2012.08.27. 10:39:10
Tudom, most okoskodásnak tűnik, de vártam egy kis visszaesést a Madridtól. Azt is megmondom, hogy miért, de hozzáteszem nem kell már is temetni Őket! Azt, hogy tavaly megnyerték a bajnokságot, ahhoz nekik 120 % ot kellett teljesíteni, amit meg is tettek! Itt a lényeg, a Madrid játék tudása ebből 60 % a másik 60 % meg az akarat volt! Míg a Barcánál inkább játéktudást érzem a nagyobbnak, mint az akaratot. Kb. 80 % - 20 % arányban. Na most tisztán látszik, hogy mi a különbség, de ez az én véleményem. A Barca tavaly is hozta a szintet, csak volt egy Madrid aki iszonyatosan akarta a Bajnoki címet! A Barca minden évben a játékkal hozta a címeket, ami azért könnyebb, mert van egy stílusod, amit mindig tudsz. Persze ott is kell harcolni, de korántsem annyit, mint egy olyan gárdánál ahol ez nincs tökélyre fejlesztve. Ami nagyon fontos most, Mou szerepe!!! Vajon fel tudja e tüzelni újra ezeket a kifacsart játékosokat??? Én úgy gondolom, hogy nem véletlen lép le szinte minden capatnál 2 év után. Arra tökéletes edző, hogy két évig tűzbe tartson csapatot, de pontosan tudja, ezt amit Ő követel nem lehet sokáig bírni! Egyszer próbálta meg tovább (Chelsea), tudjuk mi lett a vége! Kíváncsian várom, hogy most mit tud kitalálni!?
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
BARCA FOREVER!!!