Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
torotam
Jugador d'estrella

2025.04.15. 20:26:52

Oké, de akkor ezek után egyik úriember se Negreirazzon meg Dani Olmozzon itt!
Az egy meccs eltiltás nevetséges.
Végre elkezdtek a Real kivételezésével felhagyni a játékvezetők, de ez akkor eddig tartott. Azért a jó öreg Tebas csak madrid drukker nah… Nagyon gáz.

Reméljük ez feltüzeli a többi csapatot is és a madrid ellen 200%-on pörögnek majd.
Visca el BARCA!
Troym
Director del Fútbol

2025.04.15. 20:18:28

bence0330 írta:
2025.04.15. 17:59:21
Szerintem is szétesett a Madrid teljesen, igazából nagyon remélem, hogy hamarosan megkapják tőlünk azt a verést, amit a szuperkupán érdemeltek volna, de elvette tőlünk a bíró. 8 körüli rúgott góllal.
Szerintem rövid távon persze örülünk, ha jól megverjük őket, de mégis én abban bízom, hogy mindent behúzunk velük szemben, de szorosan, mert jó ez a "status quo" Ancelottival és az évenkénti 2 nem posztra igazolással. Jó lenne, ha Perez nem hozna olyan edzőt, akivel a bajnokságot végigmenetelik és nem költenek 200-300 milliókat, mert "jó lesz ez is".
Kb ideális a helyzetünk, hiába az anyagi fölényük, de nem akasztanak le minden posztra világsztárt, Ancelotti meg sosem volt igaán jó a bajnokságban. (Lehet több BL-t nyert, mint ligát, nem néztem meg)

Idén is jöjjön hozzájuk TAA, közben maradjon Kroos posztja üres (és Modricé is)
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.04.15. 20:06:14

Nem baj az 1 meccs,legalabb Mbappe nem pihenhet.Mbappestol verjuk oket!
kmb
Jugador del Barça

2025.04.15. 19:58:28

A fifa is világosan kifejtette hogy nem kér a spanyol játékvezetőkből a klub vb-n.
Mindent beáldoznak,köztük a válogatottat is ha a Real érdeke azt kívánja.
Pöcegödör!
szbsz
Capitá del Barça

2025.04.15. 19:47:52

Mascherano14 írta:
2025.04.15. 19:16:10
Ha tovább eszi őket a fene, akkor a PSG a labdától is elveszi a kedvüket, a mostani fomák alapján. Szóval, ezen az ágon hátra lehet dőlni.
A Pénzesgé ugyanolyan lúzer gárda mint az Arsenal, szóval ne nagyon éld bele magad... :D

Simán tovább menne a Margit, csak hasonlítsd össze a két csapat keretét, ég és föld...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.15. 19:33:33

soadroli írta:
2025.04.15. 19:19:43
Mbappe 1 meccset kapott. Vicc.
:)
"It's not football. It's La Liga"
soadroli
Llegenda del Barça

2025.04.15. 19:19:43

Mbappe 1 meccset kapott. Vicc.
Kép
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.04.15. 19:16:10

Ha tovább eszi őket a fene, akkor a PSG a labdától is elveszi a kedvüket, a mostani fomák alapján. Szóval, ezen az ágon hátra lehet dőlni.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.15. 17:59:21

Chino írta:
2025.04.15. 17:22:34
De tényleg érdekes ami ott folyik. Mbappé jön ezzel a brutális belépővel, ha távol nem is állnak tőle a durva szabálytalanságok/törlesztések, de ennyire azért nem szokott elkattanni. Viniciust hagyjuk is mit csinál idén, Bellingham a korábbiaknál nagyságrendekkel többet dumál, rúgdossa a monitort, káromkodik a bírónak, a tegnapi edzésen több forrás szerint egymásnak mentek Rüdigerrel, mert a német szerinte durván lépett oda. A többieknek kellett lefogni, a Chinguarito azt írta, hogy rendszeresen előfordulnak balhék az edzéseken, főleg a sztárokkal. Nem hiszem, hogy ez a légkör ne járulna hozzá az eredményekhez és játékhoz.
Hát, viral lett az a klip, amikor Bellinghem ugye kvázi legyint Ancelottira. És meg tudom érteni. Szerintem Ancelotti olyan szinten szétesett idénre, hogy ha nem lenne az a híres 90+. perces feketemágiája, ez a Madrid nem férne fel a dobogóra. Sosem volt taktikai zseni, de a játékosokat jól menedzselte, megtalálta a posztokat. De idén ez sincs meg.

Az angol nyilván nem szimpatikus bizonyos szempontból, de a f.offjait levéve az egész sztárrészlegből őt értem meg egyedül. Konkrétan sajnálom idén (mondom, ha leveszem a számomra nem szimpi személyiségi részt), a Madrid kb ott alázza, ahol tudja. Az ő (és Valverde) részétől a Madrid veretlenül triplázhatna. Az egész szezonban csak ott nem játszott, ahol a legjobb. Baloldali középpályás 4-4-2-ben, 6-os, de ez még a legkisebb gond, az egésznek az oka számomra a hihetetlen. Berakják Vini mögé, mert ő úgysem fog védekezni, majd a legnagyobb clutch játékosuk megoldja a piszkos munkát. Atyaég. Arsenal ellen is remekül kijött, a két sztár ott lődörgött elöl, Bellingham meg szétfutotta az agyát mögöttük, sokszor befelé zárva, de egyedül nyilván full esélytelen bármire is, labdaszerzés, támadásépítés terén, ez volt az Arsenal dominanciájának a fő oka. Én is elég ideges lennék, ha minden meccsen minden energiámat beleteszem a meccsbe, a többiek meg sétálgatnak, és még én vagyok kényszerpályára téve, hogy a lazsálók lazsálhassanak, mindezt úgy, hogy közben tudom, hogy amúgy én el tudnám dönteni a meccset, ha megkapom a segítséget. Az angol nagyon jogosan van rendre kiakadva a csapattársaira, meg amúgy szerintem idén Carlóra is. A sztárgárdából ő és Fede mennek egyedül, csak utóbbi az a típus, aki nem keresi a konfliktust, Bellingham meg megmondja a magáét. Békés ember vagyok, de lehet egy ponton én is belerúgtam volna valamibe, ha ezt látom magam körül. Bellingham minden porcikájával győzni akar, ilyen okból történő dühöt én megbocsátom, mert emberi, és látom, hogy akar. Amit a többiek művelnek, arra nincsenek szavak.

Szerintem is szétesett a Madrid teljesen, igazából nagyon remélem, hogy hamarosan megkapják tőlünk azt a verést, amit a szuperkupán érdemeltek volna, de elvette tőlünk a bíró. 8 körüli rúgott góllal.

Persze az az idegesítő, hogy főleg Ceballos visszatérésével még ilyen szétesve sincs lefutva a negyeddöntő, mert ők azok, akik. Ha meg valahogy azt megfordítanák, az lehet összekovácsolná őket. Illetve ha Ancelottival kapcsolatban bejelentenék, hogy vége szezon végén. Akkor még tudnának egy olyat csinálni talán, mint Xavinál mi tavaly, a múltra való tekintettel és tisztelettel összekapni magukat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.15. 17:22:34

bence0330 írta:
2025.04.15. 11:56:16
Szerintem is ez kb semmi a költségvetésükben, semmi jelentősége.
Én sem hiszem hiszem, hogy releváns lenne, ha Vinicius viszont megkapja azt a nagyon komoly emelést (amivel "automatikusan" ha minden igaz Bellinham is csatlakozik) Plusz kinéz nekik egy Trent ingyen és ha lesz igazolás azok sem hiszem, hogy apróért jönnének vagy annyit keresnének. Ennek ellenére nem valószínű, hogy annyira befolyásolná bármi is. Hiába lesz (valószínűleg) kevesebb bevétel a BL-ből, a klub VB is nagyban kompenzálja.

