Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
bence-barca
Llegenda del Barça

2014.06.03. 23:31:15

HA igazak a pletykák, amik ugye nem biztos hírek...
Azért elég nagy hülyeség lenne a Juvétöl, h míg Alexisért 18m t kínálnak, elvileg Morataért 20m t. :lol:
Azért van egy kis különbség köztük, korkülönbség ide vagy oda. :D
ferninho
Madridista

2014.06.03. 00:59:14

Rumig írta:
ferninho írta:nem akarom itt hirdetni a Real új mezeit, de a bemutatót érdemes megnézni
a stadion oldalára odavetítve mutatták be a mezt, nagyon komolyra sikerült.
http://www.youtube.com/watch?v=K1sQfwVZ" target="_blank ... e&t=12m52s
És mit szólsz a rózsaszínhez :?: No offense, de ez sztem még a mi 09/10-es mangónak hazudott rózsaszínünknél is gázabb.
annál sztem jobb, szóval annak a színét a mai napig nem tudom meghatározni :mrgreen:

úgy tűnik második számú lesz, annak kicsit erősnek tartom, elég lett volna 3. számúnak, tehát BLben és 1-2 bajnokin, de meg kell majd szokni, de nem tartom semmi extrának, főleg a mai világban, meg a Conchita Wurstok idejében :lol: :lol: Juvénak is volt már rózsaszín meze stb. :P
második számúnak ezt a mezt kicsit érdekesnek tartom, de meg lehet szokni és iszonyatos bevétel lesz ez a Realnak, a pirosból is nagyon sok fogyott annó, pedig az 3. számú mez volt, ebből még több fog, ez tuti.
meg kell békélni majd vele, az biztos, de ezzel a bemutatóval engem már megvettek kilóra, bár azért venni nem fogok pink mezből.... :D
madridista
MichaaBee
Llegenda del Barça

2014.06.03. 00:39:07

Rumig írta:
ferninho írta:nem akarom itt hirdetni a Real új mezeit, de a bemutatót érdemes megnézni
És mit szólsz a rózsaszínhez :?: No offense, de ez sztem még a mi 09/10-es mangónak hazudott rózsaszínünknél is gázabb.
Azért mi se örüljünk. :D LINK
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Rumig
Entrenador del Barça

2014.06.03. 00:30:59

2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
ferninho
Madridista

2014.06.02. 22:56:30

nem akarom itt hirdetni a Real új mezeit, de a bemutatót érdemes megnézni
http://www.youtube.com/watch?v=K1sQfwVZ ... e&t=12m52s" target="_blank
madridista
miihii
KHAL

2014.06.01. 13:41:05

alparka23 írta:
Motaro írta:Naná, hogy Real drukkerként "valahogy nem tudod elítélni". Nekem a belem kifordulna, ha egy ilyen játékos lenne a csapatban, aminek szurkolok, még ha extraklasszis is. Jó helyen van ő ott, passzol a személyisége a gőgös, "úriemberek klubja", "fehér balett", "20. század csapata" "mi vagyunk a legjobbak akkor is, ha nem" imázshoz.
Ugyan hagyjuk már ezt a belem kifordul szöveget...:))
ha messi nem ásitozik a pályán egész évben hanem lő legalább annyi es olyan fontos golokat mint CR téged is hidegen hagyna hogy mit csinál a golja után.

Nekem annyi a meglátásom hogy lassan a csapatotok esze motorja kezd kopni és bizony soha ne feledd messi egy labdát sem kapott volna ha nincs egy számomra is tiszteld Xavi a csapatban aki tökéletesen látta a játékot és mellette Iniesta is a csúcson játszott.
Igazából ugyan az írásodnak nem sok köze van a beidézett részhez, nem is egészen értem h jön össze a kettő, de ha már bevésted, pár dolgot hozzáfűznék ;)

