Csak az a baj, h az Aranylabda nem életműdíj, és nem is legjobb képességű játékos kapja, hanem aki a legsikeresebb volt a szezonba, és hatalmas szerepe van a megszerzett címeknek.Kalap1988 írta:Hát azért, ha Sneijder kapja meg az újra a futball és az aranylabda szégyene lesz. Nincs bajom vele, kiváló futballista, de csak a posztján van tőle 3-4 jobb játékos. Ha pedig nem a posztját nézzük nálam akkor még top 10-es is csak nagyon neccesen. Spanyol győzelem esetén és egyébként is Xavi érdemelné meg leginkább. Életműdíj, az utóbbi 20 év legjobb irányító középpályásának ( ne gyertek Zizou-val, mert teljesen más volt a szerepe). Neki az utolsó lehetősége lenne, van benne valami, amit írtok Villaról, de sztem ez esetben mérlegelni fogják azt is a döntőbírák, amiről én beszélek és a józan észre hallgatva Xavinak adják. Messire én sem nagyon látok esélyt. Szvsz Villa, Sneider és Xavi esélyesek, ha Robben rúg egy mesterhármast az elődöntőben, majd a döntőben is, akkor talán még ő, de erre tudjátok mennyi az esély: kb 1 %
Nagyon szurkolok Xaviért, a jelenkor legnagyobb futballistájának tartom, igazi példakép, egy zseni, nem vitás. Viszont az ő sikeréhez kell a spanyol vb cím és a kimagasló játék a hátralévő meccseken (na meg az is segítene, ha Villa nem szerezne több góltpersze ezt nem kívánom). Főként, ha gólt is szerezne.
Ronaldinho is 2004-ben messze a legjobb volt, de mivel nem nyert semmit, ezért egyszerűen nem kaphatta meg. A FIFA Év játékosa címet megkapta, mert az nem annyira eredményorientált.
Emiatt van Sneijdernek nagyon nagy esélye, és túlzásnak tartom, h érdemtelenül kapná. Tudom, h itt az szeretnék a legtöbben, h Barca játákos kapja, de erre szvsz csak Villának van esélye, neki is csak a VB győzelem esetén.
De aminek nagyon örülök, h Robben és Sneijder ilyen nagy szezont futnak, akiket elzavartak a Realból. Ott voltak a BL döntőben mint a 2-n, és a VB döntőn is nagy valószínűséggel ott lesznek. Míg C. Ronaldoék a negyeddöntőket mind2 esetben a TV-ből nézik csak