2023.12.22. 10:56:23
Ne vegyük el a madridtól az egyetlen tegnapi érdemüket: megnyerték a meccset. Lehet gratulálni is nekik érte, hiszen sok sérültjük ellenére, egy kellemetlen csapat ellen, emberhátrányban sikerült valahogy. De ezen felül olyan nagyon ne lengessük a kalapunkat.
Én néztem a meccset végig, tisztázzuk azért, hogy mi történt azon felül, hogy megnyerték:
1.
Valójában szó se volt arról, hogy a korábbi években gyakran látotthoz hasonlóan szanaszét nyomták az ellenfelet, amíg a végén csak begyötörtek egy gólt. Még az Alavesnek volt a több támadásvezetése, a madridnak meg helyzete SEM volt gyakorlatilag. A gól egy szögletből fejes volt, Lucas V.
Maga a szöglet is már egy nagy ajándék volt, egyáltalán nem volt kikényszerítve szerintem (ez persze szubjektív), a fejes meg végképp közröhej tárgya lehetne, ha az Alaves szemszögéből vizsgáljuk. Annyira hagyták szabadon Lucast (és vele együtt Tchouamenit is), mint a mi meccsünk elején hagyták Robertot. Minha láthatatlan lenne, vagy leprás. Egy szó mint száz, ez egy ajándék gól volt, nem pedig a "szokásos", miszerint addig nyomnak amíg ezer kísérletből és kapuzhoz szögelésből csak begyötörnek egyet.
2.
Imádom, amikor az ócskábnál is ócskább, 1 gólos győzelmek a madridnál erényként van feltűntetve, szinte szobrot állítunk már a nagyságuknak ezzel kapcsolatban, miközben nálunk az ilyen típusú győzelmek konkrétan statisztikaként vannak használva azzal kapcsolatban, hogy milyen végtelenül trágyák is vagyunk, és hogy ennek mostmár aztán tényleg véget kell vetni.
3.
A madrid igazán kritikán alul játszott, szerintem nekünk még nem volt ilyen rossz meccsünk idén, talán max Sociedad (?) elleni, de inkább még az se. Sok a kulcsember sérültjük, már majdnem annyi, amennyi nekünk volt októberben, de ugye "ez nem lehet kifogás". Szerintem amúgy lehet.
A vicc az, hogy még a kiállítás után kezdtek el valamivel jobbak lenni, de nem sokkal persze.
4.
Mindez nem jelenti, hogy a madrid gyenge, sztem sokkal stabilabb, jobb átlagos minőségű keretük van, mint nekünk. Azt se jelenti, hogy most szükségszerűen egy rossz periódusuk kezdődik, de ahogy a napokban írtam ebben a topikban, volt már, és szerintem lesz is még nekik olyan hónapjuk, amikor egyáltalán nem stabilak, és egy ilyen 7 pontos előny egy clasiconyira leredukálható.
Majdnem az összes meccsüket láttam idén, és sokkal stabilabbak mint mi. De egyáltalán nem olyan baromi jók a teljes eddigi idényt nézve, ha csak a játék színvonvalát nézem, attól függetlenül, hogy pont az előző 3-4 meccsük kifejezetten impresszív volt.
Féltávnál vagyunk, szerintem egyáltalán nem érdemes figyelni a pontkülönbségekre még, messze nem olyan nagyok.
Rodrygot két ember támogatta le a meccs végén, tudunk róla valamit?
UI: Safranek, szerintem nagyon megkoptak az emlékeid Xavival kapcsolatban. Sztem hajszálpontosan az a habitus jön Xaviból, ami mindig is jött. És ez kifejezetten előnyére válik szerintem, attól függetlenül, hogy ki mit gondol a taktikai repertoárjáról, szaktudásáról, tapasztalatáról, potenciájáról.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila