Magyar Válogatott

Foci a Barçán kívül
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.09.10. 21:57:54

Ahogy olvastam, voltak, akik arra panaszkodtak, hogy kevés idegenlégiós volt a pályán.
Tessék, itt az idegenlégiósok listája:
http://www.nemzetisport.hu/legiosok/mag ... oldon-7797" target="_blank
Ezek közül talán Urbányit lehetne használni, aki utánpótlás edző az USÁ-ban. Gondolom nem véletlenül. Ott biztos hátsón billentenék, ha olyan képzésben részesítené a gyerekeket, mint amit itt kapnak.
hank1ee
Director del Fútbol

2014.09.10. 21:46:54

Semmi jelentősége nincs Szalainak, ugyanott tartanánk vele is, mint nélküle. Az a szomorú, hogy ez a tetőtől talpig a labdarúgáshoz fogalmatlan, szerencsétlen Kovács Kálmán és társai megint levonták a konzekvenciát az újabb megmagyarázhatatlan égés után, elővették Szalait. Még ha pályán lett volna, szóba kerülhetne a csapatbomlasztás, de így? Fáj valamije, hogy ilyeneket nyilatkozik.

szerk.: Szalai nem visszautasította a meghívót, hanem lemondta a válogatottságot, miközben újra megfogalmazta burkoltan a véleményét a közegről, az MLSZ-ről. Csányiéknak meg elindult az agymenése, úgyhogy gyorsan meg is magyaráztatták Pintérrel, hogy bizony ez a buta Ádám meg se lett hívva a bulira, csak játssza itt az eszét...

Félreértés ne essék, ne vesszünk össze még ezen is. Épp elég "szomorú" a helyzet. :)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.09.10. 21:44:17

Nem fogunk ezen "összeveszni", máshogy látom a dolgokat. Múltkor kifejetettem mi a véleményem a Szalai esetről, ez nem változott. Mindkét fél hibás, Szalai meg ráadásul egy sértődött gyereket "játszik". (emlékszem anno is milyen hisztit levágott, mikor meg merték tőle kérdezni milyen formában érzi magát, miután régóta nem lőtt gólt)

Kovács Kálmán eléggé egy eltűnt személyiség, szóval nem lehet azt mondani, hogy pont hogy őt érinti Szalai "kritikája". Egyáltalán nincs benne a magyar mocsárban, nem érzem azt hogy gőgből beszélne.
Bob_Marley írta:Először is leszögezem, hogy nem jó az egész, mindenki tudja nem is ez a lényeg. Viszont Szalait el ne kezdjük már "mosdatni", meg sajnálni mert az is nonszensz. Gyakorlatilag ő nyilatkozta le, hogy elege van az egészből, stb stb. Teljesen érthető, hogy nem válogatják be (hozzáteszem mit mond le??? :D ). Én ha a munkahelyemen felszólalok páros lábbal kirúgnak. Nem azzal van a baj, hogy elmondja a véleményét, csak tudni kell elmondani meg tudni kell mikor. Teszem azt beválogatják neki se lenne jó, meg a többieknek sem, egyszer már leszólta az egészet olyan célpont lenne a médiában, hogy elképzelni se tudja. Minden megmozdulását árgus szemek figyelnék, közben meg a többiek is jókat gondolhatnának a dologról, hogy bármit teszel kerettag vagy, ráadásul morálnak jót tesz hogy a "nagy sztárunk", semmibe veszi a csapatársait.
Hangsúlyozom a helyzet nem jó, mindkét félnek engednie kellene. De ne állítsuk be Szalait mint valami áldozati bárányt. Itt mindenki hibás, s ő generált egy problémát ezzel a lemondom a semmit dologgal.
Kép
Kép
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.09.10. 21:06:17

Bob_Marley írta:"Egyetértek Pintérrel, én sem hívtam volna meg Szalai Ádámot. Ki kell mondani, emberi oldalról tekintve nincs ott a helye a keretben. Aki el sem megy a Hollandok ellen mérkőzésre, majd két napra rá bombasztikusnak szánt általánosságokat nyilatkozik, amiket már minden szurkolótól hallhattunk, erre újabb két napra rá úgy játszik Andorra ellen ahogy - ilyen hozzáállásra nincs szükség.
Ha ilyen jó játékosnak tartja magát, nézze meg az Andorra elleni meccsét. Jó döntést hozott Pintér Attila."

Kovács Kálmán

Ez tökéletesen leírja az én véleményemet is. Szalai lett a "magyar Nasri". Nem kellenek bomlasztó egyének a csapatba, teljesen mindegy ha az Atyaúr Isten akkor sem.
Bob, hagyjuk már Kovács Kálmánt :) Pontosan azok közé tartozik, akik felé Szalai kritikája szólt, ezért egyértelmű, hogy olyat nyilatkozik, amivel lehúzza őt. Ráadásul pont ezzel a nyilatkozattal támasztja alá, amit Szalai mondott, nevezetesen azt, hogy sok minden más mellett azért tartunk itt, mert a "szaktekintélyek" felé nálunk nincs kritika, ők mindent tudnak, nekik ne ugasson be senki, mert ők a képzett magyar edzők, különben minimum sértődés van. Lehetett volna azt is mondani, hogy igen, igaza van Szalainak sok dologban, ettől függetlenül a nemzet mellett illik kitartani. De nem, devalválta az egészet, mondván ez szurkolói közhely, Szalai meg emberileg megkérdőjelezhető, amiért elmondta azt, amit a médiumokban senki más nem nagyon mer. Szóval ennyit Kálmánról, ja meg annyit, hogy két éve azzal sem volt tisztában, hogy kik indulnak az EB-n, és képes volt leégetni magát a fekete ló Svájccal.

Lehet azt mondani, hogy megvagyunk Szalai nélkül is, az indok is elfogadható valahol, de ez a bomlasztó egyének nem kellenek dolog...Ahhoz először csapat kéne, hogy legyen mit bomlasztani, de nincs.

szerk: elfogadom, hogy nem feltétlenül Szalainak kellett volna ezeket kimondani, mert a válogatottban nyújtott teljesítménye nem jogosítja fel. De én meg úgy vagyok vele, hogy mivel elég régóta senki nem merte kinyitni a pofáját és őszintén megnyilatkozni erről, ezért ez a hallgatás mégis felmenti. És az, hogy lemondja a válogatottságot ezek után, valahol mégis a következetességet sugallja számomra. Kálmán az emberi oldallal jön, miközben Pintér kanyar nélkül képes hazudni arról, hogy sajnos most Szalai nem fért be, mert a 0-szor passzoló Nikolic jobb formában van, de majd a jövőben...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.09.10. 20:16:51

"Egyetértek Pintérrel, én sem hívtam volna meg Szalai Ádámot. Ki kell mondani, emberi oldalról tekintve nincs ott a helye a keretben. Aki el sem megy a Hollandok ellen mérkőzésre, majd két napra rá bombasztikusnak szánt általánosságokat nyilatkozik, amiket már minden szurkolótól hallhattunk, erre újabb két napra rá úgy játszik Andorra ellen ahogy - ilyen hozzáállásra nincs szükség.
Ha ilyen jó játékosnak tartja magát, nézze meg az Andorra elleni meccsét. Jó döntést hozott Pintér Attila."

Kovács Kálmán

Ez tökéletesen leírja az én véleményemet is. Szalai lett a "magyar Nasri". Nem kellenek bomlasztó egyének a csapatba, teljesen mindegy ha az Atyaúr Isten akkor sem.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2014.09.10. 17:04:16

igazabol annak orulok, hogy legalabb nem lesz itt szurkolo hulyites. nem fognak minket szivatni a sok cikkel, hogy na majd most, itt az esely, szurkoljunk, stb.

masik, ide johet barmilyen edzo, ameddig ilyen liptak szint van, aki sprintel 15metert es ugy meghuzodik(begorcsol, bocs), hogy nem tud 10 perc alatt visszaallni, azt nem kommentalom.
ezzel nem mondom, hogy pinter jo, mert nem, de ilyenekrol nem o tehet.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.10. 16:12:18

Ez után és a korábbi meccsek alapján sem hinném, hogy feljebb ment bármennyit is az értékük, maximum annyi, hogy beszélnek a játékosairől... a rossz reklám is reklám alapon :twisted:
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2014.09.10. 15:57:03

https://www.youtube.com/watch?v=YE_nmCiDgwk" target="_blank
Nem tudom ezt hányan láttátok de, szerintem mond valamit az öreg...
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
hank1ee
Director del Fútbol

2014.09.10. 15:27:41

A Filipovics Vladan játékosügynök által képviselt, Észak-Írország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a Magyar Labdarúgó Válogatottban pályára lépett játékosok:

Vanczák Vilmos
Juhász Roland
Varga József
Tőzsér Dániel
Nikolics Nemanja
Kovács István

Csak érdekességként...
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.10. 08:33:18

