2011.04.21. 00:57:41
Azért nem bánnám ha néhányan észbe kapnának és végre leszállnának a gránátvörös-kék lóról....azok akik azt mondják hogy kiscsapat módjára védekezett a Real, az melyik meccset nézte? Merthogy nem azt ami április 20.-án volt fél10-től, az biztos. Valahogy én nem láttam kiscsapat módjára védekezni a Real-t. Volt egy csomó kapuralövésük, egy csomó veszélyes támadásuk, egy kapufájuk, és rúgtak egy gólt. Ezen túl az első félidőben úgy ugráltunk ahogy ők fütyültek. Fogalmunk nem volt néha hogy hol van a labda, és csak a hatalmas szerencsének köszönhettük, hogy nem vezettek már 1 vagy 2-0-ra a szünetben. Nemtudom ki látott Barca helyzetet az 1. félidőben. Én biztos hogy nem...A második félidőben igaz hogy mi domináltunk, de ott is voltak helyzeteik, és csak Pinto mentett meg minket attól, hogy ne kelljen már 90 perc után leballagni a pályáról...
Nemtudom feltűnt-e ezeknek az embereknek, hogy a meccs nagy részében a saját térfelünkön, és a felezőtől max 10 méterre passzolgattunk. Fogalmunk nem volt arról, hogy mit is kellene kezdeni a labdával. Mégis megkérdezném ezektől az emberektől hogy szerintük mi a foci lényege? Mert szerintem az, hogy amikor az egyik csapatnál van a labda, akkor a másik megpróbálja megakadályozni, hogy minél közelebb kerüljenek a kapujukhoz, és ne tudjanak csapattárshoz passzolni. Mit kellett volna csinálnia a Real-nak? Össze vissza szaladgálni a pályán, lesz.rni a védekezést, gyertek öcsém passzolgassatok ahogy akartok, majd lesz belőle valami? A játékstílusunk arra épül hogy sokat birtokoljuk a labdát. Akkor ennyi erővel minden csapat féreg módjára védekezik ellenünk? Mert hát általában 65-35 a labdabirtoklás a javunkra, meg még ennél is több. Az a gusztustalan védekezés amit a Chelsea mutatott be, meg az Inter. Nem ez amit ma a Real.
Komolyan mondom pár embernél elég nagy a mellény és picit fogalomzavarban van azzal kapcsolatban hogy a focit hogy játszák...
Igen, engem is rohadtul idegesít, hogy a hosszabbításban a 2 helyzetükből egyet berúgtak. Viszont azt se felejtsük el hogy nekünk még 2 helyzetünk se volt emberek...akkor mi a francról beszélünk?
Kegyetlen gyengék voltunk...jah persze. És esetleg ezt olyan oldalról miért nem lehet megközelíteni, hogy a Real megölt minket a szoros emberfogásával, a lehetséges passzsávok lezárásával meg a területek tökéletes leszűkítésével? Igen...a második félidőben sok helyzetünk volt, a Real-nak meg kevesebb. Nehogy már arra verjük a mellünket hogy egy kupadöntőn 30 percet fociztunk a 120-ból...
El kéne fogadni hogy a portugál k.csög jobb taktikát talált ki mint Guardiola, aki évek óta nem tud újat mutatni akkor, amikor egy csapat tökéletesen védekezik ellenünk. De persze értem én hogy könnyebb azt mondani hogy mi voltunk a gyengék, a Real meg mint egy kiscsapat védekezett, mint azt mondani, hogy igen, ma a Madrid 120 perc alatt jobb volt mint mi....