De tényleg érdekes ami ott folyik. Mbappé jön ezzel a brutális belépővel, ha távol nem is állnak tőle a durva szabálytalanságok/törlesztések, de ennyire azért nem szokott elkattanni. Viniciust hagyjuk is mit csinál idén, Bellingham a korábbiaknál nagyságrendekkel többet dumál, rúgdossa a monitort, káromkodik a bírónak, a tegnapi edzésen több forrás szerint egymásnak mentek Rüdigerrel, mert a német szerinte durván lépett oda. A többieknek kellett lefogni, a Chinguarito azt írta, hogy rendszeresen előfordulnak balhék az edzéseken, főleg a sztárokkal. Nem hiszem, hogy ez a légkör ne járulna hozzá az eredményekhez és játékhoz.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.15. 17:18:12

"article 260 of the General Regulations of the RFEF mentions that the referee must 'write the match report faithfully, concisely, clearly, objectively and completely'"
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 1_102.html
A Barca fellebbezhetne a fegyelmi bizottság döntése ellen, de nagy valószínűséggel nem fog, a jó viszony fenntartása végett.
Az idézett szövegben van a lényeg.
Ez a nyilatkozat ugyanattól az embertől származik, aki Tebas elleni feljelentést szorgalmazta VIP ügyben.
A Barca konkrétan érintett az ügyben, de a következő ellenfelek is megtehetnék, mint az Olmo ügyben a fair play-ért felszólaló klubok.
Leon
Director del Fútbol

2025.04.15. 15:51:44

A szomorú az ha az eset fordítva történik akkor az ellenfél egy ilyenre kapott volna egy 5-6 meccset lazán. Mivel nem ölte meg a gyereket (nem rajta múlt) ezért gondoltam elmeszelik 3 találkozóra Bappét na de csak egyre???
Ezek után azon se lepődnék meg ha a Real fellebbezne és még azt az 1meccses tiltást is eltörölnék. =D>
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.15. 15:44:20

bence0330 írta:
2025.04.15. 14:55:40

Már el is felejtettem, tényleg, ő tolt egy verbális Zidane-t, going out with a bang. :D
A bíró megsértéséért szerintem is rendben van a piros, és akár egy meccses eltiltás, de ennyi. Iszonyatosan félrement valami a szabályalkotásban, ha az nagyobb gáz, mint ez az ámokfutás, amit művelt, és amiért a civil életben börtönbe kerülhetne valaki. Képzeljük el a két jelenetet az utcán, beszólsz valakinek, és nekifutásból ráugrasz és szándékosan el akarod törni a lábát. Egyikért max kapnál egy taslit, a másikért meg járhatsz bíróságra.
Nyilván nem tökéletes az analógia. De nagyon ki van csavarodva magából a rendszer. Tiszteljük a bírót, anélkül nem is lehet, de na.

Egyébként igen, a reál szurkolók is röhejesnek tartják az egy meccset.

És még lehet, ők fognak jól kijönni a dologból, Mbappé szerintem valahol rosszul érzi majd magát, és a szezonban először elkezd kaparni. Mert amúgy az Arsenal azért nyerte meg az első meccset, mert a Reál "letámadásán" abban a 4-4-2-ben röhögve mentek át. Eleve nem a legjobb formáció arra, de amit a két jómadár elöl művelt... ha a teknőc bűntudatból megy egy böszme nagyot, akkor azért ez megváltozhat kicsit. Plusz visszatért Ceballos, aki szerintem a legfontosabb játékosa jelenleg a Reálnak. Nem a legjobb, de őt kivéve esik össze leginkább ez a szétesett, pusztán egyéni villanásokra alapozott játék és középpálya.

Amúgy instant pirosért nem 2 meccsről indul automatikusan az eltiltás?
Ebben tényleg az a legbrutálisabb hogy ezzel validálják ezt a viselkedésmódot, és nyíltan kimondják hogy az orrukat fennhordó bírók szent aurájának megsértése sokkal súlyosabb és fontosabb számukra mint a liga saját játékosainak testi épsége. Mostantól egy Yamal/Raphinha/Pedri ha nem tetszik hogy túl jó akkor lerúgatom és jónapot, lesz 1 meccs eltiltás miközben a mérleg másik oldalán meg egy egész karrier tétje van? Nem tudom mikor láttam ilyet amikor még szándékosan lendületet is vesz a lába hogy még nagyobb erővel verjen oda neki, nem véletlen hogy odaát is csalódtak Mbappeban emiatt, szerintük is nagyon csúnya volt, pedig messze nem olyan megosztó mint Vinicius.

