezt meg nagyon túltoltad, inkább nem reagálok.

Kicsit úgy érzem, mintha te azt hinnéd, hogy Te vagy a megtestesült színvonal és objektivitás, és próbálod kompenzálni az őszi elfogult véleményed a mostani túlzott objektivitással. :)
Magadnak mondasz ellent folyamatosan.

Kifejtettem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.05.24. 15:29:46

Mondjuk, hogy mi volt télen az Aranylabdát tekintve elég irreleváns, Ronaldo tavasszal nagyon beindult. Párharcokat döntött el, bajnokság finisében sorra betalált.
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.05.24. 14:40:48

Messias2 írta:
recrea írta: Te mikor lettél Real drukker Nero? :oops:
Erre én is kiváncsi vagyok, elég nagy pálforduláson ment keresztül az ürge.
:lol: :lol:
Valamelyikotok ki is fejtene esetleg hogy miert? Azert mert zavar hogy allandoan betegesen modon megy a Real fikazasa holott elismerni a jobbat nem szegyen (bar ez Mon nem igazan divat)?
Azon a napon irja le a csavo hogy a Real megkezdte a sikkasztast amikor nalunk epp viszik a rendorok Rosellt, csak en erzem ebben az ironiat? 51 millios ajanlottunk Coutinhoert akkor vastag a penztarcank?
Vagy hogy megemelem a kalapom CR elott mert azok utan hogy telen egy labdat nem tudott atvenni ugy feljavult hogy tavasszal lehet hogy duplazashoz vezeti a Realt? Mindig azt mondjatok hogy nem neki kene kapni az aranylabdat de azt sose teszitek hozza hogy akkor kinek?
Telen volt egy olyan idoszak amikor a Madrid nem birt a Las Palmassal, Celtaval, Betissel meg lyen csapatokkal akkor tenyleg gyengek voltak az nem lehet hogy feljavultak?
De tudjatok mit, az UEFA huti a golyokat, a Realnak lefekudtek az ellenfelek, CR egy kozepszer tisztelni nem kell, Zidane csapata egy hiba a matrixban, es ti tudjatok hogy min ment el a szezon meg hogy kell 11est loni mert ti jatszottatok a megye 3ban :D

Most olvasom hogy megfellebeztuk a Malaga-Real meccset, ezt is csak en erzem rohadt gaznak? :oops:

A 6-1 masnapjan atneztem a tuloldalra kivancsi voltam mit irnak, 15 emberbol 14 birozott, egy gratulalt. Na erre mondtam azt hogy a ket forum kozt szinvonalban kulonbseg nincs (hogy is lenne ugyanolyan hus-ver emberek irnak oda is), nehez idokben itt is megy a masik sikerenek megmagyarazasa meg a kifogasok fabrikalasa.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Válasz küldése