2024.10.16. 00:56:38
Megoldásban alapvetően gránittal vagyok, de nem tudom nem figyelembe venni, mennyire okádék egy rendszer ez. Megtiszteltetés ide vagy oda, mi scoutoltunk ki egy zsenit, mi neveltük ki, mi fizetjük, miénk a rizikó, mi bukunk nagyobbat a sérülésével, és sorolhatnám a végtelenségig. A mi "tulajdonunkat" kapják meg, oké, emberek, de jogi értelemben a játékjoga mindenképp. Igenis vigyázzanak jobban, ha a körülmények megkívánják, nehogy már a lekvár tegye el a nagymamát, és annak álljon feljebb, aki ingyen használja más tulajdonát. Én is jobban vigyázok valamire, ha kölcsön kaptam ingyen, és nem az én tulajdonom. Vagy majd elkérem a szomszéd Bugattiját, összetöröm, és még kiállok elé mosolyogva, hogy hát így jártál haver? Vagy elkérem a pénzét mert kell tőke valami befektetésre, elvesztem, és ugyanígy még nekem áll feljebb? Teljesen nonszensz az egész helyzet, csak már megszoktuk. Az EB-VB-t még megértem, bár szerintem még az is gáz, de egy NL-barátságos meccseken pont ne a sztárokkal szórakozzanak (ez pl. gránitnak is egy válasz az érdekellentétes (jogos) kérdésre, így lehetne elszeparálni a túltolt sztárokat a többiektől, őket ilyenkor ne játszassák) Kor, edzettségi állapot, stb. Igen, nekünk is figyelnünk kell rá. Akkor meg engedjenek 30 fős keretet tartani, nem ilyen 13-4 fős felnőttet, hogy kb ha az egyik támadónkat kivesszük a 3-ból, már nem tudunk kit berakni. És neki van millió választási lehetősége, használja szépen ki az NL-t meg a barátságos meccseket arra, hogy felkeresse Yamal legjobb cseréjét, ezzel az egész csapat előrébb lenne hosszútávon. Ő megteheti, hogy lecseréli, vagy csak néha becseréli a játékost, könnyebben mint mi, mert nekünk erre kb nincs is alternatívánk. Neki meg annyi, amennyit csak szeretne. Sokkal minimálisabb minőségi visszaeséssel.
Mivel semmi más csapatsportot nem követek, hogy van ez egy amcsi csapatsportágban? Kosár, stb. Ugyanígy csak behívják válogatott meccsekre az embert a klub beleszólási joga nélkül és punktum? Valahogy nem tudom elképzelni, ami a fociban megy ezen a téren, olyan szinten nem életszerű, hogy nem is tudom elképzelni az élet semmilyen terén.
Amúgy meg ott kell kezdeni a sztrájkot, ha egyszer összeáll. Nyilván klubszinten nehezebb sok okból, de mindenféle komolyabb anyagi következmény nélkül kijelentheti 200 top játékos, hogy ők most fél évig szépen pihennek a válogatott szünetekben, és akkor majd utána megkérdezzük, lép-e valamit a szövetség. Úgyis vissza fognak kerülni, mert a válogatottban sem hülyék, hogy ha egy Rodri, Yamal, ésatöbbi nem megy el pár hónapig, akkor bosszúból kihagyják az EB-ről, nekik is rossz lenne.
De az NL meg a barátságos meccseket kb a negyedére kéne redukálni, első körben a felével is elégedett lennék, a selejtezőket meg egy az egyben el lehetne törölni, vagy max a mittudomén 24. világranglista helytől lefelé a kicsit küzdenének meg 8-16 helyért. És máris csökkentettük kicsit az érdekellentétből fakadó problémákat. Szerintem alsó hangon ilyen nagyságrendű változások kellenének. Ha már pénz, a világon senkit nem érdekel kb az EB-VB-n kívül a válogatott. A kicsiket talán, egy észt csapatnak ez poén lehet, de akkor ezek a kicsik küzdjenek meg selejtezőben, ha akarnak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy