Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Azért pl. a 2003-2007-ig tartó időszakban rezgett neki is a léc....és azért azt nem mondjuk, h a semmiből épitkezik. A 80-s években lehet, h nem voltak jók a körülményei, de a 90-s évek végén már nagyon jó anyagi helyzetben volt a MU, szóval Fergussonak is volt mihez nyúlnia. Mourinhonak meg először le kellett tennie vmit azért a Portoval, h olyan csapatokhoz kerüljön, ahol ahogy te mondod, kedvére FM-ez, bár ebben azért komoly túlzás van. A Chelsea-nél pl. a végén már Abramovics döntött abszolút az igazolásokról, lásd Sevcsenko esete. És bizony még ilyen anyagi források mellett és nehéz sikereket elérni. Más edzőt nem is tudok mondani a közelmúltból, aki ilyen rövid időn belül volt képes többször is sikercsapatot felépíteni.gergo9 írta:Mondjuk SAF esetében azért teljesen más volt a helyzet.LG írta: A másik dolog, ahhoz, h Fergusson eddig tudjon maradni, kellett az is, h vezetőség türelmes legyen vele az ínséges időszakokban, nemcsak az ő klubhűsége. Anno Mourinho nem akart elmenni a Chelsea-től, de Abramovics elküldte. Rijkaard 2 sikertelen év után nem akart menni, de el lett küldve...nem mindenhol olyan nagy a türelem.
Minden tekintetben a totális nullán állt a MU az elvárások sem voltak az elején akkorák mint 5pecial-is barátunk esetében, aki kedvére futballmanagerezhetet eddig akárhol.
SAF odakerült 86-ban egy évre a Heysel tragédia után minden angol klub kitiltva a nemzetközi kupákból, ez pénzbeli és keretépítési lehetőségket is brutálisan csökkentette.
91-ben vége lett a tiltásnak utána rögtön jött is a bajnoki cím azóta meg kisebb nagyobb megszakításokkal folyamatosan sikeres. Sok sok csapatot felépítve a semmiből.
Mondjuk SAF esetében azért teljesen más volt a helyzet.LG írta: A másik dolog, ahhoz, h Fergusson eddig tudjon maradni, kellett az is, h vezetőség türelmes legyen vele az ínséges időszakokban, nemcsak az ő klubhűsége. Anno Mourinho nem akart elmenni a Chelsea-től, de Abramovics elküldte. Rijkaard 2 sikertelen év után nem akart menni, de el lett küldve...nem mindenhol olyan nagy a türelem.
Igen ez is egy formája.Számomra az a tehetség elvesztegetése,ha olyan csapatban vagy ahol nem kapsz lehetőséget játszani,és nem tudsz fejlődni,pedig tehetséged adott.
Nekem meg olyan érzésem van ,hogy nyáron itt köt ki nálunk. Mult héten azt írták,hogy a barcával megegyezett fabregas,a nyár még odébb van ,gondolom nem akar hónapokat a klubváltással kapcsolatban nyilatkozni.Akkor is így gondolom,hogy elvesztegeti karrierje legszebb éveit is,mert a tehetsége alapján sokkal nagyobb sikerekre hivatott. Neki nem az Arsenal a szint. Sokkal jobb annál,hogy ott próbálgasson kupákat nyerni. Mert az arsenallal az életben nem lesz olyan lehetősége,mint itt lenne.
De én is mostmár úgy vagyok vele,hogy maradjon ott Wenger bácsival,aztán bizonygassák egymásnak,hogy majd jövőre...
Aztán mikor vissza kell vonulnia,akkor fog rájönni,hogy amíg a barátai,akikkel együtt nevelkedett-tanulta meg a focit rommá nyerték
magukat nívós kupákkal,addig neki elég hiányos a kollekció.
De ez az én véleményem,az arsenal drukkerek nyilván máshogy látják.
Szerintem a BL-hellyel simán megelégednének,sorban kell állniuk a fizetős kasszánál lassan nekik is. Sok pénze van az arabnak de gondolom bevételt is tervez,az meg jön a BL szerepléssel.A témától kicsit eltérve.
Érdekes, hogy a City olcsóbban igazolt játékosai (Kompany,Hart,A.Johnson), sokkal jobban beváltak, mint a 35-40 milliókért vásárolt játékosok. (Tisztelet a kivételnek)
Egyébként a Citynek, vagyis inkább a csapat vezetőinek az a legfőbb baja, hogy baromira türelmetlenek. Ha pl. ez a csapat maradna még 1-1.5 évig, biztos jobbak lennének, de mivel idén vlsz. nem nyernek semmilyen kupát, így nyáron megint nagy bevásárlást tartanak, ezzel szétzilálva az eddig felépített csapat munkát.
Nah és ugye kellene egy tréner, aki össze tudná fogni a sztárokat, és tudna rájuk hatni.
Sztem meg de. Nézzük csak Mourinho csapatait miket nyerte Mourinho előtti, Mourinho alatti, és Mourinho utáni időszakokban. Érdekes dolgot fogunk tapasztalni: a Chelsea és a Porto Mourinho alatt élte egész történelme fénykorát, és az Inter is nagyon-nagyon hosszú idők után tudott BL-t nyerni, ugye 2001 óta a közelében sem voltak.ozsimiki írta:
Ilyen körülmények között pedig SZERINTEM nem akkora dolog ilyen eredményeket elérni,mint ha valaki nem vándorol,és a sikertelenebb időszakot is átvészeli adott csapatával, hogy abból ismét nyerő csapatot építve újbóli sikereket elérjen.
Ezzel maximálisan egyet értek!Sanama írta:Ozsi,
Arra gondoltam ,csak mást írtam. Szóval. Miért vesztegetné el a tehetségét? nem 17éves bombatehetség,aki leragadt valahol."Ha", tudom nincs,de itt vesztegette volna el,ha beszorul mint most Bojan(?!) és nem kap játéklehetőséget.
24éves játékos,aki sokkal jobb már nem nagyon lesz máshol sem.
Épp,hogy nem vesztegette el a tehetségét,azzal húzott nagyot,hogy elment az Arsenalba,és ott olyan játékossá vált,amilyen ma.
Akkor ezt megint másképp látom.Ha lehúz 20 évet egy olyan csapatban amivel semmit nem nyer akkor elvesztegeti a tehetségét mert a tehetséges alapján egy olyan csapatban is játszhatna amelyikkel trófeákat halmozna...
Már mielőtt kijött ez a hír,h hosszabbít (amit azért kezeljünk a helyén...), azelőtt akartam írni vele kapcsolatban.csababarca írta:Cesc![]()
"Utána lehet újabb kihívásokat találni, de az igazi kihívás, kupákat nyerni az Arsenallal."
Igaza van, ez tényleg kihívás. Nem baj,maradjon ott ligakupákat nyerni,majd 30 évesen rájön,hogy elszabta az egész életét.
Wenger agymosása úgy látszik használt.![]()
Újabb játékos,aki elvesztegeti a tehetségét.
Miért vesztegetné el a tehetségét? Attól ő még egy remek focista,csak a csapat az ami nem jó.csababarca írta:Cesc![]()
"Utána lehet újabb kihívásokat találni, de az igazi kihívás, kupákat nyerni az Arsenallal."
Igaza van, ez tényleg kihívás. Nem baj,maradjon ott ligakupákat nyerni,majd 30 évesen rájön,hogy elszabta az egész életét.
Wenger agymosása úgy látszik használt.![]()
Újabb játékos,aki elvesztegeti a tehetségét.
Ezekbe a kupás érvekbe nem is kötök bele, viszont józan ésszel azért beláthatnád,h Mounak könnyebb dolga volt így, hogy vándorolt.LG írta: meg sztetek SAF más csapatokkal több trófeát gyűjtött volna, meg sztetek.
Ez csak ti véleményetek. Amit nem tudtok bizonyítani semmivel. Az én érveim viszont a két edző által megszerzett trófeák voltak, amibe nem lehet belekötni.
Xaviban van még pár év (még 1 biztosan), ittvan Thiago, Affelay, Dos santos. Házon belül is meg lehet oldani a pótlását.Jason írta:Cesc marad az Arsenalban.http://www.fc-arsenal.hu/hirek/5055,fab ... erni-.html Ezt úgynézzki hogy megszivtuk sajnos.
A 2000-2010-ig tartó évtizedről volt szó, amibe 99 nem tartozik bele. Az utolsó bekezdésedet meg mire alapozod? Vicc...ilyenekre alapoztok, h sztetek Mourinho a Mu-val 4-5. lenne, meg sztetek SAF más csapatokkal több trófeát gyűjtött volna, meg sztetek a PL értékesebb mint a BL. Ez csak ti véleményetek. Amit nem tudtok bizonyítani semmivel. Az én érveim viszont a két edző által megszerzett trófeák voltak, amibe nem lehet belekötni.Lampiao írta:LG írta: Amúgy te irtad le, h két edző mit nyert az elmúlt 10 évben. Mourinho 17 kupát, Fergusson 15-t. A bajnokságok aránya egál, a BL-nél 2:1 Mourinhonak. Szóval ha az lenne a kérdés, ki volt eredményesebb, nem is lenne miről beszélni.
Egyébiránt a bl győzelmek 2:2. Mert Mourinho nyert 2004-ben (Porto) és 2010-ben (Inter), míg ahogy te hívod Alkesz 1999-ben és 2008-ban is...
A vitához annyit szólnék hozzá, hogy a Machester SAF-fal úgy eredmébnyes, hogy keret alapján kb. 3-ok a pl-ben és a bl-ben méggyengébbek. Míg Mou minden helyre úgy megy hogy összevásárol egy csomó jó játékost, ami nem baj, de míg Fergie gyengébb anyagbl hozza ki azt, hogy ott vannak évek óta az élvonalban, addig mou-nak komoly kiadások nélkül (inter esetében pl konkrét csapat lecserélése nélkül ugye 7 új játékos érkezett hozzájuk a bl nyertes idényük előtt...) esélye sem lenne.
Mégegyszerűbben, olyan "gyenge" (más topcsapatokhoz viszonyítva) alapanyagból mint amilyen Safnak van, mou egy 4-5. helyet tudna kihozni...