Messitől és bárki mástól teljesen független CR megítélése, mert ezek a vergődései már korábban is bicskanyitogatóak voltak. Ha már felhoztad ezt a fura párhuzamot, akkor jelezném, h amikor Leo rogyásig lőtte a gólokat (már ha a mostani 44 meccs/41 gól gyenge lenne...), akkor is utálatos volt látni a combizommutogatást meg a közönségcsitító arcoskodását, ahogy azt is ahogy sokadszor sem tud örülni más góljainak. (Ellenben ha hozzá nem menne oda vki, akkor már pityeregne a szögletzászlónál...) Szóval lehet, h ez neked, nektek belefér, de sokan mások viszont alaposan megkoccintanák a szája szélét telirüszttel ilyeneknél ;)

Egy nagy rakás srác rúgott már sok gólt meg fontos találatokat ilyenek nélkül, de ahogy Motaro írta, odaát ezek totál beleférnek, sőt ,még talán elvárás is, hiszen az überalles klubnál az überalles csávó fejezze is ki, h kiakiráááájjjj...

A másik részt azért idéztem, mert megmosolyogtat ez a régi vesszőparipa még mindig ;) Bizonyára MEssi 5-6 góloknál tartana évente, ha nem lenne Xavi és Ini, magától be sem találna a srác :D Egyrészt ez jó mantra lehet, de marhaság, mivel pl az idei gyengébb szezonunkban Xavi 6, Ini 13 assistot adott, így még mindig 2szer annyi gólt lőtt Leo. (Ezzel sajnos nagyon elmaradt a megszokott aránytól, ami nagyjából a 3-szorosa volt korábban :( )Ami pedig abszolút nem elhanyagolható, h MEssi a góljai mellett kioszt kb minden 3. gólja mellé egy gólpasszt is. Ez idén is így volt (15), de arányában stimmelt akkor is, amikor 90-et termelt egy évben. Ráadásul egymaga többet szokott kiosztani, mint Xavi és Ini összesen ;)

Szóval ezen elmatkoznék egy kicsit, miközben gyakorlom a sablondumát, de ha már így lenne, akkor azon is, h a nagy CR hol is tart ezen a téren? Mert nekem nagyon gyanús, h általában még a gólok terén is csak vért izzadva tud a nyomában maradni, de a csapat számára legalább ilyen fontos előkészítésekben viszont a kanyarban sincs :D Még egyszer mondom, nem kizárólag az idei szezonról beszélek, hanem összességében (tudva, h most CR ebben is többet termelt, bármily meglepő is). Csak sajnos ezt a felét a dolgoknak hajlamosak vagytok elfelejteni, mert megy a kántálás, h Ronaldo egymaga májer, Messi meg csak segítséggel.

Arról meg már csak lábjegyzetként írok, h úgy mondjátok ezt a Xavi-Ini segítséget, mintha ez gáz lenne, h összejátszanak a csapattársak. Ja, hát mondjuk akik megszokták és szeretik a Ronci style-t, ott lehet h az is, mert üdítőbb látni, ha valaki egy rossz westernhez hasonlóan újratöltés nélkül tüzel csípőből 40-szer meccsenként, h azért mutasson is valahogy a lőlap a végére, azaz ott legyen a legnagyobb gólvadászok között...

Ha nektek ez kell, ámen! De fogadjátok el, h nem mindenben ti vagytok az etalon és itt sokan (merem remélni, h a döntő többség) úgy vannak vele, h inkább ott tegye ezt, mi beérjük a Xaviék által naggyá tett Messivel, aki szimpatikusabb figura nekünk még így is. A vergődést meg hagyjuk meg azoknak, akiknek az az életük, imidzsük...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
alparka23
Barça C

