Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.24. 23:24:56

Nekem a BL sokkal fontosabb és szebb is, az meg nem is lehet kérdéses hogy melyiket nehezebb elvinni, elég csak megnézni melyikből mennyi van. Egy bajnokságot úgy is meglehet nyerni simán, hogy több meccsen teljesen nulla a csapat, a BL-be viszont a legkisebb hiba is a buli végét jelenti. Az oda-vsszavágós rendszer, meg a döntő pedig még varázslatosabbá teszi az egészet.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.24. 23:22:13

recrea írta:
MessiNeymarSuarez írta:Amúgy ha a hivatalos kupákat nézzük, akkor már a Barcelona megelőzte a Real Madridot, 82-88 a Barca javára 8)
Rohadék :D
Én súlyoztam :) bajnokság, BL, egyéb
Haha :mrgreen:

Sőt, mondok egy érdekes, de szerintem nem elhanyagolható dolgot:

Nézzük meg azt, hogy például a Real Madrid, és a Barcelon hányszor volt "abszolút bajnok"(magyarul egyszerre hódította el a BEK/BL-t, és a Bajnokságot egyszerre)

A Barcelona ugye 5-ször nyert jelenlegi állás szerint BEK/BL-t összesen (1-4 arány), VISZONT emellett mind az 5 alkalommal megnyerte amellé a Bajnokságot is!
Mind a 1991-92-es, 2005-2006-os, 2008-09-es, 2010-11-es, 2014-15-ös szezonban végrehajtotta ezt a bravúrt.

Míg nézzük meg a Real Madrid mérlegét:
10 BEK/BL (6-4)
és abból összesen 2 olyan alkalom volt, amikor a BEK/BL-t megnyerte, és a Bajnokságot is.

Sőt..

Pontosítok: Egyedül BEK-et nyert meg Bajnokság mellé, Bl-t még sosem.
Szám szerint a 1955-56-os, és 1956-57-es szezonban volt erre képes, ami azért nem most volt, szóval kb 60 éve várnak arra, hogy képesek legyenek újból ezt megtenni (nameg ugye a Tripla)

Lehet hogy ez csak apró szőrszálhasogatás, de véleményem szerint ez az igazán nagy teljesítmény, Bajnokságot+BL-t is megnyerni egyszerre, nem csak pl egy kupasorozatra koncentrálni, és abba adni minden erejét a csapatnak, hanem minden sorozatban helytállni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.24. 23:21:03

kanty írta:[

Hátha korszakot hasonlítunk korszakhoz, akkor még egy BL-el kupák terén sem állnánk rosszul azért.

Bob!
Persze, totál másképp látjuk, nincs ezzel gond, és nem is akarlak meggyőzni. :)
Nem is az a jó szó, hogy másképp látjuk, hanem sokkal magasabbra értékelem a bajnokság értékét minden esetben. Főleg a mostani bajnokságban ahol gyakorlatilag Európa top5 legjobb csapata van meg olyan, aki állandóan EL-t nyer. :D Több nehezebb meccs is van a bajnokságban mint a BL-ben.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.24. 23:14:41

recrea írta:
kanty írta:Bob!
Tudtam, hogy te nem értesz egyet. :)
Normál esetben én is a bajnokságot érzem prioritásnak, de amikor a BL-ben címvédők vagyunk, akkor nekem az az első. Ha összejönne a címvédés, akkor egyrészt ilyen még nem volt, másrészt 10 éven belül ez lenne az ötödik BL-győzelem - ami szerintem egyértelművé tenné, hogy ez a Barcelona minden idők legjobb csapata. Nyilván ebbe az utolsó kijelentésembe nagyon bele lehet kötni. És ezt nem azért mondom, mert pl. láttam a Puskás féle Realt, csak szimplán az elért eredmények, a kupák száma mondatná ezt velem. És ez azért hatalmas dolog lenne. Csak gondolj bele, erről mesélni az unokáknak. :D
Az elért kupák és eredmények alapján ugyanúgy a habfehér gárda maradna a legjobb csapat.

Pont, h a játékban vagyunk jobbak, ilyen foci aligha volt eddig a történelemben, mint amit mi művelünk 10 éve.
Hátha korszakot hasonlítunk korszakhoz, akkor még egy BL-el kupák terén sem állnánk rosszul azért.

Bob!
Persze, totál másképp látjuk, nincs ezzel gond, és nem is akarlak meggyőzni. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.24. 23:13:01

MessiNeymarSuarez írta:Amúgy ha a hivatalos kupákat nézzük, akkor már a Barcelona megelőzte a Real Madridot, 82-88 a Barca javára 8)
Rohadék :D
Én súlyoztam :) bajnokság, BL, egyéb
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.24. 23:10:29

Friss felvétel az öltözőnkbeli hangulatról :lol: :

https://www.facebook.com/culesdelfcbarc ... =2&theater" target="_blank

Plusz egy kis érdekesség a mai Real Madrid elleni meccsről:
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=573967FE
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.24. 23:07:45

Csodálkozom, hogy erre még nem csapott le senki, pedig imádja pár ember a bírókat. :D

https://twitter.com/fhatuz_11/status/69 ... 38/photo/1

BL címvédés engem speciel egyáltalán nem érdekel. Egy kupasorozat, bármi lehet. Bajnokságot védeni ebben is sokkal nagyobb fegyvertény a szememben, mert az azt jelenti két éven keresztül tudtál olyan teljesítményt nyújtani. 3-4-5 évekről nem is beszélve.

@kanty
Nem fogjuk ebben meggyőzni egymást, s nem is tudom egymás mellé rakni azt hogy játszol mennyi meccset a BL-ben 10-15 kell a győzelemhez? Bajnokságban 38! Lehet a BL-ben nem volt címvédés, de nem attól lesz korszakos egy csapat a szememben. Amit elértünk meg már nem is veheti el senki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2016.01.24. 23:10:54-kor.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.24. 23:05:21

S.Agüero írta:Általában nekem is a Liga a fontosabb, de most mi lehetnénk az első csapat, aki megvédi a címét a BL-ben, azért az nem lenne rossz. :)

Ronaldo sokadik taplósága :
https://vine.co/v/iihFepT7JUX" target="_blank

És még neki áll feljebb. :lol: Hihetetlen, hogy minden második meccsen eljátszik egy ilyet, és nem kap semmilyen büntetést... =D>
Ronaldo esetén már meg sem lepődök, teljesen megszokott.

Amúgy igen, azt hiszem hogy talán most van a legnagyobb esély a BL címvédésre eddig.
Viszonylag stabil, remek csapatunk van, akik ha felpörögnek akkor bárkit megfoghatnak, és egyre jobb a pad is, egyre bővebb a keret.
Tényleg amit lejátszottak a Real Madrid ellen, az valami hihetetlen volt, tipikus példa arra a 4-edik gól, az ilyen rettentőgyors egypasszos játékot szinte lehetetlen lekövetni, plusz megtanultunk egyre jobban kontrátni is, és kicsit több területet adni az ellenfélnek, ha úgy látjuk jobbnak, míg ha jól emlékszem Guardiola alatt ilyenek nem voltak, ezért is tudtak sorra kifogni rajtunk a buszos csapatok.

Emellett nem látom azt, hogy rajtunk kívül még 5-6 csapat nagyon nagy esélyese lenne a BL-nek.
Szerintem Barca-Bayern között fog eldőlni(ejj mekkora döntő lenne amúgy, de szerintem hamarabb összesorsolnak minket ha oda jutunk), esetleg még a Real Madrid is odaérhet, ha kedvező sorsolást kap, és eléggé összeállnak addigra.

recrea:
Ha pedig mégis, akkor a taxisok fogják megverni őket :mrgreen:
najo.... :mrgreen: :mrgreen:

Amúgy ha a hivatalos kupákat nézzük, akkor már a Barcelona megelőzte a Real Madridot, 82-88 a Barca javára 8)
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.24. 23:04:18

kanty írta:Bob!
Normál esetben én is a bajnokságot érzem prioritásnak, de amikor a BL-ben címvédők vagyunk, akkor nekem az az első. Ha összejönne a címvédés, akkor egyrészt ilyen még nem volt, másrészt 10 éven belül ez lenne az ötödik BL-győzelem - ami szerintem egyértelművé tenné, hogy ez a Barcelona minden idők legjobb csapata. Nyilván ebbe az utolsó kijelentésembe nagyon bele lehet kötni. És ezt nem azért mondom, mert pl. láttam a Puskás féle Realt, csak szimplán az elért eredmények, a kupák száma mondatná ezt velem. És ez azért hatalmas dolog lenne. Csak gondolj bele, erről mesélni az unokáknak. :D
Az elért kupák és eredmények alapján ugyanúgy a habfehér gárda maradna a legjobb csapat.

