Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Szépen össze van rakva ez a csapat, nekem kifejezetten tetszik ez a 10-es szerepkör, amiben Olmo, meg Pedri is játszott a 2 mélységibb irányítóval, egészen elképesztő, hogy 2 ilyen szintű játékos van ebben a keretben arra a posztra. Mindezzel együtt az, ahogyan folyamatos mozgásban vannak a játékosok, öröm nézni, még a középpályás passzolgatások is tetszetősek, mert szép elmozgásokkal megteremtik a helyet. Valahol ez a dinamika hiányzott nekem a Barca játékából egy feszesebb rendszer javára.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.10. 08:39:20Le a kalappal De La Fuente előtt. Mikor kinevezték, csak pislogtam, hogy ki ez, és nem jósoltam hosszú időt a neki a padon. Rendesen összerekta ezt a válogatottat, pedig minőségben lehet gyengébb, mint az utóbbi évek válogatottjai. Igaz van egy Yamalja.
Lehet példát tud nyújtani a Barcanak is, mert mi is hosszú évekig ragaszkodtunk a oldalpasszos labdabirtokláshoz.
Olmot és Williamset jó lenne a Barcaban látni, ahogy olcsón Merinot és Fabiant is el tudnám képzelni. Sajnos utóbbiról rendesen lecsúsztunk, mikor 20-ért ment a PSG-be, ahogy tavaly ingyen Grimaldorol is. Cucurellanal talán van még esély, hiszen nem tündököl a Chelseaben, 1-2 év alatt talpra állhatunk végre.
Baldet, Gavit és Cubarsit sajnálom, hogy lemaradnak erről, nekik helyük van ebben a keretben, de lehet Garcia is befért volna Nacho, Navas vagy Vivian helyére.
Látszik, hogy ez a csapat tele van önbizalommal, ami nálunk nagyon hiányzik.
Szurkolok a spanyoloknak, nyerjék meg.
Este hajrá Hollandia, hajnalban pedig Uruguay.
Argentína már a döntőben, és van rá esély, hogy ez a 4 válogatott játssza a kontinensbajnokságok döntőjét.
Alapvető szabály, hogy a gólszerző játékost, illetve a jól játszó játékosomat nem hozom le, ahogy nem cserélek ellenfél szögleténél, szabadrúgásánál sem. Rengeteg példát tudnánk mindannyian hozni erre, hogy hány kiváló csapat vesztét okozta ez az egyetlen hiba, akármekkora csapatokról volt is szó. Nem minden cseréjét kritizálom, de ez a csapat semmit nem érne el a már említett 3-as nélkül. A meccs végére mindhármat lehozta, 2-őt ebből a 94 percben. Nem hiszem, hogy itt erőnléti problémákról lenne szó, hogy azt 1 percet ne tudták volna ők is kivédekezni.bence0330 írta: ↑2024.07.10. 09:35:56Ha a legjobb játékosnak nem megy aznap, vagy már fáradt? Egy túlterhelt 16 és 38 évest? Szerintem de, gyakorlatilag kötelessége levinni, nem is nagyon van választási lehetősége. Az dönthette volna el akár rossz irányba egy meccset, ha egy ilyen játékos fent marad, hiába amúgy jobb, mint a cseréje. Akár azért, mert nem éles elöl, akár azért, mert ma már azért fontos, hogy jól zárjon valaki vissza pl szélső esetén a bekket támogatva, és már ezt sem tudja megoldani jól. Nálunk is sokszor történt ez meg.
Én max ilyet mentális okokból a 120. percben látok büntetők előtt, na ott behozni bárkit hogy tizit rúgjon, az a pedagógia alja. De az más kérdés.
Én azért tudnék nagyon nagy meccseket felidézni, amiket az döntött el, hogy a fantasztikus edzők lehozták a legjobbjaikat az utolsó percekben. Ez nem nagyság, szimplán ostobaság. A németek a gólt leszámítva megették őket a hosszabbításban, itt most nem derült ki, de simán kerülhetett volna hasonló helyzetben. Azt szerintem ne akarjuk belemagyarázni, hogy egy EB-elődöntőben 1 gólos vezetésnél pihentetni kell a legjobb játékosokat...bence0330 írta: ↑2024.07.10. 09:23:17Én pont ebben látom de la Fuente igazi nagyságát, és ezt hiányoltam nálunk. Xavi a világ minden pénzért sem cserélt volna le egy kulcsjátékost, akármilyen állapotban volt a pályán, akármi a kora, akármennyi meccset játszott végig zsinórban, stb. De La Fuente meg racionálisan kezeli a keretét. Nem érdekli, kik a nevek, ha valaki fáradt, lemegy és kész. Mert nem csak mában gondolkodik, hanem holnapban is, bár ez a jelenben is kifizetődik inkább. Yamalt is rendre lecserélte, hálát adok ezért az égnek Barcásként, még ha tegnap 10-20 percet késett is vele.Barcaman1993 írta: ↑2024.07.10. 09:15:48Azért akármekkorát alkot ez a csapat, hihetetlen, hogy minden meccs végén lekapja a legjobb játékosait 1 gólos előnynél. Németek simán helyrerakhatták volna őket a hosszabbításban, ezen a meccsen meg egy normális támadója nem maradt volna fent a csapatban egy hosszabbítás esetén.Ilyen amatőr hibával bárki ellen bukhatnak. Szerencsére eddig nem volt ilyen ellenfél.
Jobb egy valamivel gyengébb támadó, mint egy jobb, de hulla, még aznap is, nemhogy a jövőt nézve.
Én pont ebben látom de la Fuente igazi nagyságát, és ezt hiányoltam nálunk. Xavi a világ minden pénzért sem cserélt volna le egy kulcsjátékost, akármilyen állapotban volt a pályán, akármi a kora, akármennyi meccset játszott végig zsinórban, stb. De La Fuente meg racionálisan kezeli a keretét. Nem érdekli, kik a nevek, ha valaki fáradt, lemegy és kész. Mert nem csak mában gondolkodik, hanem holnapban is, bár ez a jelenben is kifizetődik inkább. Yamalt is rendre lecserélte, hálát adok ezért az égnek Barcásként, még ha tegnap 10-20 percet késett is vele.Barcaman1993 írta: ↑2024.07.10. 09:15:48Azért akármekkorát alkot ez a csapat, hihetetlen, hogy minden meccs végén lekapja a legjobb játékosait 1 gólos előnynél. Németek simán helyrerakhatták volna őket a hosszabbításban, ezen a meccsen meg egy normális támadója nem maradt volna fent a csapatban egy hosszabbítás esetén.Ilyen amatőr hibával bárki ellen bukhatnak. Szerencsére eddig nem volt ilyen ellenfél.
Jól játszanak ezt nem lehet elvitatni, de ahogy írtad van egy Yamal-Nico Williams-Dani Olmo 3-asa, ami mondjuk Enriquenek nem volt. Azért akármekkorát alkot ez a csapat, hihetetlen, hogy minden meccs végén lekapja a legjobb játékosait 1 gólos előnynél. Németek simán helyrerakhatták volna őket a hosszabbításban, ezen a meccsen meg egy normális támadója nem maradt volna fent a csapatban egy hosszabbítás esetén.FcBarcelona1 írta: ↑2024.07.10. 08:39:20Le a kalappal De La Fuente előtt. Mikor kinevezték, csak pislogtam, hogy ki ez, és nem jósoltam hosszú időt a neki a padon. Rendesen összerekta ezt a válogatottat, pedig minőségben lehet gyengébb, mint az utóbbi évek válogatottjai. Igaz van egy Yamalja.![]()
Ez igaz. De la Fuente nagyon jó munkát végez a spanyolokkal, akik igazi csapatként működnek. Ezzel szemben a franciák egy teljesen szedett-vedett brigád benyomását keltették elképzelés nélkül, és most egyénileg sem voltak akkora formában a húzóembereik, hogy megmentsék a kókler Deschamps valagát.Bob_Marley írta: ↑2024.07.09. 22:55:11Csapatként jobban működő gárda bejutott. Titkos favoritok voltak nálam a spanyolok,innen már csak egy és felernek a csúcsra.

Én sem azt írtam, hogy te azt írtad.