Gratulálok én is a Realnak, megérdemelték a továbbjutást. Hosszú idő után először működtek igazi csapatként, nem pedig nagyszerű játékosok hatástalan halmazaként. Ancelottinak rengeteget köszönhetnek a madridisták, rendbe tette a védekezést, mentálisan sokat adott a játékosoknak, és megtalálta azt a taktikát, amivel rendkívül hatékonyan tudtak játszani a világverőnek beharangozott Bayern ellen, mind támadásban, mind védekezésben. (És nem, ez nem bunkerfutball, nem busz, nem antifoci volt, aki antifocit szeretne látni, az nézzen Chelsea-meccseket.)
Ezzel szemben Pep eltaktikázta a dolgot sajnos, főleg az első meccsen, szép dolog a tiken-taken, de úgy tűnik, nem lett volna szabad ilyen mértékben a tavaly alkalmazott játékstílus fölé helyezni. A visszavágón már láthattunk nyomokat a Jupp-féle gárdából, de csak nagyon minimálisan, éppen ezért ez gyakorlatilag semmire sem volt elég. Jó szezont hozott eddig le Guardiola, értem ezt elsősorban a szokásosnál is korábban elhódított bajnoki címre, de ez a két meccs csúfos bukás volt. Kíváncsi leszek, felismeri-e, hogy ezzel a csapattal közel sem fogja tudni olyan szintre vinni ezt a taktikát, mint a Barçánál. Változtatások kellenek, neki is rugalmasabbnak kell lennie, de tartom annyira intelligens (szak)embernek, hogy fel fog állni a padlóról és újra egy baromi erős csapatot csinál a Münchenből.
Ramos és Pepe egyébként nagyjából tökéletes meccset hozott le tegnap, elég brutál...
Remélem, nem jön össze majd a Real-Chelsea döntő, mert ott tényleg egyik csapat sikeréért sem tudnék szorítani...
Ronaldo harmadik aranylabdája pedig elég esélyesnek tűnik, pláne, ha esetleg a ligát és/vagy a BL-t is behúzzák még Modricék.
barcafacan írta:Úgy látszik, LE lesz az edző és akkor feladhatjuk a reményt, hogy belátható időn belül felülkerekedhetünk a Margiton. Ők nemzetközi sztáredzőket szerződtetnek, nekünk meg csak a saját dagonyánk a jövő.
Itt off, de nem értem, miért nézik le a legtöbben ennyire Luis Enriquét...
Sr04 írta:Magán véleményem h amit ti ( nem mindenki) a futball csúcsának neveztek, ( tiki-taka) az vezetett a bayern csúfos bukásához (2 meccs max 2 komoly helyzet) tavalyi bayern kifilézi a mai reált, ezek fényében tényleg a Tiki-Taka a futbball alfája-omegája????? én nem hiszem.
Nincs olyan, hogy egy taktika a futball alfája-omegája, legalábbis objektíven, egyértelműen megállapíthatóan nincsen. Mindenki saját maga dönti el, hogy számára mi a futball csúcsa, és mi nem az. A Barça-drukkerek többsége számára nyilván a Pep-érában játszott foci ez, egyrészt a játék szépsége, másrészt a fantasztikus eredményesség, sikeresség miatt. De ez embertől függ, van olyan, akinek a kontrafoci a mindene, és egy-egy villámgyorsan felépített ellentámadás láttán érzi azt, hogy megtalálta az élet értelmét, biztos van olyan is, aki a Chelsea-féle precíz védekezést dicsőíti, satöbbi, satöbbi.