FcBarcelona1 írta:
2025.04.13. 20:49:58

A meccs előtt váltották le a kinevezett Munuerat, aki kiállította Bellinghamat, ha emlékszünk az utána történtekre. Munuera személyes okokra hivatkozva mondta le. Így Soto Grado vezette a meccset, aki a szezon végén visszavonul.
Már nem ez idén az első vitatott jegyzőkönyve.
Szerintem ez többet érne 3 meccstől, de lehet annyi sem lesz a vége.
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 4_102.html

Áthoztam ezt a La Liga / Copa del Rey topicból:
Munuera előre megérezhetett valamit, vagy csak szimplán nem akar már a RM-nak fújni azok után amiért boszorkányüldözés volt ellene mert nem engedett meg olyat Bellinghamnek amit mások eddig igen..Utólag jól is járt amúgy, el tudom képzelni milyen visszhangja lenne ha ő "örökölte" volna meg ezt az Mbappe-féle tahóságot :lol: :lol:
bence0330

2025.04.15. 14:55:40

FcBarcelona1 írta:
2025.04.15. 14:15:30
Saviola írta:
2025.04.15. 13:52:35
Gondolom, itt is él a "majd kiegyenlítődik", "ide-oda is tévednek", "nincs real hátszél" és társai. :)

Két csapat leggólerősebb támadója esetében az egyik 3 meccset kap az orrára való mutogatásért, a másik szándékos, potenciálisan lábtörést okozó megmozdulásáért pedig egyet.

Gondolom ez csak az én szemellenzős elképzeléseimben sérti a tiszta versenyt. :)
Annyit fűznék még hozzá (mert mindenki elfelejtette) azon a Lewy 3 meccses eltiltásos Osasuna meccsen Pique 4 meccset kapott, Gil Manzano munkásságának dicséretéért, csak ő közben visszavonult :)
Már el is felejtettem, tényleg, ő tolt egy verbális Zidane-t, going out with a bang. :D
A bíró megsértéséért szerintem is rendben van a piros, és akár egy meccses eltiltás, de ennyi. Iszonyatosan félrement valami a szabályalkotásban, ha az nagyobb gáz, mint ez az ámokfutás, amit művelt, és amiért a civil életben börtönbe kerülhetne valaki. Képzeljük el a két jelenetet az utcán, beszólsz valakinek, és nekifutásból ráugrasz és szándékosan el akarod törni a lábát. Egyikért max kapnál egy taslit, a másikért meg járhatsz bíróságra.
Nyilván nem tökéletes az analógia. De nagyon ki van csavarodva magából a rendszer. Tiszteljük a bírót, anélkül nem is lehet, de na.

Egyébként igen, a reál szurkolók is röhejesnek tartják az egy meccset.

És még lehet, ők fognak jól kijönni a dologból, Mbappé szerintem valahol rosszul érzi majd magát, és a szezonban először elkezd kaparni. Mert amúgy az Arsenal azért nyerte meg az első meccset, mert a Reál "letámadásán" abban a 4-4-2-ben röhögve mentek át. Eleve nem a legjobb formáció arra, de amit a két jómadár elöl művelt... ha a teknőc bűntudatból megy egy böszme nagyot, akkor azért ez megváltozhat kicsit. Plusz visszatért Ceballos, aki szerintem a legfontosabb játékosa jelenleg a Reálnak. Nem a legjobb, de őt kivéve esik össze leginkább ez a szétesett, pusztán egyéni villanásokra alapozott játék és középpálya.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.15. 14:15:30

Saviola írta:
Gondolom, itt is él a "majd kiegyenlítődik", "ide-oda is tévednek", "nincs real hátszél" és társai. :)

Két csapat leggólerősebb támadója esetében az egyik 3 meccset kap az orrára való mutogatásért, a másik szándékos, potenciálisan lábtörést okozó megmozdulásáért pedig egyet.

Gondolom ez csak az én szemellenzős elképzeléseimben sérti a tiszta versenyt. :)
Annyit fűznék még hozzá (mert mindenki elfelejtette) azon a Lewy 3 meccses eltiltásos Osasuna meccsen Pique 4 meccset kapott, Gil Manzano munkásságának dicséretéért, csak ő közben visszavonult :)
Saviola
Júdás 2, az áruló

,,Azt hitted, hogy mi történt."
dingdong
Capitá del Barça

2025.04.15. 12:59:43

Mbappe ügy kapcsán kivancsisagbol atneztem a madridi forumra hogy ott mi a velemeny mit tartanak realisztikusnak. Nem lattam nagyon szemellenzos velemenyt ellenben megdobbenve tapasztaltam, hogy bizonyos temakban az itteni forumon is gyakran kommentelo barcasok az itt hasznalt nevukkel olyan velemenyeket irnak sajat jatekosokrol, hogy még az igazi véresszájú madridistak is elegedetten csettinthetnek.... nagyon kemény.
Persze érthető, hogy ha itt nem validaljak az utálatot akkor ott garantáltan
PR42
Jugador del Barça

2025.04.15. 12:30:59

Chino írta:
2025.04.08. 12:51:19
Kíváncsi vagyok, hogy tényleg elmeszelik-e.

Bár Rüdigerékis megúsztak mindent
Itt még Bellinghamről volt szó, de azóta már Mbappé is meg kellett volna hogy kapja a maga eltiltását.
Mindenki megúszta tőlük.

Spanyolországban játékos játékos ellen és játékos néző és stábtag ellen bármit elkövethet.

Egy dologra harapnak a spanyol bírók, ha nekik megy bárki bármilyen módon.
Ezen kívül úgy látszik bármit szabad. Fehérben biztosan.
Okoska
Capitá del Barça

2025.04.15. 12:29:38

MBappé nevetséges egy meccset kapott a taposásért.
bence0330

2025.04.15. 11:56:16

Szerintem is ez kb semmi a költségvetésükben, semmi jelentősége.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.15. 11:49:52

Deluigi írta:
2025.04.15. 10:34:40
Nem engem szólítottál meg.
A véleményem, hogy ez nem befolyásolja negatívan a Real alapból jó gazdasági helyzetét vagy az átigazolásaikat

A La Liga viszont legalább a látszatra adva, csökkenthette volna a bérsapkájukat, mert ezzel is csak azt igazolják, hogy hasraütésszerűen állapítják meg a számokat.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.04.15. 10:34:40

Nos, Realos kollegainkhoz szolok.

Azt olvastam, hogy kimarad egy halom bevetel a Bernabeu Stadionban rendezendo koncertek es egyeb rendezvenyek elmaradasa miatt, ami negativan befolyasolja az FFP-t.

A hangszigeteles hianya miatt (amit csak utolag lehet elvegezni/beepiteni) teljesen hatastalan a meregdraga technologiak kihasznaltsaga, plusz egy csomo FFP-be elore beleszamolt bevetel elmarad. A szigetelesi munkalatokhoz hozza sem kezdtek.

Gondolom, ezert nem igazoltak telen sem es valoszinuleg nyaron is elmaradnak a sztarigazolasok.

Velemenyek?
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.04.08. 14:14:59

Rossz helyen volt a monitor, ő csak arrébb akarta tenni.
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.08. 12:51:19

Kíváncsi vagyok, hogy tényleg elmeszelik-e.
A szabályok szerint ez automatikus 3 meccs, ráadásul nemrég volt egy fegyelmi esete, elvileg visszaesőként is számolhatnak vele.,
Azért egy Getafe ellen idegenben necces lehet Bellinghqm nélkül.

https://sport365.hu/video-eltilthatjak- ... zQy9UoKrJw

Bár Rüdigerékis megúsztak mindent
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.06. 09:21:08

Válasz küldése