Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Kovbal88
Entrenador del Barça

2015.02.07. 22:19:23

shutterisland írta:3 dolog miatt örülök a mi szempontunkból jobban a hazai győzelemnek, mint a döntetlennek.
még akkor is, ha matematikailag igaz, hogy 3 pont lett kiosztva 2 helyett.

1. a real szerintem általánosságban, hosszú távon valamivel erősebb csapat, mint az atletico, függetlenül az egymás elleni eredményektől.

2. idén talán megtaláltuk az atletico elleni játékunkat, ellenben a real ellen még mindig nem magunkat tartanám az esélyesebb csapatnak.
így a barca-real és atletico-barca közül inkább az utóbbi döntsön a bajnoki címről, jelen esetben úgy érzem, több eséllyel érnénk el a kellő eredményt.

3. esetleges pontegyenlőség esetén (ez pedig benne lehet a végén) az egymás elleni eredmény számít, ott meg sokkal jobban állunk az atleti ellen eddig.
Én azt mondom, hogy a Real nagyon szerencsés, már jó 3-4 meccse úgy játszik, benne volt a pontvesztés a meccseikben, viszont a keretük nagyon erős vagy mély. Nálunk egy-két sérülés már komoly gondokat okoz... Nálam eddig a reálnak áll a bajnokság.
shutterisland
Director del Fútbol

2015.02.07. 22:00:51

3 dolog miatt örülök a mi szempontunkból jobban a hazai győzelemnek, mint a döntetlennek.
még akkor is, ha matematikailag igaz, hogy 3 pont lett kiosztva 2 helyett.

1. a real szerintem általánosságban, hosszú távon valamivel erősebb csapat, mint az atletico, függetlenül az egymás elleni eredményektől.

2. idén talán megtaláltuk az atletico elleni játékunkat, ellenben a real ellen még mindig nem magunkat tartanám az esélyesebb csapatnak.
így a barca-real és atletico-barca közül inkább az utóbbi döntsön a bajnoki címről, jelen esetben úgy érzem, több eséllyel érnénk el a kellő eredményt.

3. esetleges pontegyenlőség esetén (ez pedig benne lehet a végén) az egymás elleni eredmény számít, ott meg sokkal jobban állunk az atleti ellen eddig.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.07. 21:59:03

Bob_Marley írta:Én a száraz tényekre tudok hagyatkozni.
én is :D mondom, idén sokkal jobban megy az atleti ellen, igy inkább őket választom. én nem azt írtam, hogy gyengék, hanem azt hogy a real jobb csapat. ha mindkét csapattal játszanánk, a reál sokkal többet verne el mint az atleti. a realnak sokkal jobban fekszik az a rohánós foci amit ellenünk tud.

arról már nem is beszélek, hogy ha ki kell valakitől kapni, inkább a matracosokat választom. tőlük kevésbé fáj :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2015.02.07. 22:06:14-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2015.02.07. 21:49:49

Most látszott igazán, hogy a RM nincsen meg Marcello, Ramos és Modrics nélkül. James is hiányzott, és egyszerűen nem volt középpályájuk. A BBC trió-ban nincsen Messi, aki ha kell megtartja a labdát és még osztogatni is tud tanári módon, erre sem Bale, sem CR, sem Benzema nem alkalmas. Két kapufelé tartó lövésük volt, a kaput egyszer sem találták el. És most akkor ha máskor nem, ma látszott, hogy mitől komplexebb labdarúgó Messi, mint CR. CR-nek ha nincsen meg a középpályás támogatottsága egyszerűen nem létezik mint játékos a pályán. A raplijain kívűl semmit sem csinált. Elképzelés nélkül focizott, mert nem volt aki odategye neki a labdát. Jó labdarúgó, de csak egy a befejezők közül, aki nagyon hatékony, jól lő, de semmi több. Nem tud szervezni, egy az egyeket sorra veszítette el, vergődött semmi több.
Az ATMA meg meglepett a kulturált játékával. Kimondottan játszották most a focit és leiskolázták a nagynevű városi riválist. Gratulálok nekik és nem azért, mert szorossá tették a bajnokságot, hanem azért, ahogyan játszottak.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.07. 21:06:36

