Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2014.07.14. 14:04:04

A Real Madridnál továbbra is téma Iñigo Martínez leigazolása. A Marca szerint amennyiben egy védő távozik középről (Pepe vagy Varane) abban az esetben a Real Madrid kifizeti a játékos kivásárlási árát, ami 30 millió euró. Forrás: Madridom.hu
Ha nem is 30 millióért, de mindenképp jó igazolása lenne a Madridnak. Nekünk meg egy 31 éves Mathieu kell #-o
AndrisBarca
Jugador del Barça

2014.07.14. 12:58:41

Bocsánat elkiabáltam.
-----------Liverpool--------------
-------------Barca---------------
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2014.07.14. 12:45:28

AndrisBarca írta:A Real szerintem nem fog nagy játékost vagy játékosokat igazolni. Mi pedig még veszünk(remélem) egy Hummels-t és így már tuti nem ver el minket a Real.
Sajnos Kroos pont tegnap mondta, hogy a Real leigazolta:
http://www.nemzetisport.hu/foci_vb_2014 ... ra-2349809
Kép
AndrisBarca
Jugador del Barça

2014.07.14. 12:27:02

A Real szerintem nem fog nagy játékost vagy játékosokat igazolni. Mi pedig még veszünk(remélem) egy Hummels-t és így már tuti nem ver el minket a Real.
-----------Liverpool--------------
-------------Barca---------------
miihii
KHAL

2014.07.14. 11:38:49

ferninho írta:
Barcaman1993 írta:

Messi téma: elkezdett döcögni a szekér és jöttek elő a kényes dolgok? Magyarul szerinted azért lett mocskos, mert a média nekiállt mindenféle koholmányokkal előállni sorozatgyártásban? Az adós téma kibukott, tényleg hibáztak, ez oké. De ez egy dolog, te meg hiába tudod, h marhaságok, mégis a rovására írod az ilyen "bérpennával" mutatkozott vmi szórakozóhelyen meg a nem fogott kezet a gyerekkel (talán már kétszer is eljátszva) dolgokat? Mert más nagyon nem volt róla, ami degradálta volna, maximum igyekeztek sározni. De ettől sztem nem ő lett gyökerebb, hanem a bulvár villantotta meg a sajátos szépségeit... Aztán miután képi bizonyítékokkal lettek ezek cáfolva, aki ezek után elhiszi és még alapoz ilyenekre, háááát.... Vagy mire gondolsz még? H követelőzik a klubnál a fizetési igényei miatt? Ez is témát adott a zugfirkászoknak, holott a felső vezetés több ízben is kimondta, h ők akarják megújítani a kontraktját. Ha ez meg így adódott, akkor nyilván tárgyalnak róla, h mi merre meddig legyen a jövőben, de ugye ezt is úgy kell leközölni, h eladható legyen. Vagy az Aspergeres dolog? Ami ha igaz is, aki ezért oltja le, inkább nem is kommentálnám...

2. Hosszú évekig spúroskodtak minden apróságon Rosell-ék, h fogjanak néhány eurocentet a klubnak, mert nem volt olyan az anyagi helyzetünk. Ráadásul futott is a szekér elég sokáig, így nem hazudtak azzal, h nem kell egetverő igazolásokba belemennünk, a fiatalok beépítése gyümölcsöző volt hellyel-közzel. Az akkori állapotok szerint védhető volt a dolog, így ezzel most, évek után dobálózni nem passzos szerintem. Egy-egy kimagaslóbb bizniszünk volt, sokáig Ibrát (amit még most sem értek am...) leszámítva ilyen 30-40 millákig mentünk el, ami valljuk be nem kirívó (még azzal együtt sem, h esetleg értékük felett vettük meg a srácokat sajnos). Tehát sztem nem beadva lett a világnak, hanem tény. Főleg azzal szemben, h ti meg nyaranta költöttetek el mennyit is...? Azért a kettőt nem érzem, h egy lapon lehet említeni. És ez volt kb az idei szezonig, vagy még a tavalyi egy db Neymar ügyletet is belenyomhatjuk, mert azzal kezdtük el az immáron szükségszerűnek tűnő vátoztatásokat. De ez nem befolyásolja, h előtte tényleg nem kellett szórni a lét, megvolt a bázis.

Ráadásul nem elhanyaglhat tény, h mióta szponzor került a mezre, kb évente jött egy újabb támogató, ami ÉVENTE 10-30 MILLA PLUSZ BEVÉTELT HOZ! DARABJA! Így már azért nagyobb a mozgástér, tudunk, akarhatunk és mostanra muszáj belenyúlni a kasszába.

Egy mondat még a körülményekről: ugye a recesszió (mostanra talán csak) utórengései során egyáltalán nem elhanyagolható dolog az az 1-2-3, ... év, ami során azért rengeteg dolog változik, stabilizálódik. Nálatok még a mélyponton sem látszott, h visszavennétek, de dobáljátok ránk a salakot most, amikor azért már stabilizálódik a helyzet nagyjából...

Még a Neymar-os dologra ráfutva, mondtad, h azóta tudjuk, h sokkal többe került, mint a publikált. Nem mondod!? Én azóta annyit tudok, h elég sok felületen támadták a bulit, de hiába vagy 10 vizsgálat, egy sem tudta kihozni az igazát, h tényleg 100 milla lett volna. Innét kezdve meg ez egy újabb megkérdőjelezhető, médiára alapozott érv ellenünk... (Holott még én is azt mondom, h vmi tuti nem kerek ezzel a biznisszel, de egyrészt asszem elég sok transzfer bűzlött már vmi miatt, aztán mégsem sikerült tényszerűen bebuktatni a dolgot. Így meg marad az, h "kamuérv".)

És még lábjegyzetként annyi hozzá, h ha helyben hagyják az igazolási büntit, akkor ugye még érthetőbb, h most miért is shoppingolunk ennyire, a ti szinteteken...

3. A fiatalok kapcsán kapott büntetésbe meg belefutottunk (egyelőre ugye tisztázatlan, h mennyire), sajnos ez van. De ugyanígy több nagycsapat is belenézett a dologba és asszem még itthonról is elég tiszta a kép, h nem nagyon lenne olyan, akit nem lehetne büntetni ugyanezért, h a gyerekekhez elhozzuk a szülőket is vmi kamu állással. Szal emiatt lehetünk mi a gonosz törvényszegők és ronthat a renomén másoknak. De sztem ez hosszú évtizedek óta bevett formula a futballvilágban, amit most 2-3 csapatnál kivettek a pakliból. Tehát oké, ebben ugyanolyanok vagyunk, mint a többi klub. Viszont érdekes módon ezen a közös keresztmetszeten át csak mi lettünk a trógerek a szemetekben, holott nyilván ti is vágjátok, h mennyire adja magát, h mindenki így intézi. (Sztem am ennek valahol így is kellene lennie, mert tizenéves lurkókat mi a toszért akarnak elszakítani a családjuktól odafönt? :shock: ) Rendben, akkor legyünk emiatt kevesebbek a szemetekben. Sztem vállalható egy ilyen dolog a részünkről, mert emberibb, mint amit a döntéshozók kitaláltak a jelenségre.

Tehát összegezve:
a korábban kialakított és lenyilatkozott kép nem csak délibáb volt, mert AKKOR igenis megállták a helyüket. Viszont azóta eltelt néhány év és mostanra vastagabb lett a buksza is, plusz kiégett a garnitúra, így sajnos el kell engednünk ezt, h nem tolunk bele nagy lét, mert kizárólag az utánpótlással ezt már nem lehet megoldani. De asszem emiatt nem annyira jogos támadni a klubot, mert kb 6 év után jött el ez az idő újra, eddig annyira nem érzem pofánköpésnek a dolgokat, működött. (Sokkal inkább lenne az, ahogy intézik mostanában odafönt a klub ügyeit, egyre inkább a hagyományok és szurkolók szájíze ellen mendegélve a mezszponzor óta kb... De ez abszolút más történet, nem az, amiről itt egyáltalán szó van.)

És elég kétes dolog számomra, h nagyjából a firkászok kreálmányaira támaszkodva jelentitek ki, h bemocskolódott Messi és a klub. A "szent" klub, amit am ti nyomattok már évek óta gúnyosan, mert nem volt támadási felület és ez érthetően bökte a csőrötöket, tekintve, h hiába voltak a garnitúraváltások, nagyjából alárendelt szerep jutott hosszú évekig. Most meg a saját gúnyolódásaitokra reagálva, a média mocskán keresztül mutogattok ránk, h na mi van, mégsem olyan szent és sérthetetlen a dolog!?

Inkább lehet ezt annak betudni sztem, h utolértetek és tavaly le is hagytatok minket, megvan a naaaaaagy 10., így már megint jöhet a lenéző dolog, kezdtek újra elemetekben lenni, jött az új impulzus.

Mert ebben ti vagytok többek, mint más...
(Persze ezt nem kifejezetten rád értem, hanem úgy en bloc a madridizmusra...)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ferninho
Madridista

2014.07.13. 20:31:28

Barcaman1993 írta:
Tiszteletben tartom, amit mondasz, de részigazságokat tartalmaz. Vannak dolgok, amibe nem kötnék bele, mert úgy igaz, ahogy írod.

