Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
JanPieterzoon
Jugador del Barça

2012.02.18. 21:26:30

Barcaman1993 írta:Már nem is tudom hányadik bajnokijuk ez zsinórban, amikor a Bernabeuban 1-gyel kevesebb emberrel fejezi be ellenük az ellenfél a játékot.
Megnéztem, ez zsinórban a második meccsük... Annyira szerintem ez nem vészes...

Légyszi hagyjuk már egyébként ezt a bírózást. Titeket nem zavart anno, amikor a klasszikusok után mindig elővették a bírót a madridiak? Engem igen, most, hogy fordult a helyzet ne csináljuk már ugyanezt. Főleg úgy, hogy az ítéletek nagy része teljesen jogos.

Például elnézve ezt a meccset szerintetek nem teljesen mindegy, hogy kiállították volna az a játékost, vagy sem?

Egyébként meg a spanyol bírók úgy általánosságban gyengébbek az utóbbi időben, ami nem is csoda ilyen gyors játékosok mellett, mint Messi meg C.Ronaldo. Gyakran 3-4szer is vissza kell nézni a TV-ben az adott esetet, és még akkor sem lehet egyértelműen megítélni.
Egyszer ide tévednek többet, egyszer oda, ebben a szezonban mi járunk ezzel rosszabbul, de tegyük a szívünkre a kezünket, és lássuk be, hogy nem csak a bírókon múlik a jelenlegi bajnoki állás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára JanPieterzoon 2012.02.18. 21:31:35-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2012.02.18. 21:17:12

Nazario írta:Rossz, hogy elég gyakran kiállítanak valakit az ellenféltől, illetve tizit kap az éllovas? 3-4 éven keresztül nem panaszkodtatok ennyire. :wink:

Az effektív játéka miatt sokat szabálytalankodnak a Real ellen.
A tiki-tekézés túlzásba vitele megcsappantotta a Barca elleni vétségeket.
Csak tudod, amikor fordítva volt jött az unicef, platini, allah stb.
Forca Barca!!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.02.18. 21:12:32

Mikaos írta:Tudom, kicsit lejárt lemez lesz, de:
az El Mundo Deportivo-n egy érdekes cikk jelent meg a mai napon.
A bírói működést vizsgálták közelebbről.

Mindent összevetve a Barca 6 pontot vesztett a kulcsfontosságú helytelen bírói ítéletek miatt, míg a Real 7 pontot nyert ugyanígy.
Ezek meglehet, hogy túlzások, de azt aláírhatjuk, hogy a két csapat meccsein egyértelmű különbség figyelhető meg a bíráskodásban. A Real-nak nehéz helyzetben mindent befújnak, akár 2-3 tizit is simán (nem mondom, hogy jogtalanul), ezek pontokat érnek. A Barca-nak kemény helyzetben "nem jár" ilyen jellegű segítség. Sőt, láthattuk az Osasuna ellen is, hogy mi volt.

Ez igenis számítanak, sajnos. Jobb lenne, ha mondjuk csak 3 vagy 4 pont lenne a Real előnye a bajnokság jelenlegi szakaszában. Ha csak a Barca-s bíráskodásokat veszem, az is 6 pont mínusz lenne a különbség. És még nem beszéltem a Madridról egy szót sem.

Remélem, valahol visszafordul ez a folyamat is a szezon második felében.
Az Osasuna ellen egy szabályos gólt nem adtak meg nekünk, míg az ellenfélnek igen. a Getafe ellen nem kaptuk meg egy tizit és érvénytelenítettek egy szabályos gólt. Az Espanyol ellen szintén nem kaptunk büntető. Nálam ez már bőven 6 pont fölött van. És csak 3 meccset írtam le.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.02.18. 21:07:29

Nem nagyon akarok összeesküvés elméleteket gyártani, de miért van az, hogy minden 2. Real meccsen 11-es van és legalább ugyanilyen arányban piros lap is. Már nem is tudom hányadik bajnokijuk ez zsinórban, amikor a Bernabeuban 1-gyel kevesebb emberrel fejezi be ellenük az ellenfél a játékot. Nekünk meg ugye állandóan az egyértelmű szitukban elfelejtenek tizit fújni, vagy épp egy szabályos gólt nem adnak meg. Erről miért nem ír a sajtó sosem? Bezzeg a klasszikus után megint ócsárolta a fél világ a bírókat, mert 3 olyan esetekben nem adott a Madridnak büntetőt, ami nem is volt az. Gyerekek, akkor hogy is van ez? De jól tudjuk a választ, mert a Barca megvette az Unicef által a Spanyol szövetséget, meg Platini és társai behódoltak nekünk...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Nazario
Jugador del Barça

2012.02.18. 21:04:22

Rossz, hogy elég gyakran kiállítanak valakit az ellenféltől, illetve tizit kap az éllovas? 3-4 éven keresztül nem panaszkodtatok ennyire. :wink:

Az effektív játéka miatt sokat szabálytalankodnak a Real ellen.
A tiki-tekézés túlzásba vitele megcsappantotta a Barca elleni vétségeket.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.02.18. 20:43:34

ab1daL írta:10 ember ellen nem is lesz nehéz mesterhármast rúgni. :wink:
Jah látom, majd nemsokára jön hozzá egy tizi is,úgy az igazi egy real meccs.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ab1daL
Director del Fútbol

2012.02.18. 20:42:02

10 ember ellen nem is lesz nehéz mesterhármast rúgni. :wink:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.02.18. 20:18:05

Eszméletlen mennyi gólt rúg Ronaldo. ma is mesterhármasig meg sem áll szerintem. 50 gólt simán meglőheti a bajnokságban,de hogy a 40et túlszárnyalja,az 100%.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.02.18. 20:09:03

Hát....
Gyorsan hagyták a Realt gólt rúgni....
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Mikaos
Director del Fútbol

2012.02.18. 15:49:15

Tudom, kicsit lejárt lemez lesz, de:
az El Mundo Deportivo-n egy érdekes cikk jelent meg a mai napon.
A bírói működést vizsgálták közelebbről.

Mindent összevetve a Barca 6 pontot vesztett a kulcsfontosságú helytelen bírói ítéletek miatt, míg a Real 7 pontot nyert ugyanígy.
Ezek meglehet, hogy túlzások, de azt aláírhatjuk, hogy a két csapat meccsein egyértelmű különbség figyelhető meg a bíráskodásban. A Real-nak nehéz helyzetben mindent befújnak, akár 2-3 tizit is simán (nem mondom, hogy jogtalanul), ezek pontokat érnek. A Barca-nak kemény helyzetben "nem jár" ilyen jellegű segítség. Sőt, láthattuk az Osasuna ellen is, hogy mi volt.

Ez igenis számítanak, sajnos. Jobb lenne, ha mondjuk csak 3 vagy 4 pont lenne a Real előnye a bajnokság jelenlegi szakaszában. Ha csak a Barca-s bíráskodásokat veszem, az is 6 pont mínusz lenne a különbség. És még nem beszéltem a Madridról egy szót sem.

Remélem, valahol visszafordul ez a folyamat is a szezon második felében.
daffy
Madridista

2012.02.18. 15:47:38

albicelesteX írta:Az NST-n megjelent egy cikk ami bennem is felmerült már,Hová lett Nuri Sahin??? :shock:
hová lett volna. egy játékost vettünk áprilisban,amikor 6 hétre jósolták a sérülését. ehhez képest kihagyta a nyári felkészülést és az ősz nagy részét is. most sem volt még teljesen rendben,amikor játszogatott. így azért nem könnyű kitűnni. az a baj a médiával,hogy valamivel fel kell kelteni az érdeklődést,különben lehúzhatják a rolót.
ugyanakkor nem támogattam sahin megvételét,de nagy bukta nem lehet vele az alacsony ára miatt.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.02.18. 15:45:44

sjd írta:
Firefox írta:Szerintetek 5-tel vagy 6-tal fog nyerni a Real este? És mindkét tizenegyesük jogos lesz? Várom a válaszokat :roll:
Csak abban vagyok biztos, hogy a Racing fogja megszerezni a vezetést :D
és rögtön utána ki is állítják az egyikuket :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.02.18. 15:31:42

Firefox írta:Szerintetek 5-tel vagy 6-tal fog nyerni a Real este? És mindkét tizenegyesük jogos lesz? Várom a válaszokat :roll:
Csak abban vagyok biztos, hogy a Racing fogja megszerezni a vezetést :D
Firefox
Capitá del Barça

2012.02.18. 15:24:43

Szerintetek 5-tel vagy 6-tal fog nyerni a Real este? És mindkét tizenegyesük jogos lesz? Várom a válaszokat :roll:
Gracias Pep Guardiola! Visca el Barcaaaaa!!!
Fuc*k off Madrid!
albicelesteX
A Vadász

2012.02.18. 11:02:14

Az NST-n megjelent egy cikk ami bennem is felmerült már,Hová lett Nuri Sahin??? :shock:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.02.17. 11:19:25

Remélem,hogy a döntő előtt találkozunk a Real-al, úgy sokkal több a sansz, a Mi továbbjutásunkra, mintha 1 meccsen a döntőn kellene nyernünk. Persze úgy még édesebb lenne a siker.

De addig még van teendő.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
daffy
Madridista

2012.02.17. 09:55:21

lui1698 írta:BL-t én úgy látom, hogy idén ha nem mi akkor a Madrid viszi.
Ezért is reménykedek egy jó bl szereplésben.
én meg a barca - real döntőben. odáig mindegy kit kapunk,ha nem benneteket. a bayern lehet egyedül izzasztó(vagyis másnak nem lenne szabad)
lui1698
Llegenda del Barça

2012.02.17. 09:40:23

BL-t én úgy látom, hogy idén ha nem mi akkor a Madrid viszi.
Ezért is reménykedek egy jó bl szereplésben.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.17. 09:07:51

shutterisland írta:ha már itt tartunk, én szeretném, ha a chelsea vagy bayern lenne a real ellenfele majd a negyeddöntőben.

a lyon-t tavaly is kitömték már, a milannál is jobbak voltak még az utóbbi években is, az inter(marseille) nem tényező,a benfica ugyan jó, de hasonló focit játszik mint a real, és abban úgyis a madrid nyerne. (ha a zenit megy tovább, az meg egy az egyben cszka kb.)
nekünk pedig később jön el az ideje, hogy játszunk velük.

a chelsea hiába halvány, a keretük jó, és meg tudnák őket szorongatni minimum, a bayern pedig extramotivált a bl-ben, és bennük van a bravúr.

ettől függetlenül szerintem végigver bárkit a madrid,csak legalább szenvedjenek meg :)
azért a CSZKA-ban bízok, de szerintem már oroszországban előnybe kerül a spanyol csapat.
Sztem a Chelsea jelenleg megszoritani sem tudná a Madridot, de abban sem vagyok biztos, h a Napolin továbbmennek. Az angol csapatok ebben a szezonban már nemhogy nem erősebbek a többi európai toppligák csapatainál, hanem gyengébbek. A két manchesteri már a csoportkörben kipenderült, az Arsenal most szenvedett megalázó vereséget, és én 50 százalékot adok annak is, h a Chelsea búcsúzik már most.
Lehet bizni a Bayernban, meg a Milanban, de sztem vagy megnyerjük mi a BL-t, vagy a Madrid. Nagyon kicsi esélyt látok csak arra, h ne két spanyol óriás közül kerüljön ki a végső győztes. A Milan vagy a Bayern elkaphat minket, vagy a Madridot, sztem ehhez az kell, h ők bombaformában legyenek, + egy nagy adag szerencse, esetleg pár kedvező játékvezetői itélet, illetve, h mi, vagy a Madrid a 2-ből legalább egyszer(vagy a döntőben 1-ből 1x) borzasztó napot fogjunk ki. Benne lehet a pakliban ez is, de nem valószínű.
shutterisland
Director del Fútbol

