Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.08. 02:26:55

szerintem nincs semmi baj fernivel, nem könnyű a rivális oldalán megtalálni azt a pontot, ami a viselkedés szempontjából ideális :D (saját tapasztalat) :D
ha mindent szépen, túlságosan is objektíven ír le, akkor nyalizósnak tűnik (lásd a daffyról szerintem jogtalanul kialakult közvélemény a 'distán..) , ha odaránt, vagy kissé nagyképűnek tűnik, akkor provokátor :D (na jó, a "le voltatok focizva" nekem is erősnek tűnt :D)
szóval az "arany középút" nem egyszerű, én februártól próbálkozok vele odaát, ha tiltóra teszem RMCF-et, akkor tuti nem leszek bannolva. :D

az meg, hogy próbál beilleszkedni (pool,honfi,stb..) az is azt mutatja, hogy nem egy elvakult gy.kér, aki provokálni jár és barca poszterre dartsozik. :D
ferninho
Madridista

2012.01.08. 02:21:37

Alexander Mahone írta:ferninho,ferninho... :lol: a múltkor már mondtam hogy csak provokálni jársz ide.
meg pool billiárdozni, honfoglalózni, amerikai fociról beszélgetni, FIFA és néha meg vagyok található a zene illetve off topikban is :) ez a nagyja, a többit, csak olvasgatni szoktam., bár elvétve írok más topikokba is.
de igen, provokálni járok át ide.... :cry:

van 10 hozzászólásod
abból 5 a Barca vs Real-ban
ebből 4-ben engem szapulsz
most akkor pontosan ki is járkál ide provokálni :?:
madridista
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.01.08. 02:00:45

Hegyi lehet olykor túloz, de bőven van igazság a mondataiban.

így Shutterrel sok mindenben egyet is értek.

Ferninho!

Próbálj már úgy írni, meg olyan stílusban,hogy továbbra is amikor véleményt alkotunk a Reálról, vagy Hegyinek a Reálról alkotott véleményéről, annak igazságáról, vagy amikor egyetértünk vele,akkor mi ezt "itthon" tesszük.

Nem megyünk át madridistára bólogatni Hegyi szavaira (legalábbis én sosem), hanem megbeszéljük ki mit lát igaznak belőle.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.08. 01:33:02

igen, nyilván nem garancia semmire, amit írtam, csak közülünk (vagy a madridista oldalról) ki mit tud felmutatni ? nem sokan, és nem sok mindent...úgy gondoljuk, a mi véleményünk a helyes, és lám-lám, akkor is le lett hurrogva hegyi, mikor a szezon közben 1-2 barca vagy real bajnokin a studióban elmondta, hogy a barca a jobb csapat egyelőre...madridisták lehurrogták, hülye, nem ért hozzá, aztán az 1-3 őt igazolta.

nem mondom, hogy nincsenek hülyeségei, sőt, nehezére esne elismerni a madrid erényeit, viszont elég sok dologban igaza van...olyat úgy sem tud mondani, hogy mindenki elismerje, hiszen ha azt mondja, hogy a real a jobb, akkor azért meg mi hurrogjuk le :D
amúgy szvsz ennek az egész hegyis dolognak sarkallatos pontja a "favágás", ő szerintem ezért fordul el a madridtól, de ez lehet, hogy nincs így.

ez már picit off, de 59 éves...olyan 50-et mondtam volna rá :D
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.01.08. 01:22:02

ferninho,ferninho... :lol: a múltkor már mondtam hogy csak provokálni jársz ide.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.08. 00:59:30

Bob_Marley írta: Nyilasin kívül nem tudok még egy embert mondani, aki szakmailag is hozzátenne egy adott közvetítéshez!

on is legyen:
...

Nyilasi? az ember két szóval dolgozik: bokapassz,és ütempassz... :D

Az on-hoz.
Egyetértek, magunkra kell figyelni, hozni a meccseket, gyűjteni a pontokat,aztán majd a camp nouban eldönteni a bajnokságot :)
Real meccshez meg annyit,hogy ki kellett volna állítani ramost,mert ütött és talált is. de meggyőződésem,hogy akkor is behúzta volna a madrid. szóval felesleges ezen vitázni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mihu
Director del Fútbol

2012.01.08. 00:52:16

shutterisland írta:
a másik pedig az, hogy hegyi iván 1978 óta újságíró, megélt annyi mindent a foci világában, rengeteg döntőről (EB,VB,BL...) a helyszínről tudósított, megjelent megannyi könyve ezekről a világeseményekről, meg úgy en bloc, a fociról....közülünk pedig a nagy része még meg sem született akkor, mikor ő már sportújságíró volt. :D
szóval lehet kritizálni, meg idiótázni, amiért oltogatja a madridot, de azért elgondolkozhatunk, hogy ki Ő a és kik vagyunk MI hozzá képest a labdarúgással, mint úgy fogalommal kapcsolatban :D
És akkor mi van? Kb nem érdekel hogy ki mióta sportújságíró...a nővérem se született meg, mikor elkezdte a sportújságírást, nemhogy én. De attól még beszélhet hülyeségeket.

Ott van Pelé is. Meg Maradona...Pelét nem kell bemutatni senkinek, mekkora játékos volt, mégis olyan baromságokat tud mondani, amik megkérdőjelezik azt, hogy ép-e az elméje. Maradona taktika tudásáról meg szerintem kár beszélni...aki látta az argentinokat a 2010-es VB-n, annak nem kell ecsetelnem.

Úgyhogy attól, még hogy valaki 30 éve a szakmában van, attól még nem kell szentírásnak venni amiket mond.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.08. 00:42:56

Elismerő, hogy 30 éve benne van a sportújságírásban pont ennyi idő elég lenne, hogy objektíven kezelje s reagálja le a dolgokat!Adott videóban jóval diplomatikusabban is nyilatkozhatott volna!
Ez a véleménye miért ne mondhatná ki?Egyszerű etikai kérdés!
Hozzátenném 0 futballkarrierje volt, ettől függetlenül természetesen láthat jól dolgokat, de alapvetően elgondolkodtató, hogy a magyar futball hanyatlásával egyenes arányosan a szakkomentálás is elveszett a sporttelivizózásból!
Nyilasin kívül nem tudok még egy embert mondani, aki szakmailag is hozzátenne egy adott közvetítéshez!
Hegyi Iván rengeteg helyről tudósított, széleslátókörrel bír, de szakértelme erősen megkérdőjelezhető!

Fociztam együtt a fiával, ismertem régen személyesen azt nem tudta megmondani mi milyen felállásban játszunk!

on is legyen:
túl van misztifikálva megint ez a meccs, igen sajnos nem vesztettek pontot, de nekünk csakis magunkra kell figyelni és ha megnyerünk midnen meccset miénk a bajnoki cím!Persze besegíthetnének, de remek csapat a RM is egy kiváló edzővel a kispadon!Kiállítás megváltoztathatta a meccset igen, de kb 5 percig lehet ezen bosszankodni mert ez van!
Bezzeg José hsz-kel tele lehet írni a topikot mindenkinek szíve joga!A portugál egyszer kiakadt, amit rosszul tett nagy nyilvánosság előtt, de ezt felróni, hogy Unicef meg ENSZ-zik állandóan enyhén szólva gúnyos!Ő ilyen nem fog változni, eddig sem a pályán kívül küzdöttünk és vertük meg rendre, ezután is az adott meccsekre kell koncentrálni!
Kép
Kép
Kép
cyrax
Jugador del Barça

2012.01.08. 00:41:16

Lényeg a lényeg: egy 2:2-es meccsen a Barca félig strandpapucsban le lett focizva, viszont a Real az 5:0 esetében nem lett megalázva, ahogyan azt hallhattuk őjo5éságától :-)
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.08. 00:19:40

de ne foglalkozzatok szerintem vele, inkább szurkoljatok a csapatotoknak mégjobban, hogy lássátok elmosódni a vigyorát :D

hidd el, amikor egri közvetített meccseinket (ellenetek, meg porto) mi is csak azt vártuk, hogy mikor ordítja be : vivá rehál madhid :D
rohadt idegesítő volt (még ha 1-1 szitunál jogos is) , szóval átérzem, de nem ér annyit, hogy felb.sszátok magatokat.

a másik pedig az, hogy hegyi iván 1978 óta újságíró, megélt annyi mindent a foci világában, rengeteg döntőről (EB,VB,BL...) a helyszínről tudósított, megjelent megannyi könyve ezekről a világeseményekről, meg úgy en bloc, a fociról....közülünk pedig a nagy része még meg sem született akkor, mikor ő már sportújságíró volt. :D
szóval lehet kritizálni, meg idiótázni, amiért oltogatja a madridot, de azért elgondolkozhatunk, hogy ki Ő a és kik vagyunk MI hozzá képest a labdarúgással, mint úgy fogalommal kapcsolatban :D
lluisllach89
Director del Fútbol

2012.01.08. 00:18:16

ferninho írta: a mondandóm szempontjából ez teljesen mindegy volt, sajnálom, hogy ezt ilyen nehéz megérteni...
Nem volt nehéz megérteni, csak ilyet nem láttam, hogy beírsz egy olyat amiért tudod hogy le fognak hurrogni, és oda írod hogy nehogy belemenjen valaki, nem a legokosabb dolog. Madridistaként az euroBarcán.

Ráadásul szerencséről ne beszéljünk
ferninho írta:miért olyan nehéz azt felfogni, hogy egyetlen egy konkrét meccsről beszélek, aminek jelen pillanatban semmi köze a másikokhoz.
a semmiből rúgtatok két gólt azon a meccsen? Igen
megérdemelten lett 2-2 az eredmény?
Nem
AZON a meccsen szerencsétek volt? Igen...Hegyi 99%ban a favágásról beszélt, bár szerintem már sokan elfelejtették, hogy ő volt a TÉMA.... :roll:
Én beszéltem róla is, tudatosan vagy nem, de nem is vettél bele a halmazba, most.

Én leírtam, hogy baj lehet az igazságérzetetekkel. Alapból a szuperkupa meccsnek sok futball értéke nem volt, az egyik legunalmasabb volt. A mainak még kevesebb.

Ilyenkor joggal emelkednek ki ezek a jelenetek. Mert a mai elmaradt piros akkor történt amikor a Granada a legjobb passzban volt. Ettől függetlenül csak ha még 1 embert kiállítanak a Madridból és aknamezőn folytatódik a meccs akkor lehetett volna valami esélye a Granadának.

Ezért szerintem absz. jogos hogy ezt felhozta.

Amúgy meg leírod hatszor hogy nem erről van a szó, de csak szajkózod hogy szerencsénk volt. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha ez valamiféle elégtételt jelentene, azért harcolsz így érte..
Fogalmazzunk úgy, hogy jogos a döntetlen, de valamelyest közelebb álltatok a győzelemhez, mint a strandról érkező Barca játékosok.

Happy? :P
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
ferninho
Madridista

2012.01.08. 00:02:14

Az Nb 1 a legjobb a világon, most nehogy vki belemenjen abba hogy miért... Ráadásul ilyet egy Barca fórumon neeeeee
a mondandóm szempontjából ez teljesen mindegy volt, sajnálom, hogy ezt ilyen nehéz megérteni...
Na most egy elvileg közömbös szakértő - aki realosnak vallja magát - nem jegyezheti meg az IGAZSÁGOT?
persze, hogy megjegyezheti, de amikor 90%-ban erről beszél, az már nem a megjegyzés kategóriájába esik nálam. elég rossz azt hallgatni egy ilyen meccs után, ahol végre több év után jobbak vagyunk csak azt, hogy mennyire favágó a Madrid.... és mindig csak a negatív dolgokat hangsúlyozza ki...
Ráadásul szerencséről ne beszéljünk
miért olyan nehéz azt felfogni, hogy egyetlen egy konkrét meccsről beszélek, aminek jelen pillanatban semmi köze a másikokhoz.
a semmiből rúgtatok két gólt azon a meccsen? Igen
megérdemelten lett 2-2 az eredmény?
Nem
AZON a meccsen szerencsétek volt? Igen.

és Hegyi 99%ban a favágásról beszélt, bár szerintem már sokan elfelejtették, hogy ő volt a TÉMA.... :roll:
A lefocizás résznél meg úgy meglepődtem ahogy VV Kinga szokott, azért poénnak nem volt rossz
oké, nem voltatok lefocizva, egy iciripicirit voltunk csak jobbak, bocsánat, hogy elmerészeltem mondani a véleményem arról a meccsről... :cry:
de már meggyőztetek...
madridista
gergo9
Director del Fútbol

2012.01.08. 00:00:00

ferninho írta: A Magyarországon elterjedt butaság,gyenge és aluliskolázott emberek iránti igény bemutatását akarja ezzel kifejezni R.M.C.F,
Sztem ehhez nem kell az avatar elég a rangja hogy az év fórumozója lett. Tökéletes bizonyíték :mrgreen:
lluisllach89
Director del Fútbol

2012.01.07. 23:46:23

ferninho írta:itt lettetek lefocizva a pályáról ( most nehogy belemenjen bárki is abba, hogy miért)
:lol: Az Nb 1 a legjobb a világon, most nehogy vki belemenjen abba hogy miért... Ráadásul ilyet egy Barca fórumon neeeeee :lol:
ferninho írta:bármit csinálunk, mindig beleköt valamibe és azt szajkózza folyamatosan.
Attól hogy én Barca drukker vagyok, megjegyezhetem azt, hogy Busquetset, Alvest már több alkalommal eltiltottam volna a szánalmas alakításokért.

Na most egy elvileg közömbös szakértő - aki realosnak vallja magát - nem jegyezheti meg az IGAZSÁGOT?

Mert nektek fáj az igazság, annyira el vagytok vakítva, meg vagytok vezetve, mert jött Mourinho a messiás, kb utolsó hiteteket benne van. Azóta az a téma egy meccs után amit ő mond, és akkora tüzet szított hogy az nem igaz.
Soroljam az agressziót? Vagy akár arról a meccsről? Nem tilos megjegyezni.
ferninho írta:2 sec, hogy örülhet a Barca a döntetlennek, 52 sec hogy a Madrid egy favágó brigád.
ha még mindig nem értetek mit szeretnék mondani, akkor tényleg nem erőltetem tovább....
Értem én. Az elején mondja hogy mennyi helyzetetek volt, utána meg elmondta az igazságot ami fáj nektek, mert nem azt mondta hogy mi egy színház vagyunk, fúj.

A lefocizás résznél meg úgy meglepődtem ahogy VV Kinga szokott, azért poénnak nem volt rossz :mrgreen:

Ráadásul szerencséről ne beszéljünk, amikor az utolsó 5 gólotokból 3 szöglet utáni flipper volt illetve egy ajándék Victor bától.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
ferninho
Madridista

2012.01.07. 23:42:10

Hát ha jössz ezzel az elvakult madridista mottóval, hogy LE LETT FOCIZVA a Barca akkor nem is fogsz sokra menni.
ez nem elvakult madridista mottó, x év óta ez az egy meccs volt az, amikor fölényesen jobbak voltunk, erre szinte a semmiből találtatok 2 gólt...
mi meg kihagytunk mindent... és tudom a meccs hátterét, de attól még ez volt.
na én ezt itten befejeztem végleg, további szép estét.

de megint a mondanivalóm egyik lényegtelenebb részéről beszélünk...
ha azt írom szimplán, hogy jobbak voltunk, akkor most arról menne a vita... :lol: :D
madridista
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.01.07. 23:30:39

shutterisland írta:és ez a favágás, ami néhányszor azért igencsak előfordult, nagyon távol áll az ő általa képviselt futball-normáktól :D
Erre akartam célozni. Ennyi a történet, túl is van magyarázva.
Végszóként annyit, hogy a madridisták előbb gondolkodjanak el, hogy mit is művel az edzőjük, amikor UEFÁ-zik, bírózik, Villarato-zik, színészezik stb. Nos, ezek után csodálkoznak, hogy nem éppen a legszimpatikusabb és legelismertebb csapat a Madrid? Először a saját házuk táján kellene szétnézniük egyeseknek. Mert amit Mourinho és még pár személy megenged magának, az nem hogy a Real Madrid-hoz nem méltó, hanem sokszor magához a sportághoz sem. Bár ki tudja, manapság mik az értékek a "királyiaknál"...
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.07. 23:22:05

Hát ha jössz ezzel az elvakult madridista mottóval, hogy LE LETT FOCIZVA a Barca :D akkor nem is fogsz sokra menni.
ferninho
Madridista

2012.01.07. 23:09:51

ott valóban jobbak voltak, de mi is volt a két csapat kezdője ? meg a felkészülési szezonnal mi is volt ?
itt lettetek lefocizva a pályáról ( most nehogy belemenjen bárki is abba, hogy miért)
mivel ez lényegtelen volt a mondani valóm szempontjából...

videókról:

2 sec, hogy örülhet a Barca a döntetlennek, 52 sec hogy a Madrid egy favágó brigád.
ha még mindig nem értetek mit szeretnék mondani, akkor tényleg nem erőltetem tovább....
madridista
shutterisland
Director del Fútbol

2012.01.07. 22:59:47

ott valóban jobbak voltak, de mi is volt a két csapat kezdője ? :D meg a felkészülési szezonnal mi is volt ? :D
(ja és ott villa bombagólja az MÁK volt, xabi alonso 124 láb között éppenhogy elsuhanó lövése NEM) :D

ettől függetlenül én jót röhögök hegyin, de szerintem itt az a kulcs, hogy ő egy divatdrukker, és amikor RONALDO játszott, a fehér balett ment, akkor a madrid, amikor a barca van a csúcson, akkor a barca...és ez a favágás, ami néhányszor azért igencsak előfordult, nagyon távol áll az ő általa képviselt futball-normáktól :D
cyrax
Jugador del Barça

2012.01.07. 22:59:23

ferninho írta:jó, nem értitek, hagyjuk...
le lettünk focizva? aham....
igen :wink:
több év alatt ez volt az egyetlen ilyen meccs...
Nekem a "le lettetek focizva" valahogy mást jelent.... 2:6, 5:0. Nah az már igen....
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.07. 22:55:55

ferninho írta:
ez azért erős.
Maradjunk annyiban hogy jobbak voltatok azon a meccsen,és győzelmet érdemeltetek volna.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ferninho
Madridista

2012.01.07. 22:53:17

jó, nem értitek, hagyjuk...
több év alatt ez volt az egyetlen ilyen meccs...
madridista
cyrax
Jugador del Barça

2012.01.07. 22:51:43

ferninho írta:
Azt a Hegyis részt pedig várom ferninho, mert ma végighallgattam.
akkor hallgasd végig többször... és majd utána beszélhetünk róla, hidd el, én nem szeretem kínozni magam a dumáival, de néha-néha csak ott marad a sport tv-n és nem kapcsolom el...

http://www.youtube.com/watch?v=dWi0Klbhtwo
http://www.youtube.com/watch?v=hhU654LLMig

itt lettetek lefocizva a pályáról ( most nehogy belemenjen bárki is abba, hogy miért) , és megint miről beszél? persze, hogy nem arról... bármit csinálunk, mindig beleköt valamibe és azt szajkózza folyamatosan.

és nem szeretnék erről többet írni.
Sanama
Llegenda del Barça

2012.01.07. 22:50:37

ferninho írta:
akkor hallgasd végig többször... és majd utána beszélhetünk róla, hidd el, én nem szeretem kínozni magam a dumáival, de néha-néha csak ott marad a sport tv-n és nem kapcsolom el...

itt lettetek lefocizva a pályáról ( most nehogy belemenjen bárki is abba, hogy miért) , és megint miről beszél? persze, hogy nem arról... bármit csinálunk, mindig beleköt valamibe és azt szajkózza folyamatosan.

Fától nem látod az erdőt. Első videó...
Barca örülhet a döntetlennek, nem tudom ez nálad mit jelent.... Azért nem egy világbajnok meccset hozott ott a Real,hogy ódákat kellett volna róla zengeni... Elmondta, most ezen nem tudom mit kell értetlenkedni.
ferninho
Madridista

2012.01.07. 22:47:39

madridista
Válasz küldése