Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.03.30. 14:23:09

Game90 írta:Ha már védelem: Horváth Gáborral mi a helyzet? Sérült vagy csak nem játszik Hollandiában? Juhász - Lipták/Horváth tengellyel már kiegyeznék. Meg egy új kapus sem ártana (Bogdán? Gulácsi?).
Horváth egészséges, és játszik is. Volt sérült, nem is olyan rég, de a mostani kihagyását nem lehet erre fogni. 16 meccsen volt kezdő idén. Jómagam is hiányolom, remélhetőleg azért nem lesz ő jegelve Egervári ténykedése alatt.

Na igen, és az utolsó mondatoddal is nagyon egyetértek, feltenném a kérdést: Mit veszíthetünk Gulácsival, vagy Bogdánnal?

5-nél többet ők sem hinném, hogy kapnának 6 lövésből, és bennük még jócskán van fejlődési potenciál. Királyban (de igazán már Fülöpben sem) semmi arra utalót nem látok már, hogy helye lenne a válogatottban.

Én határozottan osztom ezt, ki kell próbálni őket, nincs veszítenivalónk.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.03.30. 14:19:42

Azt nem értem, hogy miért Azerbajdzsán meg Luxemburg erősségű válogatottakkal játszunk barátságos meccset? Egy szinttel feljebb lehetne lépni, ha nem is biztos, h nyernénk. Ausztria például v lengyelek.
d
Entrenador del Barça

2011.03.30. 14:15:03

Azért Fülöp védelmére legyen mondva, hogy bár szinte semmit nem fogott, nem miatta kaptuk be azt a sok gólt. Első és második gólnál is egy töküresen maradó holland naná, hogy bevágja, Nistelrooyon sem volt ember, a negyedik gólt talán bemakkolhatta volna, az ötödiknél talán hiba volt ennyire kimenni, de Kuyt ha 3 napig rúg kapura onnan sem tudja újra megcsinálni azt a lövést...
Igen, nem volt jó Fülöp, de őt hibáztatnám legutoljára, amikor állandó jelleggel hagyjuk üresen az embereket beadásoknál, kiugratásoknál, nem érünk vissza felfutások után, a letámadás lagymatag, átjáróház volt a válogatott.
fcbarca0827
Director del Fútbol

2011.03.30. 14:06:25

FtcSikiHun írta:Moldova az a Luxemburg.
Luxemburggal játszunk barátságos meccset San Marino előtt.

Ettől függetlenül Moldovát is agyon kell csapni. Persze nem lesz az olyan könnyű idegenbe. Szerintem a 4 meccsből az lesz a legkeményebb.

Vagyis, most már elvárom, hogy a hülye svédeket megcsapkodjuk itthon végre-valahára.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fcbarca0827 2011.03.30. 14:17:58-kor.
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2011.03.30. 13:56:27

Lionel85 írta:
Luxemburgot és San Marinót gázoljuk le és a finneket megint kergessük az őrületbe. :D
Moldova az a Luxemburg :)

Nekem tetszett a meccs. A védelmet összeraknánk, meg kiszűrnénk a gyengébb láncszemeket a csapatból-vili a veréb, kapusok-teljesen jó csapatunk lenne. Gera most bizonyított nálam :) Mindenki nagyon jó volt szerintem bár a védekezés nem volt valami jó, de a gólok nagy része hiba volt. Szokásos szerencsétlenkedés.

szerk.: Jaa barátságos meccs, akkor bocsi Lionel85 az okoskodásomért :oops: :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FtcSikiHun 2011.03.30. 14:17:55-kor.
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.03.30. 13:06:20

daffy írta:
hady írta:Végy egy jó kapust..... ( 1 szabály )
sajnos abba a kapuba születni kell.
Csak szerintem akarják azt, hogy Király rekordot döntsön a válogatott mérkőzések számával?
Más értelmes kifogást nem lehet kitalálni arra, hogy miért ő áll a kapuban. Fülöp szerintem sokkal jobb mint Király. Még Gulácsi is.

És tudom hogy Fülöp védett de akkor is :D
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.03.30. 12:29:24

Feri, ne gyere már te is a Barça-focival, mert felkötöm magam. :D Már amikor a hollandok ezt mondták magukról (konkrétan asszem van Maarwijk), már akkor is sírtam, mert Barça-játékot mily meglepő, de csak a Barcelona tud játszani. :D Sneijder meg is mondta, ez Oranje játék volt. Na hát mi meg megmutattunk egy másik játékot.

