Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
arbeloának volt egy csúnya megmozdulása,ahol nem tudom,hogy elérte-e a játékost,viszont amit az atm olykor megenged magának,az a sportszerűségnek a közelébe nincs. a pályán labdával kell megverni az ellenfelet,nem kézzel-lábbal. a bíró meg nézi nagy komolyan,de nem egy nagy kártyáscsababarca írta:zsuni írta:ismét komoly szakértelemmel megáldott biroi 3as dirigál egy meccset. semmi meglepö, de ennyi hiba 20 perc alatt azért kiemelendöen funny
Ezen még meg tudsz lepődni a spanyolhonban?
azért fél óra alatt 3 téves les, elmaradt lapok, meg összevissza kidobott lapok, ennyi máskor 2 meccsre is elég bakiEzen még meg tudsz lepődni a spanyolhonban?
zsuni írta:ismét komoly szakértelemmel megáldott biroi 3as dirigál egy meccset. semmi meglepö, de ennyi hiba 20 perc alatt azért kiemelendöen funny
Tehát abban, hogy kaptok egy ötöst?daffy írta:bízzunk a legjobbakban.
Ettől függetlenül ez még vitatémának is rossz, hogy akkor jobb volt-e a bajnokság... ne vicceljünk!Kalap1988 írta:Van is benne igazság meg nem is, ahogyan a Mátyás mesében. Ebben nem fogunk dülőre jutni,de elfogadom a véleményed. Egy árnyalatnyival érzem erősebbnek az akkori bajnokságot, ha erősebbnek érzem, de a pénzhiányban, illetve a Sevilla-Villareal kettős átmeneti időszakában látom ennek az okát. Pénzhiány: A Valenciánál szerintem ha nincs válság, akkor nem a Silva-Villa kettős eladásával, hanem új játékosok igazolásával feljebb léphettek volna. Villarealnal sosem volt nagy pénz, de ebből a pénzből arányosan a liga legjobb szakmai munkája folyik ott. egyébként 2005-től mondjuk 2008-ig ( amikor előttünk lettek 2-ak) igenis a liga meghatározó csapata volt. És egyrészt azért csak 2008-ig, mert szétszedték az ő csapatukat is, másrészt pedig azért, mert 2008-tól a két nagy még jobban kiemelkedik. Húzzák egymást. Persze a reál sokkal gyengébb játékerőt képvisel, de 08-09-ben nagyon tudtak küzdeni ( emlékeztek Higuain vagy mások utolsó perces góljaira, amikkel 4-3 nyerték a meccseiket.. nem mindet persze), azóta pedig olyan minőségben erősítették a keretet, amivel ezek a csapatok anyagilag nem tudnak harcba szállni. Ahogyan szerintem a Sevilla is meghatározó csapat volt. Azért nem csak leesett az a 2 UEFA-kupa. 2006-07-ben tavaszig komolyan harcban voltak még a bajnoki címért is! Vagy emlékezzünk a 2006-07-es uefa kupára, ahol az elődöntőben 3 spanyol csapat volt! ( Osasuna, Espanyol, Sevilla) Ezeket a csapatokat a két nagy, illetve Európa más csapatai sajnos szétkapták, mert nincs pénzük megtartani a játékosaikat. Amúgy LG nem tudom, hogy mennyire követted a vitámat Daffy-val, de nem a bajnokság színvonala, hanem az európai futballgeneráció volt a kiindulópont.LG írta:Kalap! Sztem meg akkoriban sokkal jobb volt a bajnokság. A Valencia nem egy erős középcsapat volt, hanem Európai szinten is meghatározó csapat, 2x játszottak BL döntőt 2 éven belül. A Deportivo is komoly csapat volt, a bajnokságban és a BL-ben is szép eredményeik voltak. A Barca magához képest gyenge volt, de igy is komoly csapatnak számított, a Real meg fénykorát élte. A középcsapatok is abszolút jók voltak: Mallorca, Zaragoza, Alaves, Celta, Sociedad-erős keretük volt, és olykor meg tudtak komoly csapatokat szorongatni.
Ma pedig mi van? Évek óta az egyetlen csapat a Barcelona, amely a ligából feltud mutatni vmit a Bl-be. Igaz, h mi viszont elég sokat, de az a többi 19 csapatot nem ment fel. Azt mondod a bajnokság a Barca erőssége miatt látszik ilyen gyengének? Nem, ez a bajnokság valóban ilyen gyenge. A Real Mardid, amelyet az utóbbi években mutatott BL teljesítményük alapján még erős középcsapatnak SEM tudnám nevezni európai szinten is tudott tavaly 96 pontot szerezni a bajnokságban, ez mindent elmond sztem a liga színvonaláról. Villarreal, Sevilla kettősről: Sztem SOSEM voltak igazán komoly csapatok. A Sevillának leseett 2 Uefa kupa, a Villarrealnak meg BL elődöntő, de az igazán nagy áttörés mind2 csapatnál elmaradt. Sztem egy Lyon, egy PSV, egy Porto, akik gyengébb bajnokságokból jöttek többet mutattak náluk az utóbbi években, sőt, a Real Madridnál is.
Igazából azon a véleményem vagyok, h ha ebből a bajnokságból kivennénk a Barcát, akkor gyakorlatilag nem nagyon érne többet egy olasz v. egy francia bajnokságnál.
Mi lesz Jose sorsa, ha a Madrid nem nyer semmit?jelwaz írta:off: remélem nem érted félre a szándékom, de olyat, hogy "de viszont" nem mondunk.Barcaforever írta:De viszont mi lesz Jose sorsa, ha nem nyernek semmit?
De viszont mi lesz Jose sorsa, ha nem nyernek semmit?Galen írta:Én nem tudom elképzelni hogy Mou otthagyja a RMA-t. Még nem nyert velük semmit és így nem mehet el( Mou felfogás)
Egyébként meg.. Perezék kit ültetnek a csapatuk kispadjára?
Mert Pep tuti nem ül oda
Most tényleg.. Ki jöhetne szóba odaát?
Nem írtam hogy érezd annak, sőt pont azt mondtam, hogy sem a bajnokság színvonalára, sem a benne játszó játékosok tehetségére vonatkozóan nem jelent semmit az, hogy az akkori bajnokság sokkal kiegyensúlyozottabb volt. Ez a Barca és Real megcsapná az akkori csapatokat, az akkori Barca meg Real bukdácsolna sok mostani ellen (de főleg az akkori BarcaViszont még mindig nem érzem gyengébbnek a mai bajnokságot, bevallom férfiasan,
Van is benne igazság meg nem is, ahogyan a Mátyás mesében. Ebben nem fogunk dülőre jutni,de elfogadom a véleményed. Egy árnyalatnyival érzem erősebbnek az akkori bajnokságot, ha erősebbnek érzem, de a pénzhiányban, illetve a Sevilla-Villareal kettős átmeneti időszakában látom ennek az okát. Pénzhiány: A Valenciánál szerintem ha nincs válság, akkor nem a Silva-Villa kettős eladásával, hanem új játékosok igazolásával feljebb léphettek volna. Villarealnal sosem volt nagy pénz, de ebből a pénzből arányosan a liga legjobb szakmai munkája folyik ott. egyébként 2005-től mondjuk 2008-ig ( amikor előttünk lettek 2-ak) igenis a liga meghatározó csapata volt. És egyrészt azért csak 2008-ig, mert szétszedték az ő csapatukat is, másrészt pedig azért, mert 2008-tól a két nagy még jobban kiemelkedik. Húzzák egymást. Persze a reál sokkal gyengébb játékerőt képvisel, de 08-09-ben nagyon tudtak küzdeni ( emlékeztek Higuain vagy mások utolsó perces góljaira, amikkel 4-3 nyerték a meccseiket.. nem mindet persze), azóta pedig olyan minőségben erősítették a keretet, amivel ezek a csapatok anyagilag nem tudnak harcba szállni. Ahogyan szerintem a Sevilla is meghatározó csapat volt. Azért nem csak leesett az a 2 UEFA-kupa. 2006-07-ben tavaszig komolyan harcban voltak még a bajnoki címért is! Vagy emlékezzünk a 2006-07-es uefa kupára, ahol az elődöntőben 3 spanyol csapat volt! ( Osasuna, Espanyol, Sevilla) Ezeket a csapatokat a két nagy, illetve Európa más csapatai sajnos szétkapták, mert nincs pénzük megtartani a játékosaikat. Amúgy LG nem tudom, hogy mennyire követted a vitámat Daffy-val, de nem a bajnokság színvonala, hanem az európai futballgeneráció volt a kiindulópont.LG írta:Kalap! Sztem meg akkoriban sokkal jobb volt a bajnokság. A Valencia nem egy erős középcsapat volt, hanem Európai szinten is meghatározó csapat, 2x játszottak BL döntőt 2 éven belül. A Deportivo is komoly csapat volt, a bajnokságban és a BL-ben is szép eredményeik voltak. A Barca magához képest gyenge volt, de igy is komoly csapatnak számított, a Real meg fénykorát élte. A középcsapatok is abszolút jók voltak: Mallorca, Zaragoza, Alaves, Celta, Sociedad-erős keretük volt, és olykor meg tudtak komoly csapatokat szorongatni.