Úgy emlékszem, hogy valami komoly, fél éves sérülést szedett ösze akkor.
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2014.09.09. 21:46:42

Leandro-val mizu amúgy? Tudja valaki? Mindig is csíptem amíg itthon játszott, nem is értettem, hogy miért nem válogatott. Azt tudom, hogy lesérült, de még mindig? Természetesen mióta Ciprusban van, nem követem a pályafutását, viszont ha nem csökkent rohamosan a tudása, simán válogatott szintű még :D
Normandia
Director del Fútbol

2014.09.09. 21:21:10

Egervári is felelős a mai magyar labdarúgásunk állapotáér.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
crixus
Entrenador del Barça

2014.09.09. 19:22:26

Bob_Marley írta:...
Irigylem az optimizmusod. :D

Én úgy vagyok vele ezek után, hogy nem ülök többet a tv elé ha magyar válogatott meccsről van szó. Felesleges. Nem csak a játékosok hibája a dolog. Az egész mostani helyzet az összes körülmény együtt hatása.
A kulcs itt is a vezetőség, Csányi. A büdös disznaja már régóta trónol a magyar futball tetején, tulajdonképpen csak Orbán elvtársnak kell jelentenie. A büntetések repkednek, de a pénzek eltűnnek....

Először is a jelenlegi keretről.
Ami szomorú, hogy a két legjobb játékosunk, Szalai és Stieber még a keretbe sem kerültek be... Holott normális esetben velük és Dzsudzsákkal kellene kezdeni a névsort... :roll:
Olyan válogatott játékosaink vannak, akik nemhogy más, minőségibb bajnokságok élvonalába nem férnek be, de még a másodosztályban sem mind betonkezdők. Ráadásul borzasztó kevesen is vannak, ami jól jelzi, hogy hány jó futballista kerül ki Magyarországról...
Korcsmár mindössze 12 meccset játszott a német másodosztályban az előző szezonban, ami alapján még ott is csak kiegészítő emberré tudott válni. Kalmár pedig most igazolt a másodosztályba.
Tőzsér és Bogdán legalább kezdőemberek az angol másodvonalban. Király még csak most ment oda, de rá már kár lenne építeni. Bajnerre lehetne, de tudjuk, hogy aki kritizálni meri nagyszerű vezérünk szeretett sportágát, ahogy Bajner vagy Szalai tették, az többet válogatott meghívóra ne számítson.
Érdekes, hogy az olasz másodosztályú játékosaink, mint Filkor, Kovácsik vagy Tamás Krisztián szóba sem kerülnek. Bár lehet, hogy kár is lenne, mert az olasz első liga is gyengül folyamatosan, milyen lehet a másodvonal...
Vannak játékosaink más, a hazainál erősebb, de európai szinten nem top-ligának számító bajnokságokban is, de többnyire ők is vagy mellőzöttek, vagy olyan "vándormadarak", akiket a csapatuk mindig továbbpasszol egy gyengébbhez. Ilyen a jelenleg a török élvonalban (Mersin) szereplő Futács, akit az angol másodvonalhoz is kevésnek bizonyult, az élvonal helyett pedig inkább "elengedték". Pintér Ádámot az orosz élvonalból "csapták ki", most a görögöknél próbálkozhat a Levadiakos-ban (vagy hol...). Megyeri pedig hiába játszik papíron jó görög csapatban, ha egy percet sem tud védeni...
Akik ez alól kivételek, az Gulácsi és Simon Attila Ausztriából, Köteles László Belgiumból Lovrencsics a lengyelektől, Babos a Breda-ból, Dzsudzsák Moszkvából és Vanczák a svájci élvonalból
Van pár fiatalunk jobb élvonalbeli bajnokságban, akik idén kerültek oda, róluk igazából még nem nagyon lehet mit mondani. Ilyenek Varga Szabolcs a Hereenveen-ből és Balázs Benjamin a Guimares-ből.
Rajtuk kívül olyan játékosaink vannak, akik vagy az NBI-ben béka s.gge alatti színvonalon játszanak és edzenek hétről hétre, vagy pedig az NBI-gyel egyenrangú vagy még gyengébb bajnokságokban "tengetik a napjaikat".
Tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy a mai magyar válogatott színvonalát európai alsóbb osztályokban játszó és európai szinten gyengének, alsó kategóriásnak számító bajnokságokban játszó játékosok határozzák meg. Ez alapján milyen színvonalra számítunk? Tulajdonképpen nem meglepetés az Észak-Írország elleni meccs végeredménye, PAPÍRFORMA. Ahogy PAPÍRFORMA lesz a görögök, a románok és a finnek győzelme is ellenünk, mert ha megnézzük a keretüket, akkor mindegyiküknél több magasabb színvonalú ligában játszó, képzettebb játékosok vannak.