Nekünk is volt mákunk Rudolf góljánál, de ez semmi ahhoz képest, amennyi szerencséje a hollandoknak volt. De erre mondják, a jó csapatnak van szerencséje.

Luxemburgot és San Marinót gázoljuk le és a finneket megint kergessük az őrületbe. :D
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2011.03.30. 12:19:51

hady írta:Végy egy jó kapust..... ( 1 szabály )
sajnos abba a kapuba születni kell.
hady
Director del Fútbol

2011.03.30. 12:16:29

Végy egy jó kapust..... ( 1 szabály )
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.03.30. 12:05:18

Fecooo írta:nem talált Tibi, Vadócz játszotta a bója szerepét ;)

esküszöm Sneijder Fortuna (hermafrodita) istenasszony terméke, mert kevés nála mákosabb focista van a világon... a vb-n is az 5 góljából min. 4 nem lett volna gól az isteni gondviselés nélkül...

Ez így van. szerintem a legtöbb megpattanó gólt, vagy ilyen semmiből odapattan labdát ő rúgta be...

Volt egy időszaka a chelseanek 04/05-s szezonban, amikor minden második góljuk megpattanó lövés volt...nagymestere volt ennek Lampard :D

De ez a Sneijder, amellett hogy piszok mákos, még tenyérbemászó stílusa is van.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.03.30. 11:59:03

nem talált Tibi, Vadócz játszotta a bója szerepét ;)

esküszöm Sneijder Fortuna (hermafrodita) istenasszony terméke, mert kevés nála mákosabb focista van a világon... a vb-n is az 5 góljából min. 4 nem lett volna gól az isteni gondviselés nélkül...

amúgy hízik a májam, h én megmondtam :)
nekünk ez a foci fekszik, a keretünk kreatív játékra predesztinál minket, ha el kezdünk bekkelni, végünk! lehet rendes védelmünk, de ne akarjon a szövkap arra építeni... (ezért volt rémálom a kúman-foci...)amíg támadgatunk, tartjuk a labdát (és ezt tegnap néha elég szépen csinálták a srácok, már-már Barca-stílusú egy-érintőket is láttam...), addig a védelmünk nincs nyomás alatt, és pontosan ez a lényeg...
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.03.30. 11:41:03

Boixos írta:tudom, h rettenetes a közhely és hát elég hülyén is hangzik, de ebből a tegnapi zakóból tényleg lehet "építkezni"! pénteken mondjuk egyértelmű volt a különbség, sajnos annyira görcsösen akartunk, h a hollandok jóformán az összes támadásukból be is köszöntek. ebből a szempontból lehet, h tényleg jobb lenne a játékosok lelkivilága miatt a kisebb médiahype, mert ezek a srácok egyszerűen ennyit még nem bírnak elhordozni. tegnap viszont látszott a felszabadultság, a dafke a zsugásokon, teljesen más volt a brigád, mint itthon. lehet, h ehhez kellett egy nagy égés és három levél lesszarom tabletta, úgyhogy az igazi majd akkor lesz a bugi, ha ezek nélkül is így állunk hozzá egy ilyen meccshez. mindenesetre az rettenetesen tetszett, h a világ második legjobb csapatának, egy otthoni tétmeccsén a bíróra is szüksége volt ahhoz, h végülis legyőzzenek minket!
a védelmünket kell helyrerakni, egyébként mindenkivel elégedett voltam, különösen Gerával és Rudolffal, de mondom, dicséret illeti az egész brigádot!
lesz ez még jobb is!
Hát igen, Sneijder gólja előtt nem tudom kivel kényszerítőzött, talán Vanczákkal vagy Juhásszal, de ilyen hibákat kegyetlenül kihasználnak. Elől hellyel-közzel jók voltunk, Priskin hozzászokott a brusztolós focihoz, Rudolf meg egy kétarcú ember. Sokszor eltűnik, amikor labdához ér, akkor is látszik, hogy fejben lassú, néha meg csinál egészen jó dolgokat. Egervári jól ráérzett, hogy nem feltolni kell éknek, hanem mélységi támadóba berakni. A védelmet tényleg helyre kell rakni és valahogy Fortunát mellénk állítani, mert legalább két gólunkat is úgy kaptuk, hogy elkerülhető lett volna.

Afellay jól mozgott, remélem hasonlóan agilis lesz a Villarreal ellen, mert szükség lesz rá.

És persze csípném, ha a svédek ellen is fociznának a hollandok és nem azon bazíroznának, hogy a két topcsapat kiejtsen minket. Persze ez még kicsit messze van. Jó lenne megszivatni a svédeket.