2014.06.01. 12:59:01

Motaro írta:Naná, hogy Real drukkerként "valahogy nem tudod elítélni". Nekem a belem kifordulna, ha egy ilyen játékos lenne a csapatban, aminek szurkolok, még ha extraklasszis is. Jó helyen van ő ott, passzol a személyisége a gőgös, "úriemberek klubja", "fehér balett", "20. század csapata" "mi vagyunk a legjobbak akkor is, ha nem" imázshoz.
Ugyan hagyjuk már ezt a belem kifordul szöveget...:))
ha messi nem ásitozik a pályán egész évben hanem lő legalább annyi es olyan fontos golokat mint CR téged is hidegen hagyna hogy mit csinál a golja után.
Tudom hogy messi sérult is volt de cr is 8meccsen nem jatszott a bajnokságban, meg is lett az eredménye.
Attol eltekintve tisztelem Messit es hidd el ha forditva lett volna a forgatokönyv hogy 12 éve várt kupát a 6ik szezonomban sikerül elhoditanom rekordnyi 17 gollal akkor az sem zavarná ha a fenekét mutogatná a világnak.hangyjuk már ezt a szöveget, ezek gépek es profi ficosták egyvelege, van amikor önfeledten tudnak ünnepelni.
Nekem annyi a meglátásom hogy lassan a csapatotok esze motorja kezd kopni és bizony soha ne feledd messi egy labdát sem kapott volna ha nincs egy számomra is tiszteld Xavi a csapatban aki tökéletesen látta a játékot és mellette Iniesta is a csúcson játszott. Ahogy Xavi kifacsarása kezd visszautni ugy gyengebb messi es iniesta jateka. kb olyan mint nálunk Xabi Alonso, amikor idejott a főleg második szezonjában a legjobb játékos volt..de mivel nem volt minőségi potlás es pihentetés láthatő hogy elfáradnak a szezon közepére es főleg a végére.
Kiváncsi vagyok ezzel a sok játékost eladunk és veszunk filozofiával...remélem jo csapatotok lessz jovore is es nekunk is, de én spéci akkor rettegnék nagyon egy barca meccstől ha egy Laporta- Klopp rakná össze a csapatotokat...ez a jelenlegi helyzet nálatok olyan mint nálunk anno Calderón-Schuster vezetés annyival kiegészitve hogy nálatok jelenleg azért van egy messi es neymar ami nálunk akkoriban nem volt meg arnyeka sem sajnos. Lényeg nem vagyok anti barca drukker, a real a csapatom és kész de az tuti hogy valamiért nem félek a következő szezonban a barcatol...ne feledjuk 2 igazán komoly meccs volt az idén amit ha megnyer akkor bajnok es kupagyoztes a csapatod..de mi vertunk cr nelkul is es az atletico szinte B csapattal is megmentette az eletet...ide komoly elnok es vezetoedzo kellene szerintem és remélem lessz is előbb utobb.
Hala Madrid
Chino
Llegenda del Barça

2014.05.30. 22:24:35

zola8787 írta:Amúgy a Realtól parázni kell majd jövőre hogyha sikerül két posztra igazolniuk. Csatár + vkp.

Iker/a másik

Carvajal Ramos Pepe Marcelo

Yaya (persze nem, de lehet van az a pénz)

Modric Di Maria

Bale Suárez CR

Azért ez nagyon nem tetszene és csak 2 igazolás :S
Olyan sokat nem biztos, hogy erősödnének. Egy jól kontrázó csapat úgy szaladna át rajtuk ahogy van. Yaya egyedül ebben a formában nem tudna kiteljesedni. A Cityben is kell mellé egy Fernandinho, hogy úgy játsszon. Az első 3 védekezésben zéró. De Di Maria se a legjobb és a 60. percben már a seggén veszi a levegőt. Amellett van 3 olyan játékosuk akik egyedül igazán jó focisták. CR-től ne várja majd Suarez a forintos labdákat. Ezt láthattuk Bale-nél is. PL legjobbja, bombagólok stb. Itt kb. annyi volt, hogy két meccsenként tüzelt egyet, az 1vs1-eket max. sebességből nyerte.
Én abszolut nem vagyok biztos, hogy Suarez sokkal nagyobbat alkotna, mint Benzema, sőt továbbmegyek, a francia szerintem jobban passzol ebbe a csapatba.
Persze ki tudja, lehet, hogy nagyot robbannának és címvédés lenne, de nem hiszem, hogy olyan sokkal előrébb lennének.
De ismétlem, bármi megtörténhet, lehet, hogy nagyon bejönne nekik, ki tudja!
Forca Barca!!!!
Boixos1981
Barça B

2014.05.30. 22:09:21

LG írta:
zola8787 írta:Amúgy a Realtól parázni kell majd jövőre hogyha sikerül két posztra igazolniuk. Csatár + vkp.

