2011.04.21. 17:05:34
Reggel már írtam a meccsről egy hosszabbat, a véleményem azóta persze nem változott, csak még egy valami.
Sajnos idén rövid a kispad. Nekem ősszel sokkal jobban tetszett a csapat játéka, mint a triplázós szezonban, de tudni lehetett, hogy ezt nem lehet bírni a végéig, ráadásul egy VB után. Őszintén mondom, amit mondok:
Kell venni a nyáron olyan játékosokat, akik egyenértékűek a kezdőkkel, hogy azoknak meg kelljen harcolni a kezdő tagságért. Nincs mese.
Sajnos a gála 11, ahogy sokan nevezték az alap kezdőt ősszel elfáradt, egytől egyig mindenki. Azért, mert a lazább meccseken a B sor nem teljesített úgy ahogy kellett volna, és Messiék tolták végig a kupamenetelést is. Csak a támadótriónál. Pedro, Messi, Villa. Megkérdőjelezhetetlen ez a hármas, ősszel élete formájában mindegyik (igen, Villa is, mert ahhoz képest, hogy első idény, viszonylag jól belerázódott, játékban meg egyből megértette, mit akar Guardiola) Na de a cseresor: Bojan, Jeffren, Afellay (ő meg ráadásul csak téltől) Kedvelem Bojant, szimpatikus, de ez a szezonja katasztrófa, Jeffren szerintem nem üti meg az elvárt szintet, és sanszos, hogy nem is fogja, Afellay még fejlődhet, de zsákbamacska. Azt hiszem csak a támadó hármasból láthatjuk, mi a probléma. És ez végigvezethető minden posztra. Nagyon elfáradtak a fiúk, most még szükség lenne egy utolsó utáni nagy levegővételre, és lendületre. Sajnos a tegnapi játék után azt mondom, kérdéses. Pedig nagyon, nagyon megérdemelné ez a csapat, mert amit nyártól februárig műveltek, az egészen elképesztő. Azóta nem sikerült kilábalni a hullámvölgyből sajna. A lényeg viszont:
Nyáron igenis sztárokat kell hozni, hogy legyen a csapaton belül verseny a posztokért.