1. Messi adócsaló ügye: ezzel mi a probléma? Nyilván több százmilliós vagyonnal rendelkező játékos, akinek a pénz már nem számít semmit, szándékosan adót csalt, hogy a bíróságon kelljen mutatkoznia és szétszedje a sajtó. Nyilván ez történt és nem az, hogy vki, aki rendezi az adóbevallását, az hibázott... Ill. azt is tegyük hozzá, hogy Messiről folyamatosan erről cikkeztek. Amikor Casillasnál és Alonsonál (ha jól emlékszem) volt ez a probléma nagyjából fél éve, akkor arról senki sem beszélt.
2. Neymar-biznisz: A mi feltételeinket tudjuk. De tudjuk azt is, hogy a Real még nagyobb összeget ajánlott fel, mind a tulajdonosainak, mind a Neymar családnak. Akkor ki is a nagyobb zsivány? Csak azért nem követtetek el nagyobb szabálytalanságot, mert hozzánk akart igazolni.
3. Fiatalok: Mintha ez a többi csapatnál nem lenne jelenség? #-o
4. Nagy bevásárlás: Mondja ezt az, akinek a csapata 2 évente új csapatot vásárol, azt is nem egyszer hitelből (Ronaldo?, Kaká?)... Mi évekig minimális pénzből hoztuk össze a csapatot, amiről érdekes senki nem beszélt. Most hogy szükség van a változtatásra, nyilván több pénzre van szükség, de ebben mi a meglepő? Összehasonlítva a többi európai topcsapattal éveken át mi költöttük a legkevesebbet. Az meg hogy ennyi volt Suarez? Úgy tudtam, hogy a legdrágább játékosok a legolcsóbbak.

És az csak a te kommentedre való válasz. Nyilván mindennel nem tudok, meg nem is akarok foglalkozni. Egyik csapat kutya, a másik eb. Én is tudnék érdekes dolgokat mondani a Realról, de nem teszem. Egy-két ember fölöslegesen ingerli magát ilyen hülyeségekkel, ahelyett, hogy az értelmesebb dolgokkal foglalkoznának. Akinek meg ez jelent mindent, hogy ilyen baromságokkal foglalkozzon, akkor annak további sok sikert kívánok.
mivel azt érzem totálisan mellément az írásom valódi lényege, mert nagyon nem az volt a lényege... nem is tudom hol kezdjek bele...

tehát most erről beszélünk:
"a Több, mint egy klub eredeti jelentését meg most hagyjuk, mert nem olyan értelemben lett használva az elmúlt években, hanem, hogy a Barca így nevel, úgy nevel, nem veszi a sztárokat, hanem kineveli, maga a Barca a jóság, a példakép és a többi, ők a kedvesek az aranyosak, bezzeg a többi...
erre jönnek (természetesen csak azután miután a sikerkorszaknak szépen lassan, de vége lett, mert addig 1 rossz szót nem lehetett róluk írni) Messi adócsaló ügyei, a Neymar biznisz, ahol még mindig nem tudjuk mennyibe is került és az emiatti elnökváltás, a büntetés a fiatalok miatt ,amit feloldottak, mert 3 hónap alatt nem tudták kivizsgálni és még lehetne sorolni mi szépségek kerültek elő."
ennek az írásnak a lényege, hogy több éven át, amikor a Barca a sikerkorszakát élte ők voltak a példakép, a szentek, akikről rosszat nem lehetett olvasni, a követendő példa, azok, akik nevelik és nem veszik a sztárokat és a többi... ez így volt és ezekre a dolgokra lett ráaggatva a Több, mint egy klub szlogen, erről írt Kompany is a cikkében, nem az eredeti jelentéséről.

aztán, ahogy ennek a korszaknak szépen lassan vége lett jöttek azok a dolgok, hogy mégse annyira tökéletes az, ami korábban annak látszott és jöttek a példaként előhozott dolgok, amiket te totálisan feleslegesen kifejtettél bővebben, mert azokat csak példaként hoztam fel, hogy ahogy vége lett a sikerkorszaknak a Barcára és Messire is becsülettel elkezdett ömleni a trágya és ezen a kialakult képen (amit nem csak a média alkotott, hanem a játékosok, edzők, sőt még pl Laporta is nyomatta erről a szöveget) egyre több folt esett.

de most menjünk végig számonként:
1. nem érdekel, hogy mi történt pontosan, Messi WC-s nénije is csinálhatta volna, azért hoztam fel, hogy addig Messi volt az angyal, de ahogy már kicsit elkezdett döcögni a szekér jöttek elő az ilyen dolgok, például ez is, de felhozhatnám ezeket a VB alatti Messi nem fogott kezet a gyerekekkel lévő nevetséges dolgot is, ilyenek nem voltak régebben felkapva és előszedve, amikor ment a szekér.

2. ezt is csak olyan példakánt hoztam fel ,mint az előzőt, de nézzük ebbe bele, mert mást is írtál ebben.
a Real felvállalja, hogy sok millióért igazol, ez van, Perez le is nyilatkozta, hogy neki bőven több, mint 100 millájába került volna... ő ezt így elmondta...
és mint látjuk nem is tévedett akkorát, sőt... a Realnál nem nyilatkozgatták, hogy ők kinevelik a sztárokat, meg világgal szembeni tiszteletlenség nagy összegekért igazolni, meg hogy képesek ennyi költekezés nélkül is képes versenyképesek maradni... ez tűnik kicsit visszásnak a Barca részéről számomra, főleg Ibra/Neymar transzferek után és most jött Suarez is.

igen, a Real nem tökéletes, de ők ezt fel is vállalják és nem akarták beadni a népnek ,hogy ez meg ez csak 50 millió volt, miközben sokkal több... igen, a Real rohadt sok pénzt költ el, ez a tény, nincs is ezzel baj a Barca részéről se, nem ezt kifogásoltam, hanem azt, hogy akkor ne akarják beadni a világnak ,hogy ők így nevelik ki a sztárokat, meg ők nem is igazolnak nagy pénzért...

kijött egy elképesztő trió, ami kb megismételhetetlen, hogy ingyen kijöjjön az akadémiáról még egyszer, akár ehhez hasonló is, hozzájuk csapódtak meg olyan saját nevelések, akik mindig is meg vannak egy átlag csapatban és ezt sikeresen össze lett kovácsolva egy nagyon sikeres csapattá... viszont ilyen nem most lesz legközelebb és biza komoly pénzekért el is kezdett igazolgatni a Barca, ami tök természetes dolog, ami itt a probléma, hogy az évek alatt az lett beadva, hogy a Barcának ilyesmire nincs szüksége egyáltalán.

3. szimpla példa volt ez is, hülyeségnek tartom ezt a szabályt ilyen formában, de attól még csak elég nagy visszhangja volt ennek és ez se segített a klubnak egyáltalán.
4 ezt meg a 2es pontban együtt fejtettem ki.
Gondolom nem vagy idősebb 30nál, így az elmúlt években amiket láthattál el kell ismerni, hogy a Barcelona jobban muzsikált. Ez van. Én is elismerem, hogy ha a teljes múltat nézzük, akkor a Real igenis jobb, de kb sz.rok rá, hogy 1965-ben mi volt, nem láttam, nem éltem akkor, statisztikának jó és kész.
2 éve a Barcelona gödörbe került a folyamatos jó szereplések után, minden csapatnál bekövetkezik ez (lásd: spanyol válogatott), emiatt MUSZÁJ elkezdeni az igazolásokat. Na itt ugye jön Suárez ügye. Amíg a Madrid is leakarta igazolni, a fórumotokon zseninek hívták. Most, hogy Barcát választotta (dettó, mint Neymar-nál) undorító, szánalmas, átlagos, senkiházi. Ez is mi?
A Barca elképesztő volt az elmúlt években és rengeteg mindent nyert, ez tény, ezen nincs mit vitázni és most ennek a korszaknak vége, ez is tény és természetes, hogy muszáj igazolni, nem is ezzel van baj, hanem azzal, amit már korábban is kifejtettem.
Most a Barcánál az a kérdés, hogy pár éven belül megint vissza tudnak-e kerülni az élre vagy sem.

a Suarezes meg Neymaros írásoddal egyetértek, tényleg nem szép dolog ez, de ez egy általános szurkolói reakció, sajnos/nem sajnos ez van.
nekem se tetszik ez, de ez egy megszokott dolog, hiába nagy tehetség Neymar le van szólva és ez van most Suarezzel is. Ez nem madridos sajátosság...
Ne tudd meg pár Bayernes a fórumokon mennyire alázzák Kroost... nem ugyanaz a példa, de a lényege hasonló.
madridista
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.13. 14:30:53

Klaczy írta:Ez a topic lassan viselhetné a Barca vs Espanyol címet... idén jó ha velük fel fogjuk tudni venni a versenyt...
Meg a La Liga topicot is kezdhetjük átírni lassan Segunda Divisionra... :D =D>
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Klaczy
Barça B

2014.07.13. 13:09:35

Ez a topic lassan viselhetné a Barca vs Espanyol címet... idén jó ha velük fel fogjuk tudni venni a versenyt...
zola8787
Director del Fútbol