Ma pedig mi van? Évek óta az egyetlen csapat a Barcelona, amely a ligából feltud mutatni vmit a Bl-be. Igaz, h mi viszont elég sokat, de az a többi 19 csapatot nem ment fel. Azt mondod a bajnokság a Barca erőssége miatt látszik ilyen gyengének? Nem, ez a bajnokság valóban ilyen gyenge. A Real Mardid, amelyet az utóbbi években mutatott BL teljesítményük alapján még erős középcsapatnak SEM tudnám nevezni európai szinten is tudott tavaly 96 pontot szerezni a bajnokságban, ez mindent elmond sztem a liga színvonaláról. Villarreal, Sevilla kettősről: Sztem SOSEM voltak igazán komoly csapatok. A Sevillának leseett 2 Uefa kupa, a Villarrealnak meg BL elődöntő, de az igazán nagy áttörés mind2 csapatnál elmaradt. Sztem egy Lyon, egy PSV, egy Porto, akik gyengébb bajnokságokból jöttek többet mutattak náluk az utóbbi években, sőt, a Real Madridnál is.
Igazából azon a véleményem vagyok, h ha ebből a bajnokságból kivennénk a Barcát, akkor gyakorlatilag nem nagyon érne többet egy olasz v. egy francia bajnokságnál.
nincs is annál jobb, amikor ilyen valdanók vagy anno pegyák ugatnak bele az edző dolgába... ha ez a dolog nem bulvárkamu, akkor nem nagyon tanulnak a madridnál a régebbi hibákból.
Adom is az egészet ha kiveszed a bohóc PSV-t, azért az már túlzás.LG írta:Kalap! Sztem meg akkoriban sokkal jobb volt a bajnokság. A Valencia nem egy erős középcsapat volt, hanem Európai szinten is meghatározó csapat, 2x játszottak BL döntőt 2 éven belül. A Deportivo is komoly csapat volt, a bajnokságban és a BL-ben is szép eredményeik voltak. A Barca magához képest gyenge volt, de igy is komoly csapatnak számított, a Real meg fénykorát élte. A középcsapatok is abszolút jók voltak: Mallorca, Zaragoza, Alaves, Celta, Sociedad-erős keretük volt, és olykor meg tudtak komoly csapatokat szorongatni.
Most is van több csapat. Csak 08-09 óta nem tud kettőnket megelőzni senki, ezt még nem nevezném tendenciának... Előtte a Sevilla vagy a Villareal képes volt erre. Igen, a Deport kifelejtettem, ebben igazad van. Viszont még mindig nem érzem gyengébbnek a mai bajnokságot, bevallom férfiasan, az akkori Barcelonát nem volt meglepetés, ha néha meg tudták verni és előzni..... És a reál annak ellenére, hogy Európa legjobb csapata volt, a bajnokságban nem volt mindig kiegyensúlyozott. Úgy érzem, hogy a mai két nagy ennyiben jobb.Halfkey írta:A Depor és a Sociedad is jópár évig a táblázat elején voltak, gondot okozva mindenkinek, előbbi bajnoki címet is nyert ugyebár. A Betis és a Mallorca is jó kis csapatok voltak, persze nem olyan jók mint az előbb említettek. De ezek a csapatok bizony több éven keresztül előzgettek minket is, titeket is - szal ez az állításod egyszerűen téves. Hozzátenném, szerintem ez nem értékmérője egy bajnokság gyengeségének vagy erősségének (nemhogy a benne játszókénak) max. a kiegyensúlyozottságnak.A Valenciát említettem, hogy jó volt, de egy negyediket nem tudsz említeni
A Depor és a Sociedad is jópár évig a táblázat elején voltak, gondot okozva mindenkinek, előbbi bajnoki címet is nyert ugyebár. A Betis és a Mallorca is jó kis csapatok voltak, persze nem olyan jók mint az előbb említettek. De ezek a csapatok bizony több éven keresztül előzgettek minket is, titeket is - szal ez az állításod egyszerűen téves. Hozzátenném, szerintem ez nem értékmérője egy bajnokság gyengeségének vagy erősségének (nemhogy a benne játszókénak) max. a kiegyensúlyozottságnak.A Valenciát említettem, hogy jó volt, de egy negyediket nem tudsz említeni
Azért szerintem a spanyol liga gyengeségében benne van, hogy a Barcelona korszakos csapat, illetve, hogy pénzhiány van... A Valenciát említettem, hogy jó volt, de egy negyediket nem tudsz említeni... Míg mondjuk 2-3 éve spanyolban a Villareal és a Sevilla fénykorát élte, akik manapság csak átalakulóban, de nem lemenőben vannak. A játéknak pedig nincs köze a generációhoz és a kvalitásokhoz. Sajnos most ez az elfogadott eredményes futball, aminek meghonosításában a ti edzőtök vállalt leginkább oroszlánrészt... A silány futballgeneráció alatt pedig szerintem a játékosok tudását értjük. Ebben nem érzek visszaesést. És itt csak a 3 nagy bajnokságról írtunk. Azt nem is említettem, hogy a portugál liga és a francia bejutó csapatai azért 4-5 éve stabilan letesznek valamit az asztalra, míg előtte nem igazán, vagy csak elvétve nem folyamatosan.daffy írta:ebben nem értünk egyet. olyan középcsapatok voltak(bár gyakran harcoltak az első helyekért),mint a valencia. baraja,aimar,canizares,mendieta,kily gonzalez és még lehetne sorolni. ez csak egy példa. az én szememben nem feltétlen a nevek nagysága az értékmérő,de ha megnézed,hogy a világon csak 3 csapat játszik élvezhető focit(rendszeresen),akkor láthatod,hogy nem az igazi. sok a fizikai erőn alapuló taktika,a csapkodás. az én szememben nagyon lapos és silány a meccsek 90%-a. az olasz bajnokság mélypontját éli,a spanyol ligában 2 csapat kiemelkedő,a többinek esélye sincs felnőni és idény végére 15 ponton belülre kerülni. engem ez elszomorítKalap1988 írta: daffy! Nem bántásképp, de ennek a silány focigenerációra való hivatkozásnak van egy mentegetőzés íze... Annyira nem silány szerintem, mint te gondolod.
ebben nem értünk egyet. olyan középcsapatok voltak(bár gyakran harcoltak az első helyekért),mint a valencia. baraja,aimar,canizares,mendieta,kily gonzalez és még lehetne sorolni. ez csak egy példa. az én szememben nem feltétlen a nevek nagysága az értékmérő,de ha megnézed,hogy a világon csak 3 csapat játszik élvezhető focit(rendszeresen),akkor láthatod,hogy nem az igazi. sok a fizikai erőn alapuló taktika,a csapkodás. az én szememben nagyon lapos és silány a meccsek 90%-a. az olasz bajnokság mélypontját éli,a spanyol ligában 2 csapat kiemelkedő,a többinek esélye sincs felnőni és idény végére 15 ponton belülre kerülni. engem ez elszomorítKalap1988 írta: daffy! Nem bántásképp, de ennek a silány focigenerációra való hivatkozásnak van egy mentegetőzés íze... Annyira nem silány szerintem, mint te gondolod.