visca el barca írta:
és? nincs igazam? idén 3x vertük őket még a reál ellen meg egy sima bukta. ha választani kellene h a kövi 20 meccset az atletico vagy a real ellen játszanám e, nem kérdés. a reálnak az atleti nagy mumusa lett, ennek ellenére tartom h a fehér balett jobb csapat.
Én a száraz tényekre tudok hagyatkozni. Aktuális bajnok a világ egyik legerősebb bajnokságában, akikkel tavaly 6 meccsen nem bírtunk (idén szerencsére erőben erősödtünk és feltudjuk velük venni a kesztyűt illetve a hozzá nem értő LE 3 különböző meccset hozott le eredményesen). Idén a RM-nek már sokadszor fojtották meg a játékát és győzték le őket. Nemzetközi porondon Chelsea, Juventus, Milan (még ha utóbbi kettő csak név miatt) orrát fújták ki. Választanom kellene nem az Atletico Madridot képzelném el ellenfélnek. Az biztos, hogy a RM HA jobb csapat is mint ők akkor sem sokkal. Le vannak ők nagyon nézve, de fekszik is nekik ez a szerepkör. Idén is bajnokesélyes csapat és ahogy tavaly úgy idén is utolsó pár fordulóban fog szerintem eldőlni a bajnokság.
Kép
Kép
Kép
Alonso0190
Jugador del Barça

2015.02.07. 20:56:35

Gali írta:Látom nincs gond CR önbizalmával:

"Real Madrid are better than Atletico but we have to prove it on the field," the Portuguese told reporters. "Anyway, I think we will win the Liga title at the end of the season."

Mi lett volna, ha még a terpeszállásból is jutott volna mára?
Az idei idényben már bebizonyították, 4-ből 4 vereség. :D
"Inkább vagyok a nyolcadik helyen egy olyan csapattal, ahol ezer ember azt akarja, hogy a hetedik helyen végezzek, mint a harmadik helyen egy olyannal, amelyik a fordítottját akarja." - Fernando Alonso
Boixos
Llegenda del Barça

2015.02.07. 20:41:32

Gali írta:
Boixos írta:megdöbbentően gyönge volt a rmadrid, mint amikor kisfiúk játszanak a felnőttekkel. akkor láttam ilyen gyámoltalannak ezeket, amikor ötöket-hatokat rúgdaltunk nekik.
kíváncsi vagyok, h mi mit fogunk művelni "legkedvesebb" barátainknál? ha nem "csak" nyernénk, hanem nagyon megszórnánk őket, az sztem nem kis lökést adna a brigádnak.
Nekem elég lenne "csak" a nyerés is.
okés, persze nekem is, csakhát ha már lúd, akkor legyen kövér! :)
PUYOL-XAVI-INIESTA
Gali
Capitá del Barça

2015.02.07. 20:37:03

Boixos írta:megdöbbentően gyönge volt a rmadrid, mint amikor kisfiúk játszanak a felnőttekkel. akkor láttam ilyen gyámoltalannak ezeket, amikor ötöket-hatokat rúgdaltunk nekik.
kíváncsi vagyok, h mi mit fogunk művelni "legkedvesebb" barátainknál? ha nem "csak" nyernénk, hanem nagyon megszórnánk őket, az sztem nem kis lökést adna a brigádnak.
Nekem elég lenne "csak" a nyerés is.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
Boixos
Llegenda del Barça

2015.02.07. 20:32:49

megdöbbentően gyönge volt a rmadrid, mint amikor kisfiúk játszanak a felnőttekkel. akkor láttam ilyen gyámoltalannak ezeket, amikor ötöket-hatokat rúgdaltunk nekik.
PUYOL-XAVI-INIESTA
hank1ee
Director del Fútbol

2015.02.07. 20:32:14

elől
Nem akarok nyelvtannáciskodni, de az elöl szót mér írjátok rengetegen hosszú ő-vel, ha az elülső pozíciót határozzátok meg? Elöl ül a masiniszta, vagy kirúgni valaki elől a labdát. Azért van egy kis különbség. Tehát ha mondjuk a támadók helyét akarjuk megmondani, akkor így helyes: elöl

Bocs az offért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hank1ee 2015.02.07. 20:33:14-kor.
"Hány dobja az álmait, hogy mindegy már csak legyen más, de be kell lásd, bármilyen trét hoz az élet le kell rázd"

"A látványos játék alapja a futball szeretete." - Varga Zoltán
"Szerettünk, akartunk, és tudtunk futballozni." - Puskás Ferenc
defender3
Entrenador del Barça

2015.02.07. 20:25:20

ferninho írta:
TripleH írta:Viccet félretéve srácok sztem ha ez az AtMa védelmi 4es állna vagy az MSN, vagy a BBC mögött hát bármelyik hármas megnyugodhatna
nem azért olyan jó az Atletico védekezése, mert olyan hű de nagy klasszisokból állna a védelmük (bár erre sem lehet panasz azért), hanem mert csapatszinten védekeznek ilyen jól, szóval nem működne ez nekik így, ha valamelyik trió lenne nekik ott elől.
Ferninhonak igaza van. A mai fociban a védekezés már a csatároknál elkezdődik. Ha a csapat szinten rossz a védekezés akkor a védelembe lehet bármilyen klasszis úgyis ki fognak kapni, mert lendületből tudják vinni az ellenfelek a támadást.
Gali
Capitá del Barça

2015.02.07. 20:24:23

Látom nincs gond CR önbizalmával:

"Real Madrid are better than Atletico but we have to prove it on the field," the Portuguese told reporters. "Anyway, I think we will win the Liga title at the end of the season."

Mi lett volna, ha még a terpeszállásból is jutott volna mára?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gali 2015.02.07. 20:28:28-kor.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.02.07. 20:19:03

Örülök a Real vereségének, a 4 gólos különbségnek még inkább :mrgreen: , de nem szabad hátradőlni, a Bilbao elleni meccset muszáj behúznunk. Nagyszerű lenne, ha már csak egy pont lenne közöttünk és a Real között!
Visca El Barca!
Kép
ferninho
Madridista

2015.02.07. 20:14:48

TripleH írta:Viccet félretéve srácok sztem ha ez az AtMa védelmi 4es állna vagy az MSN, vagy a BBC mögött hát bármelyik hármas megnyugodhatna
nem azért olyan jó az Atletico védekezése, mert olyan hű de nagy klasszisokból állna a védelmük (bár erre sem lehet panasz azért), hanem mert csapatszinten védekeznek ilyen jól, szóval nem működne ez nekik így, ha valamelyik trió lenne nekik ott elől.
madridista
TripleH
Entrenador del Barça

2015.02.07. 20:04:25

Viccet félretéve srácok sztem ha ez az AtMa védelmi 4es állna vagy az MSN, vagy a BBC mögött hát bármelyik hármas megnyugodhatna
daffy
Madridista