Pont, h a játékban vagyunk jobbak, ilyen foci aligha volt eddig a történelemben, mint amit mi művelünk 10 éve.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.24. 23:01:47

csabimo írta:
zsoltfree írta:Remélem az Espanyol a Madridnak is megmutatja milyen fairplay úriemberek játszanak soraikban.
Persze azért rugattak 5öt Roncsival összel mert ugy odatették magukat hazai pályáján :) vicc kategoria volt az a meccs..gondolom idegenbe se fognak megszakadni de nem is kell nem tőlük várjuk a pontszerzést a madrid ellen
Nagyon sűrű a középmezőny, szóval számít nekik is a meccs. Csak éppen, ha a Real meghajtja egy meccs elejét és rúg gyorsan két gólt, utána már elment a meccs és akkor jön a gólzápor. Így játszott régen a Pep féle Barca is. Rúgott négy gólt az első félidőben aztán, átpihenték a másodikat.
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.24. 23:01:12

Bob!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kanty 2016.01.24. 23:02:37-kor.
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.24. 22:59:56

MessiNeymarSuarez írta:...márpedig aligha fogják überelni azt a 4-0-t.
Ha pedig mégis, akkor a taxisok fogják megverni őket :mrgreen:

Modric mit művelne itt nálunk Messiékkel...
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.24. 22:59:41

S.Agüero írta:Általában nekem is a Liga a fontosabb, de most mi lehetnénk az első csapat, aki megvédi a címét a BL-ben, azért az nem lenne rossz. :)
Nekem is mindig a bajnokság a fontosabb, pontosan a korábban említett okok miatt, de nekem is ez lenne a legjobb érvem amit idén fel tudnék hozni a BL mellett.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.24. 22:57:50

Általában nekem is a Liga a fontosabb, de most mi lehetnénk az első csapat, aki megvédi a címét a BL-ben, azért az nem lenne rossz. :)

Ronaldo sokadik taplósága :
https://vine.co/v/iihFepT7JUX" target="_blank

És még neki áll feljebb. :lol: Hihetetlen, hogy minden második meccsen eljátszik egy ilyet, és nem kap semmilyen büntetést... =D>
mess2009
Director del Fútbol

2016.01.24. 22:54:02

azt írtam a félidőben, hogy nem húzza ki a Betis, nos tévedtem :D ez nekem kissé vígasz a mi béna döntetleneinkre is de edződésre is jó, ha netán mi leszünk ilyen helyzetben.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.24. 22:53:42

zsoltfree írta:Remélem az Espanyol a Madridnak is megmutatja milyen fairplay úriemberek játszanak soraikban.
Ellenük lazán játszottak, nem véletlen nyert a Real Madrid 0-6-ra az Espanyol stadionjában. [-X
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.24. 22:52:48

kanty írta:Nyilván még rengeteg van hátra, és mi szeretünk január-február környékén előszerettem pontokat veszíteni, de ez a forduló azért sokatmondó volt szerintem. Mi valahogy behúzzuk nagy nehezen, ők pedig képtelenek nyerni.
Abban teljesen biztos vagyok, hogy a kis csapatok ellen fogunk még mi is pontot veszíteni, de ha jövőhéten valahogy tudnánk nyerni, plusz az elmaradt meccset is hoznánk, akkor az már nem nézne ki rosszul. Egyrészt onnan már csak elbukni lehetne, másrészt lehetne pihentetni a sörmeccseken, és ez a Bl szempontjából - is - nagyon fontos lenne. Mert lehet, hogy sokan nem értetek egyet, de idén abszolút a BL kell legyen a prioritás.
Én az utolsó kijelentéssel nem értek egyet, nem tudom ez soknak számít? :D Minden esetben a bajnokság a legfontosabb cél, az mutatja egy csapat erejét, az idény munkáját. A BIZONYÍTVÁNY. Katalóniában meg pláne fontos, politikailag. Bármikor elcserélek bármilyen BL címet egy bajnoki címre, gondolkodás nélkül.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.24. 22:50:36

Kovbal88 írta:
Bob_Marley írta:21 forduló után, elment a bajnokság meg innentől ez nekik még jó is hogy majd figyelhetnek egy helyre. Azért gyerekek. :D Főleg hogy az elhalasztott meccset még le se játszottuk, s csupán 17!!!!! forduló van hátra. :D De ha jobban tetszik akkor 4 hónap.....
Nem ment el itt még semmi, bőven megvolt a helyzete a Madridnak. Oké, hogy a Betis ellen de akkor is. Ma nem sikerült nekik. 4 pont nem különbség ennyivel a vége előtt.

Igen 4 pont, viszont mi 1 meccsel kevesebbet játszottunk, amit február 17-én fogunk bepótolni a Sporting Gijón ellen, ha azt behúzzuk és addig nem változnak az arányok, akkor 7 ponttal leszünk előttük, ami igazából felér 8 ponttal is, mert pontegyenlőség ellen egymás elleni számít, márpedig aligha fogják überelni azt a 4-0-t.
kanty írta: Mert lehet, hogy sokan nem értetek egyet, de idén abszolút a BL kell legyen a prioritás.
Én ezzel teljesen egyetértek, méltó lenne ez a csapat arra, hogy a BL történelmében először címet védjen, és erre akár képesek is lehetünk, egyedül a Bayern-t látom igazi ellenfélnek, meg a Real Madridot ha addigra tényleg összekapja magát.

Persze addig sokminden történhet, sérülések, formahanyatlás stb.
Meg aztán ki tudja, a végén kiesünk most az Arsenal ellen. :mrgreen:
csabimo
Capitá del Barça

2016.01.24. 22:50:03

Persze azért rugattak 5öt Roncsival összel mert ugy odatették magukat hazai pályáján :) vicc kategoria volt az a meccs..gondolom idegenbe se fognak megszakadni de nem is kell nem tőlük várjuk a pontszerzést a madrid ellen
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.01.24. 22:44:41

Bob_Marley írta:21 forduló után, elment a bajnokság meg innentől ez nekik még jó is hogy majd figyelhetnek egy helyre. Azért gyerekek. :D Főleg hogy az elhalasztott meccset még le se játszottuk, s csupán 17!!!!! forduló van hátra. :D De ha jobban tetszik akkor 4 hónap.....
Nem ment el itt még semmi, bőven megvolt a helyzete a Madridnak. Oké, hogy a Betis ellen de akkor is. Ma nem sikerült nekik. 4 pont nem különbség ennyivel a vége előtt.
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.24. 22:44:15

nzxtpo írta: Viccet félretéve én nem érzem a mai meccsben a pontvesztés lehetőségét, szerintem behúzzák több góllal, de ne legyen igazam.
Komolyan gondoltam amikor leírtam, de közben reménykedtem, hogy sikerül eljinxelni, szerencsétlen Norwichnak is megtettem a hétvégén. Ez a forduló így háromszorosan is jól jött ki nekünk.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.24. 22:42:23

Nyilván még rengeteg van hátra, és mi szeretünk január-február környékén előszerettem pontokat veszíteni, de ez a forduló azért sokatmondó volt szerintem. Mi valahogy behúzzuk nagy nehezen, ők pedig képtelenek nyerni.
Abban teljesen biztos vagyok, hogy a kis csapatok ellen fogunk még mi is pontot veszíteni, de ha jövőhéten valahogy tudnánk nyerni, plusz az elmaradt meccset is hoznánk, akkor az már nem nézne ki rosszul. Egyrészt onnan már csak elbukni lehetne, másrészt lehetne pihentetni a sörmeccseken, és ez a Bl szempontjából - is - nagyon fontos lenne. Mert lehet, hogy sokan nem értetek egyet, de idén abszolút a BL kell legyen a prioritás.
zsoltfree
Capitá del Barça

2016.01.24. 22:41:28

Remélem az Espanyol a Madridnak is megmutatja milyen fairplay úriemberek játszanak soraikban.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.24. 22:40:39

csabimo írta:Szerintem edzőt akarnak buktatni :D

10/9 madridistánál elment ma bajnokság, ha jövö hèten nem nyerünk a Torrente csapata ellen akkor 10/9nél visszajön a bajnokság :)
Torrente remélem jövőhéten mégjobban mérges lesz :mrgreen:

Amúgy már odaát megy a " Balet el kell adni 100 millióért, Neymart meg megvenni 180 millióért annyiért biztos idejön" :D

Komolyan ez a Danilo....Áldom az eget, hogy a Real Madrid elvitte előlünk, pláne 32+5 millió €-ért... =D>

Bíró mai meccsen is gyenge volt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.24. 22:36:44

21 forduló után, elment a bajnokság meg innentől ez nekik még jó is hogy majd figyelhetnek egy helyre. Azért gyerekek. :D Főleg hogy az elhalasztott meccset még le se játszottuk, s csupán 17!!!!! forduló van hátra. :D De ha jobban tetszik akkor 4 hónap.....
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése