Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.26. 22:58:32

ha egy valami pozitivum van a barcások felé a mai real meccsről, az talán cr...amennyit láttam a meccsből (+ olvasom a véleményeket egy fórumban) durcizik, hisztizik, ideges, amiért neki nem sikerült még a gól.
:D
daffy
Madridista

2011.10.26. 22:39:35

csababarca írta:
daffy írta:mitől lenne para? a realnak elég sok "ütős" csapat van hátra,ha jól emlékszem,arról nem is beszélve,hogy jelenleg 1 pont van a két csapat között és a levante a bajnok,szóval... :D
a madridnak sosem az "ütős" csapatokkal voltak gondjaik. legalábbis 2-3 éve nem. tavaly is vártuk hogy majd mennek Sevillába,Valenciába, Villarealhoz...lesimázták mindet.
a kicsik ellen pedig hozni kéne már csak lendületből is. tudom,hogy nem fog menni,de bízom a kumma mély keretben. ki tudunk állni kb 2 egyforma csapattal,ennek meg kell látszania előbb-utóbb
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.10.26. 22:37:56

daffy írta:mitől lenne para? a realnak elég sok "ütős" csapat van hátra,ha jól emlékszem,arról nem is beszélve,hogy jelenleg 1 pont van a két csapat között és a levante a bajnok,szóval... :D
a madridnak sosem az "ütős" csapatokkal voltak gondjaik. legalábbis 2-3 éve nem. tavaly is vártuk hogy majd mennek Sevillába,Valenciába, Villarealhoz...lesimázták mindet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
daffy
Madridista

2011.10.26. 22:35:51

shutterisland írta:látva őket, simán meglehet, hogy még a classicokon a kettős győzelem sem lesz elég.
persze nyilván nem fogják a hátralévő összes meccsüket megnyerni, de a jelenlegi töketlen formánkban a mi játékunkban jobban benne van a pontvesztés, úgyhogy para van, ha nem kerülnek hullámvölgybe.
mitől lenne para? a realnak elég sok "ütős" csapat van hátra,ha jól emlékszem,arról nem is beszélve,hogy jelenleg 1 pont van a két csapat között és a levante a bajnok,szóval... :D
Andris
Adminisztrátor

2011.10.26. 22:35:29

shutterisland írta:kezd már feszélyezni, hogy a madrid ilyen simán csap mindenkit...
tavaly is pontosan ilyen volt, lehet hogy mégsimább. És előtte is valami ilyen rémlik.

nemnagyon jó látni, hogy a madrid játszik pár papírforma meccset sok góllal, és az emberek annyira beijednek hogy maguk mögött hagyják a józan ítélőképességüket. nem véletlen a többesszám, shutterisland, ne vedd magadra és a szívedre se kérlek :)
Csak kicsit higgadtabban gondolkozzatok.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Robcsyy
Entrenador del Barça

2011.10.26. 22:34:38

de prostituált gyenge ez a villareal...
Before you laugh at kids who believe in Santa, remember there are grown men who believe that Cristiano Ronaldo is a better footballer than Lionel Messi.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.10.26. 22:33:50

daffy írta:
csababarca írta:márpedig kevesebbet fog botlani a madrid,ez biztos.
a kérdés,hogy mennyivel.
mindenesetre olyan kamu csapatok ellen,mint a Sevilla nem szabad többet hibázni.
a bajnokságban 2 meccs van,amin elfogadható a pontvesztés. minden más kudarc. nagyképűség vagy sem,de így van,mert a többi csapat nem az a szint
én is így gondolom.
Ezért is írtam az utolsó mondatot.
Előbb tudok elképzelni egy madridi pontvesztést valamelyik kisebb csapat otthonában, mint pl Valenciában,Sevillában...De ez ritkaságszámba fog menni persze.
Most jobb periódusban van a madrid,mi kevésbé. Azért ne feledjük ennek a Villarealnak mi is 5t lőttünk! a real sem fogja alább adni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.26. 22:33:45

látva őket, simán meglehet, hogy még a classicokon a kettős győzelem sem lesz elég.
persze nyilván nem fogják a hátralévő összes meccsüket megnyerni, de a jelenlegi töketlen formánkban a mi játékunkban jobban benne van a pontvesztés, úgyhogy para van, ha nem kerülnek hullámvölgybe.
daffy
Madridista