2015.02.07. 20:00:11

Tippem nem volt,de tényleg több gólos különbség lett a csapatok között...
Van gond,látszott már egy hónapja is hogy van. Modric és Kroos volt a két kulcsember. Az egyik kidőlt,a másik leélte a testét,mert sosem pihenhet. Ez egyértelmű edzői hiba.
Bale (le)"felépítése" óriási baki. Eleve elhozni egy latin ligába egy brit srácot... hát gratulálok.
Másrészt szétgyúrta magát és ezzel az egyetlen előnyétől szabadította meg magát. Ismét grat.
De játszatni kell,mert az elnök úr... hát igen. Nem akarom GB nyakába varrni ezt az egészet,de olyan életidegen a pályán,hogy ezt egy laikus is kiszúrná.
Ronaldo is... Ugye a térde darabokban. Eleve nem áll tőle távol a dobom magam stílus,így hogy vigyáz a kontaktoknál pláne. Fáj is neki,nincs is formában és még az egója is hajlamos közbeszólni,de ez utóbbival van talán a legkisebb baj.
A "játék" darabokban,az emberek egyéniségek,nem fogja össze őket a kp csapattá. Bale és Ronaldo sok egyszerre,a védelem nem összeszokott. Van baj bőven. Szerencsére az Atletico is hajlamos a botlásra és talán a Barca formája sem lesz töretlen még hónapokig.
A soron következő meccseket meg be kell izzadni.
De könyörgöm,Kroos ne sérüljön le,lassan jön Modric.
Feast4
Director del Fútbol

2015.02.07. 19:53:52

Gali írta:
Feast4 írta:Most mi jövünk igazából. CB-Alves, Pique, Mascherano,Alba-Busquets, Rakitic, Iniesta-Messi, Neymar,Suarez. És had szóljon! Nagyon meg kell nyerni a holnapi meccset. Az el classicora így lőtávba érhetünk!
Erről van szó! Rövid időn belül ez már a második magas labda. Le kell csapni és kész!
Ha egy kicsit ügyesebbek lettünk volna már most előzhetnénk. De nagyon félek tőle, hogy nem fogunk még zárkózni se. Pedig a Real túl sok ilyen sanszot nem fog adni.
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2015.02.07. 19:40:59

visca el barca írta: majd írok hosszabban is, csak előbb még megvárom crixus véleményét is, mert tegnap még ezt írta
crixus írta:Pont emiatt esélyesek: ha hullámvölgyben vannak akkor is tudnak nyerni, míg mi nem. Pont ezért (meg a visszatérő Ronaldo miatt) tartom őket szombaton is esélyesnek.
Amint láthatod azt írtam, hogy esélyesek. Azt nem, hogy 100%-ig biztos, hogy nyerni fognak.
Amit még állítottam, hogy a mi bukásunkra nagyobb esély van. Még bőven bukhatunk holnap mi is. Ha visszanézzük a bilbaoi meccseinket akkor láthatjuk, hogy az utóbbi 4 meccsből (1 kupa) egyet sem nyertünk meg, sem Pep, sem Tito, sem Tata nem tudott győzni az utóbbi években. Legutóbb úgy nyertünk ezen a pályán 2010-ben, hogy a 35. perctől emberelőnyben játszottunk.
Nem igazán értem mire vársz a véleménynyilvánítással, de a hozzáállásból kiindulva csak kötekedni akarsz. Abba meg nem fogok belemenni, hacsak nem írsz (normális) érveket.

A meccsről elég annyit, hogy ezt a Real nagyon benézte, valószínűleg még egy ilyen rossz meccsük idén nem lesz. Az Atletico viszont szépen játszott, visszajött a bajnokságba, pláne ha a tavaszi klasszikus X lesz.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.07. 19:30:07

Bob_Marley írta: Te meg ezt a múltkor:
jó. sokkal gyengébb csapat mint a real. legalább is ellenük több esélyünk van.
és? nincs igazam? idén 3x vertük őket még a reál ellen meg egy sima bukta. ha választani kellene h a kövi 20 meccset az atletico vagy a real ellen játszanám e, nem kérdés. a reálnak az atleti nagy mumusa lett, ennek ellenére tartom h a fehér balett jobb csapat.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2015.02.07. 19:20:31

Most látom hazaérve micsoda hengerelés ment a Calderonban. Nem semmi....ennek örömére holnap egy kínkeserves Xet lehozunk ötlettelen játékkal a Bilbao ellen. :lol:
Chino
Llegenda del Barça

2015.02.07. 18:57:11

Én nagyon meglepődtem ma az ATMA-n. Nem feltétlenül az eredmény miatt, hanem néha igazán szépen játszottak. Voltak olyan szép kényszerítőik, labdakihozatalaik, hogy el se hittem, hogy ezt a meccset nézem. A Real most arra sem foghatja, hogy ezzel a gusztustalan játékkal nem lehet mit kezdeni, meg, hogy henteltek. 2 sárgát kaptak szabálytalanságért, a többit reklamálásért, ez is sok mindent elmond. Ehhez jött még az a hajtás, ami jellemzi őket.
Mákja van azért a Realnak, hogy nem fújták be Khedira kezezését, mert akár pirosat is kaphatott volna érte (+tizi), akkor pedig még jobban kitömhették volna őket.

Ha folyamatosan így játszanának a matracosok egy nagyon kedvelhető csapat lennének. Holnap muszáj nyernünk. Egyszer más sikerült elcseszni, hogy a Real botlott, nem kéne újra.
Forca Barca!!!!
Gali
Capitá del Barça

2015.02.07. 18:49:24

Feast4 írta:Most mi jövünk igazából. CB-Alves, Pique, Mascherano,Alba-Busquets, Rakitic, Iniesta-Messi, Neymar,Suarez. És had szóljon! Nagyon meg kell nyerni a holnapi meccset. Az el classicora így lőtávba érhetünk!
Erről van szó! Rövid időn belül ez már a második magas labda. Le kell csapni és kész!
"Lionel Messi"
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.02.07. 18:42:55

visca el barca írta:
majd írok hosszabban is, csak előbb még megvárom crixus véleményét is, mert tegnap még ezt írta
crixus írta:Pont emiatt esélyesek: ha hullámvölgyben vannak akkor is tudnak nyerni, míg mi nem. Pont ezért (meg a visszatérő Ronaldo miatt) tartom őket szombaton is esélyesnek.
:arrow:
Te meg ezt a múltkor. :D
visca el barca írta:
danianevem írta:Nem akarok ünneprontó lenni, de jó az nekünk, ha a favágókkal kell majd játszanunk?
jó. sokkal gyengébb csapat mint a real. legalább is ellenük több esélyünk van.
Itt meg már pár meccs óta nem nagyon igazolódik ez be az egymás elleni derbijeiken.

Felesleges szerintem felhánytorgatni, hogy xy mit írt a meccs előtt.

Griezmann meg lehet nem olyan népszerű meg hú de nagy nevű de láthatóan egy sokat dolgozó jó játékos. Ja és Saul gyerek se véletlenül az egyik legnagyobb spanyol tehetség.
Kép
Kép
Kép
MR. TROMORT777

2015.02.07. 18:42:01

visca el barca írta:
át kell ugrani é kész. nekem is van itt sok minden amit nem vesz be a gyomrom, a legtöbb mellet igyekszem elsiklani.

azért meg had ne legyen már lelkiismeret forduláson mert jó a kedvem egy reál alázás után.
De akkor meg átsiklanék a számomra értékes kommentjeiden. Mert azért az is akad. :D

De a lényeg, hogy feljöhetünk egy pontra. Kétlem azért, hogy most ez annyira megrázná a Real-t. Mától pedig újra 3 esélyes a bajnokság.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.02.07. 18:35:46

MR. TROMORT777 írta:
visca el barca írta:
semmi, humor, de hozzád ez általában nem jut el, így értelemszerűen nem is neked szántam. remélem azért nincs harag.
Lehet az a baj, hogy századjára már elcsépelt és nem veszi be a gyomrom, de igyekszem vissza állni a helyes útra és hahotázva nevetni Veled. :wink:
át kell ugrani é kész. nekem is van itt sok minden amit nem vesz be a gyomrom, a legtöbb mellet igyekszem elsiklani.

azért meg had ne legyen már lelkiismeret forduláson mert jó a kedvem egy reál alázás után.
Kép
Válasz küldése