Iker/a másik

Modric Di Maria

Bale Suárez CR

Aztán ki tudja...sok olyan eset volt már, hogy a papiron nagyon erős kerettel rendelkező csapatok közel sem tudtak olyan eredményesek lenni, mint ahogy előzetesen elvárták tőlük. Yaya nem hiszem, hogy odaigazolna, Suarez meg Ronaldo mellé már arcban sok lenne.

Yaya szerintem nem megy oda, de Pogba vagy Vidal lehet, és akkor tényleg brutálisak lesznek, ők folyamatosan erősödtek, mi meg az utóbbi 2 évben lefelé mentünk. 4 éve kellett volna középhátvédet igazolni, tavalyelőtt sajnáltuk Thiago Silváért a pénzt, és rengeteg mas hülye döntés is volt, a Real ezzel szemben Illarramendivel vagy Carvajallal hiányposztokra is igazolt, és Bale személyében még egy sztárt is vettek. A Barca vezetősége nem ugy tűnik, hogy alkalmas lenne a feladatára :/.
Visca el Barca y visca Catalunya, llibertat Boixos Nois!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.05.30. 20:53:23

Iker/a másik

Modric Di Maria

Bale Suárez CR

Aztán ki tudja...sok olyan eset volt már, hogy a papiron nagyon erős kerettel rendelkező csapatok közel sem tudtak olyan eredményesek lenni, mint ahogy előzetesen elvárták tőlük. Yaya nem hiszem, hogy odaigazolna, Suarez meg Ronaldo mellé már arcban sok lenne.
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.30. 19:10:19

Amúgy a Realtól parázni kell majd jövőre hogyha sikerül két posztra igazolniuk. Csatár + vkp.

Iker/a másik

Modric Di Maria

Bale Suárez CR

LG
Az Év fórumozója 2016

2014.05.29. 21:35:03

Szerintem legyen mindenkinek a szubjektív döntése kinek szurkol, kinek nem, kit utál, és kivel vállal T/1-ben közösséget.
Nem vagyok egy fanatikus antimadridista, de ők számomra a MU-al holtversenyben a legantipatikusabb klubcsapat. Bár ennek az antipátiának a mértéke változó, most pl. elég erős, hála Péreznek és a módszereinek, + néhány nagy kedvelt játékosnak a keretükben.
Cooh
Jugador del Barça

2014.05.29. 11:23:37

bali 15 írta:
Már ne haragudj, de nem tudok elmenni mellette szó nélkül.
Attól, hogy valaki xy országban született igenis lehet igazi drukker, a tőlem xezer km-re lévő katalán drukkerek is egy, közös csapatért szurkolnak, mint ahogy én is, és ez az ami "összeköt" minket! Akik madridban laknak csak azok az "igazi" Real drukkerek...stb ekkora blődséget amit írtál...
De akkor sem vagy része a közösségnek, földrajzilag. Márpedig a valódi szurkolásnak ilyen alapokon kellene nyugodnia :wink:
Félreértés ne essék. Én ezt nem megvetem. Én ezt megértem. Alcantara remekül ki is fejtette. Én is hazudnék ha azt mondanám, hogy érdekel a hazai foci :D A TV-ből folynak a BL közvetítések amelyekben nincsenek magyarok akikért szorítani lehetne, felnőtt egy, lassan két olyan generáció amely nem látta a magyar válogatottat semmilyen tornán. Ez szomorú, de van olyan haverom aki többes szám első személyben fogalmaz amikor a brazilokról beszél...na azért álljon már meg a menet de tényleg.
Eléggé érdekes, hogy földrajzilag viszonyítod a szurkolókat holott a foci pont nem erről szól! Nem vagyok a közösség tagja ez nyilvánvaló, mivel Magyarországon élek, de ettől függetlenül én ugyan úgy barca szurkoló vagyok, mint aki ott él.

Pl.: legyen egy afro amerikai bevándorló aki megkapja a magyar állampolgárságot, akkor ő már nem "műanyag szurkolók"?...
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.05.29. 10:44:29

Bocsánat a dupláért, csak íg átláthatóbb lesz.
Ez szomorú, de van olyan haverom aki többes szám első személyben fogalmaz amikor a brazilokról beszél...na azért álljon már meg a menet de tényleg.
Ez nekem is kemény. Én is imádom, mikor a brazil válogatott Joga Bonitozik, vagy mikor Tiki taka megy (gyorsan) a spanyoloknál, s, mikor itt járt a brazil válogatott, én is kimentem többedmagammal a nyilt edzésre pl, de az, hogy egy bármilyen Magyarország-Brazília meccsen mondjuk brazil mezben üldögéljek a lelátón, akkor kifordulna a belem.
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.05.29. 10:39:47

MAgát a klubot én sem utálom, legalábbis legöbbször nem. :mrgreen: Anno, mikor elkezdtem focit nézni, a 98' -as VB döntőtől kezdve, még Real meccseket kezdtem nézni, mert a bátyám nekik szurkolt. Még kamu Robi Carlosos mezem is volt, nem szégyellem. Az a csapat nagyon jó játékosokat sorakoztatott fel. Mellette természetesen a Kluivert, Saviola, Rivaldo fél barca egy egy meccse is ment, de arra inkább már csak Fifából emlékszem, mert mikor játszani kezdtem, már őket irányítottam.
Később aztán bátyám váltott (Arsenal) és én is redukáltam a Real meccsek nézését (HALA Égnek ) , nyilván komolyabban elkezdtem foglalkozni az egésszel, történelem, meccsek, játékosok stb. Mostmár elválaszthatatlan vagyok a csapattól. Egy időben rengeteget költöttem a barcás pólókra, kár, hogy már mennek tönkre. Mostmár inkább csak nadrágokat gyűjtök, amiben tudok játszani is. :oops:
Szerintem egyébként ugyan az a jelenség figyelhető meg az itthoni Real Barca szurkolói ellenségeskedésben is, mint bámilyen magyar témában. Egymás mocskolása sokkal fontosabb, minthogy szurkoljunk. Ugyan ez a magyar fociban is. Hiába mondják, hogy nem a drukkerek miatt nem járnak ki meccsre a családok: Én azért még próbálok reménysugarakat meglátni a magyar labdarúgásban, mert magyar vagyok. Vannak barátaim, akik elásták már az egészet, válogatottat is mocskolják. Azt akkor sem tenném, ha egyfolytában kikapnánk. (miért, most mit csinálunk? :twisted: ) Az Újpestért szorítok, és remélem felemelkednek, de továbbra is rossz azt látni, hogy a magyar gazdaság egy pénznyelő, mindenki csak rövidtávban gondolkodik.
És, hogy visszakanyarodjak kicsit a meccsre járáshoz, mert eléggé elkanyarodok a témától: Az, hogy pl az újpest drukkerek (nyilván más suttyók is) mennek haza egy meccs után és a 'saját' metróhálózatukat szétbarmolják, meg a buszt eltérítik, az felháborító. Nem érdekel, hogy a Milwall is ilyen, meg délamerikában is ölik egymást, ez felháborító viselkedés. Egyszerű farokméregetés, meg az agresszivitás kiélése a csordaszellem felhasználásával.
Egy szó, mint száz, nem mocskolni kellene a riválisokat, hanem tisztelni, s küzdeni (nem háborúzni) , hogy felül kerekedjünk rajta a csatákban.
Kép
bali 15
Director del Fútbol

