Premier League / The FA Cup

Foci a Barçán kívül
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.20. 11:28:07

Nagyon helyesen tetted, kit érdekelnek a nők, a lényeg a PL. :twisted:
Taibi írta:Ha Bale távozik akkor mindenképpen kell igazolnia egy játékmestert a Spursnek, mert az érkezők ellenére is úgy gondolom, hogy a walesi kiesésével gyengülni fog összességében a Tottenham.
Ez így igaz, ha Bale megy, az mindenképpen hatalmas csapás lesz, amelyen talán enyhíthet egy olyan irányító középpályás érkezése, aki különösen intelligens, jól lát a pályán, össze tudja fogni a csapatot, egy igazi fazonszabász kellene. (Eriksen!?)
Taibi írta:Willian
Ő is remek játékos, örülnék neki, ha jönne, bár így már tényleg kicsit sok lenne az emberünk a támadó középpályára. :D Bale, Lennon, Willian, Chadli, Sigurdsson, Holtby... 8)

Parker távozott, a Fulhamben folytatja. Sajnálom, mert nagyon kedveltem, sokat tudott adni a Spursnek, igaz, rajta is meglátszik, hogy már nem 25 éves, illetve Paulinho és Capoue érkezésével tényleg nem lett volna meg a helye a csapatban. Sok sikert neki a továbbiakban!

A City kezdésként 4-0-ra legyalulta a Newcastle-t, nagyszerűen játszott a Pellegrini-csapat, az látszott Silváékon, hogy tényleg élvezik a futballt, erre Mancini alatt szinte egyszer sem volt példa. A Touré-Fernandinho tengely kitűnően működött, a Navas-Agüero-Silva hármas elöl az őrületbe kergette a védőket, főleg Jesús remekelt, igaz, Dzekónak annyira nem ment.
Komolyan számolni kell majd velük is.
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2013.08.19. 10:24:43

Hétvégén rákötöttem magam a TV-re, hogy enyhítsem a futball-elvonási tüneteimet, és megnéztem az összes PL közvetítést (a barátnőm nagy örömére :twisted: ).

Liverpool - Stoke 1-0

A 'pool játékát már tavasszal is jó volt nézni, és úgy látszik idén is érdemes lesz meglesni őket néhányszor. Szórakoztató játék, támadófoci, labdabirtoklás... Ha a helyzeteiket is berugdosnák a vörösök, akkor komoly vetélytársat kaphatna az Arsenal-Spurs páros a 4. helyért zajló versenyben.
Sturridge és Coutinho megvétele telitalálat volt az előző szezonban, és Kolo Touré is jó vételnek tűnik. Aspas az első meccsén nem hagyott mély nyomot bennem, még asszimilálódnia kell. A Liverpoolnak még egy jobbszélsőre lenne szüksége, mert ez a Henderson nem megoldás szerintem.

Arsenal - Aston Villa 1-3

Az Arsenal megverte saját magát. Hátul buta hibák, elől kihagyott ziccerek. Az első büntetőnél Szczesny örülhetett hogy nem kapott pirosat, a második tizenegyes viszont jogtalannak tűnt. Ennek ellenére is nyerhettek volna az ágyusok, Rosicky egyedül kihagyott annyi gólhelyzetet ami önmagában is elég lett volna a 3 pont megszerzéséhez.
Ha nem fog igazolni Wenger senkit a hátralévő két hétben, akkor meleg lehet a pite, mert a közvetlen riválisok játékosállománya erősödött a nyáron.

Swansea - Man. Utd. 1-4

Jól kezdett a hazai csapat, de a magas labdabirtoklása csak meddő mezőnyfölényhez volt elég, a United védelme jól állta a nyomást.
Shelvey jól illeszkedik az új csapatába, és bár nem volt most kezdő, de Bony is nagy húzás lehet a walesi csapatnak.
A ManU nem játszott túl fényesen, szezoneleji formának is mondhatnánk, ettől függetlenül simán nyertek a klasszisaiknak köszönhetően egy nem éppen könnyű ellenfél otthonában. Van Persie a liga legjobb csatára, helyzet nélkül rúgott két pazar gólt, és a másik két találat is szépségdíjas volt.
Az edzőváltás és a Ronney-saga ellenére is a bajnoki címért lesz versenyben a MU szerintem.

Crystal Palace - Tottenham 0-1

Nem játszott jól a Spurs szerintem, de a gyenge CP ellen ez is elég volt a minimális győzelemhez. Sok új játékos kapott szerepet a Spursnél, talán ez is rányomta a bélyeget a teljesítményre. Soldado jól mozgott, jól lépett be a játékba, de én továbbra se vagyok biztos abban, hogy nagy előrelépés volna ő az Adebayor-Defoe pároshoz képest. Chadliben van potenciál, képes megverni a védőjét 1:1-ben, amiből létszámfölény alakítható ki, de azért nem egy Gareth Bale. Paulinho elvégezte a piszkosmunkát megfelelően a középpályán. Aki nekem leginkább tetszett az újak közül az a csereként beálló Capoue. Azon se lepődnék meg ha idővel ő lenne a kezdő és Paulinho a padon találná magát.
Ha Bale távozik akkor mindenképpen kell igazolnia egy játékmestert a Spursnek, mert az érkezők ellenére is úgy gondolom, hogy a walesi kiesésével gyengülni fog összességében a Tottenham. Bár mélyebb lett a keret, több lehetősége lesz Villas-Boasnak a rotálásra, amivel talán kiküszöbölhető a szezonvégi mélyrepülés.

Chelsea - Hull 2-0

Nagyon sima hazai győzelem, a talán a Chelsea van a legjobb formában a top csapatok közül jelenleg, az első félórában nagyon lefocizta a Hullt Mourinho gárdája. A hátralévő 60 percben pedig az eredmény megtartásához szükséges minimumot hozta a csapat. Az újak közül De Bruyne találta magát a kezdőben, amíg pörgött a Chelsea, ő is jól játszott, gólpasszt is adott, később beleszürkült a mezőnybe. Jó játékos lehet, egy újabb belga tehetség. (Ezek a belgák nem tudom mit variáltak az utánpótlás nevelésükben, de az elmúlt 5-10 évben fossák ki a tehetségeket.) Lampard továbbra is tanár.

(A Man City ma játszik, sajnos azt a meccset nem fogom látni.)

A forduló legjobb csapata a Chelsea, legjobb játékosa Van Persie.

Egyéb:

- Kíváncsi vagyok hogy a széthulló dagesztáni drímtímből ki fogja kivenni a brazil Williant. A pletykák szerint a Liverpool és a Spurs pályázik rá, mindkét csapatnak nagy húzás volt. A Poolnál egy Coutinho-Willian támadó középpályás duó elég durva volna. A Spursnél is pont egy hasonló, váratlan megoldásokra képes játékosra volna szükség.

- A Southampton leigazolta Osvaldot 15M fontért. Azért az durva hogy egy angol "kis csapat" már 40 milliót költött a nyáron. Egy hasonló kaliberű spanyol csapat örülhet ha ki tudja fizetni a béreket a játékosainak.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.08.18. 18:31:40

Soldado nagy fogás lehet. Azért Adebayorhoz, de még Defoe-hoz képest is minőségi előrelépés. Nem játszott rosszul a Spurs, de a végén Lloris is kellett a bravúrhoz.
Sigurdsson játéka tetszett még, volt egy-két szép megmozdulása. Paulinhóra leszek még kíváncsi, én kb. a 60. perc környékén vettem észre, hogy a pályán van, jó meccse volt. 8)

Ja, amúgy pofás a Spurs új meze.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.18. 18:01:19

Kiszenvedett, egy-nullás győzelem lett a vége a Selhurst Parkban. 8)
Látszott a csapaton, hogy
- az idény eleje
- az új igazolások
- a Bale körüli mizéria
miatt még nem teljes az összhang, de voltak biztató jelek bőven.

A védelem nagyon rendben volt, Vertonghennel az élen, Walker rengeteget segített támadásban, Dawson megmutatta, hogy még mindig lehet benne bízni, és a kis Danny Rose is tetszett, szerintem simán lehetne kezdő balbekk BAE helyett.

Paulinhón ugyan látszott néha, hogy az új közeget még kell szoknia, de ahhoz képest, hogy ez volt az első tétmeccse Spurs-mezben, egész jól tolta. Chadli dettó, talán végre lesz egy emberünk, aki igazi lendületet tud adni a bal szélnek, olyat, amilyet utoljára Bale-től láthattunk.

Dembélé szokásos, lőtt egy kapufát, aztán a helyére bejött Capoue, akinek szintén nem ment rosszul, volt egy remek megiramodása is, ami után sikerült kiharcolnia egy szögletet.

Siggy alapvetően tetszett, jól mozgatta a csapatot többnyire, csak az a fránya befejezés... :D Lennon viszont az agyatlan formáját hozta, ezt nem szeretjük itt, Áron, de tudsz te ennél többet is.

Soldado is remek teljesítményt nyújtott, ő rúgta ugyebár a győztes gólt tiziből (!), de ezen kívül is jól mozgott, passzolt, nem önzőzött, jó lesz ez. 8)
Tottenham's goal against Crystal Palace was their first in the league from the penalty spot since 6th May 2012.

Alakul a dolog, ha Bale marad, szerintem odaérhetünk a negyedik helyre.

És egy kis móka: az új igazolások szokásos beavató éneklése. :D
Capoue és Paulinho: http://instagram.com/p/dICpeDE3HN/#
Soldado: http://instagram.com/p/dIDYapk3Jk/#
:mrgreen:
shutterisland írta:paulinho és soldado is kezd a spursben (rájuk kíváncsi leszek), viszont bale még a padon sincs.
sérült, vagy jelzés, hogy megy a madridba aug 31.-ig ?
Sérült.
Ettől függetlenül simán lehet, hogy megy Madridba.
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.18. 14:10:28

paulinho és soldado is kezd a spursben (rájuk kíváncsi leszek), viszont bale még a padon sincs.
sérült, vagy jelzés, hogy megy a madridba aug 31.-ig ?
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.17. 22:11:54

bence-barca írta:U mad, GT? :mrgreen:
Még nem tudom, milyen siget adjak neked a szezon végén. :mrgreen:

Swansea 1-4 MU, RvP 2 gól, Welbeck 2 gól, Rooney 2 gólpassz.
Bony pedig góllal debütált a PL-ben, jó, hogy megvettem fantasyban. :mrgreen:

Van Persie első találata nem volt csúnya: KATT

Walters barátunk meg megint kihagyott egy büntetőt. :lol:
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.08.17. 21:20:45

Initom írta: Az lesz a nagy pofon ha idén nem lesz meg a BL :)

Áá.. a 'pool nem olyan erős, h elérje a BL helyet, a Spursről meg ne is beszéljünk...

U mad, GT? :mrgreen:

Viccen kívűl én is kíváncsi leszek, de szerintem megszerzik a BL helyet azért majd. Meg elvégre még csak egy meccsen vagyunk túl. :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.08.17. 21:07:50

Initom írta: Az lesz a nagy pofon ha idén nem lesz meg a BL :)
már rég megérdemelte volna...tavaly is kellett hozzá egy óriási Spurs lejtmenet,h ne sikerüljön...

álomvilágban él ez a MAN.U-s (hehe:D),és ezt folyamatosan meg fogjátok szívni. Még ha egyet is értek abban vele,h hihetetlenül elkanászodtak a viszonyok az igazolási összegekre gondolva,de ha nem alkalmazkodik,tényleg full szürke középcsapatot kovácsol a veretlenül bajnokságot nyert együttesből. igaz az már frédi béni és alekosz között volt vhol,és már rég nem bajnokesélyes csapat,de azért a középcsapat státusz még így is ciki lesz.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Initom
Entrenador del Barça

2013.08.17. 19:56:21

socio66 írta:Hát nem tudom, Wenger egy intelligens ember, kétlem hogy ne tenne meg mindent a klub, és saját érdekében a lehetőségeihez mérten.
Ha pedig tényleg ő lenne a fék a csapat építésében, már rég nem lenne a helyén szerintem.
Egy szóval sem mondtam,hogy nem tesz meg mindent.
Csak az a baj ,hogy 2 út van :) Vagy igazolnak 20-30-40 ért,vagy lesüllyednek a középcsapat szintjére,nincs aranyközépút amit ő keres ! :) Az lesz a nagy pofon ha idén nem lesz meg a BL :)
Abi & Tito
socio66

2013.08.17. 19:54:35

Hát nem tudom, Wenger egy intelligens ember, kétlem hogy ne tenne meg mindent a klub, és saját érdekében a lehetőségeihez mérten.
Ha pedig tényleg ő lenne a fék a csapat építésében, már rég nem lenne a helyén szerintem.
Initom
Entrenador del Barça

2013.08.17. 19:44:03

socio66 írta:
Initom írta:Monnyon' le...
Nem vagyok tájékozott a témában, de most akkor az van, hogy Wenger direkt nem erősíti meg a csapatot, saját magával szúr ki, pedig rendelkezésre áll egy valag pénz? :)
Ez valahogy nehezen elképzelhető, de egy tájékozottabb ember véleményét szívesen olvasnám.
A pénz történetesen meg van,csak Wenger kijelentette ,hogy nem fog horribilis összeget kiadni senkiért. Szerinte ha Higany ér x et akkor nem fog kiadni 2x et :) Ez a lényeg itt.

Tesznek egy ajánlatot(pl legjobb példa Bender) 20 millió ojró. Elutasítják,ők meg hagyják. És ennyi...semmi alkudozás simán,elköszönnek,és mennek tovább.

Azon nevettem ma egy nagyot amit Wenger nyilatkozott. Szegény már nem talál kifogást . Azt mondta hogy csak olyat vesz aki előrelépés,nem adja lejjebb a szintet. DE azért Sanogo jött...
Abi & Tito
socio66

2013.08.17. 18:33:45

Initom írta:Monnyon' le...
Nem vagyok tájékozott a témában, de most akkor az van, hogy Wenger direkt nem erősíti meg a csapatot, saját magával szúr ki, pedig rendelkezésre áll egy valag pénz? :)
Ez valahogy nehezen elképzelhető, de egy tájékozottabb ember véleményét szívesen olvasnám.
Initom
Entrenador del Barça

2013.08.17. 17:46:22

Monnyon' le...
Abi & Tito
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.17. 17:43:44

Aston Villa, én így szeretlek. :D

Ezt a pár percet még ki kell húzni, srácok!
Initom
Entrenador del Barça

2013.08.17. 15:36:36

A Liverpool behúzta ! Nagyon jó kis csapat,ötletes játék,sok helyzet,csak azokat be is kell lőni. 1-0

Most pedig Go Gunners 8)
Abi & Tito
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2013.08.17. 14:41:01

Egy kis helyzetjelentés: a Liverpool 1-0-ra vezet a Stoke City ellen, a gólt Sturridge lőtte, de a liverpooliaknak többször is nagy mentéseket kellett bemutatniuk. Ha a Liverpool nyer, legalább úgy két óráig ők lesznek az elsők! :D
Kép
Dave87
Capitá del Barça

2013.08.15. 17:29:05

Game90 írta:...arról meg már nem is beszélve, hogy kb. presztízskérdés, hogy le tudunk-e igazolni egy ekkora klasszist.
Igen, legfőképp ezért lett volna fontos egy ilyen kvalitású játékos megszerzése. A klubimázs a jövőre nézve is lényeges, hacsak nem akarja a csapat, hogy a "holland játékosgyárak" szintjén említsék (és ezzel nem akartam az Ajaxot, PSV-t stb. lehúzni, épp ellenkezőleg).

Drukkolok az Arsenalnak idén is, de most (is?)nagyon kell hogy adjon a gép (Wenger knows), ha meg akarják csípni a negyedik helyet.

A Premier League újdonsült erőviszonyait elnézve, ez is egy szenzációs szezon lesz. :P
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.08.15. 16:18:51

Arsenal témában annyit, hogy az, hogy évek óta alig igazolnak, ezáltal eltűntek a porondról, rivaldafényből és már ne mjelent a buta focistáknak semmit, hogy oda igazolhatnak. :(

Rooneyról: Szerintem ő a tehetségéből él. Értem ezt úgy, hogy lehet, hogy alig bír kikelni az ágyból és elfáradt 27 évesen, de szerintem pont ő az, aki ez ellen nem is nagyon tesz semmit :lol: Lehet, hogy helyre kéne rakni a táplálkozását stb-t, esetleg még "fogyna" is egy kicsit, és lehetne újra top formában.
Kép
PCsabi
aka Game90

2013.08.15. 15:20:05

Azért kabaré, amit megint csinálunk...

Jöttek a nagy nevek nyáron, Fellaini, Jovetic, Rooney, Higuain, Júlio César, Luiz Gustavo, Suárez, aztán itt vagyunk 2 nappal a PL rajt előtt és még 0 fontot költöttünk.

Védelembe szerintem nem fog érkezni senki sem, Jenkinson sok lehetőséget fog majd kapni, Sagna pedig 4. számú CB is lesz, szóval majd házon belül megoldjuk a dolgokat. Bár azért cikkeznek Ashley Williams-ről ill. egy Bendtner - Jesús Gámez cseréről is.

Középpályán kevesek vagyunk mennyiségileg, oda muszáj igazolnunk egy playa-t, Luiz Gustavo szerintem tökéletes fit lenne, 18 milliót nyugodtan adhatnánk érte. De Wenger-ből simán kinézem, hogy visszahozza Flamini-t, most úgyis ingyen megszerezhető.

Suárez-t meg ha meglátom, akkor mindig feljön egy kis hányás, de hihetetlenül kéne egy ilyen elit csatár nekünk. Arról meg már nem is beszélve, hogy kb. presztízskérdés, hogy le tudunk-e igazolni egy ekkora klasszist.

De legalább Gervinho-t eladtuk, hurrá.

Kép

Tippem:

1. Chelsea
2. ManCity
3. ManUnited
4. Arsenal
5. Tottenham
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
matador
Jugador d'estrella

2013.08.10. 19:50:46

Az túlzás, hogy Wazza vérbeli befejező.

Nem csak tavaly volt gyengébb RvP árnyékában, hanem előtte levő évben is.

Egyszerűen belassult, sokszor el lett mondva, hogy a könyvében is megírta, hogy fizikálisan elfogyott 27 évesen, nem bírja már úgy, reggelente alig bír felkelni... - és ez a pályán is látszik. Sehol a régi lendület, robbanékonyság. Amik kiemelkedőek még, azok a keresztlabdái, néha a távoli lövései és beadásai is remekek, de egyszerűen lassú, rövid passzos játéka nagyon pontatlan és nem harcol, küzd úgy, mint régebben.

A befejezések... Wazza sose volt igazi befejező. Soha. Neki mindig is a visszavont csatár pozíció feküdt jobban. Kapunak háttal gyenge, nem osztja el olyan jól a labdákat, a pozíciós játéka se elég, a befejezései meg közel se megbízhatóak az elmúlt két-három évben.

Őszintén, szerintem az utóbbi éveket nézve a Unitednek nem lesz nagy veszteség, a Chelsea-nek meg nem lesz nagy nyereség. Aztán lehet, hogy Wazza feltámad, de mondom, itt többről van szó, mint hogy "nem a kedvenc helyén van, így nem olyan jó most".
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.08.10. 18:38:53

ZBarca írta:Hmm...Hmm... :-k Ezek árulkodó jelek! Mindenesetre Rooney-t elég nehéz lenne a Chelsea színeiben elképzelni, ugyanígy vagyok az Arsenal-al is. :roll: Mindenesetre reméljük, hogy holnap már okosabbak leszünk! :wink:
http://www.goolfm.net/wp-content/upload ... elsea1.jpg
Hát...Mégsem olyan olyan nehéz! :)
Ebből a Chelseaből sztem egy vérbeli befejező hiányzik csak. A védelem jó, a kp jó. Ha Rooney megtalálja a régi önmagát (és persze létrejön az üzlet) -amire nem kis esély van-, ha végre ismét a rendes posztján játszik, akkor elég komoly kis csapat lehetne Kék gárda. Legalábbis azt vhogy nem tudom elképzelni, hogy az Arsenalba igazolna.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2013.08.10. 18:23:59

Hmm...Hmm... :-k Ezek árulkodó jelek! Mindenesetre Rooney-t elég nehéz lenne a Chelsea színeiben elképzelni, ugyanígy vagyok az Arsenal-al is. :roll: Mindenesetre reméljük, hogy holnap már okosabbak leszünk! :wink:
http://www.goolfm.net/wp-content/upload ... elsea1.jpg
Hát...Mégsem olyan olyan nehéz! :)
Kép
Bono
Barça B

2013.08.10. 17:39:10

3-1. Negredo. Kiugratást követően szépen tartotta távol a labdától Koscielny-t és gurított a hálóba.
Kép
Bono
Barça B

2013.08.10. 17:19:42

2-0 Ramsey. Theo visszadta a gólpaszt Aaron-nak.
Egyébként ritka gyenge meccs. A City mezőnyben jobb, mi meg 2 helyzetből 2 gól bevertünk. Remélem a bajnokságban is ilyen jó lesz a helyzetkihasználásunk, de jobb játékkal.

szerk.

Közben már 3-0 Giroud
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2013.08.10. 16:22:03

matador írta:
Igenis nagy konkurencia lesz, de Mirallas és Pienaar révén amúgy se lesz egyszerű dolga. Igen könnyen lehet, hogy a végén epizódszereplő lesz.
Akkor meg fölösleges vele foglalkoznunk, mert ha egy Evertonban nem sikerül kitűnnie McGeady és Pienaar mellett, akkor itt se tűnne ki Neymar és Alexis mellett. Ha meg jó lesz, akkor meg igazam van/volt.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Válasz küldése