Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.20. 22:31:58

lluisllach89 írta: Micsoda? :D Azt hogy szétvertek egy csoportot amiben egy Lyon, Ajax, Dinamo Zagreb szerepelt?

Mourinho óta annyiban változtak a BL-ben, hogy egy 500 éves Milant vertek otthon. És pont. Mert a Lyon, Spurs említésre sem méltó.

Az elvileg legerősebb angol bajnokságot két EL-szereplő csapat vezeti. Pont. Innentől kezdve nincs mit fikázni a spanyol bajnokságot.

Az, hogy a Milant megverte a Real is, azt jelenti, hogy az olasz bajnok képtelen eredményt felmutatni a spanyol top2-vel szemben. Ez hogyan cáfolja, hogy ez a két csapat nem a bajnokságuknak köszönhetően jobb?

De azt is megkérdezném, hogy az angol bajnoki címvédő hogyan teljesítette az igen gyenge Benfica-Basel-Otelul erőfelmérőt?

Egyébként szívesen hallgatom a javaslatokat, hogy melyik pontvadászat erősebb a spanyolnál és miért.

Már előre látom a reakciókat "Hagyjuk már a Manchestert/Milant, milyen gyenge csapat lett..." PONT EZ A LÉNYEG! Minden más bajnokságban összeomlottak a nagyok és ezért van ott küzdelem meg izgalom, itt viszont nem, ezért vannak viszonylag nagy különbségek.
recrea írta: A Levantet meg a Santandert pedig nem verték meg.
Ez nem az én logikám, egyáltalán nem veszem biztosra, h megverjük őket a Nou Campban és azt sem, h mi hibátlanok leszünk.
Ennek kb. annyi tárgyilagossága és alapja van, mint annak, amit Te írtál.
És ez még csak négy szám, kérem az ötödiket. :wink:
Abszolút egyetértek, én csak bali15 hsz-ére reagálva leírtam, hogy a tavaszi Clasico nem dönt el semmit, csak Te belekötöttél egy félmondatomba, ennyi. :D

Lottóhoz: 5,6,8,9,10 (Guardiola ezt a számsort tette meg a Bernabeu gyepére, neki bejött :wink: )
recrea
Llegenda del Barça

2011.12.20. 22:18:04

sjd írta:Mind2 csapatot megverték már az ősszel, menj el és rakd meg a 4-2-t meg a 4-0-t az ötöslottón.

Egyébként még mindig nem értem a logikát: meg tudjuk verni a Madridot a Camp Nouban 99%osan, valamint minden bizonnyal nem lesz hibátlan a további idényük, tehát ez a két tényező azt eredményezi, hogy mi vagyunk a bajnokok?
A Levantet meg a Santandert pedig nem verték meg.
Ez nem az én logikám, egyáltalán nem veszem biztosra, h megverjük őket a Nou Campban és azt sem, h mi hibátlanok leszünk.
Ennek kb. annyi tárgyilagossága és alapja van, mint annak, amit Te írtál.
És ez még csak négy szám, kérem az ötödiket. :wink:
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.20. 22:15:03

sjd írta: zola8787: ezt sokan tényleg nem tudják elhinni, de nem a spanyol bajnokság a gyenge, hanem ez a két csapat ilyen jó, ezt a BL-ben mutatott teljesítmények remekül példázzák
Micsoda? :D Azt hogy szétvertek egy csoportot amiben egy Lyon, Ajax, Dinamo Zagreb szerepelt?

Mourinho óta annyiban változtak a BL-ben, hogy egy 500 éves Milant vertek otthon. És pont. Mert a Lyon, Spurs említésre sem méltó.

Ezen kívül megvertek minket a CDR döntőben. Ennyi komoly erőfelmérőjük volt.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.20. 22:10:39

recrea írta:
sjd írta:Ez mind nagyon szép és jó, ezerszer elmondta már mindenki, csak ettől még nem fogjuk megverni se az Espanyolt, se a Getafét (a Madrid viszont igen)...
A jövő heti lottószámokat légy szíves...nehogy azt gondold, hogy nem fognak pontokat veszíteni, tavaly is, az ősszel is megtették.
Mind2 csapatot megverték már az ősszel, menj el és rakd meg a 4-2-t meg a 4-0-t az ötöslottón.

Egyébként még mindig nem értem a logikát: meg tudjuk verni a Madridot a Camp Nouban 99%osan, valamint minden bizonnyal nem lesz hibátlan a további idényük, tehát ez a két tényező azt eredményezi, hogy mi vagyunk a bajnokok?
recrea
Llegenda del Barça

2011.12.20. 22:01:14

sjd írta:Ez mind nagyon szép és jó, ezerszer elmondta már mindenki, csak ettől még nem fogjuk megverni se az Espanyolt, se a Getafét (a Madrid viszont igen)...
A jövő heti lottószámokat légy szíves...nehogy azt gondold, hogy nem fognak pontokat veszíteni, tavaly is, az ősszel is megtették.
sjd
Llegenda del Barça

2011.12.20. 21:41:25

bali 15 írta: Ha a saját otthonukban ilyen formában nem tudtak minket megverni hazai pályán akkor tudni sem merem, hogy mi vár rájuk a Nou Campban. :D
Ez mind nagyon szép és jó, ezerszer elmondta már mindenki, csak ettől még nem fogjuk megverni se az Espanyolt, se a Getafét (a Madrid viszont igen), pedig ezekre a meccsekre ugyanannyi pontot adnak, mnit a tavaszi Clasicora

zola8787: ezt sokan tényleg nem tudják elhinni, de nem a spanyol bajnokság a gyenge, hanem ez a két csapat ilyen jó, ezt a BL-ben mutatott teljesítmények remekül példázzák
zola8787
Director del Fútbol

2011.12.20. 21:18:34

Csak az a baj, hogy a Madrid nem igazán játszatja a fiataljait. Úgy értem, hogy a Barcában év elején kb azt se tudtuk ki az a Cuenca és lám, sok meccsen KEZDŐ. Nem az, hogy kap 1-2 percet, nem, ő játszik. A Real-ban nincs ilyen. Ezért nyerik meg sorozatosan a többi csapat ellen a meccseit. A másik dolog pedig, hogy mi az első gólunkig passzolunk 100at, utána ráülünk erre, és közben passzolunk 200at, persze, hogy legalább 1 passz rossz lesz és lekontráznak és kapjuk a gólokat.
Azt pedig nem mondhatjuk, hogy ellenünk 10 emberrel védekezik az ellenfél, mert a Madrid ellen is. Csak ők 1 gól után úgy állnak le, hogy lőnek még 5öt.
Meg persze biztos az is közrejátszik, hogy a nagy ellenfél sorra nyeri el az orra elől a kupákat, alap, hogy jobban feltüzeli őket.
Látjuk, hogy egymás ellen ki a jobb, ezzel a legelvakultabb ember se vitatkozhat (persze van aki megteszi .....)
Ahogy előttem is mondták, minden meccs egy döntő, legyen az a Valencia, Getafe vagy Granada elleni. Mindent meg kell nyerni, mert ha nem... A Barca elleni meccset leszámítva, szerintem 2nél nem fog többet hibázni szezonban a Real.
Mondhatják, hogy gyenge a spanyol bajnokság, de én is azt mondom, hogy vannak az amatőr, profi, nagyon profi csapatok és felettük a Real meg a Barca. Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de már kikívánkozott :)
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.12.20. 21:12:46

bali 15 írta: Évek óta a Bernabeuban volt az első Classico, sok pontos előnnyel fogadtak minket, jobb formában voltak. Ezt a lehetőséget kvára ki kellett volna használniuk.
Már jó ideje mindig otthon kezdtünk...

