2014.09.14. 14:49:22
Nem tudom megérteni azokat a barca drukkereket,akik nem örülnek a tegnapi eredménynek(egyesek szerint az x jobb lett volna nekünk). Mindig is a Real lesz a legnagyobb vetélytársunk a ligában,ezt egy bajnoki szezon,de még 5 se fogja megváltoztatni. Az Atletico a nagycsapatok ellen van kihegyezve, ők rendre szenvednek a kicsik ellen,ahol nekik kell kidolgozni a helyzeteket,szóval véleményem szerint nem fognak odaérni,hogy ránk veszélyt jelentsenek, míg a Realnál ha januárban vesznek egy bantu négert, már sokkal inkább tapadhatnak majd ránk.
Ha valaki nem hisz nekem,visszaolvashat ebben a topicban,én már a Sevilla elleni meccs után mondtam,hogy ez igy nem müködik. Nem állhat fel egy csapat védekező adottság nélküli kpval. Egyetlen csapat jut eszembe,aki erre képes volt, nem egy szezonon keresztül... Pep féle Barcája.De azokon a meccseken kb 15percet volt az ellenfélnél a labda, úgy meg majdhogynem felesleges is volt abba a játékrendszerbe. Direkt focihoz,amit a Real,meg amit mi is próbálunk játszani,elengedhetetlen minimum 1 ember,aki ütközik,labdát szerez,és lefut meccsenként 14km. Ezen sokat gondolkoztam már, hogy ebben a rendszerben Xavi is elfér simán,ha a mi oldalunkat nézzük, mert van mellette egy ember(Rakitic), aki felszántja a pályát. A túloldalon ott kezdődnek a bajok,hogy kit rak ki az edző a kezdőből,ha egy középpályás védekező feladatokat lát el? Azt érzem jelen helyzetben,hogy a Kroos-Modric kettősből kellene valakinek a padra ülni, mert kioltják egymást."Túl nagy stabilitást" adnak ketten a kpra, támadásépités terén. Csak ehhez a felálláshoz fel kell nőnie Jamesnek is,mert akkor ő a csatár mögött játszhatna kicsit kevesebb védekező feladattal, de így nagymértékben részt kellene venni a labda felhozatalában. Vagy van a másik verzió, vkp-Modric-Kroos, s Hámesz a padon. Ez ugye hosszútávon nem járható út(80milla a benchre nem valami kellemes opció),a másik,hogy igy a játékuk kevésbé lenne direkt,többet kell az első hármasnak is melózni egy akció kidolgozásához. Szóval nem tudom mi lenne a tökéletes megoldás. Igazából nincs beleszólásom az egész dologba,ami ott folyik, hálistennek, de próbáltam "kivülállóként" elgondolkozni az egészen,és minden rosszindulat nélkül mondhatom, hogy nagyon nagy bélsár van a palacsintában, amit szerintem nem lehet pár forduló alatt helyrehozni.