rhuni írta:Kovacic komolyan le van nézve azért ...
Ezzel egyetértek, szerintem ügyes gyerek Kovacic. Alapból már
aki ilyen passzra képes, rossz ember nem lehet..

De komolyra fordítva, tényleg nekem is úgy tűnik, hogy ő még azok közé tartozik, akik hajtanak is a Realban, és nem félnek ütközni sem. Modrichoz hasonló hozzáállása volt a meccseken - aki szintén hajtott -, csak még lámpalázas, nem szokta meg a környezetet, nyilván nem alkotott még maradandót, csak villantott a tehetségéből, amiből azért van bőven szerintem.
Interről nem tudok nyilatkozni, egyedül a
Real ellen láttam meccsét, akkor nagyon tetszett, meg is jegyeztem magamnak külön. Modric is anno amúgy le volt nézve, aztán csak kinőtte magát. Kovacicban is jó az alap, Realban hozzáállásával se láttam problémát, még lehet belőle valaki - ha mást nem max SR féle 12. ember szerep.
Bob_Marley írta:Ljajic sokkal jobb.

Nem nézek Inter meccseket, de őt már direkt "felkutattam" miattad - meg azért, mert egy PSG elleni barátságos meccsükön volt 3 szép megmozdulása, és megláttam a potencált.

De ő egyáltalán Kovacic posztján játszik? Whoscored térképeken meg squawkán csak rápillantottam, de ott egyáltalán nem a középpályán "mutatták".. Kovacic meg mondta is még, hogy a védelem előtt 1-2 sorral szeret legjobban játszani - lásd Modric. Szóval ezt az összehasonlítást annyira nem értem, Interben Kova ott játszott ahol most ő? Mert akkor nem csoda, ha nem ment neki annyira..
noname írta: de nézzünk körül: Ronaldo kezdeni fog mindig, James kezdeni fog mindig, Bale kezdeni fog mindig(3 támadó játékos, aki védelemről nem is hallott), hasonlóan a világbajnok Kroos is kezdeni fog pedig Rakitic még a rosszabb meccsein is 100x hasznosabb.
Ez meg szintén elég túlzó számomra, főleg hogy egyes részei még nem is igazak. James rengetegszer nem játszott idén amikor betehették volna, Bale meg az utóbbi néhány meccsen javulgat, már védekezik is - múltkor saját 16-osnál is szerelt pl -, a Rakitices rész meg szintén enyhén túlzó - nekünk jobban kell a horvát munkája, tisztában vagyok vele. Mondjuk azzal se értek egyet, hogy most a Realnak rosszul jön a ban, mert cserélni kéne a keret jó részét, és 1,5 év múlva már kiöregednek páran, szóval nem csoda, ha ezt sem osztom..
Bob_Marley írta:Mondjuk én nem csodálom hogy nyomatta, mert nagyon agilis, sok labdát szerez. Bárkivel felveszi a versenyt fizikálisan és mellette le is tudja osztogatni a labdákat. Kifejezetten erős keresztlabdákban. Ilyen dinamó típusú játékosra mindig nagy szükség van. Sokkal többet látok benne személy szerint mint Kovacicben.
Tényleg ügyes gyerek, de nekem egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesz sosem top. Fejben lassabb a többieknél, nem egy labdakihozatal akadt már meg rajta emiatt, ami top csapatok ellen komoly nyomásnál mégjobban kijöhet. Persze van rá némi esély, hogy ez változni fog, akkor tényleg marha jó középpályás lesz, de emiatt szerintem egy teljesen fullos Realba nem férne be. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz kezdő természetesen, de nálam olyan embernek tűnik, mint Rakitic. Rendkívül hasznos lehet a mezőnymunkája, de egy Yaya féle ember - Citys csúcs Yaya -, aki emellett támadni is tud a legmagasabb szinten, simán kiszoríthatná - ettől függetlenül náluk jobb kiegészítő embert elképzelni se nagyon lehetne.
(Jöhetnek a támadások ezért..
)
Bob_Marley írta:Nyilván hogy ez nem releváns és nevetséges is, de pl Ffifaban Pace 81 Acceleration 84 Sprint Speed 78. Ez szerintem azért átlagos sebesség, De egyértelműen ez nem releváns, max irányadó.
Értem én, hogy statot akarsz keresni, de azért erre nem számítottam..

James 78-as mindháromban Fifában amúgy, most direkt megnéztem, ahhoz képest mintha 2 másik sportág embereit nézném, amikor megindulásokról van szó. Szóval ez tényleg nem túl jó alap..

Fociban amúgy nem sűrűn lehet olyan statot találni, ami tényleg elég pontosan mutatja a képet, a Fifa meg aztán bőven nem ilyen, szóval ezzel próbálkozni is felesleges szeirntem.