HAJRÁ MAGYAROK!!!
Kép
Kép
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2011.03.30. 11:21:20

tudom, h rettenetes a közhely és hát elég hülyén is hangzik, de ebből a tegnapi zakóból tényleg lehet "építkezni"! pénteken mondjuk egyértelmű volt a különbség, sajnos annyira görcsösen akartunk, h a hollandok jóformán az összes támadásukból be is köszöntek. ebből a szempontból lehet, h tényleg jobb lenne a játékosok lelkivilága miatt a kisebb médiahype, mert ezek a srácok egyszerűen ennyit még nem bírnak elhordozni. tegnap viszont látszott a felszabadultság, a dafke a zsugásokon, teljesen más volt a brigád, mint itthon. lehet, h ehhez kellett egy nagy égés és három levél lesszarom tabletta, úgyhogy az igazi majd akkor lesz a bugi, ha ezek nélkül is így állunk hozzá egy ilyen meccshez. mindenesetre az rettenetesen tetszett, h a világ második legjobb csapatának, egy otthoni tétmeccsén a bíróra is szüksége volt ahhoz, h végülis legyőzzenek minket!
a védelmünket kell helyrerakni, egyébként mindenkivel elégedett voltam, különösen Gerával és Rudolffal, de mondom, dicséret illeti az egész brigádot!
lesz ez még jobb is!
PUYOL-XAVI-INIESTA
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.03.30. 11:05:28

Nehéz volt a hollandok mellett a bíróval is felvenni a kesztyűt. De ennyi a diplomáciai különbség a két ország között. Sajnos a szegény csapatot az ág is húzza metódus minket is kísértett, így nehéz volt játszanunk. De ennek ellenére is megnehezítettük a hollandok dolgát. Elfáradtunk a végére, sokkal jobbak voltunk, mint múlt hét pénteken.

Ebből a meccsből lehet építkezni, önbizalommal kell nekimenni Svédországnak.
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2011.03.30. 10:38:55

a selejtezők előtt azt mondtam(mint szerintem sok magyar is),hogy a 4. hely a realitás. ehhez képest a 3. a legvalószínűbb,ami nagy örömmel nem töltene el,mert kitörölhetjük,de haladás. a második hely maga lenne a csúcs,de erre nem látok reális sanszot. az egyetlen bajom az,hogy ez a csoport behúzható lenne a 2. helyen. sokkal nehezebbeket is kaphattunk volna. a srácok menjenek ki minden meccsre és nyújtsák a legjobbjukat. ha kapitális hibák nélkül,normálisan hajtva kikapunk a meccseken,akkor azt mondom: "rendben,megtettünk mindent,de ennyit tudunk. azért büszke vagyok!" DE olyan hibákat követünk el,melyekkel nincs helyünk az eb-n. ezen jó lenne változtatni. ha jól emlékszem fülöp egyet védett,mert megrúgták,a maradék 5 lövés bement. :roll:
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.03.30. 10:16:49

Végre! - megmutatták "páran a csapatból, hogy tudnak focizni. Nem akartam nagyképernyősködni, sem elkiabálni a meccs előtt, de éreztem, hogy ebből sokkal több lehet, mint az otthoniból. A média egy kicsit leakadt róluk (fiainkról) így CSAK a játékra összpontosíthattak. Szép volt, büszke vagyok, lőttünk 3 gyönyörű gólt, és tényleg ezek tipikusan meccs-eldöntő találatok voltak. Végre büszkén mosolyoghattam Gera 2 szép gólja után, tényleg nagyon jó volt, és ha NETÁN valamelyikük beolvas ide, akkor köszönjük ezt szerettük volna látni!

De szép is lenne ha csak ennyit kellene megjegyezni a találkozóval kapcsolatban. Csak, hát, vannak azok a fránya "DE" -k:
Szívesen venném, ha egyszer valaki megnyugtatna, hogy rendesen felkészülünk egy ellenfélből, illetve hogy ezt milyen formában is tesszük. Nekem úgy tűnik, mintha nem videóznának eleget a srácok. Nem igazán érzem profinak a hozzáállást megint csak. Nem voltak azért a hollandoknak olyan igazán nagy villanásaik, nekem ezek egyszerű támadásoknak tűntek, semmi trükkös nem látszott rajtuk, úh. ki is kellett volna védekezni ezeket.
Továbbá, bárcsak ne kéne ezt írnom, de a góljainkhoz kellett egy TELJESEN szétzuhant ellen, azokban a percekben gyakorlatilag vakok, bénák voltak. Laczkóval kapcsolatban, csak annyi, hogy eléggé fura h szélső ellenére előre mozgáskor befelé fut, ami tekintve h szélen nincs aki helyette védjen, eléggé öngyiloknak tűnik. Ilyet még nem igazán láttam más csapattól, de nem úgy tűnik mintha ez valami frankó invenció lenne, rendre csaptak át rajtunk a hollandok az ő helyén. A kapott góljaink, bár egyszerű helyezkedési hibákból születtek, nem árt hangsúlyozni ezek súlyát, mert nálunk (sajnos) ez igencsak egy elkoptatott frázis, aminek lehet érzik már egyesek az értékét. Nekem ez (a miénk) továbbra sem tűnik egységes csapatnak, de nem is kettészakadtnak inkább csak páran voltak "összhangban".
Remélem az is nyilvánvalóvá vált, hogy Vadóczot nem hagyhatjuk ki a csapatból semmilyen körülmények között, mondjuk azért itt egymás között :wink: egy spanyolban jól játszó középpályást semelyik nemzet válogatottja nem is hagyna ki.
A kapus poszt, tulajdonképp tök mindegy én azt vallom, ha 5 gólt kap egy csapat, akkor az gyanús, hogy nem a kapus hibája. Ezeknek a 90%- ának el sem kellett volna jutniuk a kapuig.

Továbbá a tabelláról, pontokról. Majd úgy is kijavítotok(remélem), ha nagyon nagy marhaságokat írok itt, de én nem emlékszek olyan csapatra ami szépen fejlődgetve jutott volna föntebb. Én csak berobbanásokra emlékszem. Nem szívesen mondom, de azt érzem, nem jutunk tovább, ugyanis ahhoz nagy skalpok kellenek az meg nem sikerült. A számolgatások egyáltalán nem érdekelnek, egy olyan csoportból, ahol finnek, svédek, hollandok vannak nyilván hogy csak úgy jutunk tovább, ha megverjük őket (legalább 1x a kettőből), ez a mutatott játék alapján pedig nem reális. Nem most kellene javulgatni (persze azért kell, pláne nekünk), arra lennének főleg a barátságosak, h ott hangoljuk össze a csapatot ilyenkor már csak finom hangolásra van mód, az pedig nálunk valljuk be most kevés.
Remélem azért fejlődik és tanul mindenki a csapat körül, a játékosok edzenek, az edzők taktikákon agyalnak, a (AUTO_CENZÚRA) média pedig rájön, hogy a meccs előtti és utáni mélyem szántó interjúk a játékosokkal, edzőkkel, pályamunkásokkal nem segítenek, hanem inkáb mindent elb*%@sznak, ha nem akkor azoknak kellene ezt sulykolniuk feléjük akik az ő fórumaikon is osztják, mert ez nem tűrhető magatartás a sajtó felől és mivel a nézőknek csinálják talán nekik kellene helyre tenniük őket.
Megint csak bocs a hosszért, de van miről írni.
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.03.30. 09:01:47

Persze, hogy előrelépés lenne a 3-ik hely is, ezt nem vitatom. Bár engem kevésbé a helyezés, hanem inkább az érdekel, hogy végre játék van és végre közösség a válogatott.
Azt nem mondtam és nem is mondom, hogy tuti 2-ok leszünk, csak adok annyi esélyt magunknak, mint ennek az impotens svéd válogatottnak.
Ja és a telegatya nem magyar sport, hanem magyar futballbetegség :) Van egy pár sportág, ahol ellenünk van tele a gatya az ellenfeleknek :) Még akkor is, ha a magyar sport évek óta lejtmenetben van, lélekszám arányos az egyik legeredményesebb nemzet vagyunk!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.03.30. 08:43:47

Kalap mondom értelek, s egy sportoló persze a legtöbbet kell kiadja magából, s minél előrébb jutni, én mint szurkoló mondom a 3ik hely előrelépés egy 4ik kalapos csapattól!De legyen ked igazad, s legyünk másodikok a csoportban, de félek attól amikor majd esetleg közelebb kerül egy esetleges pótselejtező, jön a magyar sportbetegség, hogy a nagy feladat előtt tele lesz a gatya!
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.03.30. 08:37:37

Bob_Marley írta:Én sok mindenben egyet értek szekptikussal, de Kalapot is megértem!Helyenként valóban jó volt a játék, de az 5 kapott gól hatalmas mínusz, de a világ második legerősebb csapatával játszottunk egy meccset, megbocsátható, 0 pont volt bekalkulálva a 2mérkőzésre, a pénteki szörnyű volt, tegnap helytálltak jó páran!De én is amondó vagyok a realitás talaján kell maradni, minden meccs más stb stb!A 3ik hely elérése már előrelépés, ezt kell célnak kitűzni, minden más grátisz, de még mindig nem érzem a csapatban, hogy az összes többi meccset behúznánk!Moldáv idegenbeli meccs pokoli nehéz lesz, a svéd itthonit meg tudjuk!Jó lenne persze sokáig legalább matematikai alapon továbbjutásra állni!Meglátjuk, persze szurkolunk a fiúknak, de még mindig reálisan nem sok esélyünk van továbbjutni!
Hajrá Magyarok!
Figyelj! Az, ha célként a 2. helyet jelöljük meg, még nem jelenti azt, hogy azt hangoztatjuk, hogy tuti 2-ok leszünk. Érzed ezt az apró különbséget? Nem mind egy. Ha a harmadik helyet tűzöd ki, akkor gyakorlatilag feladod, amit egy sportoló nem tehet meg. Míg, ha azt mondod, hogy nem lesz egyszerű, de a cél a győzelem, aztán meglátjuk, hogy sikerül, akkor sem nem vágy álmokat kergetsz, sem nem adod fel. Média nem fogja megtalálni a kettő közti határvonalat, de ez legyen csak az ő dolguk. Mi, okosabb emberek, megtalálhatjuk, ahogyan a csapat is megfogja. Az 5 kapott gól pedig ezzel a védelemmel sajnos realitás, ha jól emlékszem Koemannal és a csodavédekezésével tavaly 6-ot kaptunk, sokkal gyengébb játékot felmutatva.... Egyszerűen ilyen védőink vannak. Juhászon kívül egyetlen védőnk sem férne be egy spanyol kis csapatba sem. Ez a realitás, ezek után pedig felesleges arra alapozni, hogy kihúzzuk kapott gól nélkül egy erősebb csapat ellen ( svédek ellen talán, mert ők nem a támadójátékukról híresek). Ezért volt öngyilkos Koeman taktikája.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.03.30. 08:31:29

szkeptikus06 írta:
Kalap1988 írta:Nem értek egyet sok gondolatoddal, de másképp látjuk, nem kell vitázni, viszont a végéhez annyit tennék hozzá, hogy NEM TŰZHETJÜK KI A 3. HELYET CÉLNAK. Ilyet nem lehet csinálni. A csapat célja az kell, hogy legyen, hogy minden meccsét megnyerje és második legyen. Aztán pont. Ezen felül mi szurkolók mondhatjuk azt ( én nem mondom), hogy a 3. hely a leginkább reális, de cél nem lehet. Egy válogatott sosem lehet szkeptikus, mint a nick neved. Te lehetsz, de ha te lennél a pályán, akkor te sem lehetnél. Itt természetesen nem vágy álmak dédelgetésére gondolok, mert azt sem teheti egy focista, de a cél csak a maradék meccsek megnyerése és a 2. hely lehet.
Abban egyet is értünk,hogy mindent meg kell tenni a 2. helyért és a győzelemért,de nem mehetünk neki úgy egy sorozatnak,mint pl.: Spanyolország, Hollandia vagy Anglia. Hidd el nekem, hogy pl.: az Almeria sem azzal vág neki a spanyol bajnokságnak,hogy minden meccset nyerjenek és bajnokok legyenek :D vagy a BL-ben sem a végső győzelem volt a cél a Debrecennek.
És éppen ez az,amit a magyar média is elszúr szinte minden egyes selejtezősorozatban. A játékosokat amellett,hogy motiválni kell, a realitás talaján kell tartani. Már évek óta az a sláger megy,hogy "na majd most!" egy sorsdöntő meccs előtt. A vége aztán persze mindig csúfos vereség.

Ez volt 2004-ben Horvátország ellen az első VB-selejtezőn Lothar Matthaus vezetésével, ugyanabban az évben 2 meccsel később a svédek ellen és ezzel a 2006-os VB-re történő esélyek el is szálltak, a bolgárok elleni döntetlennel meg aztán végképp. Aztán jöttek Bozsik Józsival a 2008-as EB-selejtezők. Megint nagy médiavihar a norvég-meccs körül,stb. és a végeredmény csúfos 1-4,majd később a törökök,görögök is megvertek és a norvégok mégegyszer, az olaszok elleni győzelem után volt megint nagy visszhang,ami után a törökökbe tört bele a bicskánk megint nem túl szépen,időközben elfogyasztottunk egy Várhidit. Majd jöttek a 2010-es VB selejtezők és a holland "csoda". Görögök ellen győztes meccs,extázis (persze csak barátságos meccs), valamint a vérszegény Dánok ellen egy döntetlen Pesten. A média megint hangos, van esély. Aztán Svédországban persze vereség, mint annak a rendje,de még mindig tart az öröm,mert "jól játszottunk" és utána pár győzelem gyenge csapatok ellen,aminek az lett a vége,hogy a svéd és portugál meccsek előtt jól állt a csapat, a média szinte tényként közölte a VB-re jutást,ami után persze megint bukta lett, 3 vereség, újabb kudarc. (Megjegyzem nem mindig az edző a hülye,mert most csak az utóbbi 3 torna selejtezőit részleteztem,de dolgozott nálunk holland, német,magyar edző egyaránt mégis mindig ugyanaz volt a nóta. Lehetséges,hogy végbéltermékből nem lehet várat építeni...,még Bill Gates-nek sem)
Ezek után szerinted van értelme célként kitűzni a 2. helyet ???
Ezek a játékosok ennyit tudnak,többre nem képesek, ez kb olyan,mintha egy szefóssal elhiteted,hogy képes lesz megoldani a relativitás elméletét kútfőből. Egyébként is meg vagyok arról győződve,hogy ezek a hiú remények nem tesznek jót a játékosoknak. Maguk is elhiszik,hogy van keresnivalójuk és ettől görcsösek lesznek,többet hibáznak, sokkal nagyobb terhet tesz a média és a szurkolók a csapat vállára,mint amit az elbír. Ettől voltunk ma jobbak,mint pénteken. Nem voltak elvárások, felszabadult játék volt. Az eredmény nem lett kedvezőbb,de a játék és a gólkülönbség igen. A svédek ellen sem kellene majd túlfűteni a csapatot,hogy aztán kipukkadjon. Mert gyengébbek vagyunk náluk jelenleg ez a helyzet,persze ettől verhetők,de nem úgy,ha sztároljuk előtte a csapatot és ezzel megnehezítjük a dolgukat.
A médiának meg van a maga saját felelőssége, főleg a bulvár Nemzeti Sportnak. Ezek kritikán aluli és teljesen dillettáns lapok. Valóban az előző holland meccs előtt elhitették a néppel, hogy megverhetjük a vb ezüstérmesét is. Persze megverhetjük, de ahhoz óriási szerencse kellett volna (péntekre célzok, mert tegnap már kevésbé volt éles a holland csapat és nagyképűek is voltak, bár azt nem mondanám, hogy félgőzzel vették a meccset, egyszerűen nem tudtak ritmust váltani miután feljöttünk. Nehéz már meccs közben). Ezt nem szabad, viszont azt ne hidd már, hogy a játékosok, akik tisztában vannak a saját képességeikkel és a hollandokéval is, így gondolták. Persze igyekeztek megfelelni az elvárásoknak, de tudták legbelül, hogy nem lesz szégyen, ha kikapnak. Ettől függetlenül mindent megtettek. Ne keverjük össze a kettőt, mert a holland meccsek előtt én sem tűztem volna ki világos célnak azt, hogy meg kell őket verni oda-vissza. Persze, hogy nem kell, ez kb tényleg olyan, mint a Debrecennek bl-t nyerni. Hanem arról van szó, hogy meg kell tennünk mindent. Viszont most a holland meccs után vagyunk, következő ellenfeleink Finnország, Svédország és Moldova ( nem sorrendben, San Marinot le sem írom). Ezek közül a svédek ellen az utóbbi időben semmi sem jön össze, de mindig partiban vagyunk. Egyáltalán nem erős csapat. Reális őket megverni itthon? Az. Nem olyan, mint, ha mondjuk a lokinak kellene megvernie a barcát.... A finneket és moldovát már megvertük, előbbi meccs itthon lesz, utóbbi ellen pedig az bőven elvárható a győzelem. Tehát szerintem ebben az esetben, a két holland meccs után, kitűzhetjük célként a 2. helyet, mert egyáltalán nem vágy álom, nem irreális, ha megnyerünk minden meccset, akkor mi mindent megtettünk azért, hogy sikerüljön, aztán a svédekre leszünk utalva. Ehhez nem kell csoda és semmi, csak focizni kell. Ezért gondolom, hogy teljesen irreális a hasonlatod a Debrecen és egy spanyol kis csapat kapcsán... Nem a Barcelonát, a Real Madridot, a Mu, Chelsea-t vagy bárki mást kell megvernünk, a legerősebb ellenfelünk a 90-es évek közepe-vége óta impotens és szenvedő svédek. Az utóbbi években meg aztán végképp.
Krisztian91
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2011.03.30. 08:28:13

Hát szomorú voltam a tegnapi meccs végkimenetelétől. A végére kicsit el is bíztam magam, pedig vitathatatlan, hogy a Hollandok jobbak. Aminek viszont örültem, hogy ez a meccsen nem igazán látszott meg.

Kapusposzton valami eszméletlen, hogy 7 kapura tartó lövés volt, abból 5! bement. Nem vagyok jobb, egyáltalán nem, de ezt a teljesítmény ugyanúgy sokan lehoztuk volna, hiszen a 2 lövés ami nem ment be az kb belelőtték Fülöpbe. Én őszintén már nagyon várom, hogy elkezdjük Gulácsit beépíteni a felnőtt csapatba.

Védelem terén is elég problematikus a helyzet. Én komolyan nem értem (lehet csak én nem látom miért), miért fényezte a kommentátor az elmúlt két meccsen Laczkót? Mitől volt jó ? Felment, folyton felért ami szép és jó, de vissza kb soha, egyszerűen folyton lemaradt. Úgy mentek át rajtunk mint kés a vajon.

A középpályával azon kívül hogy a Hollandok átszaladtak rajta, azon kívül szerintem komolyabb probléma nem volt. Talán néha elég lassan járattuk a labdát.

Nálam a magyar csapatból Gera az MOM. A holland csapatból pedig Kuyt vagy Affelay. Amúgy jó meccs volt, és bár kikaptunk és ideges is voltam ez miatt :D Nekem a meccs összképe pozitív volt. Ettől függetlenül úgy gondolom nem leszünk ott az EB-n. De ne legyen igazam...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.03.30. 08:15:46

Én sok mindenben egyet értek szekptikussal, de Kalapot is megértem!Helyenként valóban jó volt a játék, de az 5 kapott gól hatalmas mínusz, de a világ második legerősebb csapatával játszottunk egy meccset, megbocsátható, 0 pont volt bekalkulálva a 2mérkőzésre, a pénteki szörnyű volt, tegnap helytálltak jó páran!De én is amondó vagyok a realitás talaján kell maradni, minden meccs más stb stb!A 3ik hely elérése már előrelépés, ezt kell célnak kitűzni, minden más grátisz, de még mindig nem érzem a csapatban, hogy az összes többi meccset behúznánk!Moldáv idegenbeli meccs pokoli nehéz lesz, a svéd itthonit meg tudjuk!Jó lenne persze sokáig legalább matematikai alapon továbbjutásra állni!Meglátjuk, persze szurkolunk a fiúknak, de még mindig reálisan nem sok esélyünk van továbbjutni!
Hajrá Magyarok!
Kép
Kép
Kép
barca2010
Jugador d'estrella

2011.03.30. 08:08:48

szkeptikus06 írta:
Kalap1988 írta:Nem értek egyet sok gondolatoddal, de másképp látjuk, nem kell vitázni, viszont a végéhez annyit tennék hozzá, hogy NEM TŰZHETJÜK KI A 3. HELYET CÉLNAK. Ilyet nem lehet csinálni. A csapat célja az kell, hogy legyen, hogy minden meccsét megnyerje és második legyen. Aztán pont. Ezen felül mi szurkolók mondhatjuk azt ( én nem mondom), hogy a 3. hely a leginkább reális, de cél nem lehet. Egy válogatott sosem lehet szkeptikus, mint a nick neved. Te lehetsz, de ha te lennél a pályán, akkor te sem lehetnél. Itt természetesen nem vágy álmak dédelgetésére gondolok, mert azt sem teheti egy focista, de a cél csak a maradék meccsek megnyerése és a 2. hely lehet.
Abban egyet is értünk,hogy mindent meg kell tenni a 2. helyért és a győzelemért,de nem mehetünk neki úgy egy sorozatnak,mint pl.: Spanyolország, Hollandia vagy Anglia. Hidd el nekem, hogy pl.: az Almeria sem azzal vág neki a spanyol bajnokságnak,hogy minden meccset nyerjenek és bajnokok legyenek :D vagy a BL-ben sem a végső győzelem volt a cél a Debrecennek.
És éppen ez az,amit a magyar média is elszúr szinte minden egyes selejtezősorozatban. A játékosokat amellett,hogy motiválni kell, a realitás talaján kell tartani. Már évek óta az a sláger megy,hogy "na majd most!" egy sorsdöntő meccs előtt. A vége aztán persze mindig csúfos vereség.

Ez volt 2004-ben Horvátország ellen az első VB-selejtezőn Lothar Matthaus vezetésével, ugyanabban az évben 2 meccsel később a svédek ellen és ezzel a 2006-os VB-re történő esélyek el is szálltak, a bolgárok elleni döntetlennel meg aztán végképp. Aztán jöttek Bozsik Józsival a 2008-as EB-selejtezők. Megint nagy médiavihar a norvég-meccs körül,stb. és a végeredmény csúfos 1-4,majd később a törökök,görögök is megvertek és a norvégok mégegyszer, az olaszok elleni győzelem után volt megint nagy visszhang,ami után a törökökbe tört bele a bicskánk megint nem túl szépen,időközben elfogyasztottunk egy Várhidit. Majd jöttek a 2010-es VB selejtezők és a holland "csoda". Görögök ellen győztes meccs,extázis (persze csak barátságos meccs), valamint a vérszegény Dánok ellen egy döntetlen Pesten. A média megint hangos, van esély. Aztán Svédországban persze vereség, mint annak a rendje,de még mindig tart az öröm,mert "jól játszottunk" és utána pár győzelem gyenge csapatok ellen,aminek az lett a vége,hogy a svéd és portugál meccsek előtt jól állt a csapat, a média szinte tényként közölte a VB-re jutást,ami után persze megint bukta lett, 3 vereség, újabb kudarc. (Megjegyzem nem mindig az edző a hülye,mert most csak az utóbbi 3 torna selejtezőit részleteztem,de dolgozott nálunk holland, német,magyar edző egyaránt mégis mindig ugyanaz volt a nóta. Lehetséges,hogy végbéltermékből nem lehet várat építeni...,még Bill Gates-nek sem)
Ezek után szerinted van értelme célként kitűzni a 2. helyet ???
Ezek a játékosok ennyit tudnak,többre nem képesek, ez kb olyan,mintha egy szefóssal elhiteted,hogy képes lesz megoldani a relativitás elméletét kútfőből. Egyébként is meg vagyok arról győződve,hogy ezek a hiú remények nem tesznek jót a játékosoknak. Maguk is elhiszik,hogy van keresnivalójuk és ettől görcsösek lesznek,többet hibáznak, sokkal nagyobb terhet tesz a média és a szurkolók a csapat vállára,mint amit az elbír. Ettől voltunk ma jobbak,mint pénteken. Nem voltak elvárások, felszabadult játék volt. Az eredmény nem lett kedvezőbb,de a játék és a gólkülönbség igen. A svédek ellen sem kellene majd túlfűteni a csapatot,hogy aztán kipukkadjon. Mert gyengébbek vagyunk náluk jelenleg ez a helyzet,persze ettől verhetők,de nem úgy,ha sztároljuk előtte a csapatot és ezzel megnehezítjük a dolgukat.
Ez a bővebb gondolat teljesen rendben van én úgy gondolom!!!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
messideco
Presidente del Barça

2011.03.30. 05:26:29

VictorValdes19 írta:Én tőlem akár 11 C.Ronaldo is játszhatna az Oranje-ba, akkor is a hollandoknak szurkolnék.
Ez így van. És ezek a játékosok távol állnak CR-től...
Kép
"And my heart will leave you never."
Kluivertinho
Entrenador del Barça

2011.03.30. 02:08:08

Nem tudom volt-e már, de egy kis érdekesség:
tétmeccs, rendes játékidő: 2nél több holland kapott gól:
2004, eb : csehek 2-3(portugáliában)
2004, eb-selejtező, csehek 1-3(prágában)
1996,eb:1-4, angolok(london)
95,eb-selejtező, 1-3, csehek(prágában)
...94,vb, 2-3, brazilok (USA)
80,eb, 2-3, nyugatnémetek (nápoly)
78,vb,2-3,skótok(mendoza)
75,eb-selejtező, 1-4, lengyelek (lengyelben)
......
1920ban a spanyolok lőttek HOLLANDIÁBAN 2-nél több gólt hollandiának (3at) NEM barátságos meccsen
Kép
Kép
Patje forever!!Visca el Barca!!!
"Mi lehetne bölcsebb tanács annál, mint amit magadnak is adnál?"
"A szex jó, de a póker tovább tart." - Alfred Alvarez
Válasz küldése