2011.10.26. 22:29:37

csababarca írta:márpedig kevesebbet fog botlani a madrid,ez biztos.
a kérdés,hogy mennyivel.
mindenesetre olyan kamu csapatok ellen,mint a Sevilla nem szabad többet hibázni.
a bajnokságban 2 meccs van,amin elfogadható a pontvesztés. minden más kudarc. nagyképűség vagy sem,de így van,mert a többi csapat nem az a szint
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.10.26. 22:23:05

márpedig kevesebbet fog botlani a madrid,ez biztos.
a kérdés,hogy mennyivel.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.26. 22:20:53

lui1698 írta:
shutterisland írta:kezd már feszélyezni, hogy a madrid ilyen simán csap mindenkit...
évek óta simán csap mindenkit rajtunk kívül a ligában (persze vannak meglepetések).
villarreal nem szint. ütik őket simán.
de ennyire ? simán lehetne ez a meccs nevetve 10-0, pedig bl résztvevő az ellenfél.
én attól parázok, hogy kevesebbet fognak botlani, mint mi, és nagyon rezeg a léc.
ugyanis nem az egymás elleni meccsek fognak dönteni, mert ha valaki 7 pont-al többet szerez a többin, akkor b.szhatjuk a classicokat...
lui1698
Llegenda del Barça

2011.10.26. 22:13:55

évek óta simán csap mindenkit rajtunk kívül a ligában (persze vannak meglepetések).
villarreal nem szint. ütik őket simán.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.26. 22:07:47

kezd már feszélyezni, hogy a madrid ilyen simán csap mindenkit...
argyelan
Barça B

2011.10.25. 11:40:58

Ronaldo már megmutatta, hogy 1 kőkemény bajnokságban is tud nagy spíler lenni, és spanyolországban is, míg messi nem, természetesen ez nem azt jelenti, hogy a portugál jobb.
d
Entrenador del Barça

2011.10.25. 11:07:46

Távol álljon tőlem, hogy Cét megvédjem, mert nem szeretem és jobbnak sem tartom, de az, hogy ő több kapura lövésből ér el hasonló mennyiségű gólt nem csak a tudáskülönbség miatt van, hanem a két játékos és - főként - a két csapat stílusa közti különbségből is adódik. A Realban a támadást szeretik 3-4 passzból megoldani, minél kevesebből, minél gyorsabban be lehet fejezni, annál jobb (persze nekik is kell sokszor tenni-venni a lasztit, amikor felállt védelmet kell feltörni), ennek része az is, hogy több távoli lövést ejtenek.
Ehhez képest tudjuk mi van a Barcában: a labda megtartása elsődleges, támadást addig kell vezetni, amíg a TÖKÉLETES helyzetet ki nem alakítják, a labda elvesztését megakadályozni elsődleges. Így inkább tesznek-vesznek, nem lőnek távolról.

Aztán azt nem is említettem, hogy azért más posztot is játszanak.

Persze Messi jobb befejező valamennyivel Cénél, nyilván, de átlagban közelebbről is szerzi szerintem a góljait. Ez persze nem azt jelenti, hogy Cé ne lenne remek kapu előtt és Messinek ne lennének jó átlövései.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.10.25. 09:59:47

shutterisland írta:ha már itt tartunk, nem tud valaki cronaldo vs. messi kapuralövési statisztikát ? régi gépemen megvolt könyvjelzőként, de már akkor sem találtam, csak valaki linkelt valami statos oldalt...de hátha valaki tudja.
valami olyan rémlik, hogy több mint 2x annyiszor lőtt kapura szezononként.

amúgy észrevettétek, hogy egy 24 éves játékosról beszélünk ? ha hamar kiégne, akkor is alsóhangon 7-8 év lehet még benne,
1. részhez: gugli messi vs ronaldo head to head, goal.com

Sajna csak egy májusi cikket találok, az eléggé a szezon vége volt már: Cr: 230 kapu felé tartó lövés, 89(!!) kaput eltaláló, 33 gól(minden hivatalos helyen ennyi van, csak a Márká adna még 1-t neki).

Messi: 143 kapu felé tartó lövés, 78 kaput eltaláló, 31 gól. Ezek után persze Cr lőtt még 7-et, Messi 1-t sem.

Ezen a ponton az assistok tekintetében 19-9 volt Messi javára..

A kiégés részed viszont nem igaz, egyrészt nem tudhatod azt,hogy egy adott embernél mennyi ideig tart, másrészt rohadtul hamar játszódhat le. Persze Messi nem egy Ronaldinho, de ha hanyatlás lenne, jelentős, az nem 8 szezon után lenne.

Viszont a futballban, Messi pont ezért more complete mint Ronaldo, nem FIZIKUMRÓL beszélek, mert Cr az etalon mint atléta.

De Messi volt jobbszélső i, false 9, irányító, passzok, játékintelligencia tekintetében neki pont van egy B terve ha megkopik a gyorsasága, Ronaldonak nincs. De lehet hogy nem is kell neki, mert nem tudom egyszerűen elhinni, hogy 5-6 éven belül ez egyáltalán érzékelhetővé váljék.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
gergo9
Director del Fútbol

2011.10.25. 03:55:30

ultrasur írta:
Sajnos a számok világában Messi lesz a legnagyobb.
De ahogy a forma1 ben sem MSC a legnagyobb a fociban sem Messi.
Imádom én is az ilyen hatalmas "igazsagokat". Mivel mindkét tábornak nem elhanyagolható az aránya a másik táborhoz képest különösen röhejes eme kijelentés.
Mihu
Director del Fútbol

2011.10.25. 01:58:03

ultrasur írta:
shutterisland írta:
amúgy észrevettétek, hogy egy 24 éves játékosról beszélünk ? ha hamar kiégne, akkor is alsóhangon 7-8 év lehet még benne, de akár 10 is.
már most 2x-es aranylabdás, a 3. nagy eséllyel majd nemsoká jön, illetőleg a 4.-ért is vélhetően hatalmas harcban lesz.
24 évesen a barcelona (ami nem csabacsűd ifi..) történetének 2. legjobb gólszerzője, és ha idén nem is, de jövőre legkésőbb ő lesz az első ezen a listán.
megannyi éles, és emlékezetes meccsen talált be, vagy döntötte el őket (classicok, bl negyeddöntők,elődöntők,döntők) megannyi csodálatos gólra emlékszünk tőle (pl a getafe elleni félpályás szólója, amikor tavaly átpörgette almuniát az arsenal ellen a földön, a stuttgart elleni bomba, a tenerife elleni 4. gól...stb.)
simán lehet a világ mindenkori legjobbja, az én szememben mindenképp.
viszont ehhez az kéne, hogy a válogatottal is villantson, bár ha így folytatja, erre sem lesz szükség.
Nem akarok vitát szítani csak sok nekem ez az amúgy nagyon tehetséges, sikeres focista, aki korosztálya legjobbja.

Szerinted. Schumi már letudta jóformán az egész karrierjét,így összehasonlítható simán a régiekkel, szerencsére sokak szerint a legnagyobb. Messi még a felénél sem tart talán, és végeztével simán lehet a legnagyobb. Ozsi
Nem akartál vitát szítani, de ha jön egy kevésbé higgadtabb fórumozó, akkor sikerülni fog. Természetesen nem várjuk el egy realostól sem, hogy elismerje hogy Messi labdarúgás történetének legjobb játékosa lehet, ezért nem is szállok veled vitába, mert felesleges. Elég nekem az, ha a világ, mínusz a madridisták elismerik hogy a legjobb válhat belőle.

A Forma1-es hasonlatod meg hát....az egész egyszerűen no comment :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.25. 01:53:38

valóban túlzónak érzem én is a messi nyalást amúgy...zavarni nem zavar különösebben, nyilván jobb szájízzel olvas az ember ilyet, mintha cr-t vagy mout hypeolják.

én amúgy személy szerint azt az időszakot is kíváncsian várom (mert szerintem lesz ilyen!) mikor majd 30+ évesen messinek meg fog kopni kissé a dinamikája, gyorsasága, lendülete, és hátha középpályás lesz belőle...mivel támadóhoz képest roppant jól passzol, hoz helyzetbe másokat, és majd idősebb fejjel ezeket a képességeit ki lehet majd használni 1 sorral hátrébb.

viszont cr-el nem tudom mi lesz, ha kifogy a nafta...egyértelmű, hogy ha belassul, akkor nagyot fog zuhanni a teljesítménye, viszont őt meg nem messivel ellentétben nem tudom elképzelni más poszton.
ultrasur
Madridista

2011.10.25. 00:56:32

shutterisland írta:
amúgy észrevettétek, hogy egy 24 éves játékosról beszélünk ? ha hamar kiégne, akkor is alsóhangon 7-8 év lehet még benne, de akár 10 is.
már most 2x-es aranylabdás, a 3. nagy eséllyel majd nemsoká jön, illetőleg a 4.-ért is vélhetően hatalmas harcban lesz.
24 évesen a barcelona (ami nem csabacsűd ifi..) történetének 2. legjobb gólszerzője, és ha idén nem is, de jövőre legkésőbb ő lesz az első ezen a listán.
megannyi éles, és emlékezetes meccsen talált be, vagy döntötte el őket (classicok, bl negyeddöntők,elődöntők,döntők) megannyi csodálatos gólra emlékszünk tőle (pl a getafe elleni félpályás szólója, amikor tavaly átpörgette almuniát az arsenal ellen a földön, a stuttgart elleni bomba, a tenerife elleni 4. gól...stb.)
viszont ehhez az kéne, hogy a válogatottal is villantson, bár ha így folytatja, erre sem lesz szükség.
Nem akarok vitát szítani csak sok nekem ez az amúgy nagyon tehetséges, sikeres focista, aki korosztálya legjobbja.

Szerinted. Schumi már letudta jóformán az egész karrierjét,így összehasonlítható simán a régiekkel, szerencsére sokak szerint a legnagyobb. Messi még a felénél sem tart talán, és végeztével simán lehet a legnagyobb. Ozsi
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.24. 23:29:52

ha már itt tartunk, nem tud valaki cronaldo vs. messi kapuralövési statisztikát ? régi gépemen megvolt könyvjelzőként, de már akkor sem találtam, csak valaki linkelt valami statos oldalt...de hátha valaki tudja.
valami olyan rémlik, hogy több mint 2x annyiszor lőtt kapura szezononként.

c.ronaldo is fantasztikus képességű játékos, igazi gólvágó, de valahogy nem érzem benne azt, amit messiben.
arról meg nem is beszélnék, emberileg melyik az antipatikusabb, pedig messi sem egy szent mostanában, de....
d
Entrenador del Barça

2011.10.24. 13:30:06

Ha nem tévedek Ronaldo csak a visszavonulásakor vallotta be, hogy már hosszú évek óta küzd a pajzsmirigyes problémájával, egész addig titokban tartotta (persze pletykák voltak róla), ezért terjedt el róla általánosan, hogy lusta tetű, hogy nem tud lefogyni. A súlyproblémái már az Internél is kezdtek jelentkezni, Barcelonában még nem éreztem túlsúlyosnak, igaz sosem volt egy vékony alkat, de a dimanikája megvolt.

No mindegy, én örülök, hogy a legjobb Ronaldot láthattam a Barcában játszani, az pedig mindenképpen bámulatra méltó, hogy egy súlyos betegség és egy krónikus sérülés mellett is mi mindent el tudott érni! Kicsit persze benne van az emberben a keserűség, a "mi lett volna, ha?" érzés, de ez legalább nem olyan erős mint Ronaldinhonál, aki közel ekkora tehetség volt, a betegségek is megkímélték, de inkább a partyn járt az esze...
daffy
Madridista

2011.10.24. 13:22:34

Kalap1988 írta: Igazad van, de szerintem a kicsit rosszabb hozzáállás nála a reálban kezdődött, 2005 tájékán, nem pedig a Milánban 2007-ben. Lehet már akkor elkezdődött a betegség kialakulása,de nehezen tudom elképzelni, hogy a reál orvosai ezt nem vették volna észre. Szerintem addigra már mindent elért, sok volt a sérülése, állandóan agyonrúgták, ráadásul az a reál sem volt ösztönző közeg, ezért történt az, ami ( akkor még ugye nem hízott el drasztikusan, csak látszott rajta, hogy nem mindig veszi komolyan), hozzáteszem, hogy talán érthető is... Mindnyájan emberek vagyunk. Ez azt jelenti, hogy nem szent, hanem egy ember, aki egy-egy meccsen követhet el hibákat. zsuni össz-vissz két példát sorolt fel, amiből az egyik vitatott, a másik megtörtént, de egyáltalán nem durva.
észrevették a real orvosai,de nem kezelhették,mert az ronaldo pályafutásának a végét jelentette volna,mivel a gyógyszerek tiltólistásak,ahogy ezt ő maga is lenyilatkozta többek között. az igazi ronaldo a barcában játszott,azok közül,amiket én láttam
d
Entrenador del Barça

2011.10.24. 13:21:30

Egy Madrid szurkoló szemében teljesen érthető, ha tízszeresen felnagyítódik Messi hibája. Csak úgy mellékesen jegyezném meg, hogy szerintem nincs a Földön olyan ember, akit ha munkája közben (olykor azon kívül is) folyamatosan 20 kamera kísér ne látnánk olykor-olykor valami szégyenletes dolgot. Egyszer elbikázott egy lasztit dühében, na bumm, nem volt szép dolog, de valami hasonlót mindig mindenki elkövet. Köpködésről nem nyilatkozok, pletykákkal nem érdemes foglalkozni. A reklamálást pedig spanyol foci kedvelőinek felhozni önmagában vicc kategória. Megjegyzem Messi nem kiemelkedő ebben, szokott persze szájalni, de speciel amennyit rugdossák, sokszor lefújatlanul és amekkora teher van rajta és a teljes csapaton még ez is érthető.

Nyilván a Barcelonát manapság imádni és utálni lehet elsősorban és kapásból lehet kiborulni Messi minden egyes arckifejezésétől, de azért ha reálisan nézzük Messinél százával nagyobb pondrók is vitték már sokra a labdarúgásban (is), úgyhogy ha valaki őt választja példaképként, nagyot nem tévedhet.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.10.24. 12:48:27

daffy írta:
Kalap1988 írta: Én csak lábmeszesedésről tudok, nem hiszem, hogy más betegsége lett volna. Azt tudtam, hogy fájdalmakkal játszott, nem is bántom, csak jeleztem, hogy ne legyen kettős mérce, mert semmivel sem volt jobb ember, mint Messi. Mindketten bődületes nagy játékosok.
olvasd el a cikket,amit linkeltem. innen való.
ne legyen kettős mérce,de írod,hogy semmivel sem jobb,mint messi. tessék?
Igazad van, de szerintem a kicsit rosszabb hozzáállás nála a reálban kezdődött, 2005 tájékán, nem pedig a Milánban 2007-ben. Lehet már akkor elkezdődött a betegség kialakulása,de nehezen tudom elképzelni, hogy a reál orvosai ezt nem vették volna észre. Szerintem addigra már mindent elért, sok volt a sérülése, állandóan agyonrúgták, ráadásul az a reál sem volt ösztönző közeg, ezért történt az, ami ( akkor még ugye nem hízott el drasztikusan, csak látszott rajta, hogy nem mindig veszi komolyan), hozzáteszem, hogy talán érthető is... Mindnyájan emberek vagyunk. Ez azt jelenti, hogy nem szent, hanem egy ember, aki egy-egy meccsen követhet el hibákat. zsuni össz-vissz két példát sorolt fel, amiből az egyik vitatott, a másik megtörtént, de egyáltalán nem durva.
Válasz küldése