Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Tdavid
Entrenador del Barça

2011.04.21. 20:29:27

krampusz írta:Meglehet nézni és ellehet mindenki eldöntheti, hogy ez mi volt....
http://www.youtube.com/watch?v=tA4AMGzS ... r_embedded
Nem tudom Arbeloa és Kupatörő mit kezdett volna egy Ibrával vagy egy másik idegbeteg játékossal...kétlem h őt is így rángatták volna. :D
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2011.04.21. 20:29:26

ab1daL írta:Kis FAIL volt ma a Fókuszban. :D Az volt a hír, hogy ugye Ramos leejtette a kupát, Gönczi így vezette fel: "Tegnap nyerte meg a spanyol bajnokságot a Real Madrid....." :D:D
"Sergio Ramos a Real madrid kapusa..."
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
hady
Director del Fútbol

2011.04.21. 20:28:57

Fecooo írta:Várhídi: "aki szereti a focit, az mostantól drukkoljon a Barcelonának" :lol: :lol: :lol:
...és sergio ramos nem leejtette a kupát, hanem a bírónak dobta oda.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.04.21. 20:26:33

Fecooo írta:Várhídi: "aki szereti a focit, az mostantól drukkoljon a Barcelonának" :lol: :lol: :lol:
Az nagy volt. :D Mondjuk a végén kis hiba történt, amikor azt mondta hogy: "Lehet Ramos a bírónak ejtette le a kupát, mert 10 emberrel kellett volna befejezniük." Végülis annyival fejezték be, ugye Di Maria megkapta a 2. sárgáját, de mindenki érti mire gondolt itt Várhidi úr. :lol:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Messiboy19
Jugador d'estrella

2011.04.21. 20:25:46

ab1daL írta:Kis FAIL volt ma a Fókuszban. :D Az volt a hír, hogy ugye Ramos leejtette a kupát, Gönczi így vezette fel: "Tegnap nyerte meg a spanyol bajnokságot a Real Madrid....." :D:D
Igen és nem csak ez volt, hanem mondta azt is , hogy Sergio Ramos KAPUS elejtette a kupát..... :D :lol:
Visca El Barca!!! Visca Catalunya!!!
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.21. 20:22:07

Várhídi: "aki szereti a focit, az mostantól drukkoljon a Barcelonának" :lol: :lol: :lol:
krampusz
Jugador d'estrella

2011.04.21. 20:19:53

Meglehet nézni és ellehet mindenki eldöntheti, hogy ez mi volt....
http://www.youtube.com/watch?v=tA4AMGzS ... r_embedded
ab1daL
Director del Fútbol

2011.04.21. 20:16:39

Kis FAIL volt ma a Fókuszban. :D Az volt a hír, hogy ugye Ramos leejtette a kupát, Gönczi így vezette fel: "Tegnap nyerte meg a spanyol bajnokságot a Real Madrid....." :D:D
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Subinho
Director del Fútbol

2011.04.21. 20:15:39

ne felejtsük el, h lesz még egy spanyol szuper kupa, a bajnok és kupagyőztes között!!! ez csak 1 kupa. a liga, BL és a szuper kupa a miénk lesz, meglátjátok!!!!!!!! :)
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.04.21. 19:54:02

nézzétek a sport1-et, Hegyi Iván mindjárt megmondja a tutit! ;)
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.04.21. 19:51:57

10 meccsből 9-szer nyer a Barça, egyszer a Real, ez most ez az egy volt. Ennyi. Túléljük. Nincsen világvége. Ebből is lehet építkezni.
Kép
Kép
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.04.21. 19:44:32

Lionel85 írta:Egy dolgot szeretnék elmondani: Cruyff is megmondta, Mourinho a címek edzője, nem a focié. Ezzel a semmitmondó játékkal még az Internél nagy szurkolótáborra tett szert, de Spanyolországban alkalmatlan a jelenlegi csapata. Egyszerűen szürke, semmitmondó játékot nyújt.

Hiába veri most minden madridista (tisztelet a kivételnek és nem csak ezen a fórumon) magát, hogy ők a királyok és lealázták, porba tiporták a Barçát, ettől még nem lettek jobb csapat. Jelenleg több időnek, de akár évnek is el kell telnie ahhoz, hogy a szintünkön legyenek. És ez nem nagyképűség. Ez a realitás. Egy-egy párharcot megnyerhetnek ellenünk, de ettől még ugyanaz az ellenszenves klub maradnak, akik eddig is voltak.
Ez a foci édeskevés a Madridtól. Az tény, hogy ellenünk jó volt, de más csapatok is vannak, akik tök más taktikával játszanak, mint mi. Remélem mi jutunk tovább a Bl-ben, de ha nem így lesz, akkor érzésem szerint ez édeskevés lesz egy Manchester ellen. A Real támadójátéka a 0-val egyenlő, nem is értem erre miért olyan büszkék? Mindkét meccsen volt 2 érdekes bíró, néhány érdekes döntéssel és rengeteg elpuskázott Barca helyzet. Ha most 2 Barca győzelem lenne, akkor sem szólhatnának egy szót sem, mert mind2 alkalommal a Barca focizott, a Real pedig aszisztált.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.04.21. 19:36:03

Egy dolgot szeretnék elmondani: Cruyff is megmondta, Mourinho a címek edzője, nem a focié. Ezzel a semmitmondó játékkal még az Internél nagy szurkolótáborra tett szert, de Spanyolországban alkalmatlan a jelenlegi csapata. Egyszerűen szürke, semmitmondó játékot nyújt.

Hiába veri most minden madridista (tisztelet a kivételnek és nem csak ezen a fórumon) magát, hogy ők a királyok és lealázták, porba tiporták a Barçát, ettől még nem lettek jobb csapat. Jelenleg több időnek, de akár évnek is el kell telnie ahhoz, hogy a szintünkön legyenek. És ez nem nagyképűség. Ez a realitás. Egy-egy párharcot megnyerhetnek ellenünk, de ettől még ugyanaz az ellenszenves klub maradnak, akik eddig is voltak.
Kép
Kép
Kép
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.04.21. 18:04:07

hispan84 írta:Barcelonának nem kell más taktika, a Barcelona ezzel a taktikával szerez örömöt mindenkinek aki szúrkol nekik már több mint 3 éve. Nem lehet minden meccset megnyerni ezt kell tisztán látni. Most bejött ez a védekezős Madrid taktika de 10 ből 7 szer nem jönne be mert a barca hamarabb találna gólt. Annyi a lényeg hogy nem nyerhet mindig a Barca , és nem kaphat ki mindig a Real még ha ezt szeretnénk is! Ezért szép a foci.
Nagyon igaz. Azt senki sem gondolhatta, hogy mi jövünk ki jól mind a négy meccsből, hisz akkor- beleszámítva az előző clásícókat-ez már azt jelentette volna, h. 10 derbi óta tehetetlenek ellenünk...
A Bl-ben újrakezdhetnénk a sorozatot. :)
Rivaldo-A Legnagyobb.
hispan84
Barça C

2011.04.21. 18:00:51

Barcelonának nem kell más taktika, a Barcelona ezzel a taktikával szerez örömöt mindenkinek aki szúrkol nekik már több mint 3 éve. Nem lehet minden meccset megnyerni ezt kell tisztán látni. Most bejött ez a védekezős Madrid taktika de 10 ből 7 szer nem jönne be mert a barca hamarabb találna gólt. Annyi a lényeg hogy nem nyerhet mindig a Barca , és nem kaphat ki mindig a Real még ha ezt szeretnénk is! Ezért szép a foci.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2011.04.21. 17:52:53

LG írta: Nem titok amúgy, h Mourinhoval elfogult vagyok. De meg kell jegyeznem, idén is nagyon nagy dolgot csinál a Madriddal. Főleg az durva, h az őszi 5-0 után most ennyire kis különbség van a két csapat között. Elmondhatjuk, h hosszú évek után lett a Mardid Európai szinten is újra nagy csapat.
Igaza van Cruyffnak: Ez az ember semmit nem ért a futballhoz. Ahhoz ért, hogy elrontsa mások játékát. De az építő labdarúgáshoz köze nincs-soha nem is lesz.
Erre lehet büszkének lenni. A különbség pedig nem csak miattuk kicsi, sokkal tompábbak vagyunk mi is. Ez nem csak az egymás elleni derbiken szűrhető le.
Annak olvasásába meg belefáradtam, h. minden 2. hsz szerint mi nem tudunk játszani az ilyen felfogás ellen. Ajánlom a 2. félidőt, amikor is e taktika méregfogát, az 1. védelmi vonalat úgy játszottuk át, h. öröm volt nézni. Most nem jött ugyan a gól, de nekem egyértelmű, h. megvan az ellenszer a bunkerre, a Bl-ben eredménye is lesz remélem.
Rivaldo-A Legnagyobb.
hispan84
Barça C

2011.04.21. 17:47:24

[quote="Predator"]Lehet oltani a Madridot,hogy ilyen taktikával tudnak csak nyerni és szégyen,hogy ennyit tudnak,de szerintem-és kövezzetek meg- inkább a saját csapatunknál kéne előbb nézelődni. Mindenki tudta,hogy milyen taktikát fog alkalmazni a Real és Mourinho,ahogy azt is mindenki tudta,hogy ezzel a taktikával lehet megfogni a BARCA-t (amihez természetesen nagyon fegyelmezettnek kell lenni,a Real ezt megcsinálta). Namármost,kérdem én,ha mindenki mindent tud,akkor miért maradunk ugyanannál az egyébként csodálatos labdatartós 16-oson belül még 30at passzolos Barca játékfelfogásnál,hogyha egyszer ilyen kivételes-ugyanakkor nagyon jelentős meccseken-nem vesszük hasznát,mert egyszerűen nem eredményes-persze,tudom,hogyha bemegy abból az x helyzetből 1 már más a helyzet,de nem ment be-. Egészen egyszerűen azért,mert sajnos szeretett csapatunk nem tud másik taktikát alkalmazni vagy csak ennyire nem akar???? Azt kell,hogy mondjam,bármennyire is fájó,de a Real megérdemelten nyert és ami még fájóbb,sokoldalúbb,mint szeretett csapatunk.

Barcelonának nem kell más taktika, a Barcelona ezzel a taktikával szerez örömöt neked és mindenkinek aki szúrkol nekik már több mint 3 éve. Nem lehet minden meccset megnyerni ezt kell tisztán látni. Most bejött ez a védekezős Madrid taktika de 10 ből 7 szer nem jönne be mert a barca hamarabb találna gólt. Annyi a lényeg hogy nem nyerhet mindig a Barca , és nem kaphat ki mindig a Real még ha ezt szeretnénk is! Ezért szép a foci.
Mihu
Director del Fútbol

2011.04.21. 17:38:20

Vito írta:
ez a kisesszé murinnyóról és az ő taktikájáról szólt.

de nézzük a barcát.
nem tudom, h erre fel lehet-e készülni. nem tudom, h érdemes-e.
mármint taktikailag. a barca nagyon jól csinálja a sexy futballt, sőt, a legjobban. szerinted ezzel az anyaggal és állandóan padon ülő cserékkel lehet tökélyre fejleszteni egy merőben más focit? ha lehet, akkor érdemes? nem menne a másik rovására?
azért kérdezem, mert nem tudom, nem ismerek olyan csapatot, aki többféleképpen tudott a világlegjobbjalenni.

egy csapat akart igazán nyerni tegnap, az a madrid volt. a vereség oka szerintem a fejekben keresendő.
Kizárt dolog, hogy nem lehet kitalálni egy olyan taktikát, ami ezek ellen a csapatok ellen jó lenne. Nem hiszem el hogy csak egyetlen egy játékstílusban tudunk játszani. Egyre több csapat lesz, akik így fognak ellenünk játszani, és ezek előbb utóbb címekbe fognak kerülni. Mint ahogy tegnap is láthattuk.
Predator
Barça B

2011.04.21. 17:35:47

Léfe írta:"Predator"-nak üzenem, ha ilyen taktikával szégyen nyerni -ahogy irja -
Szerintem olvasd el mégegyszer ;)

Nyáron igenis sztárokat kell hozni, hogy legyen a csapaton belül verseny a posztokért.
Nem gondolom,hogy madrid módon sztárokat kéne hozni,ugyanakkor elismerem,hogy segíthetne. Inkább azt mondom,hogyha sztárokkal nem is,de a B csapat tehetségeit simán be lehetne dobni többször (Thiago,Fontás...),Velük máris nem annyira rövid a pad és 1-2 meccs pihi is sokat érhet a gála 11 tagjainak. Valamint ott van pl Keita,sokan szidják,de simán hozott nem egy jó meccset,ha kezdő volt és végig játszott. Jöjjön be Ini néha az utolsó 5-10 perce,ne pedig Keita,Affelay. Az mindenesetre biztos,hogy fiatalokkal és 1-2 játékos vásárlásával kicsit fel kell pumpálni a padot,de ami fontosabb,játszatni is a padot!!!
Léfe
Entrenador del Barça

2011.04.21. 17:11:55

"Predator"-nak üzenem, ha ilyen taktikával szégyen nyerni -ahogy irja - akkor mit szoljon a vesztes. A Liga, aBL, és CD. Rey közül ez a leggagyibb kupa. Ha BL. nálunk lesz, legyen ővék a spanyol kupa. Ezzel minden évben kiegyeznék. És az is jellemző, hogy, ugy örültek neki mintha világkupát nyertek volna. Ennyire lent voltak - relative - az elmult években. Csak vigyázni kell, mert vérszemet kaphatnak. Az Osasuna ellen
pihentetni kellene a menőket. A Real Valenciábamegy.
Fecó
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.04.21. 17:10:20

Az e fajta területtömörítő játékot játszó, s lezáró csapatokra 2 módszert látok, tudok!

1, sokkal gyorsabban kell járatni a labdát, s "pumpálni" befele középre!Sok az egyéni cipelés, egyérintőben lehet csak a védelmet kipasszolni!Jó, hogy Messi beindul, de 4en követik, leütik, eltolják!Belül meg ugye nincs kinek belőni a labdát, mert mindenki kerti törpe!Illetve amit írtatok, átlövés, de lövőhelyzethez is, gyorsabb passzokra, lefordulásokra lenne szükség!

2; sok szabadrúgást, szögletet kell kiharcolni

Én úgy érzem ezért is "szenvedünk", mert pont ezeket nem alkalmazzuk, a szögleteink 95%-a vissza passz, s induljon a bugi, illetve mostanában sok az egyénieskedés!

Ezért tűnik annyira melankolikusnak is a játék, véleményem szerint!És itt előjön, hogy fejben fáradtabbak lehetnek a játékosok!Ahogy "sebességbe" kapcsoltunk a második félidőre, mert visszalehet nézni jóval több mozgás volt, egyből már késtek a tolódásban, s szorultak egyre hátrébb!

Mielőtt valaki nekem esne....nem én vagyok Pep, ez igaz, de némi közöm volt ehhez a játékhoz, s ezt nagyképűség nélkül mondom, mielőtt ez is félreérthető lenne
Kép
Kép
Kép
Gauchomester
Entrenador del Barça

2011.04.21. 17:05:34

Reggel már írtam a meccsről egy hosszabbat, a véleményem azóta persze nem változott, csak még egy valami.
Sajnos idén rövid a kispad. Nekem ősszel sokkal jobban tetszett a csapat játéka, mint a triplázós szezonban, de tudni lehetett, hogy ezt nem lehet bírni a végéig, ráadásul egy VB után. Őszintén mondom, amit mondok:
Kell venni a nyáron olyan játékosokat, akik egyenértékűek a kezdőkkel, hogy azoknak meg kelljen harcolni a kezdő tagságért. Nincs mese.
Sajnos a gála 11, ahogy sokan nevezték az alap kezdőt ősszel elfáradt, egytől egyig mindenki. Azért, mert a lazább meccseken a B sor nem teljesített úgy ahogy kellett volna, és Messiék tolták végig a kupamenetelést is. Csak a támadótriónál. Pedro, Messi, Villa. Megkérdőjelezhetetlen ez a hármas, ősszel élete formájában mindegyik (igen, Villa is, mert ahhoz képest, hogy első idény, viszonylag jól belerázódott, játékban meg egyből megértette, mit akar Guardiola) Na de a cseresor: Bojan, Jeffren, Afellay (ő meg ráadásul csak téltől) Kedvelem Bojant, szimpatikus, de ez a szezonja katasztrófa, Jeffren szerintem nem üti meg az elvárt szintet, és sanszos, hogy nem is fogja, Afellay még fejlődhet, de zsákbamacska. Azt hiszem csak a támadó hármasból láthatjuk, mi a probléma. És ez végigvezethető minden posztra. Nagyon elfáradtak a fiúk, most még szükség lenne egy utolsó utáni nagy levegővételre, és lendületre. Sajnos a tegnapi játék után azt mondom, kérdéses. Pedig nagyon, nagyon megérdemelné ez a csapat, mert amit nyártól februárig műveltek, az egészen elképesztő. Azóta nem sikerült kilábalni a hullámvölgyből sajna. A lényeg viszont:
Nyáron igenis sztárokat kell hozni, hogy legyen a csapaton belül verseny a posztokért.
Vito
Llegenda del Barça

2011.04.21. 16:43:33

Mihu írta:
Vito írta: sokan túlmisztifikáljátok murinnyót. a madridi sikerhez kellett 4védő hátul, 3 védő középen, (ebből talán akadt olyan, aki tud kettőt rúgni egymás után a labdába a barca ellen) elöl pedig 3 irgalmatlanul gyors szélső. a cselzivel ugyanez detto, ahogy az internél is.
kábé ezt tudja a portugál a nagy csapatok ellen. ebben mi a váratlan? ebben mi az egyedi? ez a játék csak arról szól, hogy öljük meg a focit és szűkítsük a területet, egy gólt meg majd találunk..
tényleg ettől nagy stratéga murinnyó? rombolni mindig könnyebb, mint építeni!
Akkor ha ebben semmi váratlan nincs, akkor miért nem lehet felkészülni belőle? Főleg így hogy 4 meccs lesz egymás után 2 héten belül...Miért nem lehet kitalálni ezellen valamit? Azt mondod hogy ez a játék arról szól, hogy egy gólt meg majd találunk. Ennyi erővel a mi játékunk is arról szól az ilyen csapatok ellen hogy passzolgatunk passzolgatunk, aztán csak rúgunk egy gólt...
ez a kisesszé murinnyóról és az ő taktikájáról szólt.

de nézzük a barcát.
nem tudom, h erre fel lehet-e készülni. nem tudom, h érdemes-e.
mármint taktikailag. a barca nagyon jól csinálja a sexy futballt, sőt, a legjobban. szerinted ezzel az anyaggal és állandóan padon ülő cserékkel lehet tökélyre fejleszteni egy merőben más focit? ha lehet, akkor érdemes? nem menne a másik rovására?
azért kérdezem, mert nem tudom, nem ismerek olyan csapatot, aki többféleképpen tudott a világlegjobbjalenni.

egy csapat akart igazán nyerni tegnap, az a madrid volt. a vereség oka szerintem a fejekben keresendő.
d
Entrenador del Barça

2011.04.21. 16:39:26

Azért megvoltak a ziccereink és - Madrid szurkolók fogják be a szemüket - szerintem mindenki érzi azért titkon, hogy ennél a tegnapi teljesítményél többet is tud a csapat, azzal együtt persze, hogy a Madrid is remek volt. Én őszintén nem éreztem annyira tehetetlennek a csapat, mint a Chelsea ellen mondjuk, de ha már Mourinho, akkor az Intert is mondhatnám. Voltak ziccereink nekünk is, egy egészséges Pedroval és egy jó formában levő Villával még veszélyesebbek is tudnánk lenni.
Nem vitatom a tegnapi Madrid hatékonyságát, de nem volt ANNYIRA egyértelmű a taktikai fölény, mint a már emlegetett esetekben.

Egyébként én egyedül az átlövéseket hiányolom a játékból. Amúgy fogalma nincs mit lehetne kitalálnia egyáltalán Guardiolának és úgy látom más se nagyon tudja, se szurkoló, se szakértő.
Mihu
Director del Fútbol

2011.04.21. 16:26:16

Vito írta: sokan túlmisztifikáljátok murinnyót. a madridi sikerhez kellett 4védő hátul, 3 védő középen, (ebből talán akadt olyan, aki tud kettőt rúgni egymás után a labdába a barca ellen) elöl pedig 3 irgalmatlanul gyors szélső. a cselzivel ugyanez detto, ahogy az internél is.
kábé ezt tudja a portugál a nagy csapatok ellen. ebben mi a váratlan? ebben mi az egyedi? ez a játék csak arról szól, hogy öljük meg a focit és szűkítsük a területet, egy gólt meg majd találunk..
tényleg ettől nagy stratéga murinnyó? rombolni mindig könnyebb, mint építeni!
Akkor ha ebben semmi váratlan nincs, akkor miért nem lehet felkészülni belőle? Főleg így hogy 4 meccs lesz egymás után 2 héten belül...Miért nem lehet kitalálni ezellen valamit? Azt mondod hogy ez a játék arról szól, hogy egy gólt meg majd találunk. Ennyi erővel a mi játékunk is arról szól az ilyen csapatok ellen hogy passzolgatunk passzolgatunk, aztán csak rúgunk egy gólt...
Válasz küldése