2014.05.29. 10:29:44

Attól, hogy valaki xy országban született igenis lehet igazi drukker, a tőlem xezer km-re lévő katalán drukkerek is egy, közös csapatért szurkolnak, mint ahogy én is, és ez az ami "összeköt" minket! Akik madridban laknak csak azok az "igazi" Real drukkerek...stb ekkora blődséget amit írtál...
De akkor sem vagy része a közösségnek, földrajzilag. Márpedig a valódi szurkolásnak ilyen alapokon kellene nyugodnia :wink:
Félreértés ne essék. Én ezt nem megvetem. Én ezt megértem. Alcantara remekül ki is fejtette. Én is hazudnék ha azt mondanám, hogy érdekel a hazai foci :D A TV-ből folynak a BL közvetítések amelyekben nincsenek magyarok akikért szorítani lehetne, felnőtt egy, lassan két olyan generáció amely nem látta a magyar válogatottat semmilyen tornán. Ez szomorú, de van olyan haverom aki többes szám első személyben fogalmaz amikor a brazilokról beszél...na azért álljon már meg a menet de tényleg.
Alcantara
Director del Fútbol

2014.05.29. 09:41:45

Ez az igazi drukker vagy nem igazi akkora szamárság szerintem.

Külföldi csapattal való szimpatizálás egy magyar állampolgár (teljesen mindegy, hogy most melyik csapat) részéről szerintem a mai tv-s közvetítések világában teljesen elfogadott dolog.
Másrészt sajnos az itthoni labdarúgás olyan szánalmas és nézhetetlen, hogy én egyáltalán nem csodálkozom azon, amint több generáció nő fel úgy, hogy külföldi csapatot választ kedvencének.

Nekem anno megadatott az életkoromnál fogva, hogy részese lehettem Magyarországon, a mostanihoz képest fényévekkel jobb focinak, amikor még a gyerekek "Nyilasik és Törőcsikek" akartak lenni. Kérdezném: tud valaki olyat, hogy egy kisgyerek Guzmics vagy Lipták akar lenni?

A helyszíni szurkolás varázsát hétről hétre nem lehet összehasonlítani azzal, hogy a tv előtt ülsz, de mivel hazánkban a labdarúgás siralmas, ki a fenének van kedve ezt nézni?

Rengeteg Fradi meccsen voltam B középben anno, igaz ki is öregedtem ebből, de még ma is járnék, pénzt nem sajnálva, (kicsit szolidabb helyre, mint a B közép), ha lenne minőségi, jó labdarúgás.

A gyerekeimmel nem tudom megszerettetni igazán a labdarúgást, mert nincs meg az a lehetőség, hogy élőben lásson jó labdarúgókat, átélje a jó mérkőzések hangulatát.
Az itt fórumozók közül szerintem senki nem fogja átélni azt, amit anno a Népstadionban én rendszeresen átéltem a kettős rangadókon. 60-70.000 ember szurkolása félelmetes.
Arra nincsenek szavak mekkora élmény volt tizenéves korban. Ezt vették el sok embertől a mai labdarúgás vezetői.

Én is eljutottam arra a pontra, hogy egyszerűen nem érdekel a magyar foci, meg sem nézem, ha közvetítés van. Néha nekifutok egy évben egy-két alkalommal, de mindig csalódottan állok fel utána.

Ezek alapján teljesen meg tudom érteni, ha valaki külföldi csapat szurkolóival tud azonosulni (jobb lehetőség hiányában) és mondjuk magát igazi Madrid szurkolónak tartja, még ha nem sikerül soha élőben meccset látnia.

Én például nem utálom a Madridot, sosem tettem, vannak játékosok, vezetők, akiket kifejezetten nem szeretek emberi kvalitásai miatt.

Valahol már leírtam, kifejezetten a spanyol labdarúgó válogatottat El Butre miatt kedveltem meg anno.
Imádtam Zidane játékát anno, sok Madrid meccset néztem kifejezetten miatta.

Nekem még Sergio Ramos mentalitása is tetszik, bár itt sokan elítélik.
Igazi győztes típus, egy "klubikon".

Kicsit bő lére eresztettem, talán a topik témától el is kanyarodtam kissé, elnézést kérek érte.
Cooh
Jugador del Barça

2014.05.29. 09:14:44

bali 15 írta:
De miért utáljátok a csapatot? Magyarnak születettek (aki nem, az helyettesítse be) nem katalánnak, tehát nem tudom elképzelni, hogy átérzitek az átlag katalán utálatát a spanyol király és néppel szemben. Sőt biztos vagyok benne, hogy a katalánok között sem gyűlöli mindenki a spanyolokat, függetlenül attól, hogy független katalán államot akar-e, vagy sem. Tehát ez az antipátia a futballról szól. Akkor azért gyűlölitek a Realt, mert a média megmondta, hogy ő az ősellenség? Vagy miért?
Teljesen jogos a kérdésed. Több antimadridista hozzászólással lehet találkozni mint Barcát támogatóval és most nem csak az eurobarcáról beszélek.

Én személy szerint nem vagyok híve annak, hogy egy tőlem 1000 km-re lévő közösség csapatát bálványozzam. Pontosabban lehet bálványozni, de akkor is csak műanyagszurkolásnak tartom az ilyesmit. Tök mind1, hogy hány sálad,bögréd,takaród, párnád van az adott csapatról. Szóval lehetsz te hungarokatalán, szittyamadridista vagy pannonbajor igazi drukker sose leszel.
Mert a valódi szurkolás az közösségi alapon történik. Természetesen nem tehet arról a magyar ember, hogy külföldi csapatot választ kedvencéül, de én soha nem fogok lesüllyedni arra a szintre amit 2008-ban láttam az Oktogonon amikor magyar Chelsea és Manchester United drukkerek verekedtek. Az ilyesmi az szánalmas.

Hogy én miért nem szeretem a Real Madridot?
Kint éltem az USA-ban. Nem tudom, hogy nyomon követed e a baseball-t de van egy "New York Yankees" nevű csapat. A pénzügyi fölényével tulajdonképpen minden levegőt elszív más csapatok elől. Továbbá ők is ilyen álúriemberes imázzsal veszik körbe magukat, és folyton a történelemkönyvet lapozgatják. A szurkolóik pedig minden irányukba megfogalmazott kritikát csak irigységnek tartanak. Nos, alapos megfigyelés után azt vettem észre, hogy a fociban ezt a szerepkört a Real Madrid tölti be.

Tehát evidens volt, hogy rühelljem :wink:
hank1ee
Director del Fútbol

2014.05.28. 23:26:38

Gareth Tello írta:
GonzalezRaul írta:Messi is levenné a pólóját, ha lenne felsőteste...;-)
Kép
:?
Sírok :mrgreen:
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2014.05.28. 22:55:46

GonzalezRaul írta:Messi is levenné a pólóját, ha lenne felsőteste...;-)
Kép
:?
Motaro
Jugador del Barça

2014.05.28. 21:03:33

Naná, hogy Real drukkerként "valahogy nem tudod elítélni". Nekem a belem kifordulna, ha egy ilyen játékos lenne a csapatban, aminek szurkolok, még ha extraklasszis is. Jó helyen van ő ott, passzol a személyisége a gőgös, "úriemberek klubja", "fehér balett", "20. század csapata" "mi vagyunk a legjobbak akkor is, ha nem" imázshoz.
Leon
Director del Fútbol

2014.05.28. 21:03:06

Amiért utálom a Realt:
1. Barca legfőbb riválisa
2. Szánalmas haza szurkolói közösségük (tisztelet a kivételnek!)
3. Főleg a jelenlegi keretükben történelmi szinten is túlteng a tirpák játékosok száma:a top3:Ramos,Pepe,Ronaldo
4. Bárkit megvesznek kilóra, ez a 10. Bl serlegük kb 1.1 milliárd euróban van!A 11.ik is biztos benne lesz vagy 2 milliárdba! :mrgreen:
5. Mert csak! :mrgreen:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
bali 15
Director del Fútbol

2014.05.28. 20:53:46

De miért utáljátok a csapatot? Magyarnak születettek (aki nem, az helyettesítse be) nem katalánnak, tehát nem tudom elképzelni, hogy átérzitek az átlag katalán utálatát a spanyol király és néppel szemben. Sőt biztos vagyok benne, hogy a katalánok között sem gyűlöli mindenki a spanyolokat, függetlenül attól, hogy független katalán államot akar-e, vagy sem. Tehát ez az antipátia a futballról szól. Akkor azért gyűlölitek a Realt, mert a média megmondta, hogy ő az ősellenség? Vagy miért?
Teljesen jogos a kérdésed. Több antimadridista hozzászólással lehet találkozni mint Barcát támogatóval és most nem csak az eurobarcáról beszélek.

Én személy szerint nem vagyok híve annak, hogy egy tőlem 1000 km-re lévő közösség csapatát bálványozzam. Pontosabban lehet bálványozni, de akkor is csak műanyagszurkolásnak tartom az ilyesmit. Tök mind1, hogy hány sálad,bögréd,takaród, párnád van az adott csapatról. Szóval lehetsz te hungarokatalán, szittyamadridista vagy pannonbajor igazi drukker sose leszel.
Mert a valódi szurkolás az közösségi alapon történik. Természetesen nem tehet arról a magyar ember, hogy külföldi csapatot választ kedvencéül, de én soha nem fogok lesüllyedni arra a szintre amit 2008-ban láttam az Oktogonon amikor magyar Chelsea és Manchester United drukkerek verekedtek. Az ilyesmi az szánalmas.

Hogy én miért nem szeretem a Real Madridot?
Kint éltem az USA-ban. Nem tudom, hogy nyomon követed e a baseball-t de van egy "New York Yankees" nevű csapat. A pénzügyi fölényével tulajdonképpen minden levegőt elszív más csapatok elől. Továbbá ők is ilyen álúriemberes imázzsal veszik körbe magukat, és folyton a történelemkönyvet lapozgatják. A szurkolóik pedig minden irányukba megfogalmazott kritikát csak irigységnek tartanak. Nos, alapos megfigyelés után azt vettem észre, hogy a fociban ezt a szerepkört a Real Madrid tölti be.

Tehát evidens volt, hogy rühelljem :wink:
Leon
Director del Fútbol

2014.05.28. 20:44:37

Én nem láttam az ominózus eseményt mert 2-1nél kikapcsoltam a TV-t! :mrgreen:
Azóta sem néztem meg,sem azt ahogy a Real átveszi a kupát,sem a többi gólt,gyorsan el akarom felejteni ezt a szörnyűséget! :evil:
De akárhogy is volt,szerintem kár ezen vitázni mert nem egy meccset eldöntő jogtalan tizi volt,mint pl az Elche elleni ahol úgy örült a kamu góljának,hogy legszívesebben levertem volna a tv-t a helyéről.
Ráadásul pocsékul játszott Bale komájával együtt(tudom,hogy ő szerezte a 2.gólt kb 5 kihagyott ziccer után).
így jövőre sem tartok tőlük a Barca ellen,viszont Ramostól ha nem áll le akkor fogok. :oops:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
zola8787
Director del Fútbol

2014.05.28. 20:32:48

Hagyjuk már CR-t. Bezzeg ha Pedro csinálta volna ugyanezt senkinek sem lenne semmi baja :D (kivéve a Real-osoknak)
Bl döntőn lőtt gólt, bazzeg én is örülnék :D
Válasz küldése