Premier League / The FA Cup
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Ha valaki a City ellen szurkol, akkor jó forgatókönyv zajlik egyelőre a Villa-Newcastle meccsen, jelen állás szerint a Villa is felzárkózott rájuk pontban, kedden egymással játszanak, és döntetlen esetén a Villa előzne jobb egymás ellenivel.
A Forest-City-Villa-Newcastle-CFC kvintettből bármelyik 3 odaérhet még a top5-ben, vesztetteket nézve 2 ponton belül van ez az öt csapat.
Közben el is dőlt a meccs (bár az elmúlt 3 nap alapján ki tudja).
A Forest-City-Villa-Newcastle-CFC kvintettből bármelyik 3 odaérhet még a top5-ben, vesztetteket nézve 2 ponton belül van ez az öt csapat.
Közben el is dőlt a meccs (bár az elmúlt 3 nap alapján ki tudja).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Aztán még 4 gól.

Tavaszra viszont nemcsak a Liverpool esett vissza, Szoboszlai konkrétan február vége óta súlytalan. Tavaly is elfogyott a végére, azért remélem idén nem így lesz.
City jól bekezdett, Palace már 2-vel megy az Etihadban.
Ahogy leírtam jött is a szépítés
Ahogy leírtam jött is a szépítés

Így viszont még mindig rezeg a léc a Citynek 7 meccsel a vége előtt, ha nyernek holnap a szarkák, akkor lecsúsznak az aktuális 5. helyről. Ami mellettük szól, az a menetrend: a nehezebb meccseieket otthon játszák pl. az Aston Villa ellen.
- bence0330
Igen, érdekes, hogy edzőváltással is pont ugyanaz történt. Bár az is igaz, hogy Slot sikere pont az volt, hogy csak apró módosításokat végzett a presszingen, stb, alapvetően azért egy még 2/3 részben Klopp foci.
A United meg simán jobb volt, mint a City, de így is 0-0.
A United meg simán jobb volt, mint a City, de így is 0-0.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
A Liverpool úgy tűnik, tavaly után idén is elfogy tavaszra. Különbség, hogy most a bajnokságban ez belefér. De ezzel akkor kezdeniük kellene valamit, a City és az Arsenal nem fog mindig ennyit gyengélkedni.
Ez a forduló pedig a Cityé lehet, ha legyőzik a MU-t, 2 riválisuk bukott. A Newcaslte szintén jó helyzetben lesz, ha holnap győz, és van még egy elmaradt meccsük. Az Aston Villa pedig megérkezett, az FA Kupa mellett most a PL-ben is megnőtt az esélyük, hogy legalább az EL-t kiharcolják.
Ez a forduló pedig a Cityé lehet, ha legyőzik a MU-t, 2 riválisuk bukott. A Newcaslte szintén jó helyzetben lesz, ha holnap győz, és van még egy elmaradt meccsük. Az Aston Villa pedig megérkezett, az FA Kupa mellett most a PL-ben is megnőtt az esélyük, hogy legalább az EL-t kiharcolják.
Az előző évek után kicsit csalódás, hogy hónapokkal a vége előtt eldőltek a lényegi dolgok. Az FA kupa lehet még érdekes, a City egyetlen esélye címet nyerni, és pont a Nottinghammel játszanak majd. A másik ágon az Aston Villának meg innen van kb. reális esélye kiharcolni az EL-t.bence0330 írta: ↑2025.04.02. 16:44:26A United legyőzésével a Forest gyakorlatilag majdnem biztos BL induló már, a United is szinte tuti, hogy alsóházban fejezi be a bajnokságot. Az EL-ben hasítanak, azt még persze behúzhatják kis szerencsével, de amúgy durva blama lett ez a szezon. Ráadásul közösen két olyan edzővel, akik hatalmasat mentek a korábbi csapataikkal.
A Forest meg durván váratlan dolog, hogy ennyire kitartott, és nem csak 2-3 hónapos csoda lett, többek közt a Unitedből is kidobott innen-onnnan összekukázott játékosokkal.
A City gondolom végül valahogy bemasírozik a legjobb 5 közé, de azért meg kell érte harcolni a Newcaste/Brighton duóval. Jelenleg kb ennyi izgalom maradt az idei szezonben.
- bence0330
A United legyőzésével a Forest gyakorlatilag majdnem biztos BL induló már, a United is szinte tuti, hogy alsóházban fejezi be a bajnokságot. Az EL-ben hasítanak, azt még persze behúzhatják kis szerencsével, de amúgy durva blama lett ez a szezon. Ráadásul közösen két olyan edzővel, akik hatalmasat mentek a korábbi csapataikkal.
A Forest meg durván váratlan dolog, hogy ennyire kitartott, és nem csak 2-3 hónapos csoda lett, többek közt a Unitedből is kidobott innen-onnnan összekukázott játékosokkal.
A City gondolom végül valahogy bemasírozik a legjobb 5 közé, de azért meg kell érte harcolni a Newcaste/Brighton duóval. Jelenleg kb ennyi izgalom maradt az idei szezonben.
A Liverpool kicsit másolja a tavalyi szezonját, akkor is sokáig minden fronton nagyon jól mentek, aztán jöttek sorba a bukták. Annyi, hogy a PL-t azért innen már valószínűleg nem fogják, de így is szomorú hét volt számukra.
Szerintem egyértelmű, hogy Pepnek pihennie kéne, különben ő maga fog rámenni. Elég ránézni, látszik, hogy megtört.
Amikor szenvedtem a Barca meccsek nézése közben, akkor próbáltam vígasztalódást keresni az angol fociban. Sikerrel.
Mivel nagy tiszelője vagyok Pep Guardiolának, s City lett a kiválasztott, mely hozta is a számomra kellemes perceket, a tetszetős focit, az eredményeket.
Csalódottan látom azonban a jelen eredményeit. Hogy ennek mi az oka, kevésnek tartom magam annak magyarázatára, de van elképzelésem. Sokat tudnék említeni. Alapjában a több éves hegemónia miatt elkényelmesedtek. Az a kényelmes passzolgatás idősődő korban már nem megy. Lelassultak, nem elégé robbanékonyak már. És Pep sem tud váltani. A Pl alsóbb osztályú csapatai is rendre lerohanják, lekontrázzák ezt a "kisasszony" focit. Ami feltűnő, hogy a jelentős anyagiakkal rendelkező csapatnak van két nagyon gyenge kapusa. Szörnyű amit összehoznak. A mi Peñánk kezdő kapus lehetne.
Az újonnan vásárolt játékosok - "12 egy tucat". S lehet, hogy egy másik edző többet ki tudna hozni belőlük.
Lehet, hogy Guardiolának sem ártana pihenni. A múlt sikereiből nem lehet megélni
Mivel nagy tiszelője vagyok Pep Guardiolának, s City lett a kiválasztott, mely hozta is a számomra kellemes perceket, a tetszetős focit, az eredményeket.
Csalódottan látom azonban a jelen eredményeit. Hogy ennek mi az oka, kevésnek tartom magam annak magyarázatára, de van elképzelésem. Sokat tudnék említeni. Alapjában a több éves hegemónia miatt elkényelmesedtek. Az a kényelmes passzolgatás idősődő korban már nem megy. Lelassultak, nem elégé robbanékonyak már. És Pep sem tud váltani. A Pl alsóbb osztályú csapatai is rendre lerohanják, lekontrázzák ezt a "kisasszony" focit. Ami feltűnő, hogy a jelentős anyagiakkal rendelkező csapatnak van két nagyon gyenge kapusa. Szörnyű amit összehoznak. A mi Peñánk kezdő kapus lehetne.
Az újonnan vásárolt játékosok - "12 egy tucat". S lehet, hogy egy másik edző többet ki tudna hozni belőlük.
