Szerintem pedig felesleges ezzel foglalkozni zsírosdeszka, mert egész egyszerűen gyökér emberek mindenhol vannak. Ezt jól megfogalmazták többen is. Azért én még emlékszem a 2008-ban a sorfal után iderohangáló és kárörvendő reáldrukkerekre, pedig az akkori csapatotok nem hogy a mai
Barcelonától, de az idei és a tavalyi reáltól is fényévekkel gyengébb volt... Ez az élet rendje, a szurkolók leképezik kicsiben a társadalmat. Azzal, hogy ezt ide leírod, bár kétségkívül megteheted, csak olajat öntesz a tűzre. Egyébiránt pedig akkor lenne igazságos a kritika, ha vica verza, illetve az összes szurkolói csoportra kiterjesztve írnád. Ez mindenkire igaz ugyanis. Szerintem viszont ezen a fórumon a többség igenis józan és normálisan tudja megfogalmazni a dolgokat. Mindig is utáltam Ronaldot ( a reál előtt is), ahogy Mourinhot is és pl Sergio Ramost is. Azonban a képességeiket sosem vitattam ( bár Ramost azért nem sorolnám még top 10-es védőnek sem, de a másik két említett úriember egyértelműen világklasszis a maga műfajában. És Ramos sem kétballábas csak kiszámíthatatlan és megbízhatatlan), az pedig a szívem joga, hogy szeretem-e vagy sem. Nem ismerjük őket természetesen, de a látottakból azért tudunk némi következtetés levonni, főképp, ha a mérleg másik nyelvén egy Barcelona játékos áll. Például én az Alves-Ramos összehasonlítást ugyan kézenfekvőnek, de nagyon is demagógnak érzem. Alves sem szent, de akinek van szeme az tudja, hogy melyikük szokott alattomosabb lenni.... Mint ahogy Ronaldo is többet színészkedik bármelyik Barca játékostól, akkor is, ha nálunk is megesik sajnos az ilyen. Nem kell letagadni, ami nálunk történik, de a túloldalról pedig reális összehasonlításokat kérnénk, ha lehet. Cassilashoz mérjetek egy-egy barca játékost, vagy Kakahoz magatartás szintjén, ne pedig a valóban "rossz fiúkhoz", amilyenek szerencsére nálunk nincsenek. Azt is illene elismerni, és ezt mondjuk sokan meg is teszitek, hogy Pep Mourinhohoz képest kétségtelenül egy úr. Félreértések elkerülése végett: Nem azt várná az ember, hogy reálosként ezeket írjátok le, nem kell Canossát járni itt, csak akkor azt se állítsátok, hogy az itteni Barcelona szurkolók nagy része csak elfogultan és igaztalanul ír. Ez egész egyszerűen nem igaz.
Szerk: A pontosításban megtetted, hogy kiterjesztetted minden szurkolói klubra ez oké, de ez esetben pedig végképp felesleges szerintem. Pont azok nem fognak elgondolkodni rajta, akiknek kellene és ezt te is tudod. Mi itt vitázunk rajta és agyalunk olyanok, akik tudnak reálisan ( és nem reálosan

) értékelni, de a félmondatokat író és fröccsögő emberek sosem fognak. Ugyanezt tapasztalod a mindennapi életben is. Persze cseveghetünk még, de csak a fekáliának adunk egy pofont.