Másodszor az edzőről.
Lehet mondani bármit, az akkor is tény marad, hogy az utóbbi évtized legeredményesebb magyar edzője Egervári Sándor. Nem értem, hogy ugyan miért kellett őt kiebrudalni, meneszteni, kiröhögni mint egy kutyát. Mi volt az ő bűne? 8-1-re kikapni azoktól a VB-bronzérmes hollandoktól, akik majdnem VB-döntősök lettek és jelenleg a világ egyik legjobb válogatott csapata, tele sztárokkal? Érdekes, hogy Vicente Del Bosque nem lett elküldve az 5-1-es vereség ellenére sem. Tulajdonképpen Egervári ezzel az utóbbi két selejtezősorozatban megszerzett 3-3. hellyel kihozta a csapatból a maximumot. És akkor ki jött helyette? Nem egy olyan edző, aki építkezni akar, hanem egy nagy pofájú nímand, aki a saját játékosai neveit nem tudta megjegyezni, nem tud normálisan beszélni... Hogy várja el akárki is, hogy az amúgy sem IQ bajnok játékosoknak Pintér el tudjon bármit is magyarázni, amikor egy értelmes mondatot nem tud magából kipréselni.... Amit tehát az edző hozzá tudna tenni a csapathoz, amit egy Bölöni vagy Hiddink hozzá tudott volna, most az sincs és nem is lesz. Csányiék maffiabandája miatt.

Harmadszor pedig a háttérmunkáról.
Olyan a válogatott amilyen az ország (akinek nem inge... én közhangulatról beszélek). Felületes, ímmel-ámmal végzett munka, nemtörődöm hozzáállás mind edzői és mind játékos részről. Nézzük meg az "U" válogatottjainkat. A séró az be van lőve, meg sem mozdul a meccs közben... ugyanakkor a meló az már büdös, akár edzésről akár meccsről van szó. De ez nem első sorban az ő hibájuk, még gyerekek. Olyanok, akik egy ilyen közegbe kerültek, ezt látták, ezt tanulják. A baj az az, hogy továbbadni is ezt fogják. :roll: Mert abban senki se reménykedjen, hogy majd elkezdünk alulról építkezni. Nem. Az nem magyar szokás (akinek nem inge az megint ne vegye magára). Nálunk a nagy szavak, az azonnali eredmények amik számítanak, aki/ami ilyennel kecsegtet CSAK az kell. Így viszont nem lehet építkezni sem a futballban sem máshol. Ameddig pedig a vezetőink is jónak látják azt ami, van, úgy ahogy van, addig senki se várjon javulást. :roll:
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2014.09.09. 17:53:26

Vakmacska írta:az angol másodosztályban játszik egy magyar srác. Az első félidőben lecserélte az edző. Azt mondta azért, mert elfáradt. És hogy meg kell tanulnia, hogy itt hajtani kell.
dehogy, csak megtapsoltatta az edzője :mrgreen: :mrgreen:

Egyébként teljesen egyetértek a leírtakkal.nyilván mindenki rögtön akarja a változást ami nem lehetséges, de mi kb ott tartunk most, hogy még 20 év múlva sem lesz másabb a helyzet.
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
hank1ee
Director del Fútbol

2014.09.09. 16:14:38

MQuC írta:A magyar azért valóban mindent elsöprő leleményességgel rendelkezik. Itt bármit meg tudnak magyarázni :lol: 8)

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... en-2362489" target="_blank
Géza és a többiek jól érzik magukat a közegben, ez a lényeg!

danianevem
Entrenador del Barça

2014.09.09. 16:03:05

Nem akarom védeni Pintért, de nem teljesen mindegy, hogy ki ég a válogatott kispadján? Az ilyen szöv. kap. cserélgetések csak a jéghegy csúcsának a csiszolgatása...

Amíg nincs minőségi, egységes koncepció mentén haladó utánpótlásképzés, ahol a tehetség mellett a megfelelő mentalitás az alapkövetelmény, nem pedig a szülők pénztárcájának nagysága, addig ne várjunk előrelépést...
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.09. 15:36:05

A magyar azért valóban mindent elsöprő leleményességgel rendelkezik. Itt bármit meg tudnak magyarázni :lol: 8)

http://www.nemzetisport.hu/magyar_valog ... en-2362489" target="_blank
Kép
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.09.08. 20:52:52

Tudjátok sokat gondolkodtam.
Mindenki a jövőben bízik. Azzal csak egy probléma van:
az utánpótlást azok az edzők nevelik ki, akik ide juttatták a magyar focit.
A játékosok megszokják ezt a közeget, aztán ha abba hagyják a focit, belőlük lesznek az edzők.
És mit fognak továbbadni az utánuk jövő generációknak? Azt a híg fost, amiben ők is felnőttek, és végigvitték a karrierjüket.

A szomorú az egészben az, hogy mindegyikük arról álmodozik (vagy legalábbis jó néhányan), hogy egy Bayernben, vagy Realban, vagy Barcában focizzanak. Persze az, hogy tehetségük nulla, az nem tűnik föl.
A többiek meg el vannak ebben a posványban, ami a magyar NBI-II. Nyugdíjas állásnak tekintik, ha meg véletlenül összejön valami csoda folytán a BL vagy EL szereplés, akkor számolgatják máris az extra zsozsót, amit felmarkolhatnak.
Ugyanez a helyzet a válogatottban is: felmarkolják az extra lóvét, azt jónapot.
Kicsit szomorkodnak, ha kikapnak, de aztán a meccs után bepattannak az Audijukba, elmennek a cicababájukhoz, aki kikúrálja őket.

Az állóképességről meg annyit:
az angol másodosztályban játszik egy magyar srác. Az első félidőben lecserélte az edző. Azt mondta azért, mert elfáradt. És hogy meg kell tanulnia, hogy itt hajtani kell.

Ha én edző lennék, azzal kezdeném az edzést, hogy öt kör futás a pálya körül.
Aztán az utolsó ötnek még három kör futás, időre. Merthogy lassúak voltak.
A következő edzésen inkább végigsprintelné mindegyik az utolsó kört, csak hogy ne kelljen még ráhúznia.
A taktikai dolgokat, na meg a technikai tudást-labdakezelést, azt gyerekkorban kell(ene) megtanulni. De hát meg kell nézni, hogy kik foglalkoznak a gyerekekkel.
Normandia
Director del Fútbol

2014.09.08. 20:34:57

Amoről te beszélsz alcantara azt úgy hívják, hogy taktikai érettség. Ez is a képzés és inteligencia kérdése. Nem hiszem el, bár nem vagyok oda Pintérért, de nem hiszem, hogy azzal küld pályára valalit, hogy 6 méterre kövesse az ellenfelet. A csákó ennyot tud és ért abból, amit végez.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Vakmacska
Llegenda del Barça

2014.09.08. 20:28:46

defender3 írta:Nem tudom, h belinkeltem e korábban de nem is ez a lényeg. Van egy 18 éves magyar védő srác kinn egy komoly olasz utánpótlás akadémián. Őt simán be lehetett volna hívni hisz ha másba nem is de az erőnlétbe biztos jobb mint az NB1-es játékosok döntő része. Még a mémalapanyag Bajner is többet bírt volna ezeknél.
Meg arra kíváncsi leszek, h ha Tajti fel fog kerülni a B-be 18 évesen és játszani is játszik majd akkor majd fog e kapni meghívót a felnőttek közé vagy inkább az NB1-es játékosok fognak helyette.

Vhol olvastam, h régebben asszem a Porto akart akadémiát nyitni talán Debrecenben annyi kikötéssel, h ők adják az edzőket. Lehet tippelni mi lett belőle.
Én is írtam már róla, de furcsa mód nem kellett az utánpótlás válogatottba.
Vajon miért?
Talán azért, mert mondta, hogy hívták haza, kétszer ennyi pénzért, de inkább maradt, mondván ő fejlődni akar, focizni akar, nem pilickázni a posványban.
Apuci is elmondta, hogy makkerja volt a fiának, hogy kikerült, ráadásul a menedzsere még jól át is kúrta, de nem érdekelte ez sem.
Elmondta, hogy fél év alatt 8 kiló izom pakolódott rá. A másodosztályban már játszott, és elégedettek voltak vele. A Milan eléggé érdeklődik iránta.
De a magyar válogatottba nem kell, nem hívták meg az utánpótlásba.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2014.09.08. 20:07:57

http://hosszabbitas.hu/foci/magyar-foci ... di-szemmel

Pintér védelmében hoznám, hogy azért ha megszervezett játékról volt szó, akkor azt nagyjából összerakta. Viszont a Győrrel is rendre a stabil védekezésből induló kontrák mentek. Feröer ellen is lesznek gondjaink, mert ők is védekezni fognak és hasonló meccs lehet belőle.

Nincs mese fizikálisan megtörtünk, nagyon buta gólokat nyeltünk be. Ahogy lejjebb is írta valaki, ha kell akkor felrúgom 30 méterre a kaputól, de nem hagyom az ellenfelet ötször ide-oda fordulni.

Aludva rá egyet és továbbra is bosszankodva, azért körbe nézve ezt a csoportot, továbbra sem hiszem el, hogy ne lehetne itt valamit elérni. Görög-Román duó nem verhetetlen. Nem szabad álomba ringatni magunkat, mert ennél sokkal de sokkal több kell mint amit tegnap mutattunk, de viszont tényleg hosszú még az út.
Kép
Kép
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2014.09.08. 19:56:46

Amoről te beszélsz alcantara azt úgy hívják, hogy taktikai érettség. Ez is a képzés és inteligencia kérdése. Nem hiszem el, bár nem vagyok oda Pintérért, de nem hiszem, hogy azzal küld pályára valalit, hogy 6 méterre kövesse az ellenfelet. A csákó ennyot tud és ért abból, amit végez.
defender3
Entrenador del Barça

2014.09.08. 19:44:05

Nem tudom, h belinkeltem e korábban de nem is ez a lényeg. Van egy 18 éves magyar védő srác kinn egy komoly olasz utánpótlás akadémián. Őt simán be lehetett volna hívni hisz ha másba nem is de az erőnlétbe biztos jobb mint az NB1-es játékosok döntő része. Még a mémalapanyag Bajner is többet bírt volna ezeknél.
Meg arra kíváncsi leszek, h ha Tajti fel fog kerülni a B-be 18 évesen és játszani is játszik majd akkor majd fog e kapni meghívót a felnőttek közé vagy inkább az NB1-es játékosok fognak helyette.

Vhol olvastam, h régebben asszem a Porto akart akadémiát nyitni talán Debrecenben annyi kikötéssel, h ők adják az edzőket. Lehet tippelni mi lett belőle.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.09.08. 19:15:12

Zozzy 5 írta:nehéz felrúgni az ellenfelet, ha folyamatosan 6 méterre állsz tőle. 6 méterre pedig akkor áll valaki az ellenféltől, ha fáradt és nincs ereje folyamatosan mellette lenni.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a mérkőzés elején az első ír helyzetnél 4 ember "fogta közre" az egy szem északírt, de méterekkel tőle távolabb volt az összes, a tizenhatosnál.
Simán hozzájutott a labda, csak éppen olyan vak volt, hogy elpüfölte a világba. Reakció nulla volt az összes játékostól abba az irányba.

Ez gondolom azért az elején,nem teljesen a fáradtság rovására volt írandó.

Csűrheted,csavarhatod, lélektelen volt a játék a gól előtt, de belemagyarázhatod a fáradtságot, ami valóban meg volt egyes játékosoknál, de az hogy 1 db ember nem volt aki odalépjen Laffertynek, az nem a fáradtság kizárólag.

Azt meg inkább nem minősítem, hogy Lipták nem volt képes visszaállni egy húzódás után, sorsdöntő 10 percre.

Viszont itt zárjuk le a témát, ha úgy gondolod, tekintve, hogy nem ér ez annyit, amit írunk róla.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2014.09.08. 18:52:33

nehéz felrúgni az ellenfelet, ha folyamatosan 6 méterre állsz tőle. 6 méterre pedig akkor áll valaki az ellenféltől, ha fáradt és nincs ereje folyamatosan mellette lenni. első gól ennek tiszta példája, alibi kényszerítővel lazán kijátszottak, annyira messze voltunk az embertől, aztán Juhászt simán elzárták. másodiknál szintén méterekről poroszkálunk a támadók után, esély nem volt közbelépni. ütközni, becsúszni, felrúgni tehetség valóban nem kell, de az kell, hogy fizikálisan ne legyen gatya valaki és az ellenfelet le tudja követni. mind1, összefoglalva szerintem annyi a lényeg, hogy a pályán meghalás nem úgy megy, hogy xy kedden az nb1-ben játszik -10-es sebességi fokon, szerdán meg felveszi a versenyt fizikálisan egy olyan emberrel, aki bár a labdával csak a világ legegyszerűbb dolgaira képes, de háromszor annyi tüdeje van.
Válasz küldése