BlauGranaGroc írta:elég fura, hogy az égvilágon semmi nem szivárgott ki a győztes kilétét illetően
Mint már tegnap is leírtam, amikor a La Gazetta Dello Sport még a 3-as szűkítés előtt megírta, hogy a top 3-ban három barcás: Xavi, Messi és Ini marad benn, és a végső győztes Iniesta lesz, ezt biztosra is veszem.
Vagyis, hogy Andrés lesz az Aranylabdás idén.
Mégpedig azért, mert az utóbbi évek-évtizedek tapasztalataiból, amikor egy ilyen nagy újság kiszivárogtatja a győztest és megírja, az általában mindig bejön, úgy van.
Szóval sztem Ini viheti haza a díjat, de azért remélem, hogy Xavi kapja, mert ha Xavi Aranybogyó nélkül vonulna vissza, az, hogy is mondjam, ciki lenne...Meg hát egyébként is, idén is a szokásos csúcsklaszis szinten futballozott mind a Blaugranaban, mind a világbajnok 'Vörös Fúriában'.
A második helyre Messit tenném, hiszen, ha objektíven nézve az év legjobbját kell megválasztani, egyértelműen Messi lenne a győztes, hiszen nála jobb egyéni teljesítmény nem volt 2010-ben teljesen függetlenül a megnyert kupáktól, csak a játékra fókuszálva. Dehát, ahogy már fentebb is írtam, Xavi megérdemelne egyet, már csak a pályafutásáért is.
Iniesta is ugyanilyen jogosan megkaphatná, ám őt "csak" a 3. helyre sorolnám, hiszen a tavasszal (sajnálatos módon) az összes nagy meccsről és a meccsek nagy részéről hiányzott sérülés miatt, viszont a VB-n és azóta nem lehet rá jelzőket találni. És még lőni is megtanult, nemcsak akkor, amikor nagyon kell...
De hát holnap minden kiderül, hogy igazam lesz-e, illetve a Gazettának igaza lesz-e Andrés győzelmét illetően.
u.i.: kívánom minden évre, hogy ez legyen a legnagyobb bajunk, hogy 3 Barcás közül, vajon ki érdemelné meg legjobban a díjat!