2014.07.13. 12:57:55

ferninho írta: erre jönnek (természetesen csak azután miután a sikerkorszaknak szépen lassan, de vége lett, mert addig 1 rossz szót nem lehetett róluk írni) Messi adócsaló ügyei, a Neymar biznisz, ahol még mindig nem tudjuk mennyibe is került és az emiatti elnökváltás, a büntetés a fiatalok miatt ,amit feloldottak, mert 3 hónap alatt nem tudták kivizsgálni és még lehetne sorolni mi szépségek kerültek elő.
Sorold tovább lécci, mert tényleg kíváncsi vagyok a további véleményedre.
Követed a fórumot, akkor tudhatod, hogy Barcásként én vagyok talán a legfanatikusabb Messi utáló, de ebben az adócsalásos sztoriban megtudom védeni. Ne hidd már, hogy Messi úgy adózik, hogy otthon leül a kis papírkáival és szépen kitölti magának. Erre biztos vagyok benne, hogy van embere (mint minden más profinak).
Neymar ügy: amíg a Madrid is harcban volt érte, addig ő volt a király, az új sztár aki CR-rel megváltják a világot. Ő a Barcát választotta (mint most Kroos a Real-t) és a Madrid szurkolók egyből elkezdték, hogy nem is nagy tehetség, állandóan szimulál, gáz, a Barcának való, nekünk nem is kellett sosem. Na ez azért gyomorforgató.

Gondolom nem vagy idősebb 30nál, így az elmúlt években amiket láthattál el kell ismerni, hogy a Barcelona jobban muzsikált. Ez van. Én is elismerem, hogy ha a teljes múltat nézzük, akkor a Real igenis jobb, de kb sz.rok rá, hogy 1965-ben mi volt, nem láttam, nem éltem akkor, statisztikának jó és kész.
2 éve a Barcelona gödörbe került a folyamatos jó szereplések után, minden csapatnál bekövetkezik ez (lásd: spanyol válogatott), emiatt MUSZÁJ elkezdeni az igazolásokat. Na itt ugye jön Suárez ügye. Amíg a Madrid is leakarta igazolni, a fórumotokon zseninek hívták. Most, hogy Barcát választotta (dettó, mint Neymar-nál) undorító, szánalmas, átlagos, senkiházi. Ez is mi?
A Més que un club-os hülyeséggel én sem értek egyet és továbbra sem értem, hogy minek kell átjárni a másik fórumra írogatni, itt úgysem fogod azt látni amit szeretnél. Én is néha átjárok, de isten ments, hogy írogassak, mert a fejem tiszta piros amikor a sok elvakult Madridos írogat (Barcáson is van persze elvakultság, nem is kevés).
Amúgy a magyar fórumozás terén is jobb a Madrid, mert ahogy látom a Barcások is már inkább oda írogatnak, mint ide, amit nem tudom hova tegyek, nem is értem, hogyan bírják nap, mint nap olvasgatni azt a sok utálatot, amit ott kap a Barcelona (és igen, itt is kapja az ívet a Madrid).
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.07.13. 10:04:30

ferninho írta: lehet itt röhögni ezen, de sok igazság van a cikkben, bár lehet néhol le van sarkítva.
a Több, mint egy klub eredeti jelentését meg most hagyjuk, mert nem olyan értelemben lett használva az elmúlt években, hanem, hogy a Barca így nevel, úgy nevel, nem veszi a sztárokat, hanem kineveli, maga a Barca a jóság, a példakép és a többi, ők a kedvesek az aranyosak, bezzeg a többi...
erre jönnek (természetesen csak azután miután a sikerkorszaknak szépen lassan, de vége lett, mert addig 1 rossz szót nem lehetett róluk írni) Messi adócsaló ügyei, a Neymar biznisz, ahol még mindig nem tudjuk mennyibe is került és az emiatti elnökváltás, a büntetés a fiatalok miatt ,amit feloldottak, mert 3 hónap alatt nem tudták kivizsgálni és még lehetne sorolni mi szépségek kerültek elő.

de a legjobb mégis csak azt nézni, ahogy az évek alatt felgyülemlő nyáltenger szépen csöpög vissza az adott emberekre, elég itt a Piqué-féle "A Madrid egy éve nem nyert semmit, és 160 milliót költött három játékosra: Illaramendire, Iscóra és Bale-re. A Barcelona ezt nem tudja megtenni. Tudjuk, hogy mi mások vagyunk, hiszen ennyi költekezés nélkül is tudunk velük versenyezni."
vagy a Tata Martino-féle "Bale egy nagyon tehetséges játékos, de az átigazolása körül napvilágot látott összegek egyszerűen a jelenlegi gazdasági helyzetben egyenesen a világgal szemben tiszteletlenség.

és még sorolhatnám bőven... mennyi ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatok voltak...
Tiszteletben tartom, amit mondasz, de részigazságokat tartalmaz. Vannak dolgok, amibe nem kötnék bele, mert úgy igaz, ahogy írod.

1. Messi adócsaló ügye: ezzel mi a probléma? Nyilván több százmilliós vagyonnal rendelkező játékos, akinek a pénz már nem számít semmit, szándékosan adót csalt, hogy a bíróságon kelljen mutatkoznia és szétszedje a sajtó. Nyilván ez történt és nem az, hogy vki, aki rendezi az adóbevallását, az hibázott... Ill. azt is tegyük hozzá, hogy Messiről folyamatosan erről cikkeztek. Amikor Casillasnál és Alonsonál (ha jól emlékszem) volt ez a probléma nagyjából fél éve, akkor arról senki sem beszélt.
2. Neymar-biznisz: A mi feltételeinket tudjuk. De tudjuk azt is, hogy a Real még nagyobb összeget ajánlott fel, mind a tulajdonosainak, mind a Neymar családnak. Akkor ki is a nagyobb zsivány? Csak azért nem követtetek el nagyobb szabálytalanságot, mert hozzánk akart igazolni.
3. Fiatalok: Mintha ez a többi csapatnál nem lenne jelenség? #-o
4. Nagy bevásárlás: Mondja ezt az, akinek a csapata 2 évente új csapatot vásárol, azt is nem egyszer hitelből (Ronaldo?, Kaká?)... Mi évekig minimális pénzből hoztuk össze a csapatot, amiről érdekes senki nem beszélt. Most hogy szükség van a változtatásra, nyilván több pénzre van szükség, de ebben mi a meglepő? Összehasonlítva a többi európai topcsapattal éveken át mi költöttük a legkevesebbet. Az meg hogy ennyi volt Suarez? Úgy tudtam, hogy a legdrágább játékosok a legolcsóbbak.

És az csak a te kommentedre való válasz. Nyilván mindennel nem tudok, meg nem is akarok foglalkozni. Egyik csapat kutya, a másik eb. Én is tudnék érdekes dolgokat mondani a Realról, de nem teszem. Egy-két ember fölöslegesen ingerli magát ilyen hülyeségekkel, ahelyett, hogy az értelmesebb dolgokkal foglalkoznának. Akinek meg ez jelent mindent, hogy ilyen baromságokkal foglalkozzon, akkor annak további sok sikert kívánok.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
ferninho
Madridista

2014.07.13. 02:41:12

Stalkyard írta:http://kompany.blog.nepsport.hu/archive ... _egy_klub/

kompany lő, ÖNGÓL. Ahogy ez a cikk is, hatalmas :D kicsit utána nézhetnének már a túloldalt, hogy miről, és legfőképpen minek is szól ez a szlogen. Az alap mondanivaló is sántít, mert ugye most is azt az egy aspektust vizsgálta meg, ( az egyébként színvonalas cikkeket író kolléga) amiben egyértelműen ugyanolyan a Barca, mint a többi klub, csak az a bibi, hogy az átigazolásokat tekintve ezt a klub és a (normálisabb szurkolók) soha nem is tagadták. Ellenben jó pár dologban igenis egy-két lépcsőfokkal feljebb áll, mint egy királyi gárda, ilyenek például a távozó játékosok kezelése, az irányukba történő gesztusok, a saját nevelések ( még így is) mindenkinél hangsúlyosabb kezelése, stb.

Tehát érthető, amit mondani akart, igaz is, csak már megint próbálják eltakarni a fával az erdőt. :D Mindig az mutogat a legjobban a másikra, aki leginkább érzi, hogy "bűnös". :D
lehet itt röhögni ezen, de sok igazság van a cikkben, bár lehet néhol le van sarkítva.
a Több, mint egy klub eredeti jelentését meg most hagyjuk, mert nem olyan értelemben lett használva az elmúlt években, hanem, hogy a Barca így nevel, úgy nevel, nem veszi a sztárokat, hanem kineveli, maga a Barca a jóság, a példakép és a többi, ők a kedvesek az aranyosak, bezzeg a többi...
erre jönnek (természetesen csak azután miután a sikerkorszaknak szépen lassan, de vége lett, mert addig 1 rossz szót nem lehetett róluk írni) Messi adócsaló ügyei, a Neymar biznisz, ahol még mindig nem tudjuk mennyibe is került és az emiatti elnökváltás, a büntetés a fiatalok miatt ,amit feloldottak, mert 3 hónap alatt nem tudták kivizsgálni és még lehetne sorolni mi szépségek kerültek elő.

de a legjobb mégis csak azt nézni, ahogy az évek alatt felgyülemlő nyáltenger szépen csöpög vissza az adott emberekre, elég itt a Piqué-féle "A Madrid egy éve nem nyert semmit, és 160 milliót költött három játékosra: Illaramendire, Iscóra és Bale-re. A Barcelona ezt nem tudja megtenni. Tudjuk, hogy mi mások vagyunk, hiszen ennyi költekezés nélkül is tudunk velük versenyezni."
vagy a Tata Martino-féle "Bale egy nagyon tehetséges játékos, de az átigazolása körül napvilágot látott összegek egyszerűen a jelenlegi gazdasági helyzetben egyenesen a világgal szemben tiszteletlenség.

és még sorolhatnám bőven... mennyi ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatok voltak...
Ellenben jó pár dologban igenis egy-két lépcsőfokkal feljebb áll, mint egy királyi gárda, ilyenek például a távozó játékosok kezelése, az irányukba történő gesztusok, a saját nevelések ( még így is) mindenkinél hangsúlyosabb kezelése, stb.
Fejtsd ki pls ezt a távozó játékosok kezelését légyszi meg ezeket a hű de nagy gesztusokat, amiben annyival feljebb való a Barcelona.
és az utánpótlás nevelése nagyon jó a Barcának, tényleg, de ebben mélyebben ne menjünk bele.
madridista
Stalkyard
Director del Fútbol

2014.07.12. 23:31:33

LG írta:Én úgy gondolom, hogy a Laporta érában sokkal szerethetőbb volt a klub, abból az imidzsből, amit ők felépítettek, Rossel, és a bandája nagyon sok mindent lerombolt. Remélem már nem sokáig kell elszenvednünk ezt az antipatikus, és dilettáns bagázst.
Ez sajnos vitathatatlan. De ez még mindig nem egyeztethető azzal, miről is szól a "több, mint egy klub". A Barca semmiben sem különbözik működésében, mint a többi hasonló nagy klub, ezt soha senki nem is állította, pár képzavaros szurkolón kívül. A hozzáállás más tészta, és ebben tényleg kevesebb lett a klub mióta ez az elnökség van hatalmon.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.12. 18:43:47

Én úgy gondolom, hogy a Laporta érában sokkal szerethetőbb volt a klub, abból az imidzsből, amit ők felépítettek, Rossel, és a bandája nagyon sok mindent lerombolt. Remélem már nem sokáig kell elszenvednünk ezt az antipatikus, és dilettáns bagázst.
Stalkyard
Director del Fútbol

2014.07.12. 18:02:58

http://kompany.blog.nepsport.hu/archive ... _egy_klub/" target="_blank

kompany lő, ÖNGÓL. Ahogy ez a cikk is, hatalmas :D kicsit utána nézhetnének már a túloldalt, hogy miről, és legfőképpen minek is szól ez a szlogen. Az alap mondanivaló is sántít, mert ugye most is azt az egy aspektust vizsgálta meg, ( az egyébként színvonalas cikkeket író kolléga) amiben egyértelműen ugyanolyan a Barca, mint a többi klub, csak az a bibi, hogy az átigazolásokat tekintve ezt a klub és a (normálisabb szurkolók) soha nem is tagadták. Ellenben jó pár dologban igenis egy-két lépcsőfokkal feljebb áll, mint egy királyi gárda, ilyenek például a távozó játékosok kezelése, az irányukba történő gesztusok, a saját nevelések ( még így is) mindenkinél hangsúlyosabb kezelése, stb.

Tehát érthető, amit mondani akart, igaz is, csak már megint próbálják eltakarni a fával az erdőt. :D Mindig az mutogat a legjobban a másikra, aki leginkább érzi, hogy "bűnös". :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
visca el barca
Presidente del Barça

2014.07.10. 13:53:16

öcsi bán elég érdekesen fest az a barca mez :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Alfa
Entrenador del Barça

2014.07.10. 13:33:57

komolyan a Juventus Morataért kifizetett 22millió ismétlem 22 millió eurót ????????????

Mert ha ez igaz akkor 100 milla alatt ne adjuk el Alexist....
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2014.07.07. 22:42:16

Kép

Mekkora legendák egy képen.. Szomorú, hogy már egyikük sincs velünk. :?
Chino
Llegenda del Barça

2014.07.07. 19:01:48

Reméltem, hogy nem fogják Madridban megtapasztalni amit mi. Isten nyugosztalja! :(
Kitartást és erőt egész családjának!
Forca Barca!!!!
hank1ee
Director del Fútbol

2014.07.07. 18:50:46

RIP :!: Öcsibácsival már biztos kapura rugdosnak odafönt Gyula bának! :)
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
Mezner2
Entrenador del Barça

2014.07.07. 18:03:23

Isten nyugosztalja !
Ha valaki, hát akkor a Barca szurkolók tudhatják milyen érzés elveszíteni egy klubikont ! :cry:
Alcantara
Director del Fútbol

2014.07.05. 23:48:43

http://vs.hu/focivb2014/komaban-van-di- ... medium=rss" target="_blank

Ez egy elég rossz hír! :(
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.07.05. 20:07:26

ferninho írta:áthoznám ide, mert ez egy nagyon jó meglátás.

