geridoss írta:
Néztem az az előtti szavazást is, és tudom, hogy az általad említett 2010es évtől más a helyzet... Akkor úgy fogalmaznék, hogy azóta totálisan előtérbe kerültek az egyéni teljesítmények, a csapat eltörpül mellette. Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy idén megérdemelné CR.
Van igazság abban amit mondasz, mert tényleg előtérbe került az egyéni teljesítmény. Viszont ettől függetlenül én ezt nem tartom jó dolognak. A foci mindig is csapatsport volt és mindig az is marad. Aki ennyire egyénieskedni akar, az forduljon másik sport felé. A legjobb góllövőnek ott van az aranycipő, aki pedig minden sorozatot figyelembe akar venni ott a rekordok könyve, ahová Messi bekerült az egy évben lőtt gólok számával. Nem attól lesz valaki a legjobb, hogy zsákszámra fossa a gólokat. Ronaldinho, Kaká vagy Zidane(stb.) sem azért kapták az elismerést, mert egy évben 10000 gól szereztek, hanem azért, ahogy játszottak és amit elértek. De pl. amikor R10 megkapta, akkor is volt nála jóval több gólt szerző játékos, nem is egy (pl. Henry). Igaz, hogy Ronaldo és Messi rekordokat döntögetnek, de csapatcímek nélkül ez ebben a sportágban nem sokat ér.
Azt pedig senki sem vitatja, hogy összességében Messi és Ronaldo jobb játékosok, mint Ribery, de ez a szavazás - elvileg

- arról kellene szóljon, hogy az adott naptári évben ki volt a legjobb, ki érte el a legtöbbet. Ez pedig 2013-ban - sajnos - nem Messi, de pláne nem Ronaldo.