Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Ha nem is 30 millióért, de mindenképp jó igazolása lenne a Madridnak. Nekünk meg egy 31 éves Mathieu kellA Real Madridnál továbbra is téma Iñigo Martínez leigazolása. A Marca szerint amennyiben egy védő távozik középről (Pepe vagy Varane) abban az esetben a Real Madrid kifizeti a játékos kivásárlási árát, ami 30 millió euró. Forrás: Madridom.hu
Sajnos Kroos pont tegnap mondta, hogy a Real leigazolta:AndrisBarca írta:A Real szerintem nem fog nagy játékost vagy játékosokat igazolni. Mi pedig még veszünk(remélem) egy Hummels-t és így már tuti nem ver el minket a Real.
ferninho írta:Barcaman1993 írta:
mivel azt érzem totálisan mellément az írásom valódi lényege, mert nagyon nem az volt a lényege... nem is tudom hol kezdjek bele...Barcaman1993 írta:
Tiszteletben tartom, amit mondasz, de részigazságokat tartalmaz. Vannak dolgok, amibe nem kötnék bele, mert úgy igaz, ahogy írod.
1. Messi adócsaló ügye: ezzel mi a probléma? Nyilván több százmilliós vagyonnal rendelkező játékos, akinek a pénz már nem számít semmit, szándékosan adót csalt, hogy a bíróságon kelljen mutatkoznia és szétszedje a sajtó. Nyilván ez történt és nem az, hogy vki, aki rendezi az adóbevallását, az hibázott... Ill. azt is tegyük hozzá, hogy Messiről folyamatosan erről cikkeztek. Amikor Casillasnál és Alonsonál (ha jól emlékszem) volt ez a probléma nagyjából fél éve, akkor arról senki sem beszélt.
2. Neymar-biznisz: A mi feltételeinket tudjuk. De tudjuk azt is, hogy a Real még nagyobb összeget ajánlott fel, mind a tulajdonosainak, mind a Neymar családnak. Akkor ki is a nagyobb zsivány? Csak azért nem követtetek el nagyobb szabálytalanságot, mert hozzánk akart igazolni.
3. Fiatalok: Mintha ez a többi csapatnál nem lenne jelenség?![]()
4. Nagy bevásárlás: Mondja ezt az, akinek a csapata 2 évente új csapatot vásárol, azt is nem egyszer hitelből (Ronaldo?, Kaká?)... Mi évekig minimális pénzből hoztuk össze a csapatot, amiről érdekes senki nem beszélt. Most hogy szükség van a változtatásra, nyilván több pénzre van szükség, de ebben mi a meglepő? Összehasonlítva a többi európai topcsapattal éveken át mi költöttük a legkevesebbet. Az meg hogy ennyi volt Suarez? Úgy tudtam, hogy a legdrágább játékosok a legolcsóbbak.
És az csak a te kommentedre való válasz. Nyilván mindennel nem tudok, meg nem is akarok foglalkozni. Egyik csapat kutya, a másik eb. Én is tudnék érdekes dolgokat mondani a Realról, de nem teszem. Egy-két ember fölöslegesen ingerli magát ilyen hülyeségekkel, ahelyett, hogy az értelmesebb dolgokkal foglalkoznának. Akinek meg ez jelent mindent, hogy ilyen baromságokkal foglalkozzon, akkor annak további sok sikert kívánok.
ennek az írásnak a lényege, hogy több éven át, amikor a Barca a sikerkorszakát élte ők voltak a példakép, a szentek, akikről rosszat nem lehetett olvasni, a követendő példa, azok, akik nevelik és nem veszik a sztárokat és a többi... ez így volt és ezekre a dolgokra lett ráaggatva a Több, mint egy klub szlogen, erről írt Kompany is a cikkében, nem az eredeti jelentéséről."a Több, mint egy klub eredeti jelentését meg most hagyjuk, mert nem olyan értelemben lett használva az elmúlt években, hanem, hogy a Barca így nevel, úgy nevel, nem veszi a sztárokat, hanem kineveli, maga a Barca a jóság, a példakép és a többi, ők a kedvesek az aranyosak, bezzeg a többi...
erre jönnek (természetesen csak azután miután a sikerkorszaknak szépen lassan, de vége lett, mert addig 1 rossz szót nem lehetett róluk írni) Messi adócsaló ügyei, a Neymar biznisz, ahol még mindig nem tudjuk mennyibe is került és az emiatti elnökváltás, a büntetés a fiatalok miatt ,amit feloldottak, mert 3 hónap alatt nem tudták kivizsgálni és még lehetne sorolni mi szépségek kerültek elő."
A Barca elképesztő volt az elmúlt években és rengeteg mindent nyert, ez tény, ezen nincs mit vitázni és most ennek a korszaknak vége, ez is tény és természetes, hogy muszáj igazolni, nem is ezzel van baj, hanem azzal, amit már korábban is kifejtettem.Gondolom nem vagy idősebb 30nál, így az elmúlt években amiket láthattál el kell ismerni, hogy a Barcelona jobban muzsikált. Ez van. Én is elismerem, hogy ha a teljes múltat nézzük, akkor a Real igenis jobb, de kb sz.rok rá, hogy 1965-ben mi volt, nem láttam, nem éltem akkor, statisztikának jó és kész.
2 éve a Barcelona gödörbe került a folyamatos jó szereplések után, minden csapatnál bekövetkezik ez (lásd: spanyol válogatott), emiatt MUSZÁJ elkezdeni az igazolásokat. Na itt ugye jön Suárez ügye. Amíg a Madrid is leakarta igazolni, a fórumotokon zseninek hívták. Most, hogy Barcát választotta (dettó, mint Neymar-nál) undorító, szánalmas, átlagos, senkiházi. Ez is mi?
Meg a La Liga topicot is kezdhetjük átírni lassan Segunda Divisionra...Klaczy írta:Ez a topic lassan viselhetné a Barca vs Espanyol címet... idén jó ha velük fel fogjuk tudni venni a versenyt...
Sorold tovább lécci, mert tényleg kíváncsi vagyok a további véleményedre.ferninho írta: erre jönnek (természetesen csak azután miután a sikerkorszaknak szépen lassan, de vége lett, mert addig 1 rossz szót nem lehetett róluk írni) Messi adócsaló ügyei, a Neymar biznisz, ahol még mindig nem tudjuk mennyibe is került és az emiatti elnökváltás, a büntetés a fiatalok miatt ,amit feloldottak, mert 3 hónap alatt nem tudták kivizsgálni és még lehetne sorolni mi szépségek kerültek elő.
Tiszteletben tartom, amit mondasz, de részigazságokat tartalmaz. Vannak dolgok, amibe nem kötnék bele, mert úgy igaz, ahogy írod.ferninho írta: lehet itt röhögni ezen, de sok igazság van a cikkben, bár lehet néhol le van sarkítva.
a Több, mint egy klub eredeti jelentését meg most hagyjuk, mert nem olyan értelemben lett használva az elmúlt években, hanem, hogy a Barca így nevel, úgy nevel, nem veszi a sztárokat, hanem kineveli, maga a Barca a jóság, a példakép és a többi, ők a kedvesek az aranyosak, bezzeg a többi...
erre jönnek (természetesen csak azután miután a sikerkorszaknak szépen lassan, de vége lett, mert addig 1 rossz szót nem lehetett róluk írni) Messi adócsaló ügyei, a Neymar biznisz, ahol még mindig nem tudjuk mennyibe is került és az emiatti elnökváltás, a büntetés a fiatalok miatt ,amit feloldottak, mert 3 hónap alatt nem tudták kivizsgálni és még lehetne sorolni mi szépségek kerültek elő.
de a legjobb mégis csak azt nézni, ahogy az évek alatt felgyülemlő nyáltenger szépen csöpög vissza az adott emberekre, elég itt a Piqué-féle "A Madrid egy éve nem nyert semmit, és 160 milliót költött három játékosra: Illaramendire, Iscóra és Bale-re. A Barcelona ezt nem tudja megtenni. Tudjuk, hogy mi mások vagyunk, hiszen ennyi költekezés nélkül is tudunk velük versenyezni."
vagy a Tata Martino-féle "Bale egy nagyon tehetséges játékos, de az átigazolása körül napvilágot látott összegek egyszerűen a jelenlegi gazdasági helyzetben egyenesen a világgal szemben tiszteletlenség.”
és még sorolhatnám bőven... mennyi ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatok voltak...
lehet itt röhögni ezen, de sok igazság van a cikkben, bár lehet néhol le van sarkítva.Stalkyard írta:http://kompany.blog.nepsport.hu/archive ... _egy_klub/
kompany lő, ÖNGÓL. Ahogy ez a cikk is, hatalmaskicsit utána nézhetnének már a túloldalt, hogy miről, és legfőképpen minek is szól ez a szlogen. Az alap mondanivaló is sántít, mert ugye most is azt az egy aspektust vizsgálta meg, ( az egyébként színvonalas cikkeket író kolléga) amiben egyértelműen ugyanolyan a Barca, mint a többi klub, csak az a bibi, hogy az átigazolásokat tekintve ezt a klub és a (normálisabb szurkolók) soha nem is tagadták. Ellenben jó pár dologban igenis egy-két lépcsőfokkal feljebb áll, mint egy királyi gárda, ilyenek például a távozó játékosok kezelése, az irányukba történő gesztusok, a saját nevelések ( még így is) mindenkinél hangsúlyosabb kezelése, stb.
Tehát érthető, amit mondani akart, igaz is, csak már megint próbálják eltakarni a fával az erdőt.Mindig az mutogat a legjobban a másikra, aki leginkább érzi, hogy "bűnös".
Fejtsd ki pls ezt a távozó játékosok kezelését légyszi meg ezeket a hű de nagy gesztusokat, amiben annyival feljebb való a Barcelona.Ellenben jó pár dologban igenis egy-két lépcsőfokkal feljebb áll, mint egy királyi gárda, ilyenek például a távozó játékosok kezelése, az irányukba történő gesztusok, a saját nevelések ( még így is) mindenkinél hangsúlyosabb kezelése, stb.
Ez sajnos vitathatatlan. De ez még mindig nem egyeztethető azzal, miről is szól a "több, mint egy klub". A Barca semmiben sem különbözik működésében, mint a többi hasonló nagy klub, ezt soha senki nem is állította, pár képzavaros szurkolón kívül. A hozzáállás más tészta, és ebben tényleg kevesebb lett a klub mióta ez az elnökség van hatalmon.LG írta:Én úgy gondolom, hogy a Laporta érában sokkal szerethetőbb volt a klub, abból az imidzsből, amit ők felépítettek, Rossel, és a bandája nagyon sok mindent lerombolt. Remélem már nem sokáig kell elszenvednünk ezt az antipatikus, és dilettáns bagázst.
Aki tavaly figyelte a Real játékát, az számára egyértelmű, hogy a csapat legfontosabb játékosa Di Maria volt. Lehet ott Ronaldo, Bale, Benzema stb., rajta múlt a Real támadójátékának hatékonysága. Ha eladnák, az sztem óriási butaság lenne. Persze, ha jön helyette megfelelő pótlás és esetleg egy kisebb taktikai változtatás, akkor könnyen lehet, hogy fel sem tűnne a hiánya. Ebben a rendszerben viszont ő a joly joker.ferninho írta:áthoznám ide, mert ez egy nagyon jó meglátás.
épp ezért sokan nem vele képzelik el a Real jövőjét, elképesztő mikre képes, bármilyen védelmet képes megoldani, de elképesztő mennyi rossz megoldásra képe...
de megint a Real a hülye, hogy szó van az ő eladásáról is...
én idén megtartanám, mert nagyon hosszú lesz a Real számára a szezon és szükség van még rá, főleg, hogy szélsőként is kelleni fog, mert Jesé mire felépül... és CR se lesz a szezon legelején...
de a Real Madrid jövőjét nem tudom vele elképzelni a középpályán, hosszú távra nem megoldás sztem...
túl sokat vállal... ez ebből rengeteg hiba is jön... tény, hogy amikor bejön mindenki ámul és bámul, de ennyi hiba nem fér bele szerintem hosszútávon.
Nem csodálom, h megosztó személy, mert tényleg nagyon benne van a kettősség. Megvan benne minden, amitől nagyon nagy klasszissá válhatna, de egyszerűen a hibaszázalék, a rossz, elkapkodott döntések lehúzzák az egészet.ferninho írta:
áthoznám ide, mert ez egy nagyon jó meglátás.
épp ezért sokan nem vele képzelik el a Real jövőjét, elképesztő mikre képes, bármilyen védelmet képes megoldani, de elképesztő mennyi rossz megoldásra képe...
de megint a Real a hülye, hogy szó van az ő eladásáról is...
én idén megtartanám, mert nagyon hosszú lesz a Real számára a szezon és szükség van még rá, főleg, hogy szélsőként is kelleni fog, mert Jesé mire felépül... és CR se lesz a szezon legelején...
de a Real Madrid jövőjét nem tudom vele elképzelni a középpályán, hosszú távra nem megoldás sztem...
túl sokat vállal... ez ebből rengeteg hiba is jön... tény, hogy amikor bejön mindenki ámul és bámul, de ennyi hiba nem fér bele szerintem hosszútávon.
áthoznám ide, mert ez egy nagyon jó meglátás.miihii írta:
Ebben az akcióban is Messi bökött oda, amiből labdaszerzés lett, majd ügyesen megtartotta két emberrel szemben is és jól továbbított DM-nak, aki akár bejátszhatta volna Higanynak, de ehelyett olyan passzt kísérelt meg, amit kb 3 belga ért volna el előbb, mint a megjátszani kívánt társ. Szerencséjére jól pattant meg a védőn, de ettől még borzasztó megoldást választott, pedig ügyesen lépett be a játékba. Szal kb erre gondoltam előzőleg, amikor írtam, h miért jogosabb, h Messi lett a MoM akkor is.
Ezen kívül volt már vagy 3 tök feleslegesen előtt labdája 10 perc alatt, amikor csak 3 védő testén kellett volna átmennie a lövésnek.
Már fogom a fejem ezektől... Aktív a jóképű gyerek, nagyon jó megoldásai vannak, de aztán a végén választ egy olyan lehetetlen dolgot, amivel le is nullázza az egészet. Oké, most pont gól lett belőle, de 100-ból 99-szer ez a védőké...