2013.01.08. 15:19:09
Az,hogy ki érdemelte meg az aranylabdát,nem volt kérdés idén sem...Ez egy egyéni elismerés,az adott év legjobbjának jár...Nem annak aki a legtöbbet nyert...Sokak azt mondják,hogy a régi rendszer jobb volt,amikor a France Football ítélte oda,sztem nem...Nem tudom mi reálisabb annál,hogy a szavazatok 1/3a a válogatott csapatkapitányoktól jön,1/3ad a válogatott edzőktől,1/3 a a szakújságíróktól...Mindez névvel,szal nem az van hogy ez lett kész,anoním...Hanem mindenki névvel válalja mit szavazott...Persze egyet értek hogy az olyan országok amelyeknek nem sok közük van a focihoz miért szavaznak,meg mit értenek hozzá,dehát fifa tagok,innentől nem lehet kizárni őket...Nomeg csak edzőkről,válogatott csapatkapitányokról beszélünk,és lehet az teszem azt Trinidad adott embere,akkor is gyanúsan több köze van a labdarúgáshoz,mint a rendszert bíráló emberek zömének,mégis csak edző,labdarúgó...Amúgy meg mindez lényegtelen,mert lehet ezen kötöszködni hogy kire szavazott,meg a régi rendszer jobb volt...De akárhogy nézzük a szavazatokat,ha csak az újságírók,ha csak a nagy futball nemzetek szavazatait nézzük,így vagy úgy,Messi kapta volna,szal nem tudom mi itt a kérdés...Az meg hogy bunda,hát aki ezt gondolja,azt megkérdezném,hogy hogyan lehetséges csalni,ha mindenki névvel válalja kire szavazott,és azt közzéteszik...
Az év legjobb 11e,viszont már kérdőjeles,ez tény...
CASILLAS - Nálam az utóbbi 10 évben mindíg odafért volna,de idén nem raktam volna be az őszi teljesítménye miatt...Cech kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott idén...
DANI ALVES - Hát ez nálam közröhej...Igaz nehéz mondani egy jó jobb szélsőt 2012ből,de Alves nagyon messze van régi önmagától,a beadásai viccek,és hát nem véletlen hogy alig bírt visszakerülni a keretünkbe,kellett hozzá Adriano újabb sérülése is...Lahm azt hiszem érdemesebb ide,bár nem nyert semmit,de ez nem rajta múlt...
RAMOS - szódával elmegy...
PIQUE - hogy mire fel ezt sem értem...Nem volt az igazi,sérülésekből tért vissza nehezen tudott újra formába lendülni...Nem kétséges,hogy ha ő hozza mit tud,amit mostanság tesz is újra,akkor simán ott a helye,de idén nem szabadott volna bekerülnie...Nálam Thiago Silva kerülne ide...Tudom nem nyert semmit,de amit teljesített játékban...Megérdemelte volan sztem...
MARCELO - Elismerem húzó embere volt a Realnak,és nagyon jól játszott,nem mondom hogy botrányos hogy itt van,de a sérülése miatt már rég nem játszott,így ha az egész évet nézzük,Alba jobban ide illene...
XABI ALONSO - szintén xes...Na az ő helyére én beraknám Pirlot...
XAVI - Hát nem a régi,ez is tény,bár mostanság jobb formát mutat...Nem hiba hogy bekerölt,de nem annyira egyértelmű mint korábban...
INIESTA - ez nem kérdés...Elképesztő...Amiket csinál játékban,néha még Messi is megirigyelheti...
A következő 3ba meg aki beleköt,azt meg nem értem...
MESSI,FALCAO,CRISTIANO RONALDO
MESSI - áhhh 92 gól...Meg ahogy,meg amiket csinált...Mérföldekkel a világ előtt,megkockáztatom,hogy bárki ott lenne a helyén a múlt nagyjai közül,nem tudná ezt a teljesítményt megismételni...Minden kor más,a labdarúgás sokat változott,a jelen kor labdarúgásában ő az isten...
CR - egy baja van,hogy van Messi...Ő a 2. legjobb,ezt is el kell ismerni...ÉS okés Ini vagy Xavi lehet mondani hogy előtte van,és tény,hogy zsenialitásban legalább egy szintek,de azért a labdarúgást gólra játszák,innentől a gólvágók sztem jogosan kapnak egy fokkal nagyobb figyelmet...Ugyan akkora zseni Xavi vagy Ini,lehet nagyobbak is mint ő,de a gólok felértékelik CRt...Azért ha belegondolunk,mindíg mondják,hogy "csak" be kell lőni,azt láthatjuk sokszor,hogy nem olyan egyszerű az,lásd pl. Barca-Chelsea...No ezért jogos sztem,hogy aki sok gólt lő,azért felértékelődik...
FALCAO - meg te jó ég miket művelt...Ő a legjobb jelenkori klasszikus 9es...Nem kérdés,hogy itt a helye...Az az elegancia,könnyedség pimaszság...Ő a center poszt Messije...(Messit ne tekintsük centernek,ő sokkal több annál)
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!