sjd írta:
Én egyébként a többi spanyol csapat kontinentális teljesítményét nem is boncolgatnám, mert az érvelés mindig úgy szokott kijönni, hogy "gyenge a bajnokság, mert a Real/Barca mindenkit meg tud verni", szóval általában ez meg sincs említve (de ismét mondanám, hogy azért nézzük meg az UEFA-kupát is, a Sevilla mellett még lehet említeni a tavalyi elődöntős Villareal-t). Szerintem egyedül amiben a spanyol bajnokság gyengébb lehet, hogy hiányzik egy igazán komoly 3-4. csapat, ami PL-ben viszont megvan.
kihagytad az AM-ot.
véleményem szerint erősebb a pl, de nem sokkal.
nézzük meg a bl-t...kiesett a pl 1-2. helyezettje, a chelsea az utolsó körben jutott tovább, egyedül az arsenal volt meggyőző.
a real-barca duó tükörsimán hozta a csoportkört, a valencia éppen ugye az utolsó körben pottyant ki, a villareal beégett, az igaz.
ez nem olyan egetverő különbség.
aztán ott az euroliga.
csoportkörben a spurs egy "paok-rubin-shamrock" csoportból esett ki, a birmingham és fulham is kipottyant csoport harmadikként, egyedül a stoke jutott tovább.
míg a spanyoloknál a két csoportkörben részt vevő csapat, a bilbao és az AM csoportelső lett,
igen, erősebb a pl... viszont a spanyol bajnokság 2. helye szerintem jogos, és nincsenek sokkal elmaradva.
ha meg "ár/érték" arányban nézzük a dolgot (hogy mekkora a különbség a közép- és kiscsapatok költségvetése között) akkor arányosan jobbak a spanyolok.