1-1. Ez az első állomás az úton, aminek a végén a győztes mindent vihet, a vesztes pedig semmit. Semmiképpen nem választanám szét a meccseket, mivel ugyanazzal a csapattal küzdünk minden fronton, olyan ez, mint egy külön kis torna hatalmas téttel. Egy box-mérkőzéshez hasonlít, amelyben az első menetben még puhatolóznak, egymás gyengéit keresik, de még nem indulnak a sziklarepesztő csapások. Játszhatott volna jobban is a Barca, mivel tudjuk, hogy képes lett volna rá, de azt sem bánom, hogy nem tette hisz nem sok tétje volt ennek az összecsapásnak. Aztán játszhatott volna jobban a Real is, bár ők nem képesek lényegesen többre, de tulajdonképpen nekik sem érte volna meg összetörni magukat, a bajnokság a többi csapat ellen dől(t) el, ritkán a nagy rangadókon.
Volt pár érdekesség is azért. Láthattuk, hogy Mourinho össze tudta zárni a Real-t ami nem kis teljesítmény, abszolút nem nyíltak ki, hiába húzta el a Barca a mézeset előttük, egyszer sem rontottak rájuk felelőtlenül, láthattuk megérte, mert nekik azért ez egy igen csak jó eredmény.
Ott volt továbbá Puyka esete. Én éreztem, hogy az egyik találkozón játszani fog, sőt biztos voltam benne, de hogy az elsőn?

Öreg hiba szerintem. Azt írták itt valahol, hogy az orvosok azt mondják, nem súlyos, csak húzódás... köszönjük szépen! Én úgy olvasgattam, hogy eddig sem taposóakna okozta lábamputációtól szenvedett, hanem apró, de zavaró sérülésektől, ami már a korral jár lássuk be, tehát erről ennyit, de talán még az egyikre összevakarják valahogy, szerintem legalább is így lesz.
Aztán. Itt mindig megy a bratyizás a Madrid meg a Barca között, hogy így tisztelet meg úgy, legutóbb még azt állítottam magamról, hogy nem vagyok anti-madridista, hát ez is megváltozott. Hiszen hiába a szónoklás, a pályán a real a tisztelet legapróbb morzsáját sem mutatja és ez nem fog változni amíg ezek és ilyen öntelt m*jmok alkotják az együttest. Persze eme tulajdonságuk miatt nem is alkot(hat)nak igazán egységes csapatot, de azért nagyon kíváncsi lennék hogy mit állítanak ott az utánpótlás elé a tanítók, mint követendő példa, mert a játékosok viselkedése egy "normális klubban" nem lenne megengedhető, sőt vállalható sem, követendő meg aztán végképp. Albiol vagy Arbeloa (nem tudom melyikük ez az én saram) az egyik legjobb példájuk. Még nem láttam tőle normális megmozdulást, szerelési kísérletet, mindig az embert nézi a labda helyett szerencsére ezt gyakran díjazzák pirosakkal, de rajta kívül már másokon is csak ezt a mentalitást látni náluk. Mit mondjak: SZÉP!

A tizik mindkét oldalon jogosak voltak, vagy mindkettő az, vagy egyik sem. Viszont Alves (szerintem teljesen felesleges) becsúszásáért jönnie kellett volna a lapnak, ami nála a rothe karte-t jelentette volna, el is tűnt onnan gyorsan, végül Pique kapta, bár ő meg a lassítások alapján nem is mondott semmit, szerintem összekeverte a spori a játékosokat, tehát jól jöttünk ki belőle azért. Villa esete eléggé véleményes volt. Bár a labdát nem, a csatár lábát pedig el -érte a kapus így ebből a szempontból bünti, viszont már láttam ilyenért műesés címén sárgát, tehát a semmi itt is jó döntés. Meg aztán az, hogy 3 tizi döntsön egy Real-Barcán az nem lett volna méltó, még ilyen körülmények között sem.
A többi meccs valószínűleg jobb lesz (legalább is hajtósabb), nem ez volt az utolsó szó.
Továbbra is csak: HAJRÁ BARCA!!!