csababarca írta: ↑2023.05.26. 04:03:16
Milyen rendszer nem lenne igazságtalan a BL-ben? Gondolom itt az igazságtalan azt jelenti, hogy mi rendre leégünk, milyen rendszerrel lehetne ezt kikerülni?
Nem, tényleg gyerekkorom óta érthetetlen nekem ez az egész, pedig az első 8-9 focinézős évemben a két kedvenc csapatom összesen 5-ször nyerte meg, szóval nem valami elfogultság mondatja velem. Az tény, hogy az elmúlt 10 évben nem nekünk kedvezett, pedig ott '16-'19 közt még szerintem nyertünk volna egyet biztos, ha nem 30-40 perc rossz játékkal lehetne elveszteni egy egész éves sorozatot. Akkor még top csapat voltunk, 20-21-ben közép-kiscsapat, most meg megint egy közel top, de minimum erős csapat, csak fejben megrogyva.
Kb bármi más. Szuperliga rendszerű (nekem annál nyitottabb kellene, mondjuk mint a jelenlegi nemzetek ligája, pár osztály, nyilván nem 4 fős csoportokkal, de a lényeg, hogy a feltételek azonosak legyenek, és le lehet esni, lenne átjárás. Vagy mindenki mindenkivel, vagy egy svájci rendszer, akkor sok csapat is lehetne, nem kéne mindenki mindenkivel, csak a helyezésben közel állókkal játszanánk, mint pl. a sakkban. Így amúgy kiscsapatokat is be lehet tenni, pl. egy magyar bajnokot, aztán ha megmarad, akkor megmarad, ha nem, akkor leesik a szintjének megfelelő osztályba, legyen az EL, konferencia néven, vagy 2.-3. divízió.
De lehetne egy folyamatos élő világranglistás rendszer is, és akkor kb mindegy milyen csapattal játszunk, mikor, és milyen rendszerben.
Szóval még nekem is van több ötletem erre, kétlem, hogy nálam okosabb embereknek nincs több ennek az őskövületnek a leváltására.
A BL mostani rendszerében csodaszámba megy, ha a legjobb csapat nyeri meg (CFC, Reál...????), csak akkor működik a dolog, de még akkor is döcögősen, ha annyival a mezőny felett van egy csapat, mint mi voltunk, vagy mint most a City, vagy a BM 20-ban. És akkor TALÁN.
Ennek a rendszernek egyetlen óriási előnye van szerintem, hogy izgalmas. Ez tény. De pont az igazságtalansága miatt az, el lehet veszteni egy szezont 5 perc alatt, és így egy gyengébb csapat is megverhet egy erősebbet, mert a fociban nem mindig jön ki a külnbség 90 perc alatt. Ha viszont ez a lutri rendszer van, akkor szerintem nem ennek kéne egy csapat fő megítélésének lennie, és el kell tudnunk fogadni, hogy ha kicsivel talán erősebbek vagyunk, mint az Inter, és épp nem nyerünk, az sajna benne van a pakliban így, hogy kb egy meccs határozza meg a szezonunkat.
Nyilván az, hogy ennyire gyengék vagyunk benne évek óta, a bennünk kialakult stressz miatt van, és nekünk emiatt még rosszabb ez a lebonyolítás jelenleg. Majd valamikor talán kijövünk belőle.
Amúgy meg az UEFA is váltott, 24-től ugye új rendszer lesz, az kicsit reálisabb eredményeket fog adni a mostaninál, kicsit egyenlőbb feltételekkel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy