Pozitívumok: végre haraptunk, Iniesta ismét top formában, Messi önzetlenül játszott, a támadók nagyon jókor indultak be lyukra, Pique, Busquets és Xavi régen játszott már úgy, ahogy kell. A Madrid erősségei közül kettőt nagyon szépen kivédekeztünk: nevezetesen nem rúgtak (?) szögletet és közeli szabadrúgást is csak 1-et, igaz lett volna még egy, de abból büntető lett.
Ronaldo, Modric és Bale kivonása a forgalomból.
Nem adtuk fel hátrányban
Labdabirtoklás és Xavi 94%-os passzolása
16-oson kívüli lövések!!! Végre (Alves, Iniesta, Mascherano, Neymar)
Szinte nem futottunk lesre
Negatívumok: Mascherano! Hihetetlen mit művelt.
Di Maria szabadon engedése.
Neymar és Fabregas eladott labdái,
Neymar bénázása, Fabregas lassúsága
Szegény Valdes azt gondolta simán kiüti Benzema fejesét, szerintem tudott volna nagyobbat beleütni a labdába, nem akart, hogy nehogy bent maradjon a labda a pályán, így picit benne van a gólban, bár lehet, hogy ez nem igaz, meg kell néznem még párszor.
Ítéletek: Az első félidőben Pepe tisztán akasztotta Neymart a 16-oson belül, ismételtél is kétszer, a bíró továbbot intett. Eddig ezt nem említette itt senki, ha jól láttam. Benzemát elengedte lesről. Ronaldoval szemben a szabálytalanság kívül történt. Neymar esetét nehéz megítélni, előszőr tuti büntetőnek tűnt, aztán meg a kameraálláson és a fotók szögén múlott, hogy mit gondoljak. Ténny, hogy élőben én is befújtam volna és szerintem 100-ból 100 bíró. És valószínűleg nem panaszkodnék, ha ez az eset pl egy Piqué-CR párharc során történik meg. És az s valószínű, hogy Neymar onnan berúgta volna, miért esett volna el, ha nem értek hozzá, nagyobb dicsőség gólt rúgni, és szüksége is lett volna rá.
Iniesta esete nem kérdés, becsapott két embert, csúny kötényt kapott Alonso, és reflexből reagált. Egyértelmű és talán felesleges fault.
Tök jó meccs volt, mi nyertünk, ezért a bírót a Madrid szidja. Ha nem nyerünk, (Neymarét nem fújják be pl. ) akkor mi szidnánk. Ez minden rangadón így van, hacsak nem tökéletes a játékvezetés. CR büntetőjének befújása, az első félidőbeli Neymar büntető nem megadása, és Benzama ziccerben történő elengedése lesről három darab mérkőzés végeredményét befolyásoló hiba volt (az a szerencsénk, hogy Benzema kihagyta a helyzetet). Nyilván a másik szemszögből elemezhetjük a befújt Neymar esetet, ami, ha nem volt fault, akkor a 11-es és a piros lap szintén 2 mérkőzést befolyásoló hiba volt.
Sajnos ilyen színvonalú meccsen, amíg nincs videó bíró, vagy Puhl Sándor

, addig lesznek ilyenek.
Ronaldo nyilatkozat érthető, kissé Mourinhot idéző. El van keseredve. Ami nem szimpatikus benne, az az, hogy nem erről a meccsről, és játékvezetésről beszél, hanem az elmúlt 5 évről. Igazságtalan és buta nyilatkozat volt, de megérthető.
Szerintem a Madrid lesz a bajnok, amit megérdemlünk (ők is), mert egy bajnokság 38 meccsből áll, nem 5-6-ból (kb ennyin hoztuk az általunk megszokott és elvárt ragyogó nívót).
Viszont a BL-hez és a kupához komolyan szükség volt erre, ez egy 200%-os pszichikai turbólöket volt. Elhiszik, hogy még ők a legjobbak, és ha igazán fontos, egy-egy meccsen még meg tudják csinálni.
Lehet, hogy Bartra hasznosabb lene a hátralévő kulcsmeccseken, mint Mascherano.