Legyen igazad, de 1-0 Benzema...Initom írta:Szerintem nem csak a reál fog bukni,hanem az Atletico Madrid is! Ez a megérzésem
Barça vs. Real - El Clásico
daffy. annak hogy a BL re megy rá,és már 2. meccse kezd Adán...hát sok közük nincs egymáshoz.Többivel egyet értek. Egyre jobban az van a fejemben,hogy a leléptetési díjért megydaffy írta:én komolyan nem értem és ahogy olvasgatok,nem vagyok egyedül. viszont szerintem van akkora egója,hogy ne direkt tegye. a bl-re rányomul,hogy megmaradjon valami a mítoszából,aztán ha nem jön be,akkor a játékosokra,bíróra keni. ha bejön,akkor vesz egy saját képmásával ellátott bőröndöt és angliába költözik. mindenesetre speciális,az biztos.Initom írta:Van egy olyan érzésem,hogy a Real ma megint bukni fog. Amilyen forduló ez....Marseillel,Lyonnal az élen. Ebben a meccsben is benne van a meglepetés,főleg így hogy,ilyen védelem lesz,s Adan van a kapuban megint.
A Sociedad nagyon jó formában hagyta abba az őszt,reméljük egy újabb győzelemmel zárkóznak felfelé.
Mou maga alatt vágja a fát...
direkt?![]()
a vendég győzelem 10szeres pénzt fizet.az meglepne,de az x is hoz 6szoros tétet

ömmm. 1,35 ért nem meg verni a gui...hagyjuk is.bence-barca írta:Mint OMes kikérem magamnak!
2-1-re nyertünk a Guingamp ellen hosszabbítás után!
De legyen igazad és bukjon ma is a Real.
Szerintem nem csak a reál fog bukni,hanem az Atletico Madrid is! Ez a megérzésem

Abi & Tito
- salas9
- Entrenador del Barça
Addig jó, még ilyen hülyeségeket csinálVaratrix írta:Amit még nem értek Murinhonál, hogy miért mellőzi ennyire Modricot meg Kakát. Amikor játszottak igazából nem játszottak rosszul. Ez Khedirára nem igaz, katasztrófa szegénykém. Özil meg kissé rapszódikus.

-
- Llegenda del Barça
Mint OMes kikérem magamnak!Initom írta:Van egy olyan érzésem,hogy a Real ma megint bukni fog. Amilyen forduló ez....Marseillel,Lyonnal az élen.
2-1-re nyertünk a Guingamp ellen hosszabbítás után!

De legyen igazad és bukjon ma is a Real.

én komolyan nem értem és ahogy olvasgatok,nem vagyok egyedül. viszont szerintem van akkora egója,hogy ne direkt tegye. a bl-re rányomul,hogy megmaradjon valami a mítoszából,aztán ha nem jön be,akkor a játékosokra,bíróra keni. ha bejön,akkor vesz egy saját képmásával ellátott bőröndöt és angliába költözik. mindenesetre speciális,az biztos.Initom írta:Van egy olyan érzésem,hogy a Real ma megint bukni fog. Amilyen forduló ez....Marseillel,Lyonnal az élen. Ebben a meccsben is benne van a meglepetés,főleg így hogy,ilyen védelem lesz,s Adan van a kapuban megint.
A Sociedad nagyon jó formában hagyta abba az őszt,reméljük egy újabb győzelemmel zárkóznak felfelé.
direkt?![]()
a vendég győzelem 10szeres pénzt fizet.az meglepne,de az x is hoz 6szoros tétet
Ez így leírva,rohadtul jól néz ki
:
Guardiola érában a meccseink a Real ellen:
Barcelona 2-0 Real Madrid
Barcelona 6-2 Real Madrid
Barcelona 1-0 Real Madrid
Barcelona 5-0 Real Madrid
Barcelona 1-1 Real Madrid
Barcelona 0-1 Real Madrid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Barcelona 2-2 Real Madrid
Barcelona 3-2 Real Madrid
Barcelona 3-1 Real Madrid
Barcelona 1-2 Real Madrid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!-el az ő győzelmeik.

Guardiola érában a meccseink a Real ellen:
Barcelona 6-2 Real Madrid
Barcelona 1-0 Real Madrid
Barcelona 5-0 Real Madrid
Barcelona 0-1 Real Madrid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Barcelona 2-2 Real Madrid
Barcelona 3-2 Real Madrid
Barcelona 3-1 Real Madrid
Barcelona 1-2 Real Madrid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!-el az ő győzelmeik.
Van egy olyan érzésem,hogy a Real ma megint bukni fog. Amilyen forduló ez....Marseillel,Lyonnal az élen. Ebben a meccsben is benne van a meglepetés,főleg így hogy,ilyen védelem lesz,s Adan van a kapuban megint.
direkt?
direkt?

Abi & Tito
- Varatrix
- Director del Fútbol
Megnézem ahogy Ronaldo nélkül lépnek pályára.salas9 írta:Megelőztélbence-barca írta:Ismét Adánt rakta be a kezdőcsapatba Mourinho, Casillas a padon!Így akkor a Celta Vigo ellen fog védeni Iker. Már ha tartja szavát a spckós, hogy aki ma kezdő az hétközben csere

Amit még nem értek Murinhonál, hogy miért mellőzi ennyire Modricot meg Kakát. Amikor játszottak igazából nem játszottak rosszul. Ez Khedirára nem igaz, katasztrófa szegénykém. Özil meg kissé rapszódikus

"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
megnézem a meccset,már csak a védelem miatt is. érdeklődéssel várom,hogy a szövetség engedélyezi-e a járókeret használatát(carvalho).
josé egy újabb fekete pontot kap tőlem a kis füzetembe.sajnos már nem fér be a többi közé(modric)
van egy 30 milliós balhátvédünk,aki nem nyújt értékelhetőt,az utasításokat,edzésterveke nem tartja be,1000rel szívja a spanglit és még nyafog is,ha nem játszik.(coentrao). nyáron remélhetőleg már angliában,london kék felében járja az éjszakákat
josé egy újabb fekete pontot kap tőlem a kis füzetembe.sajnos már nem fér be a többi közé(modric)
van egy 30 milliós balhátvédünk,aki nem nyújt értékelhetőt,az utasításokat,edzésterveke nem tartja be,1000rel szívja a spanglit és még nyafog is,ha nem játszik.(coentrao). nyáron remélhetőleg már angliában,london kék felében járja az éjszakákat
2014ben meglátjuk, ha a sorsolás is úgy akarja. Addig viszont Barca vs Real, egyelőre +16 pont.
- salas9
- Entrenador del Barça
Megelőztélbence-barca írta:Ismét Adánt rakta be a kezdőcsapatba Mourinho, Casillas a padon!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára salas9 2013.01.06. 16:21:15-kor.

-
- Llegenda del Barça
Az offolások közepette japán és mexikói focin kívűl, a spanyol válogatottan túl egy hír ami jobban idetartozik már:
Ismét Adánt rakta be a kezdőcsapatba Mourinho, Casillas a padon!
Ismét Adánt rakta be a kezdőcsapatba Mourinho, Casillas a padon!
Részemről a zimbabwei válogatott is meglepheti a spanyolokat, de ezt ne abból vonjuk már le következtetésképpen, hogy az U-akárhányas csapatuk mit és milyen sikerességgel játszott.remontada írta:Ismétlem,én MEGLEPETÉSKÉNT tartom a japán, mexikói válogatottat. Az tény, hogy aspanyol válogatott 2008 óta egyetlen ki-ki meccset bukott a 12ből, akonföderációs kupán az usa ellen. tehát európán kívüli csapat ellen.
Ismétlem,én MEGLEPETÉSKÉNT tartom a japán, mexikói válogatottat. Az tény, hogy aspanyol válogatott 2008 óta egyetlen ki-ki meccset bukott a 12ből, akonföderációs kupán az usa ellen. tehát európán kívüli csapat ellen.
Ennyi erővel a magyar válogatott meg bronzérmes lesz a vb-n...remontada írta:A japánok futógépek,a mexikóiak szintén végig bírják. Tehát egy meccsen meglephetik még Xaviékat is. Lehet hogy szerinted nevetséges, de láttam a japán-spanyolt, szétfutották és lefocizták(!) a hispánokat.

Azért van egy kis különbség aközött, hogy az ifik és a nagyok mire képesek.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Sztem nem csak én tartom nevetségesnek. Nehogy már egy spanyol ifistát hasonlítsunk Xavihoz, a játékukat meg főleg nem. Azt meg megnézem, hogy egy tetőtől talpig csupa izom Cristiano Ronaldo nem bírja végig a tempót, akkor egy ilyen az európai labdarúgáshoz visszamaradott testfelépítéssel rendelkező japán szupersztár végigbírná. Kicsit ég és föld a 2 szint közti különbség.remontada írta:Maradva a Barca-Real topicnál:),a bunkerfoci+kontra mellett az egészpályás letámadás hozott eredményt a tiki-taka ellen. EZt a Real magas, sok izmot hordozó játékosai 30-40 percig bírják tüdővel, aztán visszaállnak. A japánok futógépek,a mexikóiak szintén végig bírják. Tehát egy meccsen meglephetik még Xaviékat is. Lehet hogy szerinted nevetséges, de láttam a japán-spanyolt, szétfutották és lefocizták(!) a hispánokat.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Maradva a Barca-Real topicnál:),a bunkerfoci+kontra mellett az egészpályás letámadás hozott eredményt a tiki-taka ellen. EZt a Real magas, sok izmot hordozó játékosai 30-40 percig bírják tüdővel, aztán visszaállnak. A japánok futógépek,a mexikóiak szintén végig bírják. Tehát egy meccsen meglephetik még Xaviékat is. Lehet hogy szerinted nevetséges, de láttam a japán-spanyolt, szétfutották és lefocizták(!) a hispánokat.
- Barcaman1993
- Director del Fútbol
Erre befizetnék egy körre... Kamerun nem egy világeseményt behúzott a közelmúltban, mégsem voltak sehol. Az meg, hogy a 18 éves japán gyerek 1 meccsen le tudja hozni vereség nélkül a spanyolok ellen, hát nevetséges. Aki meg ezt komolyan gondolja, az is az. Ezt a Japán-Mexikó duót nem tudom Te honnan vetted...remontada írta: "Vélem, h 2014-ben is a spanyolok lesznek az első számú esélyesek"
Megnyerhetik, de játéktudásban és motivációban az argentinok és brazilok közel lesznek, míg játékstílusban akár Mexikó,vagy Japán meglepetést okozhat ha összekerülnek. Utánpótlásszinten már a japánok győztek: csapatszinten összehangolt futómennyiséggel közömbösítették a tiki-takát.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
"Először azt írod, a játékstílus nem a játékosok etnikumától, nemzetiségétől függ, utána pedig felsorolod nemzetiség szerint, h mely játékosok, edzők alakították a premier liga stílusát. Vagy a jelenlegi helyzetre gondolsz?"
Igen,a mostani helyzetre. Cantona,Gullit, Zola stb.megmutatták hogyanlehet játszani ívelés-fejelésen túl. Szerintem azonban bizonyos stílusjegyeket a helyszíni közönség meghatároz,és az a PL-ben mai napig döntően brit. A szurkolók megkövetelik a hajtást, az"Őszinte" focit, de már nincsenek híres-hírhedt állószektorok, több a taktika mint régen.
"Szerintem az utóbbi 10 évben azért nem nyert a Madrid semmit nemzetközi porondon, mert gyengék voltak, mint a reggeli harmat"
Én a Moudridról beszéltem, vagyis arról, hogy míg spanyolhonban két éven át nem szankcionálták az ámokfutást,a BL más tészta. Igen, ott elsősorban a játéktudás számít, és a Moudrid nem volt elég jó nemhogy a BL győzelemre, de a döntőre sem.
"Szerintem inkább a válogatott aknázta ki a Barca erőforrásait"
Az időrendi sorrend alapján először a válogatott nyert 2008 nyarán EB-t Aragones taktikájával, nyilván ez a siker adta az alapot Pepnek hogy 2008 őszén,gyenge előző bajnoki szezon után lecserélje Decot és Ronaldinhot Xavira és Iniestára, ez volt a döntő lépés. AZtán Pep kialakította a Puyol-Piqé-Busquets-Xavi-Iniesta-Pedro (Villa, Cesc) tengelyt, és valóban ők már Barca és válogatott szinten meghatározóak.
"Vélem, h 2014-ben is a spanyolok lesznek az első számú esélyesek"
Megnyerhetik, de játéktudásban és motivációban az argentinok és brazilok közel lesznek, míg játékstílusban akár Mexikó,vagy Japán meglepetést okozhat ha összekerülnek. Utánpótlásszinten már a japánok győztek: csapatszinten összehangolt futómennyiséggel közömbösítették a tiki-takát.
Igen,a mostani helyzetre. Cantona,Gullit, Zola stb.megmutatták hogyanlehet játszani ívelés-fejelésen túl. Szerintem azonban bizonyos stílusjegyeket a helyszíni közönség meghatároz,és az a PL-ben mai napig döntően brit. A szurkolók megkövetelik a hajtást, az"Őszinte" focit, de már nincsenek híres-hírhedt állószektorok, több a taktika mint régen.
"Szerintem az utóbbi 10 évben azért nem nyert a Madrid semmit nemzetközi porondon, mert gyengék voltak, mint a reggeli harmat"
Én a Moudridról beszéltem, vagyis arról, hogy míg spanyolhonban két éven át nem szankcionálták az ámokfutást,a BL más tészta. Igen, ott elsősorban a játéktudás számít, és a Moudrid nem volt elég jó nemhogy a BL győzelemre, de a döntőre sem.
"Szerintem inkább a válogatott aknázta ki a Barca erőforrásait"
Az időrendi sorrend alapján először a válogatott nyert 2008 nyarán EB-t Aragones taktikájával, nyilván ez a siker adta az alapot Pepnek hogy 2008 őszén,gyenge előző bajnoki szezon után lecserélje Decot és Ronaldinhot Xavira és Iniestára, ez volt a döntő lépés. AZtán Pep kialakította a Puyol-Piqé-Busquets-Xavi-Iniesta-Pedro (Villa, Cesc) tengelyt, és valóban ők már Barca és válogatott szinten meghatározóak.
"Vélem, h 2014-ben is a spanyolok lesznek az első számú esélyesek"
Kicsit örülök, h nem volt hiábavaló a pénteki ámokfutásom.
Szóról szóra így gondolom, azt hittem/hiszem, h játékosként ez a normális felfogás a pályán, a meccs végén meg lepacsizok az ellenféllel és kész. Nem beszélve arról, h mondjuk a Barca-Real szintjén sokkal nagyobb a tét, vagyis ott van igazán tét, ezért az említettek fokozottan igazak.Bob_Marley írta:recrea-val egyet értek sok dologban.
Alapból a pályán való "életnek" teljesen más a pszichikája, én védő voltam, a legjobb barátom Újpestben játszott, én a Fradiban ha találkoztunk meccsen s olyan volt a szitu szemrebbenés nélkül alávágtam, pedig nem vagyok egy agresszív ember, de a pályán teljesen más éet van, ott 1 dolog számít, hogy a csapatod nyerjen, ha ehhez az kell hogy sunyiban feldobd magad akkor az kell, ha "muszáj" beütnöd kézzel, mert nem éred el a beadást az kell, ha kiugrik a csatár, s veszélyt jelent a "várra" akkor le kell "vadászni".
Igazából azért is butaság a színészkedés kontra felrúgás köröket lefutni, mert itt nincsenek erkölcsi bajnokok meg vesztesek.Szép nem szép (igen, inkább utóbbi) győzni "bármi áron".
Ezt is teljesen adom, ugyanígy gondolkodom a témában, itt is jó sok félreértést lehetne tisztázni, csak a hasonló jellegű hozzászólások nem túl népszerűek az oldalon, bár ettől még igazságtartalmuk nem változik. Most 3-4 saját nevelésű játékos viszi a csapatot, a csapat történelméből - komolyan mondom - nem könnyű összesen ennyi olyan saját nevelésű(!) játékost felsorolni, akik ennyire fontosak lennének a csapat játékában. Mert egyébként a sikeres korszakokban szinte kivétel nélkül külföldiek vagy egyéb spanyolok húzták a csapat szekerét, és bizony sokszor cudarul álltunk saját nevelésű játékosokkal. Említettem az előbb a 2006-os BL győztes csapatot, de mondhatnám az 1992-es BL csapatot, ahol szintén meghatározóak voltak a külföldi játékosok, pedig - azt hiszem, ha tévednék, elnézést - akkoriban csupán 3 nem spanyol léphetett pályára egy meccsen.Bob_Marley írta:S valamilyen szinten az is butaság, hogy elmondogatjuk, hogy de bezzeg nekünk ez és ez a filozófiánk stb, valóban a klub most olyan helyzetben van (amit megjegyzem egy holland fiatalember névszerint Cruyff fektett le, s ezzel visszacsatolnék még egy múltkori írásra, hogy csak az Ajax meg mi "táplálkozunk" saját nevelésekből, ez sem teljesen igaz, inkább az Ajax, jó hogy ők nem annyira sikeresek, mások az anyagi dolgok, s főleg az utóbbi 10-20-30 évben változott meg anyagiassá a sportág, amikor azért egy Ajaxnál is kijött egy Neeskens, Cruyff generáció mint mondjuk nálunk most, akkor az Ajax vert meg mindenkit évekig a 70es években) s visszatalált a gyökerekhez, illetve egy nagyon okosan felépített utánpótlás rendszert dolgoztak ki anno, aminek most van meg a gyümölcse, de kicsit fellengzős azt írni, hogy de bezzeg mi vagyunk a "jófiúk" a Real meg a rossz, mert írom megint nem erkölcsi győztesek meg vesztesek vannak.
Azért nálunk is játszott egy Abelardo, de még egy Koeman is úgy odatudott vágni ha arról volt szó, mint annak a rendje, csak ezt úgy érzem elfelejtődik, hogy akár csak 15-20 évvel ezelőtt nem Messik rohangáltak a pályán.
Adom, osztom.Bob_Marley írta:A durvaságra nincs mentség, az valóban nem pályára való, a Realnál szerintem az egész a pszichikán múlik, amikor nagyon elfajultak a dolgok, aminek igen Mourinhonak is köze van, ott szerintem a túlzott "felspanolás" vezetett ilyen dolgokhoz.
Nem akarok butaságot írni, de ha jól emlékszem az 5:0nál ott nagyon jól álltak a bajnokságban, eljött a Nou Camp beli meccs, nem mondom hogy esélyesek voltak (mert sohasem azok) de pontszerzésért jöttek, erre kaptak egy olyan ütést, amit pszichikailag nem tudott elviselni pár ember, mondom nincs erre mentség, de sajnos valahol érthető volt, s igen Mourinhonak volt ebben szerepe bőven, az egyik erőssége a "tüzelés", de mérhetetlen frusztráltságot okozott bennük, hogy a fejük tetejére is állhattak volna, akkor sem tudnak nyerni, aki tényleg valaha játszott az tudja milyen érzés ez, hát senkinek nem kívánom
Szóval valahol meg értem őket, de az is igaz a konfliktus kezelésre ott lenne a játékvezetés, de az megy ESP-ben annyira alacsony színvonalú, s ami még rosszabb teljesen inkozisztens, hogy hihetetlen.
össze-vissza fújnak, meg lehet nézni pl az összefoglalókat is, hogy valamelyik meccsen kiosztanak 3 pirosat a "semmire", következőn meg nem csinálnak semmit.
Még mielőtt másban is így tisztázódnának a dolgok:
Szerintem inkább a válogatott aknázta ki a Barca erőforrásait, Pepnek két dologban volt ehhez köze. Egyrészt pont az ő érkeztével érte el csúcspontját a mai generáció, másrészt pedig bizalommal és módszeresen nyúlt hozzá a fiatalokhoz, gondolom azért is, mert tisztában volt a képességeikkel, lévén ő edzette őket. A Madridnak pedig ezzel kell(ett volna) versenyeznie, és jelen esetben nincs más lehetőségük, minthogy kész játékosokat igazolnak, és aszerint alakítják taktikájukat, amellyel képesek minket megverni.
Tavaly ez sikerült nekik, továbbra is tartom, nagy dolog legyőzni a jelenlegi Barcát, ezáltal nagyon is elismerem a bajnoki címüket.
Vélem, h 2014-ben is a spanyolok lesznek az első számú esélyesek, mert, mert látjuk miért. Mondhatjuk, h szerencséjük volt pl. legutóbb a portugálok ellen, mert büntetőkkel jutottak tovább, de abban is biztos vagyok, h 10 párbajból 9-et a spanyolok nyernek. Vagy Robben helyzeténél 2010-ben, Silva azt helyzetet a másik oldalon beverte volna, mint a huzat, de a tényeknél maradva: Iniesta meg is tette. Mégpedig azért, mert egészen elképesztő, h mennyire higgadtak, magabiztosak, mennyire képesek a döntő szitukban koncentrálni és teljesen biztosak benne, h ők a világ legjobb focistái és övéké a legjobb csapat. És ezt az ellenfél érzi is, ezzel pedig rögtön föléjük nőnek, már akkor, amikor kilépnek az öltözőből (vagy már a sorsolásnál).
Először azt írod, a játékstílus nem a játékosok etnikumától, nemzetiségétől függ, utána pedig felsorolod nemzetiség szerint, h mely játékosok, edzők alakították a premier liga stílusát. Vagy a jelenlegi helyzetre gondolsz? Egyébként a felsoroltak is "csak" egyes csapatok stílusát alakították. Szerintem a liga stílusát a csapatok hagyományai, a csapatok egymáshoz való viszonya, a játékosok, az edző és elnök személye, a taktikai és technikai elemek határozzák meg, a legkisebb mértékben van erre hatással a játékvezetés, a szövetség vagy a közönség.remontada írta: Néhány dolgot azért nem árt tisztázni:
1. A Premier League csapatai tele vannak mindenféle légióssal, a játékstílus tehát nem a játékosok etnikumától függ, hanem a játékvezetői/szövetségi felfogástól és a közönség elvárásától. A PL klasszikus 70-80as valódi angol stílusához képest végigment egy olasz (Zola, Vialli, DiMAtteo),egy holland (Gullit,Bergkamp),egy francia (L'Arsenal Wenger, Henry) és mostanában egy spanyol (Benitez, David SIlva, Torres, Mata, Cazorla, Michu) hullámon. MIndegyik alakított a PL csapatok stílusán.
Számomra a mai foci nem a labdajáték felé megy el, sokkal inkább a taktikai- és a fizikai felkészültség irányába. Szerintem az utóbbi 10 évben azért nem nyert a Madrid semmit nemzetközi porondon, mert gyengék voltak, mint a reggeli harmat, mert jobb csapattal találkoztak vagy mert nem koncentráltak eléggé döntő pillanatokban. Az is látható, h nincs egységes megállapodás a szankcionálásban, a büntetések jellegében és mértékében a különböző szövetségek között, ill. itt sincs egyenlő mérce. Meghagynak néhány ösztönlényt? Tehát ők nem a teljesítményük miatt vannak ott, ahol?remontada írta:2. A FIFA és UEFA irányelvei, valamint a bekamerázott pályák miatt az utóbbi időben csökkent a küzdősport jelleg, nőtt a labdajáték jelleg. Ez kedvez a technikás focinak, de a média kedvéért mindig meghagynak néhány ösztönlényt, mert kellenek a bizniszhez (Ibra, Barton, Balotelli, Pepe). Namost a Real ámokfutások nem illeszkedtek az általános felfogáshoz,ezér volt szembetűnő a spanyol szövetség engedékenysége. Nem véletlen, hogy a Moudrid uefa rendezésű tornán, a Bl-ben képtelen győzni!
Abban a (kezdő)csapatban Puyol és VV volt a két saját nevelés, rajtuk kívül is csak Oleguer volt spanyol. Ez mondjuk felveti a következő érdekességet, miszerint hogy is álltunk az utánpótlással (vagyis az első csapat által használt játékosokkal) pl. a 2000-res évek elején.remontada írta:3. 2006-ban a Barca BL-győztes csapatában 3 db saját nevelésű játékos volt, a többi légiós! A változást a 2008as EB győzelem hozta, amit kiaknázott Guardiola, így jött létre az a különleges hálózatos csapatjáték, amivel a spanyol válogatott és a BArca uralkodik. Ennek az ellenszere a bunkerfoci kontrákkal (Moudrid, Chelsea, Celtic), illetve megpróbálni ugyanúgy csak jobban (ez egyelőre senkinek nem megy, de egy japán, mexikói, brazil, argentin válogatott képes lehet rá, 2014ben meglátjuk)
Szerintem inkább a válogatott aknázta ki a Barca erőforrásait, Pepnek két dologban volt ehhez köze. Egyrészt pont az ő érkeztével érte el csúcspontját a mai generáció, másrészt pedig bizalommal és módszeresen nyúlt hozzá a fiatalokhoz, gondolom azért is, mert tisztában volt a képességeikkel, lévén ő edzette őket. A Madridnak pedig ezzel kell(ett volna) versenyeznie, és jelen esetben nincs más lehetőségük, minthogy kész játékosokat igazolnak, és aszerint alakítják taktikájukat, amellyel képesek minket megverni.
Tavaly ez sikerült nekik, továbbra is tartom, nagy dolog legyőzni a jelenlegi Barcát, ezáltal nagyon is elismerem a bajnoki címüket.
Vélem, h 2014-ben is a spanyolok lesznek az első számú esélyesek, mert, mert látjuk miért. Mondhatjuk, h szerencséjük volt pl. legutóbb a portugálok ellen, mert büntetőkkel jutottak tovább, de abban is biztos vagyok, h 10 párbajból 9-et a spanyolok nyernek. Vagy Robben helyzeténél 2010-ben, Silva azt helyzetet a másik oldalon beverte volna, mint a huzat, de a tényeknél maradva: Iniesta meg is tette. Mégpedig azért, mert egészen elképesztő, h mennyire higgadtak, magabiztosak, mennyire képesek a döntő szitukban koncentrálni és teljesen biztosak benne, h ők a világ legjobb focistái és övéké a legjobb csapat. És ezt az ellenfél érzi is, ezzel pedig rögtön föléjük nőnek, már akkor, amikor kilépnek az öltözőből (vagy már a sorsolásnál).
A Barca vs Real szépen átment Spain vs England topicba, mik vannak:)
Néhány dolgot azért nem árt tisztázni:
1. A Premier League csapatai tele vannak mindenféle légióssal, a játékstílus tehát nem a játékosok etnikumától függ, hanem a játékvezetői/szövetségi felfogástól és a közönség elvárásától. A PL klasszikus 70-80as valódi angol stílusához képest végigment egy olasz (Zola, Vialli, DiMAtteo),egy holland (Gullit,Bergkamp),egy francia (L'Arsenal Wenger, Henry) és mostanában egy spanyol (Benitez, David SIlva, Torres, Mata, Cazorla, Michu) hullámon. MIndegyik alakított a PL csapatok stílusán.
2. A FIFA és UEFA irányelvei, valamint a bekamerázott pályák miatt az utóbbi időben csökkent a küzdősport jelleg, nőtt a labdajáték jelleg. Ez kedvez a technikás focinak, de a média kedvéért mindig meghagynak néhány ösztönlényt, mert kellenek a bizniszhez (Ibra, Barton, Balotelli, Pepe). Namost a Real ámokfutások nem illeszkedtek az általános felfogáshoz,ezér volt szembetűnő a spanyol szövetség engedékenysége. Nem véletlen, hogy a Moudrid uefa rendezésű tornán, a Bl-ben képtelen győzni!
3. 2006-ban a Barca BL-győztes csapatában 3 db saját nevelésű játékos volt, a többi légiós! A változást a 2008as EB győzelem hozta, amit kiaknázott Guardiola, így jött létre az a különleges hálózatos csapatjáték, amivel a spanyol válogatott és a BArca uralkodik. Ennek az ellenszere a bunkerfoci kontrákkal (Moudrid, Chelsea, Celtic), illetve megpróbálni ugyanúgy csak jobban (ez egyelőre senkinek nem megy, de egy japán, mexikói, brazil, argentin válogatott képes lehet rá, 2014ben meglátjuk)
Néhány dolgot azért nem árt tisztázni:
2. A FIFA és UEFA irányelvei, valamint a bekamerázott pályák miatt az utóbbi időben csökkent a küzdősport jelleg, nőtt a labdajáték jelleg. Ez kedvez a technikás focinak, de a média kedvéért mindig meghagynak néhány ösztönlényt, mert kellenek a bizniszhez (Ibra, Barton, Balotelli, Pepe). Namost a Real ámokfutások nem illeszkedtek az általános felfogáshoz,ezér volt szembetűnő a spanyol szövetség engedékenysége. Nem véletlen, hogy a Moudrid uefa rendezésű tornán, a Bl-ben képtelen győzni!
3. 2006-ban a Barca BL-győztes csapatában 3 db saját nevelésű játékos volt, a többi légiós! A változást a 2008as EB győzelem hozta, amit kiaknázott Guardiola, így jött létre az a különleges hálózatos csapatjáték, amivel a spanyol válogatott és a BArca uralkodik. Ennek az ellenszere a bunkerfoci kontrákkal (Moudrid, Chelsea, Celtic), illetve megpróbálni ugyanúgy csak jobban (ez egyelőre senkinek nem megy, de egy japán, mexikói, brazil, argentin válogatott képes lehet rá, 2014ben meglátjuk)
-
- Llegenda del Barça
De most igen és nem a 10 évekkel ezelőtti foci számít. Ez olyan, mintha azt mondanád a Notthingam Forrest még mindig egy jó BL csapat, mert anno kétszer egymás után nyertek BLt. De mégsem mondjuk, mert a jelent kell nézni. Tehát igenis más felfogásban vannak jelenleg.REMY írta:Mondjuk ez az alapfelfogás dolog hülyeség szerintem, mert az elmúlt években lett ennyire "nőies" a spanyol foci a többihez képest.
10 évvel ezelőtt nem nagyon lehetett volna ilyen különbségeket észrevenni.
Mert nem is az vt, h mindig ilyen volt.
Ebből pedig az jön le, hogy te gyakorlatilag semmit nem értesz meg abból, amiről itt beszélünk. De mindegyREMY írta:Mondjuk ebből az jön le, hogy nem igazén értetted meg a lényeget. De mindegyMezner2 írta:
Jelenleg a Spanyol foci,és még inkább a Barca mutatja az irányt a világ labdarúgásának(sokan próbálják elsajátítani azt az utánpótlásképzést,amit a Barca folytat,

De,a 2dolog rohadtul összefügg,az,hogy milyen a játék keménysége,és az a foci amit mi játszunk,ez a 2 dolog igenis függ egymástól,és mivel ez a játék emelte Spanyolországot mind válogatott mind klubszinten a világ labdarúgásának trónjára,így nyílván a szövetségnek sem érdeke változtatni,és angolossá tenni a Spanyol focit.REMY írta:Mondjuk ebből az jön le, hogy nem igazén értetted meg a lényeget. De mindegyMezner2 írta:
Jelenleg a Spanyol foci,és még inkább a Barca mutatja az irányt a világ labdarúgásának(sokan próbálják elsajátítani azt az utánpótlásképzést,amit a Barca folytat,
SZÓVAL DE,MEGÉRTETTEM