Ligue 1 - Franciaország

Foci a Barçán kívül
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.04.19. 14:24:53

grgly50 írta:
2021.04.19. 14:15:26

TV közvetítés? Igen. Lehet, hogy kezdetben bevezető áron adják majd a jogot, később majd a kereslet alapján. Csak szólok: Innentől egy bank a háttérben a fő szervező! (Mindíg te voltál a vesztes!)
A tv pedig létrehoz majd egy fizetős csomagot, amit külön meg lehet majd venni. Lásd HBO, stb.
Igaz. Az alkoholista nem mond le az italról, a dohányos a cigiről, akár milyen drága. A focirajongó is meg fogja fizetni. Már aki tudja.
De ezt miért oldották meg a BL-nél, és miért feltételezzük, hogy itt más lesz?

Most is kereslet alapján vannak a ligák, stb, X időre Y összegért. Ha lejárt, akkor új feltételekkel kell megállapodni, ezért van az, hogy nálunk is vándorolnak a ligák ide oda.
Ez eddig is így volt, továbbra sem értem a problémát.

NFL, NBA is mindig többért adják a csomagokat, mégis mai napig megveszik még a kis piacok is, mint mi.

Az a bank a fő támogató, nem szervező, szerinted a mi klubunk, meg az összes többi klub között mik állnak? Szeretetszolgálatok?
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
grgly50
Capitá del Barça

2021.04.19. 14:15:26

csababarca írta:
2021.04.19. 13:44:33
visca el barca írta:
2021.04.19. 13:38:01

TV-s közvetítések miatt meg miért is kellene aggódni?
Úgyis megveszik a jogokat, kb mindenhol, amúgy meg stream.
Vagy nem értem az aggódás okát.
Igen eddig is így ment, spíler megvette és nézhettük:D most mi változni?
Szuperliga érdeke, hogy nézzék az emberek.
TV közvetítés? Igen. Lehet, hogy kezdetben bevezető áron adják majd a jogot, később majd a kereslet alapján. Csak szólok: Innentől egy bank a háttérben a fő szervező! (Mindíg te voltál/vagy a vesztes!)
A tv pedig létrehoz majd egy fizetős csomagot, amit külön meg lehet majd venni. Lásd HBO, stb.
Igaz. Az alkoholista nem mond le az italról, a dohányos a cigiről, akár milyen drága. A focirajongó is meg fogja fizetni. Már aki tudja.
vinszentvega
Capitá del Barça

2021.04.19. 13:58:13

Reformok kellenek?? Akkor be kell vezetni az amerikai 'fizetési sapka' megoldást,mind a bajnokságokban, mind a kupasorozatokban.(vagy az NBA-ben szereplő 'soft hat'). Az olajosok nem tudnának pénzt mosni. Nem lennének olyan elképesztő pénzmozgások ,mint az elmult 5 évben az elit klubbok között...
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Stalkyard
Director del Fútbol

2021.04.19. 13:47:42

Itt számomra az a kérdés, hogy akkor ezen a 20 csapatos übermensch ligán kívül hogy alakul a futball élet? Megáll teljesen? Gondolok itt az utánpótlásra főleg, amibe töménytelen pénzt öl bele pl. a z UEFA, FIFA. Vagy ezeket is átveszi Perez és a csapata? Ezekről való tervezetet eddig nem hallottam.

De persze az utánpótlás meccsek meg csapatok úgyis le vannak sz.rva, mert nem akarjuk őket nézni a tv-ben. Az, hogy 10 év múlva honnan lesznek fiatal tehetségek a szuperklubokba, nem számít.

De ez csak a jéghegy csúcsa, nagyon sok szempontból nem tetszik a kezdeményezés. A futball világa nem olyan egyszerű, hogy csak a semmiből csinálok egy 20 csapatos szuperligát, és akkor játszogatok magamnak.

Az viszont tény, hogy reformok kellenek a BL-be és úgy an bloc a nemzetközi fociba, és kell a nyomásgyakorlás, mert az UEFA és a FIFA is egy szánalmas undorító fertő.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.04.19. 13:44:33

visca el barca írta:
vegre. erre varok evek ota. bayern, psg johet még + ajax, porto stb.

Kutya nem kivancsi a hót unalmas fradi-dinamo kijev bl meccsekre.

Inkabb nezek egy evben 10 clasicot, mint ilyen slavia praha meg malmö fele bohoc csapatokat.
Veled vagyok:D
Ugyanezt gondolom, uefa, meg fifa egye meg amit főzött, játszák a nívótlan meccseket továbbra is.

TV-s közvetítések miatt meg miért is kellene aggódni?
Úgyis megveszik a jogokat, kb mindenhol, amúgy meg stream.
Vagy nem értem az aggódás okát.
Igen eddig is így ment, spíler megvette és nézhettük:D most mi változni?
Szuperliga érdeke, hogy nézzék az emberek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

vegre. erre varok evek ota. bayern, psg johet még + ajax, porto stb.

Kutya nem kivancsi a hót unalmas fradi-dinamo kijev bl meccsekre.

Inkabb nezek egy evben 10 clasicot, mint ilyen slavia praha meg malmö fele bohoc csapatokat.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2021.04.19. 13:34:35

grgly50 írta:
2021.04.19. 13:21:27
Én maximálisan ellene vagyok a szuperligának. Ez egyfajta fasizmus a labdarúgás ellen. Egyértelműen kinyilatkozták, hogy a corona-vírus járvány miatt bekövetkezett gazdasági válság az ok. Valójában inkább a pénzéhség dominál. Csak hogy tisztábban lássunk: Az egész ügylet mozgatója a JPMorgan Chase Bank, ami most nyitott fülekre talált.
Azoknak, akik szurkolóként támogatják ezt az elképzelést: Ezen mérkőzések TV-s közvetítései kemény pénzekbe fog kerülni, amit majd csak egy szűk réteg fog megfizetni. Mert nehogy azt higgye valaki, hogy továbbra is kapcsoljunk a SPILER 2-re, oszt hajrá foci.
Azok a játékosok, akik ebbe belemennek - még nagyon tisztázatlan a részlet -, hétvégén nemzeti bajnokság, hétközben szuperliga. Ez megint az ember teljes kizsákmányolása a pénzügyi oligarcha részéről.
Sok, jogos bírálat éri a FIFA, UEFA vezetőit. Csalás, korrupció, stb. Csak azt ne higgye valaki, hogy majd a szuperkupa vezetői tisztakezűek lesznek. Ők is emberből vannak, s ha nem is lehet rájuk bizonyítani a csalást, erkölcsileg ők sem makulátlanok. (Hány alkalommal érte vád például a Real-t, hogy CR7-nek megvette az aranylabdát, stb)
Nagyon bízom benne, hogy azért még sokáig láthatunk igazi, szép focit.
Szóval akkor cseberből vederbe kerül a foci. Évek óta szó volt róla hogy csinálnak egy saját sorozatot,azt hitték szerintem hogy pusztán üres fecsegés.Tessék,itt van,most már kár elkezdeni fenyegetni a csapatokat mert abszolút nem biztos hogy keresztül tudják majd vinni a szankciókat. Persze most b....tak hogy elesnek egy vagon pénztől mert ugye itt sincs szó semmi másról csak a pénzről. Most nem az UEFA fogja lefölözni a hasznot hanem a JPM. Ja,és gondolom a csapatoknál is sokkal több pénz fog maradni mint a mostani rendszerben.
grgly50
Capitá del Barça

2021.04.19. 13:21:27

Én maximálisan ellene vagyok a szuperligának. Ez egyfajta fasizmus a labdarúgás ellen. Egyértelműen kinyilatkozták, hogy a corona-vírus járvány miatt bekövetkezett gazdasági válság az ok. Valójában inkább a pénzéhség dominál. Csak hogy tisztábban lássunk: Az egész ügylet mozgatója a JPMorgan Chase Bank, ami most nyitott fülekre talált.
Azoknak, akik szurkolóként támogatják ezt az elképzelést: Ezen mérkőzések TV-s közvetítései kemény pénzekbe fog kerülni, amit majd csak egy szűk réteg fog megfizetni. Mert nehogy azt higgye valaki, hogy továbbra is kapcsoljunk a SPILER 2-re, oszt hajrá foci.
Azok a játékosok, akik ebbe belemennek - még nagyon tisztázatlan a részlet -, hétvégén nemzeti bajnokság, hétközben szuperliga. Ez megint az ember teljes kizsákmányolása a pénzügyi oligarcha részéről.
Sok, jogos bírálat éri a FIFA, UEFA vezetőit. Csalás, korrupció, stb. Csak azt ne higgye valaki, hogy majd a szuperkupa vezetői tisztakezűek lesznek. Ők is emberből vannak, s ha nem is lehet rájuk bizonyítani a csalást, erkölcsileg ők sem makulátlanok. (Hány alkalommal érte vád például a Real-t, hogy CR7-nek megvette az aranylabdát, stb)
Nagyon bízom benne, hogy azért még sokáig láthatunk igazi, szép focit.
Peter
Director del Fútbol

2021.04.19. 13:06:56

A kiesésről nem sok infó jelent meg. Annyi eddig, hogy alapító nem eshet ki, de ez így azért gyenge pontja. Kieső helyen van mondjuk két alapító, kiesési rangadót járszanának, de eredménytől függetlenül a tabellán előttük lévő meghívott fog kiesni ?.... :mrgreen:
Messithebest
Director del Fútbol

2021.04.19. 12:53:46

daffy írta:
2021.04.19. 12:41:08
Messithebest írta:
2021.04.19. 12:33:21
és mondjuk egy NBA-szintű rendszert felhúznak köré, akkor szerintem még jobb is ez a Szuperliga mint a mostani rendszer.
Ezzel egyetértek,de hogy draftolsz?
Draftra nem feltétlen van szükség, sőt, jobb is lenne ha nem lenne, mert azzal meg lehetne akadályozni hogy a mezőnyvégi csapatok tankoljanak, mint az NBA-ben, és szándékosan tartalékos felállásban menjenek ki a pályára. Én NBA-rendszer alatt főleg a játékoscserék, fizetési sapka, szabadügynökpiac hármasra gondoltam, ezek kifejezetten jó megoldások lennének.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2021.04.19. 12:51:11

daffy írta:

csak ötletelek, de pl lejáró szerződésű játékosok jelentkezhetnek a draftra.
vagy akadémiákból is, stb.
persze főleg az akadémiást ki lehet játszani, azzal, hogy a nevelő klub már odatol profi szerződést 16 évesen elé. de ezt akár lehetne szabályozni is, 18 év alatt nincs profi szerződés, és nem lehet lekötni az adott fiatalt a klubhoz, nincs "elővásárlási jog" stb.
bonyolult, de nálunk okosabb emberek ki tudnák ezt dolgozni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2021.04.19. 12:48:02

Messithebest írta:

Papíron lehet, de mindenki tudni fogja hogy ezeknek a címeknek semmilyen presztízsértéke nem lesz már.

Egyébként így önmagában kevés amit bejelentettek, de én látok benne potenciált. Ha a többi nagy csapatot is megtudják győzni, és mondjuk egy NBA-szintű rendszert felhúznak köré, akkor szerintem még jobb is ez a Szuperliga mint a mostani rendszer.
Ez igaz, de pl egy PSG-nek nagyon régen áhított cél a BL trófea megnyerése, így most bezsebelhetnek sokkal könnyebben egyet, a vitrinbe jól fog mutatni és 20 év múlva ugyanúgy elmondhatják magukról hogy Bl-t nyertek. Mint ahogy a Real ősrégi BEK trófeái is ugyanolyan BL sikernek számítanak miközben azoknak a tornáknak már alig van köze a modern BL-hez.

Utána a Szuperligához is mégiscsak jobban hangzik csatlakozni hogy van BL trófea is a vitrinben
daffy
Madridista

Messithebest írta:
és mondjuk egy NBA-szintű rendszert felhúznak köré, akkor szerintem még jobb is ez a Szuperliga mint a mostani rendszer.
Messithebest
Director del Fútbol

MessiNeymarSuarez írta:
2021.04.19. 11:40:24
Dortmund bejelentette hogy nem csatlakozik a Szuperligához.

Érdekes fejlemények lesznek, el tudom képzelni hogy 1-2 "szakadár" nagycsapat kialakuljon és kihasználja a lehetőséget hogy könnyebben BL-t nyerjen majd "véletelnül" meggondolja magát és később csatlakozzon majd a Szuperligához.

Azért egy Dortmund/PSG-nek mennyivel könnyebb lenne berántani úgy hogy a riválisok 95%-a eltűnt, papíron meg ugyanolyan BL serleg mint amiért a Real-Bayern-Barca-Liverpool-Milan és társai küzdött és nyert.
Papíron lehet, de mindenki tudni fogja hogy ezeknek a címeknek semmilyen presztízsértéke nem lesz már.

Egyébként így önmagában kevés amit bejelentettek, de én látok benne potenciált. Ha a többi nagy csapatot is megtudják győzni, és mondjuk egy NBA-szintű rendszert felhúznak köré, akkor szerintem még jobb is ez a Szuperliga mint a mostani rendszer.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2021.04.19. 12:23:51

LG írta:
2021.04.19. 12:09:55
Tavalyi szezon döntősei hol vannak? Vagy hol vannak az elmúlt évekből olyan jó kis középcsapatok, mint pl. a Dortmud, Lyon, Lipcse, Atalanta, Napoli, Porto, Ajax, Benfica? Viszont ott van pl. az Arseanal, Milan, akik évek óta nem mutattak fel semmit a BL-ben. Vicc.
A fix szereplőkön kívül még lennének a tervek szerint minden évben meghívott csapatok is.

Ha ilyen Midtjylland meg Zenit Petersburg meg İstanbul Başakşehir-ek helyett Atalanta, Lipcse és társait hívnák meg akkor még jól is elsülhet a dolog.
Rinku
Director del Fútbol

2021.04.19. 12:18:52

A FIFA pont ne akarjon már erkölcsről, fair playről diktálni, amikor eladták az araboknak a '22-es rendezési jogot. Blatter szintén zenész. Apropó Blatter, az UEFA se akarjon már rinyálni annyira nagyon, lásd Platini. Lehet nyugodtan a 'fair play' meg ilyen, efféle hangzatos szavak mögé bújni, de úgyis csak a pénz beszél. A pénz beszél a FIFA-nál, az UEFA-nál, mindenhol, semmi másról nincs szó, csak a pénzről. Ha beindul, eleinte furcsa lesz, szokatlan, kissé kényelmetlen, mint egy új cipő. De ha végül rádobnának egy draftrendszert, fizetési sapkát, mint ahogy az amcsik csinálják, még nem is hangzana annyira durvának. De persze, itt a végén úgyis az lenne, hogy már a nemzeti szint is eltűnne, mindenhol a B keret játszana egy Levantéval, egy Newcastle-lel, vagy egy Parmával. Vannak érvek-ellenérvek, de csak annyit jegyeznék meg, hogy itt erkölcsiségről vagy valami egészen hasonlóról főleg ne dumáljon senki, Gary Neville sem.
Football, bloody hell. /SAF/
Atis710
Jugador del Barça

2021.04.19. 12:17:43

Eddig ment a sírás, hogy sok a meccs, kevés a pihenés, és ebből kifolyólag sok a sérülés. Erre most még több meccset akarnak. Majd 30 fős keret fog kelleni egy szezonra
daffy
Madridista

2021.04.19. 12:12:28

Alapvetően ha választani kell,akkor inkább elítélem a változtatást. Ugyanakkor van egy kis bizsergés odalent,hogy lenne egy sorozat,ahol csak a legnagyobbak játszanak.
Kíváncsi vagyok,hogy a következő fifa-t hányan veszik majd meg a legjobbak nélkül :D
Atlantis
Capitá del Barça

2021.04.19. 12:12:20

LG írta:
Tavalyi szezon döntősei hol vannak? Vagy hol vannak az elmúlt évekből olyan jó kis középcsapatok, mint pl. a Dortmud, Lyon, Lipcse, Atalanta, Napoli, Porto, Ajax, Benfica? Viszont ott van pl. az Arseanal, Milan, akik évek óta nem mutattak fel semmit a BL-ben. Vicc.
Sajnos nem vicc, hanem pénz. Ahogy látom kizárólag marketing érték alapján áll össze az a névsor. Szégyen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Atlantis 2021.04.19. 12:14:27-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016

Camp Nou99
Jugador d'estrella

2021.04.19. 12:03:43

Atlantis írta:
2021.04.19. 11:55:17
https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2 ... -ferguson/

Úgy érzem ez még nem egy lefutott kör. Például a mi esetünkben erről nem is értem Bartomeu hogyan dönthetett anélkül, hogy megszavaztassa a sociókkal.
Meglepne, ha ez jogilag rendben lenne nálunk.
Haddjuk már ezt a nem lehet kiesni dumát.
Egyik amerikai bajnokságból se lehet kiesni mégis működik a dolog hosszú évtizedek óta.És tudom hogy az amerika meg minden de ha ott működik lehet hogy itt is működne.
Atlantis
Capitá del Barça

2021.04.19. 11:55:17

https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2 ... -ferguson/

Úgy érzem ez még nem egy lefutott kör. Például a mi esetünkben erről nem is értem Bartomeu hogyan dönthetett anélkül, hogy megszavaztassa a sociókkal.
Meglepne, ha ez jogilag rendben lenne nálunk.
Camp Nou99
Jugador d'estrella

2021.04.19. 11:52:07

Mondjuk nem tudom mennyit fog érni a BL Barca,Reál,MU Pool Juve nélkül.
Szerintem ezzel be is árazták a sorozatot.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2021.04.19. 11:40:24

Dortmund bejelentette hogy nem csatlakozik a Szuperligához.

Érdekes fejlemények lesznek, el tudom képzelni hogy 1-2 "szakadár" nagycsapat kialakuljon és kihasználja a lehetőséget hogy könnyebben BL-t nyerjen majd "véletelnül" meggondolja magát és később csatlakozzon majd a Szuperligához.

Azért egy Dortmund/PSG-nek mennyivel könnyebb lenne berántani úgy hogy a riválisok 95%-a eltűnt, papíron meg ugyanolyan BL serleg mint amiért a Real-Bayern-Barca-Liverpool-Milan és társai küzdött és nyert.
Sinya22
Director del Fútbol

2021.04.19. 11:08:59

Uefa le is húzhatja magát akkor,most egy Betis- Leicester bl meccset mennyien fognak leülni megnézni, mondjuk egy Barca-PSG vagy mondjuk egy klasszikus helyett? De a válogatott erősorrend is borulna rendesen, mondjuk legalább megnyernénk a csoportkört az EB-n :D

Egyébként vagy egy olyan érzésem,hogy nem lesz ebből semmi,mármint a kizárásos dologból.
Válasz küldése