Lehet, hogy Guardiolának sem ártana pihenni. A múlt sikereiből nem lehet megélni
Az Arsenalnál az a gond, hogy a támadók nagyobb része sérült. Hol az egyik, hol a másik. Nem tudnak egy kezdő támadó sorral kiállni. Jelenleg Saka ( első számú csatáruk), Havertz, G. Jesus sérült, Martinelli most ülhetett vissza a padra. Trossard az egyedüli kezdő. Így nehéz jó támadó futballt játszani. Ennyi sérült támadót mi sem tudnánk minőséggel pótolni.Peter írta: ↑2025.03.11. 15:59:14Az Arsenal szépen fejlődött, évről évre épült, megfelelő alapozása van a szilárd csapatjáték tekintetében, de már tavaly is látszott, hogy a szintlépéshez - minimum - gólszerzésben hiányzott egy klasszis.
.....
Arsenal esetében kirívóan látszik, hogy éppen azok a fránya fontos gólok hiányoznak abban a fontos momentumban, amikor éppen arra van szükség.
Ők - gyanítom -, nagyon tudnának értékelni egy a "labdaiselpattantőleLewát".
Hiába vágnak egy jött ment ellenében hetet, miközben máskor éppen az a fránya hiányzó egy-két találatra lenne éppen szükségük.
Emiatt sem érzem, ha a RM továbbjut ma, esélyük lenne kiejteni őket.
Jim Ratcliff részvénytulajdonos szerint a Manchester United még idén csődbe mehet, ha nem vágják meg a költségeket.
https://www.mirror.co.uk/sport/football ... e_this_top
Mainoo visszautasította az ajánlatukat a hosszabbításra, külföldre akar igazolni. 70 millió fontért eladnák, én lecsapnék rá. Pedrivel atom mélységi középpályát alkothatnának.
https://www.mirror.co.uk/sport/football ... t-34837868
https://www.theguardian.com/football/20 ... ove-abroad
https://www.mirror.co.uk/sport/football ... e_this_top
Mainoo visszautasította az ajánlatukat a hosszabbításra, külföldre akar igazolni. 70 millió fontért eladnák, én lecsapnék rá. Pedrivel atom mélységi középpályát alkothatnának.
https://www.mirror.co.uk/sport/football ... t-34837868
https://www.theguardian.com/football/20 ... ove-abroad
Teljesen igazad van, meg Csababarcának is. Fontos a csapatjáték, de két nagybetűs csapat közül általában az nyer, amelyben megvannak a pluszt adó klasszisok. Az Arsenal jelenlegi csatárai szerintem nem elégségesek ahhoz, hogy szintet lépjenek.Peter írta: ↑2025.03.11. 15:59:14Megfelelő csapatjátékkal alapozni, épülni, fejlődni szépen lehet, de még akár kiugró sikerek is becsúszhatnak, ugyanakkor szintet lépni egyéni klasszis teljesítmények nélkül az nem igazán szokott már összejönni.
Az Arsenal szépen fejlődött, évről évre épült, megfelelő alapozása van a szilárd csapatjáték tekintetében, de már tavaly is látszott, hogy a szintlépéshez - minimum - gólszerzésben hiányzott egy klasszis.
Ahogyan mi is bajban lennénk (sajnos) Lewa nélkül, hiába gurulna sokak szerint esetleg jobban az a laszti mondjuk Toressel vagy a fórum nyelvén szólva überklasszis módjára kitömi az ezer sebből vérző csóri Valenciát.
Arsenal esetében kirívóan látszik, hogy éppen azok a fránya fontos gólok hiányoznak abban a fontos momentumban, amikor éppen arra van szükség.
Hiába vágnak egy jött ment ellenében hetet, miközben máskor éppen az a fránya hiányzó egy-két találat hiányzik.
Rengeteg pénzt költenek, többnyire nem olyan játékosokra, akik ezt a pluszt meg tudnák adni. Tavaly is több mint 100 millió eurónyi összeget vertek el, tavalyelőtt 235 milliót, Havertz-re 75 milliót. Három éve 186 milliót égettek el, Ben White-féle no name játékosokra 58 milliókat költenek. Nem használják fel jól a pénzt, ezekből a pénzekből sokkal-sokkal komolyabb játékosokat meg tudtak volna szerezni.
Megfelelő csapatjátékkal alapozni, épülni, fejlődni szépen lehet, de még akár kiugró sikerek is becsúszhatnak, ugyanakkor szintet lépni egyéni klasszis teljesítmények nélkül az nem igazán szokott már összejönni.
Az Arsenal szépen fejlődött, évről évre épült, megfelelő alapozása van a szilárd csapatjáték tekintetében, de már tavaly is látszott, hogy a szintlépéshez - minimum - gólszerzésben hiányzott egy klasszis.
Ahogyan mi is bajban lennénk (sajnos
) Lewa nélkül, hiába gurul(hat)na sokak szerint esetleg jobban az a laszti mondjuk Toressel vagy a fórum nyelvén szólva überklasszis módjára kitömi az ezer sebből vérző csóri Valenciát.
Hiába vágnak egy jött ment ellenében hetet, miközben máskor éppen az a fránya hiányzó egy-két találatra lenne éppen szükségük.
Ahogyan mi is bajban lennénk (sajnos

- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Azért szép lesz, ha egy 2. osztályú csapat meccsein lesz a legtöbb néző.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.11. 12:39:28Most olvasom, MU-nak új stadion épül. 2 milliárd fontért, 5 év alatt húzzák fel, 100 ezres lesz.
Mostanában nem elbocsátások voltak ott? Mindent is meg akartak szorítani, most meg...
Már csak meg kell majd tölteni![]()

Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
-
- Entrenador del Barça
Most olvasom, MU-nak új stadion épül. 2 milliárd fontért, 5 év alatt húzzák fel, 100 ezres lesz.
Mostanában nem elbocsátások voltak ott? Mindent is meg akartak szorítani, most meg...
Már csak meg kell majd tölteni
Már csak meg kell majd tölteni

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Ha csak csapatjátékkal BL-eket, PL-t lehetne nyerni , akkor a Bari, MTK, Bochum is odaérhetne.
Egy szint után hajukra kenhetik a csapatjátékot, kell 1-2 extraklasszis, akik megteremtik a különbséget.
Arsenalnak is erre lenne szüksége a szintlépéshez.
A PSG példa okés, de nem állítottam, hogy a csapatjáték nem fontos, ott ez hiányzott.
Balance kell, nálunk is megfigyelhető, van egy jó csapatjáték de ha nem lenne Raphinha vagy Pedri szezonbeli formája pl, akkor pont semmire nem mennénk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- bence0330
Jó, Aubával szerintem nem lehetett mit csinálni, ilyen esetek vannak, meg kell válni tőle, ezzel nem lehet mit tenni. Azért a L1-ben sok gólt lőni nem ugyanaz, mint a pl-ben, de az biztos, hogy Lacazette nem rossz gólvágó - Havertz jó játékos, persze nem valami klasszis, szerintem eleve nem center, részemről ő egy Felix-szerű, nála azért magasabb szintű ss.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.11. 10:14:18Szerintem az "elkergetett" Aubaval lehet előrébb lennének. Lazcazette is 27 és 19 gólt lőtt a távozasa után a francia ligában. Ez szerintem felveti Arteta felelősségét is.
De azért Lacazette sem lenne a megoldás szerintem arra, hogy ők valami fő BL esélyesek legyenek. 4-5 nagy center van, ebből 2 a Citynél van, egy a BM-nél, egy a Reálnál, egy a Newcaste-nél, és akkor van a Lautaro-Osimhen-Alverez trió, akik még szódával elmegy módon klasszis szintűnek vehetőek. Na ezen 6-7 játékosból kellene szerezni valakit, és ez nem könnyű. Ezek után már ilyen Gyökeres, Watkins, Openda, David, Vlahovic, Sesko, Nunez, Thuram féle sor jön, akik persze jók, de nem lóg ki hozzájuk képest lefelé Havertz, Trossard.
-
- Entrenador del Barça
Barca BL topicba linkeltem a keretekre fordított összegeket (MD)
Arsenal 1026 (4. legtöbb)
Barca 476
Azért ennyi pénzből futhatta volna csatárra. Havertz 75-ért nagyon sok volt.