így értette, de valóban félreérthető. Ozsi
bali 15
Director del Fútbol

2011.12.20. 21:00:18

Emlékszem, hogy a szuperkupa idején a mieink csak nemrég jöttek vissza a szabadságukról, viszont a Real mögött már több felkészülési meccs volt. Így jobban pörögtek.
Azt gondolták, hogy ők már jobbak, csak keressük a kifogásokat. Az még fel sem merült bennük,(tisztelet a kivételnek) hogy esetleg van valami logika abban amit mondtunk.....
Erre most otthon kikaptak 3-1-re.
Évek óta a Bernabeuban volt az első Classico, sok pontos előnnyel fogadtak minket, jobb formában voltak. Ezt a lehetőséget kvára ki kellett volna használniuk.
Teljes mértékben azzal a tudattal ültem le a TV elé, hogy kikapunk.
A huszadik másodpercben kapott gól nyomatékosította is a pesszimista jóslataimat. Erre nyertünk..... :lol:
Ha a saját otthonukban ilyen formában nem tudtak minket megverni hazai pályán akkor tudni sem merem, hogy mi vár rájuk a Nou Campban. :D
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.12.20. 20:57:28

Stalkyard írta:Tudjuk, hogy néha arrogáns, hisztis, de mindezek ellenére elképesztően profi játékos. :arrow: http://sportpszicho.blog.hu/2011/12/11/ ... alis_oldal
Ez egy remek videó, bár az mondom ezen a szinten a játékosok nagy része képes ezeknek a dolgoknak a nagy részére. De ennek ellenére az egyik legjobb képességekkel megáldott labdarugó ez egyértelmű.Moindjuk mostanában inkabb egy gólfosó robotra hasonlit...
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
Stalkyard
Director del Fútbol

2011.12.20. 20:20:41

Tudjuk, hogy néha arrogáns, hisztis, de mindezek ellenére elképesztően profi játékos. :arrow: http://sportpszicho.blog.hu/2011/12/11/ ... alis_oldal
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.18. 12:15:42

Igazából jobbak voltak a két klasszikust leszámítva szinte mindig a bajnokságban. 08/09-ben 12-ből 8 pontot lefaragtak, aztán jött a 2-6, 09/10 -ben csak a két klasszikus miatt lettünk bajnokok.

De ha a bohóc csapatok ellen többet bukunk, miközben ilyen hőstetteket hajtunk végre, akkor ők lesznek a bajnokok, amit nem tudok felfogni az, hogy ez miért nem idegesítő valakinek :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lluisllach89 2011.12.18. 12:17:12-kor.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.12.18. 12:06:02

Kísértetiesen hasonló a helyzet,mint 06-07ben, akkor hiába voltak mögöttünk a Madridiak, jött Capello szövege,h ezentúl minden meccset egy döntőnek fognak fel (nem hittem volna,h én is használom majd ezt a kifejezést :D), és ha behúzzák őket sorba, ők lesznek a bajnokok.

Nos nekünk is így kell tekinteni ezentúl minden bajnoki meccsre. Legyen az bármilyen puding csapat is az ellenfél...mostantól van hátra 22döntőnk :D Szerintem max 3 pontot lehet ezeken vesztenünk, úgy,h közben legyőzzük majd a Madridot.

megfelelő hozzáállással meg is lehet, hamar ki fog derülni,h változik e az idegenbeli teljesítményünk.

Shutterisland!

engem meg sokkal jobban fog zavarni,ha úgy nem lennénk bajnokok,h 2ből 2 klasszikust nyernénk, sokkal,de sokkal bosszantóbb lenne, mint ha az egyiket behúzná a Madrid.

FORCA BARCAAA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.12.18. 11:20:48

mesca írta:
Nem tudom hogyan leszünk bajnokok, pedig sokkal jobbak vagyunk, de senki ellen nem buknak pontot...
nem vagytok sokkal jobbak...jobbak vagytok de nem sokkal...szvsz 10 meccsből 7et behúznátok...ez meg nagyrészt a görcsösségnek köszönhető amit ellenetek mutatunk...
A nagyrész legyen 10%. A maradék legyen annyi hogy jobb csapat vagyunk, jobb focival, jobb zsugásokkal.
Kép
ferninho
Madridista

2011.12.18. 11:10:51

Barcaman1993 írta: Az az elkeserítő, hogy a Sevilla 0-1-nél 2 üres kapus helyzetet képtelen belőni, majd a bíró egy teljesen szabályos gólt nem adott meg az andalúzoknak.
húha, néztem a meccset, de lehet pont pislogtam és lemaradtam róla...
védett egyet Iker
a másik üres kapunál meg les volt, amit be is fújtak, de sebaj.
a meg nem adott gólodat, meg hajtogathatod, de azt is lesnek fújták be...
és mivel a gólvonalon állt 2 védő és CR-rel kellett volna fejpárbajt vívnia a sevillainak, nem is ment volna be, csak belefújt a spori és mindenki megállt, egyedül Roncika ugrott fel, de ő se már úgy.
de azért mondjuk csak...
A Real szinte helyzet nélkül egy félidő alatt 3 gólt lőtt.
akkor elég ügyesek vagyunk... bár én láttam párat, de lehet rossz a szemem megint.
Mr Mourinho mi ez, ha nem szerencse?
helyzetkihasználás + Iker :wink:
Majd emberhátrányban 6-2-re nyernek. Egy komédia az egész
én kérek elnézést, hogy mertünk nyerni és azért az egész nem volt komédia, egyedül az volt vicces, hogy Altintop is gólt rúgott.... :lol:
madridista
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.12.18. 10:45:03

mesca írta:
Nem tudom hogyan leszünk bajnokok, pedig sokkal jobbak vagyunk, de senki ellen nem buknak pontot...
nem vagytok sokkal jobbak...jobbak vagytok de nem sokkal...szvsz 10 meccsből 7et behúznátok...ez meg nagyrészt a görcsösségnek köszönhető amit ellenetek mutatunk...
Minden meccsen...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
mesca
Barça C

2011.12.18. 10:32:03

HALA MADRID...
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.12.18. 09:58:46

socio66 írta:áh,csak a szokásos..
vesztett klasszikó után egyből az egyik,ha nem a legnehezebb idegenbeli pálya,minden adott lenne elviekben a pontvesztéshez,erre löknek egy hatost.
elkeserítő,hogy nincs ebben a bajnokságban egy csapat sem,akitől reálisan várni lehetne a bravúrt,pedig nem olyan jó ez a madrid,láttuk múlt héten.
mert az hogy minket az utóbbi években nem tudnak megfogni itthon az egy dolog, mi közben sorra nyertük a klasszikusokat,nem is akárhogy,és végigvertük európát is. de ettől a madridtól én nem érzem hogy hatosokat kellene kapni otthon egy sevillának,valenciának.
ilyenkor csak cruyff szavaira tudok támaszkodni,mely szerint történhet bármi,egy bajnokságot mindig a legjobb csapat nyeri meg,márpedig a legjobbak még mindig mi vagyunk.
:)
Az az elkeserítő, hogy a Sevilla 0-1-nél 2 üres kapus helyzetet képtelen belőni, majd a bíró egy teljesen szabályos gólt nem adott meg az andalúzoknak. A Real szinte helyzet nélkül egy félidő alatt 3 gólt lőtt. Mr Mourinho mi ez, ha nem szerencse? Majd emberhátrányban 6-2-re nyernek. Egy komédia az egész. Nem tudom hogyan leszünk bajnokok, pedig sokkal jobbak vagyunk, de senki ellen nem buknak pontot...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
socio66

2011.12.18. 08:55:59

áh,csak a szokásos..
vesztett klasszikó után egyből az egyik,ha nem a legnehezebb idegenbeli pálya,minden adott lenne elviekben a pontvesztéshez,erre löknek egy hatost.
elkeserítő,hogy nincs ebben a bajnokságban egy csapat sem,akitől reálisan várni lehetne a bravúrt,pedig nem olyan jó ez a madrid,láttuk múlt héten.
mert az hogy minket az utóbbi években nem tudnak megfogni itthon az egy dolog, mi közben sorra nyertük a klasszikusokat,nem is akárhogy,és végigvertük európát is. de ettől a madridtól én nem érzem hogy hatosokat kellene kapni otthon egy sevillának,valenciának.
ilyenkor csak cruyff szavaira tudok támaszkodni,mely szerint történhet bármi,egy bajnokságot mindig a legjobb csapat nyeri meg,márpedig a legjobbak még mindig mi vagyunk.
:)
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.18. 02:41:56

csababarca írta:
ferninho írta: amúgy érdekes bajnokság lesz ez :)
hát az, mert a bajnokság a madridé lesz,úgy,hogy oda-vissza ütünk titeket.
Sajnos mi a többi csapat ellen több pontot fogunk veszíteni mint ti,ez biztos. nem tudnak már a mieink annyira odakoncentrálni a kisebb ellenfelek ellen,ami valahol érthető is.
azért ha így lesz, akkor azért kevésbé fogom bánni, mint ha mondjuk 3-4-6 pontot húztak volna a clasicókon.
ha oda-vissza verjük őket, és mégis ők lesznek a bajnokok, az tényleg csak azt jelenti, hogy ők motiváltabbak, a mieink pedig annyira nem tudtak felpörögni, és ezért botlottak annyit....szerintem....viszont 2 clasicón 6 pont továbbra is tartaná a tézist, hogy face to face jobbak vagyunk.

az már más tészta, hogy ha a 3 trófeából kettőt húznánk (bl,liga,cdr), akkor már patent szezon lenne, főleg, hogy spanyol szuperkupa, európai szuperkupa és (remélhetőleg) klub vb már van idén.

mindentől függetlenül effektíve tényleg a saját kezünkben van a sorsunk, mert ha nyerjük a clasicót, és nem botlunk többet, mint ők, akkor egymás elleni eredmények miatt pontegyenlőség esetén is miénk lenne a bajnoki cím.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.12.18. 01:29:21

ferninho írta: amúgy érdekes bajnokság lesz ez :)
hát az, mert a bajnokság a madridé lesz,úgy,hogy oda-vissza ütünk titeket.
Sajnos mi a többi csapat ellen több pontot fogunk veszíteni mint ti,ez biztos. nem tudnak már a mieink annyira odakoncentrálni a kisebb ellenfelek ellen,ami valahol érthető is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Drigo
Eurobarca Staff

2011.12.18. 01:19:14

ferninho írta:mert Neymar emiatt is maradt a Santosnál, hogy Klub VB döntőt játszhasson, kíváncsi vagyok mit alkot...
Jobb is, ha szokja, milyen a Barça ellen kikapni.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
ferninho
Madridista

2011.12.18. 00:38:36

gergo9 írta:Barca-szakadék-Madrid-hatalmas űr több órányi tücsökciripeléssel-majd gyenge közepes ill gyenge bohócok.
most elhiszem, hogy győztetek, meg minden, de na.
de akkor már lehetne 5 szakadéknyi is a különbség a Barca meg a Real között, mert akkor 15 ponttal vezetnénk. :twisted:
amúgy érdekes bajnokság lesz ez :)

holnap megnézem sztem a döntőtöket, mert Neymar emiatt is maradt a Santosnál, hogy Klub VB döntőt játszhasson, kíváncsi vagyok mit alkot... persze ha fel tudok addigra kelni :D
madridista
shutterisland
Director del Fútbol

2011.12.18. 00:37:36

Innentől 10+-os győzelmi sorozat kell
és hátra van még IDEGENBEN a sevilla, espanyol, levante, malaga, villareal, atletico madrid...hmm, fini lesz ez a tavaszi szezon. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára shutterisland 2011.12.18. 00:39:04-kor.
gergo9
Director del Fútbol

2011.12.18. 00:33:21

Pedig a klasszikus utáni egykét napban bíztam én is a pontvesztésben :), aztán persze visszatértem a spanyol valóságba ez a liga a köpedelmek köpedelme. Barca-szakadék-Madrid-hatalmas űr több órányi tücsökciripeléssel-majd gyenge közepes ill gyenge bohócok.
Innentől 10+-os győzelmi sorozat kell aztán reméljük hogy a hazai klasszikuson múlik a bajnokság.
Válasz küldése