2021.06.24. 08:49:52
Amikor kiderült, hogy milyen csoportban leszünk onnantól kezdve már mindenki tudta szerintem azt, hogy a tisztességes helytállás lesz a cél. Amikor Szoboszlai & Kalmár kiestek, akkor meg már végképp tudtunk ezt mindannyian.
Ami talán "probléma" volt - és ezt magamon is éreztem - az az, hogy "evés közben megjött az étvágy". Ez alatt arra gondolok, hogy az elvárthoz képest a válogatott olyan jól teljesített, hogy 3 meccsből szinte mindegyik nyerhető lett volna. Emiatt bennem megvallom, hogy van egy minimális keserűség. A gólok, amiket bekaptunk, azok leginkább mi hibánkból történtek és nem az ellenfél fantasztikus támadóképességei miatt. A mutatott játékával egyik csapat se kerekedett igazán fölénk, egyszerűen a kispadjaikkal őröltek fel minket.
Félelmetes ezt kimondani de ha olyan csoportba kerültünk volna ahol csak egy top csapat van, akkor simán továbbmentünk volna. Igen. Simán. Abból a szempontból nagyon jó volt a csoport, hogy olyan csapatokkal kerültünk össze, akiknek a meccseit sokan nézik. Jó alkalom volt ez arra, hogy nevet szerezzünk magunknak és ahogy olvasom a nemzetközi sajtót meg labdarúgással foglalkozó külföldi Facebook oldalak kommentjeit el lehet mondani azt, hogy az emberek szívét már megnyerte ez a csapat.
Nagyon fontos az, hogy továbbra is maradjunk a földön. Ez alatt azt értem, hogy senki se várjon támadófocit meg ilyesmit. Arra kell törekednünk, hogy kevesebb gólt kapjunk mint az ellenfél, mert támadók terén egyszerűen nincsen meg az a repertoár, hogy azt mondjuk, hogy majd úgyis többet lövünk.
Teljesen reálisnak tartom a Katarba való kijutást, főleg ha Szoboszlai és Kalmár ismét a fedélzeten lesznek.