Ilyenkor nálam felértékelődik a 34 évesen érkező Lewy

Szerintem az "elkergetett" Aubaval lehet előrébb lennének. Lazcazette is 27 és 19 gólt lőtt a távozasa után a francia ligában. Ez szerintem felveti Arteta felelősségét is.
- bence0330
Valahogy így. Hozzátéve, hogy amúgy ott üldögél egy Sterling a padon, aki pár évig a világ legjobb támadói között volt, biztos fel lehetne éleszteni. Saka kiválásával szerintem mindenképp tolni kéne, nem kicsit.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.11. 08:53:39Nekem az Arsenal a legszimpatikusabb a PL-ben Wenger óta. Egy jó ideje nem tudnak átlépni a saját árnyékukon, és emellett nem keveset költenek az átigazolási piacon
Idén is 100+ milliót, Raya, Merino, Callafiori pakkra.
Jól igazolnak, de támadójuk minőségben csak Saka van, esetleg Odegaard, Tkp-s poszton, aki idén sérült volt, és nem a legjobb a formája.
Trossard, Martinelli, Jesus, Havertz szerintem egy csere szint, Jesus nagyon sérülékeny.
Nekik szerintem egy csatárra lenne szükségük, aki belövi a helyzeteket. Valószínűleg nagyobb szükségük volt rá idén is, mint a nyári érkezőkre.
A hanyatlásukhoz nyilván a legjobbjuk kiesése jelentősen hozzájárult, azért nálunk is hasonló lenne a helyzet. De azért így is jók, és a PL 2. helyén ott lenni nagyrészt a legjobbad nélkül nem kis dolog. Valóban sok pénz ment el, de jópár klubnál még több.
Egy klasszis center tényleg kéne. Viszont az a baj, hogy ma már olyan sok top vagy gazdag klub van, hogy a kevés top centerért óriási a verseny. És akkor ott a City, akinél ott lehet egyszerre 2 top3-4-es is.
-
- Entrenador del Barça
Nekem az Arsenal a legszimpatikusabb a PL-ben Wenger óta. Egy jó ideje nem tudnak átlépni a saját árnyékukon, és emellett nem keveset költenek az átigazolási piacon
Jól igazolnak, de támadójuk minőségben csak Saka van, esetleg Odegaard, Tkp-s poszton, aki idén sérült volt, és nem a legjobb a formája.
Trossard, Martinelli, Jesus, Havertz szerintem egy csere szint, Jesus nagyon sérülékeny.
Nekik szerintem egy csatárra lenne szükségük, aki belövi a helyzeteket. Valószínűleg nagyobb szükségük volt rá idén is, mint a nyári érkezőkre.
Téves elmélet. A foci csapatjáték! Nagyon tanulságos példa a PSG. Nagy pénzekért összevásároltak világklasszisokat, s mégsem nyertek BL-tcsababarca írta: ↑2025.03.10. 21:45:46Megpróbálnék hozni igazi extraklasszisokat, mert velük lehet trófeákat nyerni.
Nincs ilyen az arsenalban, jó játékosaik vannak, de nincs egy olyan emberük, akire azt tudnám mondani, hogy top 5 a posztján.
Gyenge csatáraik vannak, most meg Seskóért mennek, akiben ezen a szinten szintén nincs semmi extra.
https://www.skysports.com/football/news ... gue-switch
Viszont lehet, hogy az oktondiságukkal megmentenek minket tőle. Mi is mentünk volna érte, és arról cikkeznek, hogy inkább az Arsenalba menne, szerencsére.
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... barcelona/
https://www.espn.co.uk/football/story/_ ... -luis-diaz
https://www.skysports.com/football/news ... gue-switch
Viszont lehet, hogy az oktondiságukkal megmentenek minket tőle. Mi is mentünk volna érte, és arról cikkeznek, hogy inkább az Arsenalba menne, szerencsére.
https://tribuna.com/en/news/fcbarcelona ... barcelona/
https://www.espn.co.uk/football/story/_ ... -luis-diaz