Én ezt a Trollfoci nevezetű nem tudom micsodát most ismertem meg a TV-ből, szerencsére olvasni nem tudom őket, de mélységesen felháborított, amit láttam. Egy Sport csatornán ilyet leadni? Ezt már múltkor kifejtettem Hortival kapcsolatban, hogy milyen igényes a Sportklun, de azért na....bent van 2-3 emberke plusz a Rekop György, akit azért egy jó humorú intelligens embernek ismertem meg a TV-ből és egy minősíthetetlen primitív beszélgetést tudnak összehozni, amiben minden második szó káromkodás. Felháborítónak tartom, hogy ilyet sugároznak 20 óra körül. És akkor ehhez a Trollfoci oldalhoz kapcsolódó emberek írogatnak a Hertha meg Marica oldalaira....Számomra ez felfoghatatlan, hogy ebben mi a jó? És nem veszi észre senki, hogy ez milyen negatívan hat az amúgy is gyatra magyar futball megítélésére?
Tényleg túl nagy a körítés, s én igazából attól is félek, hogy ráfogja nyomni a bélyegét az észak-ír meccsre. Erről múltkor Alcantaraval vitáztunk, de tartom, hogy az még a románnál is fontosabb, mert a második hely egyenes kijutást ér a románok meg szerintem ezt a csoportot megnyerik. És ha ne adj isten a nagy akarásnak nyögés lesz a vége, plusz még a közvélemény elkezd "reklamálni", hogy nem ezt várta a románok ellen, akkor megyünk Belfastba és....És még az is benne van, hogy a sok okos emberke még ahogy olvastuk egy-két embert megakar verni a pénteki meccs után, aztán ha szerencsénk van még pontot is levon tőlünk az Uefa. Nyilván, hogy ezek a legrosszabb forgatókönyvek, meg ne is így legyen, de egyszerűen van egy ki-ki meccsünk, ahol azért nem mi vagyunk az esélyesek és rárakunk plusz terheket a focistákra. Persze lehet mondani, hogy aki nem bírja a nyomást ne menjen profi focistának, csak körbe kéne nézni a futballunkba és rá kéne döbbenni a magyar valóságra, hogy már az örömteli, hogy egyáltalán versenyben vagyunk, mert erőn felüli az eddigi teljesítményünk. És ha bírnák a fiúk a nyomást, akkor majd 30 éve kijutottunk volna valahova....
Féltem a srácokat, de bízok bennük mást nem lehet.
Radikális dologról meg szurkolásról annyit, hogy nem himnuszt kell fütyülni meg anyázni, hanem 20ezer torok üvöltse a mi Himnuszunkat, mert az ad erőt és sajnos valamiért a magyar szokás az hogy csak mormoljuk a Himnuszt. Ezzel lehet a leginkább visszavágni a primitív embernek, ha felülemelkedsz rajta és a legnagyobb odaszúrás ha letojod és büszkén vállalod, hogy te honnan jöttél és hova tartozol. Lehet mondani, hogy közhely meg nagy szavak, de ott volt pl a bukaresti 3:0, amikor az összes román üvöltötte a himnuszukat és emlékszem, hogy az a srác, aki betette 30-ról a pipába hogy meglepődött, ahogy állt és üvöltötte mindenki. Ebben kell nagy legénynek lenni és ebben lenyomni őket, nem anyázásba meg kifütyülésben.
Meglehet nézni a különbséget:
Románia - Magyarország VB selejtező himnuszok