2012.02.16. 22:38:27

ha már itt tartunk, én szeretném, ha a chelsea vagy bayern lenne a real ellenfele majd a negyeddöntőben.

a lyon-t tavaly is kitömték már, a milannál is jobbak voltak még az utóbbi években is, az inter(marseille) nem tényező,a benfica ugyan jó, de hasonló focit játszik mint a real, és abban úgyis a madrid nyerne. (ha a zenit megy tovább, az meg egy az egyben cszka kb.)
nekünk pedig később jön el az ideje, hogy játszunk velük.

a chelsea hiába halvány, a keretük jó, és meg tudnák őket szorongatni minimum, a bayern pedig extramotivált a bl-ben, és bennük van a bravúr.

ettől függetlenül szerintem végigver bárkit a madrid,csak legalább szenvedjenek meg :)
azért a CSZKA-ban bízok, de szerintem már oroszországban előnybe kerül a spanyol csapat.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.02.16. 21:40:07

daffy írta:
G.Gabe írta:A Milannal össze fog kerülni a Real?
tökmind1,esélyük sem lenne a real vagy a barca ellen. szerintem kettős vereséggel simán kiesnének és ki is fognak. a tegnapi meccsből kár levonni következtetéseket. amíg antonini,abate,seedorf,van bommel nagyságú zsugások játszanak,addig ott esély nem lenne. a realt egyik játékosuk sem érné utol,a barcát meg nem bírnák fegyelemmel.
Én is így gondolom. A jelenlegi Arsenalt azt kell mondjam sajnos nem nagy dolog kitömni. A Real ellen könnyen lehet, h ők kapnának négy gombócot.

Mi lehet megszenvednénk velük, mert mostanában már csak a Real ellen tudjuk fölszívni magunkat. :roll:
daffy
Madridista

2012.02.16. 21:32:59

G.Gabe írta:A Milannal össze fog kerülni a Real?
tökmind1,esélyük sem lenne a real vagy a barca ellen. szerintem kettős vereséggel simán kiesnének és ki is fognak. a tegnapi meccsből kár levonni következtetéseket. amíg antonini,abate,seedorf,van bommel nagyságú zsugások játszanak,addig ott esély nem lenne. a realt egyik játékosuk sem érné utol,a barcát meg nem bírnák fegyelemmel.
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.02.16. 21:18:12

A Milannal össze fog kerülni a Real?
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
füst
Barça B

2012.02.15. 17:14:20

Egyébként sem értem mi a gáz az időponttal? Nyilvánvaló, hogy a BL-döntő után nem megyünk másnap kupadöntőt játszani
Fő az önbizalom! :D

Egyébként szerintem biztonsági szempontból érthető, hogy nem a Bernabeuban lesz a döntő, a Cibelesnél lehet hogy lenne némi fusimunkája a rendfenntartó erőknek. :) Mindenesetre engem nem zavart volna, ha Madridban játszotok, amelyik szurkolónak közvetlenül egy kupagyőzelem után az okoz örömet hogy a riválist pocskondiázza a saját városában, az szót sem érdemel. Node Hispániában biztos jobban tudják mi a legjobb döntés.
odanézz SMS
sjd
Llegenda del Barça

2012.02.15. 16:56:04

S.Agüero írta:http://www.hatharom.hu/article/223f1f-a ... donto?eb=1

na mostmár biztos, h nem a bernabeuban játsszuk a döntőt, legvalószínűbb a mestalla...
:roll:
Valószínűleg nem tudták volna már addigra megnöveszteni a füvet annyira, hogy elveszítsük benne a labdát, úgyhogy inkább hagyták az egészet

Egyébként sem értem mi a gáz az időponttal? Nyilvánvaló, hogy a BL-döntő után nem megyünk másnap kupadöntőt játszani, tehát egyáltalán nem május 20-án lesz megtartva
Másrészt meg ez az optimizmus: "reményeik szerint csapatuk másnap a fővárosban ünnepelhetné az esetleges 10. BL-győzelmét a serleggel" Persze, ha nem adják Ramos kezébe addig... :twisted:
Válasz küldése