épp ezért sokan nem vele képzelik el a Real jövőjét, elképesztő mikre képes, bármilyen védelmet képes megoldani, de elképesztő mennyi rossz megoldásra képe...

de megint a Real a hülye, hogy szó van az ő eladásáról is...

én idén megtartanám, mert nagyon hosszú lesz a Real számára a szezon és szükség van még rá, főleg, hogy szélsőként is kelleni fog, mert Jesé mire felépül... és CR se lesz a szezon legelején...
de a Real Madrid jövőjét nem tudom vele elképzelni a középpályán, hosszú távra nem megoldás sztem...

túl sokat vállal... ez ebből rengeteg hiba is jön... tény, hogy amikor bejön mindenki ámul és bámul, de ennyi hiba nem fér bele szerintem hosszútávon.
Aki tavaly figyelte a Real játékát, az számára egyértelmű, hogy a csapat legfontosabb játékosa Di Maria volt. Lehet ott Ronaldo, Bale, Benzema stb., rajta múlt a Real támadójátékának hatékonysága. Ha eladnák, az sztem óriási butaság lenne. Persze, ha jön helyette megfelelő pótlás és esetleg egy kisebb taktikai változtatás, akkor könnyen lehet, hogy fel sem tűnne a hiánya. Ebben a rendszerben viszont ő a joly joker.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
miihii
KHAL

2014.07.05. 18:55:59

ferninho írta:
áthoznám ide, mert ez egy nagyon jó meglátás.

épp ezért sokan nem vele képzelik el a Real jövőjét, elképesztő mikre képes, bármilyen védelmet képes megoldani, de elképesztő mennyi rossz megoldásra képe...

én idén megtartanám, mert nagyon hosszú lesz a Real számára a szezon és szükség van még rá, főleg, hogy szélsőként is kelleni fog, mert Jesé mire felépül... és CR se lesz a szezon legelején...
de a Real Madrid jövőjét nem tudom vele elképzelni a középpályán, hosszú távra nem megoldás sztem...

túl sokat vállal... ez ebből rengeteg hiba is jön... tény, hogy amikor bejön mindenki ámul és bámul, de ennyi hiba nem fér bele szerintem hosszútávon.
Nem csodálom, h megosztó személy, mert tényleg nagyon benne van a kettősség. Megvan benne minden, amitől nagyon nagy klasszissá válhatna, de egyszerűen a hibaszázalék, a rossz, elkapkodott döntések lehúzzák az egészet.

Valahogy egyszerre lehet dícsérni és elmarasztalni :) Jó, h akar és szépeket villan, de utána a kulcsmozdulat olyan pocsék, h nem lehetne elmenni mellette szó nélkül.

Mondjuk nem vagyok különösebben ráakadva, nem ezért írtam már kétszer is róla, de miután kb ő és Messi volt észrevehető eddig az argentínoknál, így kitűnt a játéka. Azon belül is mindkét oldala...
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ferninho
Madridista

2014.07.05. 18:33:38

miihii írta:
Ebben az akcióban is Messi bökött oda, amiből labdaszerzés lett, majd ügyesen megtartotta két emberrel szemben is és jól továbbított DM-nak, aki akár bejátszhatta volna Higanynak, de ehelyett olyan passzt kísérelt meg, amit kb 3 belga ért volna el előbb, mint a megjátszani kívánt társ. Szerencséjére jól pattant meg a védőn, de ettől még borzasztó megoldást választott, pedig ügyesen lépett be a játékba. Szal kb erre gondoltam előzőleg, amikor írtam, h miért jogosabb, h Messi lett a MoM akkor is.

Ezen kívül volt már vagy 3 tök feleslegesen előtt labdája 10 perc alatt, amikor csak 3 védő testén kellett volna átmennie a lövésnek.
Már fogom a fejem ezektől... Aktív a jóképű gyerek, nagyon jó megoldásai vannak, de aztán a végén választ egy olyan lehetetlen dolgot, amivel le is nullázza az egészet. Oké, most pont gól lett belőle, de 100-ból 99-szer ez a védőké...
áthoznám ide, mert ez egy nagyon jó meglátás.

madridista
Válasz küldése