egyetlen rövid hozzászólásban szeretnék csak reagálni: egy cikk került lefordításra, melynek a forrása az AS.com volt. mint azt nyilván tudjátok, az AS egy madridi érdekeltségű lap, így nyilván ilyesmi hangvételű cikkekkel próbálnak nagyobb olvasottságot elérni. a katalán Sport is felhozott már cifra dolgokat korábban, bár azt úgy tűnik figyelmen kívül hagyjátok.
a lényege a hozzászólásomnak pedig csupán annyi, hogy célunk a teljes körű tájékoztatás, melynek során bizony olyan cikkek is megjelenhetnek, amelyek a Ti tetszéseteket nem biztos, hogy elnyerik.
a mentegetőzésről pedig annyit, hogy nem a szurkolók mentegetőznek, hanem a lap, ha ezt annak lehet nevezni. mondjuk én inkább okos húzásnak titulálnám az AS részéről. a balhé kell, az hozza az olvasottságot, nem az, ha minden rendben van.
ui.: az elmúlt években Barcelona, illetve Real Madrid szurkolóktól is olvastam cifra dolgokat magyarázkodás címszó alatt. sőt, igazából csak azt olvastam. olyat, hogy valaki korrekten elismerte volna akár a Madrid, akár a Barcelona sikereit mindenféle kifogás nélkül (maradjunk csak a Real Madrid és Barcelona vonalon)... nos, az nagyon ritkán fordult elő. mondhatni soha.
és ha már írtam ide: ha semleges szurkolóként (értsd: félretenni a szurkolói hovatartozást) latolgatnátok az esélyeket, mit mondanátok? előzetesen kit tartanátok most esélyesebbnek?