Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
indikal
Barça C

2016.01.26. 08:32:03

ntibi67 írta: Igen ha valakit nem csak a foci érdekli van mit kutatni a Barcelona és Katalónia történelmében.Biztos kevesen tudják vajon mit és miért énekelnek minden sportesemény.17.percében.Nem értik miért áll ki Piqué a katalán függetlenség mellet.Azoknak ajánlom utazzanak ki Erdélybe és lehet egy kicsit átérzik mit élnek-éltek meg az ottani emberek az elnyomás alat.
Ez igaz, én is pontosan átérzem Piqué emócióját. Azonban háklis téma és nem is erre a fórumra való, mivel ezeket az érzelmeket csak azok tudják igazán megérteni, akik kisebbségben és elnyomásban élnek. Jóllakott ember sose fogja igazán megérteni az éhezők világát. Emóciók és sérelmek terén igenis van analógia Katalónia és Erdély között.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 23:36:52

Először olvassatok,utána értelmezzetek,ha ez sikerül utána megprobálhattok belekötni a mondandómba.Nem hasonlítottam össze Erdélyt Katalóniával,hanem érzésekröl írtam,hogy meg lehet érteni a régóta elnyomás alat élőket csak ki kell menni Erdélybe és beszélgetni kinti magyarokkal.Tehát ne magyarázatok bele olyasmit a mondandómba ami nem volt benne.
TripleH
Entrenador del Barça

2016.01.25. 23:21:38

Én sem értem az összehasonlítást, mert míg az erdélyi magyarokat, elszakították az anyaföldjüktől és ide akartak/akarnak visszakerülni, addig a katalánok egy független államot szeretnének, másrészt nem nagyon fognak ők függetlenedni, Barcelona jelenleg ha jól tudom a spanyol kereskedelem legforgalmasabb kikötő városa, ráadásul az nem úgy működik, hogy a felgyülemlett adósságokat majd Spanyolország megoldja ahogy akarja, ők meg élnek mint hal a vízben...
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.25. 23:11:45

Azért Katalóniát Erdéllyel összemosni elég nagy marhaság.

Az Fc Barcelonanak, mint klubnak és mint gazdasági szerveztnek sokkal több negatívummal járna a független Katalónia, mint pozitívummal, nem is nyilvánítja ki a klub a véleményét a dologról. Soha, sehol nem volt egy közlemény Katalóniával kapcsolatban. Se spanyol bajnokság, se automatikus BL csoportkör, se válogatott, se gazdasági erő, mert ugyan most Katalónia netto befizető, és a GDP szép részét termeli, de egy eurozónán kívüli, kis ország vélhetően nem tudná tartani a gazdasági fejlődést, mert a két említett dolog miatt minek menne oda a tőke.

Semmi racionalitása nincs a független Katalóniának, nem is lesz soha.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.01.25. 22:50:59

noname írta:Továbbá, ha már szennylap. Te nem nézel fel sose megnézni az átigazoláshíreket oda? Annak idején Ibra, Suarez, Arda igazolását egyaránt ezek a szennylapok hozták le. :wink: Nem rosszabb információforrás, mint pl a goal.com vagy a többi lap, ami csak gyűjtögeti a híreket.
Dehogynem nezek fel - bar inkabb twitteren olvasom mar. Amugy Sport es Mundo is gyujtoget rengeteg hirt, a hitelesebbeket emlekeim szerint a Rac1-tol szoktak nyulni, nem sajat forrasbol.

Ibra fele ugyekhez meg. Ok hoztak le Koket, Cuadradot, Marquinhost, Aggert, Patot, Shanet, Gundogant, meg rengeteg masik nevet is, ezek kozul meg ki tudja mennyi volt valos. Ezt irtam, nyilvan beletrafalnak sokszor, mert akirol egy szo is esik, mar kapjak is a cikket. De csak legutobbi pelda, ket hete Nolito szerzodeserol csak az alairas hianyzott elvileg, ahhoz kepest lehet nem is jon.. Nem a Mundo vagy a Sport az, amit hiteles forrasnak neveznek, maradjunk annyiban. Ennek ellenere en is olvasom, mert a pletykak is erdekelnek, de helyen kell kezelni..

Ntibi67: Persze, kor is nyilvan kozrejatszik, meg embertipus fuggo. Nem is baj, ha valakit ez is erdekel, nem azt mondom. De szerintem 10 evesen meg ha csaladi hagyomany is, akkor sem a klubertekek miatt szeret meg valaki egy csapatot, hanem 1-2 sztar miatt, vagy a szep jatek miatt. Aztan onnantol meg johetnek a svindlis ugyek, maradunk akkor is..
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 22:45:24

Én ezt másként látom.Persze abban igazad van,hogy először senkit nem a múltja miatt fog meg egy csapat.Mondjuk ez sem biztos mert lehet családi tradíció is ahol a klub hűség apáról gyerekre szál.Nekem igenis fontos hogy tisztában legyek a Barcelona és Katalónia történelmével,mert ez a kettő igen komolyan össze füg.Ma már a Barca a Katalán fügetelenség zászlóshajója.Lehet hogy ez itthon keveseket érdekel,én nem tartozom közéjük.De nem akarlak meggyőzni mert ahogy írod Te 10 éve nézel Barca meccseket,igy valószínű a korküjömbségböl is adódhat szemléletbeli külömbség.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 22:37:03

Én egyáltalán nem jöttem semmilyen történelemmel. A médiacenzúrán volt a hangsúly és arra hoztam fel pár példát h azért a realnál ez néha extrém méreteket öltött.

Az újságokhoz pedig: olvasgattam én néha mindkettőt régebben és a mundo nem süllyedt le még olyan mélyre h konkrétan bizonyítékokat hamisítson. :wink:

Továbbá, ha már szennylap. Te nem nézel fel sose megnézni az átigazoláshíreket oda? Annak idején Ibra, Suarez, Arda igazolását egyaránt ezek a szennylapok hozták le. :wink: Nem rosszabb információforrás, mint pl a goal.com vagy a többi lap, ami csak gyűjtögeti a híreket.
A Fifa egy szégyen
palesz77

2016.01.25. 22:09:33

noname írta:Továbbá átigazolások terén is sokszor beletrafáltak, miközben a két madridi lap. Hát hogy is mondjam :arrow: #-o
Alapbol nem ertem ezt a klub tortenelmevel dobalozos dolgot, szerintem nincs olyan 10 eves, aki az alapjan szeret meg egy csapatot, hogy utana olvas mit csinaltak 60 eve.. Persze en is utana neztem par dolognak idovel, de azon mindig csak rohogni tudok, ha valaki olyat ervel, hogy "nem ertem ilyen multu csapatnak hogy lehet szurkolni" - nem te irtad, de olvastam mar ilyet az evek soran. Semmi koze ennek ahhoz, hogy melyik csapattal kezdesz el szimpatizalni fiatalon szerintem. Mondjuk azt se ertem, hogy miert kell 60 eve megnyert kupak szamaval dobalozni, amikor egy csapat szurkoloja bizonyitani akarja, hogy az o klubja a jobb. En 10 eve nezek focit, es ez alatt az ido alatt szerintem mi Barca szurkolok szorakoztunk legjobban.. Nekem ennyi epp eleg.

Ez a kiemelt viszont.. :D A Sport es a Mundo okadja magabol a hulyeseget. A Marca es az AS is beletrafalt mar sokszor, mert ok is lehoznak minden baromsagot ugyanugy, mint a ket katalan lap. Nagy szamok torvenye alapjan meg bejon neha. De az olyan hirek, hogy Kroos inkabb vart volna 1 evet, es nem megy a Realba, csak hogy hozzank jojjon, de mi kikosaraztuk, meg tarsai.. Azert na, szennylap mind.

ntibi, dupla szabalyellenes, figyelj majd jobban legkozelebb.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.25. 22:09:28

Ez a mi vagyunk a jók ők a rosszak meg fordítva nálam kicsit olyan egymásra mutogatás. :D Most fellehet hozni Di Stefanót, mi meg nemrég úgy vettük Neymart hogy már a fene se tudja hogy.
Bobnak. Azért a mundo és a sport nem szokott photoshoppolni képeket. Továbbá átigazolások terén is sokszor beletrafáltak, miközben a két madridi lap. Hát hogy is mondjam :arrow: #-o
Meg kell nézni miket linkelnek párszor a srácok, ők is tudnak érdekes igazolásokat összehozni. Én is napi szinten olvasom őket, maradjunk annyiban, hogy a Mundo meg a Sport is ahol csak lehet kavar.
Kép
Kép
Kép
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 21:56:17

noname írta:
ntibi67 írta: Szerintem azzal sincsenek tisztában hogy az első 5 Bek győzelmük úgy született,hogy szabályosan ellopták a már hozzánk leigazolt Di Stefanot.A Frankó fasiszta diktatúra alatt a Barca 20 évig nem tudott bajnokságot nyerni.Hát legyenek büszkék a múltjukra.
Pár hónapja beszéltem egy realossal. Ötlete se volt mi az a Franco diktatúra. :twisted: Olyat még nem találtam, ami tudja Di Stefano sztoriját sem. Sajnos idővel a Barca szurkolók körében is megnő az ilyenek aránya, akik csak azért szurkolnak nekünk, mert ez a legjobb csapat. Talán annyival jobb a helyzet h a Barcánál mindig van egy játék filozófia, ami csak minimálisat változik, így a Barca szurkolók nem csak pár játékost(Zidane, Ronaldo, Messi, Neymar) szeretnek, hanem egy konkrét játékstílust.

Bobnak. Azért a mundo és a sport nem szokott photoshoppolni képeket. Továbbá átigazolások terén is sokszor beletrafáltak, miközben a két madridi lap. Hát hogy is mondjam :arrow: #-o
Igen ha valakit nem csak a foci érdekli van mit kutatni a Barcelona és Katalónia történelmében.Biztos kevesen tudják vajon mit és miért énekelnek minden sportesemény.17.percében.Nem értik miért áll ki Piqué a katalán függetlenség mellet.Azoknak ajánlom utazzanak ki Erdélybe és lehet egy kicsit átérzik mit élnek-éltek meg az ottani emberek az elnyomás alat.
daffy
Madridista

2016.01.25. 21:47:59

ntibi67 írta:A Frankó fasiszta diktatúra alatt a Barca 20 évig nem tudott bajnokságot nyerni
7 bajnoki címet nyert a Barca Franco alatt. Egyébként utána meg 10 évig semmi... döbbenet. Nem maradt ki 20 év,de 15 sem.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 21:45:08

ntibi67 írta: Szerintem azzal sincsenek tisztában hogy az első 5 Bek győzelmük úgy született,hogy szabályosan ellopták a már hozzánk leigazolt Di Stefanot.A Frankó fasiszta diktatúra alatt a Barca 20 évig nem tudott bajnokságot nyerni.Hát legyenek büszkék a múltjukra.
Pár hónapja beszéltem egy realossal. Ötlete se volt mi az a Franco diktatúra. :twisted: Olyat még nem találtam, ami tudja Di Stefano sztoriját sem. Sajnos idővel a Barca szurkolók körében is megnő az ilyenek aránya, akik csak azért szurkolnak nekünk, mert ez a legjobb csapat. Talán annyival jobb a helyzet h a Barcánál mindig van egy játék filozófia, ami csak minimálisat változik, így a Barca szurkolók nem csak pár játékost(Zidane, Ronaldo, Messi, Neymar) szeretnek, hanem egy konkrét játékstílust.

A Fifa egy szégyen
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.25. 21:35:18

noname írta:Csak a szokásos médiacenzúra. Az átlag Barcás többet tud a Realról, mint az átlag realos és ezt tapasztalatból tudom.
Még emlékszem, amikor pár éve volt egy fontos meccs(lehet pont Clasico, de a lényeg h beleszólt a bajnoki címbe), rúgtunk egy gólt és mindenáron be akarta bizonyítani a spanyol média h lesről született. Először is lejátszották az ismétlést a meccsen kb 5x, de mindig olyan szögből, hogy lesnek tűnjön a dolog, miközben nem volt az. Végül a Marca vagy AS(egyremegy) lehozott egy jó képet, csak épp photoshopban eltüntettek 2 játékost az ellenfélből h tényleg les legyen. :lol:

Hasonlóan a realosok 90%-a nem volt tisztában vele h el lehetnek tiltva az átigazolásoktól. Perez véle választási manipuláció is kimarad, vagy az, amikor nagyjából ingatlancsalással finanszírozta őket madrid városa. A Real a mestere a médicenzúrának.
Mert a Mundo vagy a Sport nem hergeli a népet? :D Egy kaptafa az összes, átkozott média meg sajtó.
Kép
Kép
Kép
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 21:33:57

noname írta:Csak a szokásos médiacenzúra. Az átlag Barcás többet tud a Realról, mint az átlag realos és ezt tapasztalatból tudom.
Még emlékszem, amikor pár éve volt egy fontos meccs(lehet pont Clasico, de a lényeg h beleszólt a bajnoki címbe), rúgtunk egy gólt és mindenáron be akarta bizonyítani a spanyol média h lesről született. Először is lejátszották az ismétlést a meccsen kb 5x, de mindig olyan szögből, hogy lesnek tűnjön a dolog, miközben nem volt az. Végül a Marca vagy AS(egyremegy) lehozott egy jó képet, csak épp photoshopban eltüntettek 2 játékost az ellenfélből h tényleg les legyen. :lol:

Hasonlóan a realosok 90%-a nem volt tisztában vele h el lehetnek tiltva az átigazolásoktól. Perez véle választási manipuláció is kimarad, vagy az, amikor nagyjából ingatlancsalással finanszírozta őket madrid városa. A Real a mestere a médicenzúrának.
Szerintem azzal sincsenek tisztában hogy az első 5 Bek győzelmük úgy született,hogy szabályosan ellopták a már hozzánk leigazolt Di Stefanot.A Frankó fasiszta diktatúra alatt a Barca 20 évig nem tudott bajnokságot nyerni.Hát legyenek büszkék a múltjukra.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 21:19:59

Csak a szokásos médiacenzúra. Az átlag Barcás többet tud a Realról, mint az átlag realos és ezt tapasztalatból tudom.

A Fifa egy szégyen
ntibi67
Capitá del Barça

2016.01.25. 20:53:23

Megy a sport tv-n a harmadik félidő, nyaljuk fényesre a real seggét műsor.A mült héten és most se játszották be Ronaldó utánrugását.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2016.01.25. 19:04:25

CR eléggé belehúzott, hogy a Barcához kerüljön. Labdaszedőnek jó lesz nálunk, abban jeleskedett a legjobban tegnap. :)
Leon
Director del Fútbol

2016.01.25. 18:56:46

Egy kis Ronaldo best of:
http://vs.hu/sport/osszes/cristiano-ron ... aign=sport" target="_blank
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.25. 18:49:48

Szerintem PSG, majd MLS lesz a továbbiakban. Már többször is lenyilatkozta, hogy az USA vonzza, de azért még annyira nem koros, hogy egyből menjen az MLS-be. Viszont Párizsban tényleg mindene meglenne. Zlatan valószínűleg lelép, Ronaldo pedig 3-4 szezon alatt a PSG gólrekordere is lehetne - ami nála azért szempont szerintem továbbra is. A Realnál ezt már megtette, és egy kupa nélküli szezon után azért eléggé valószínű, hogy továbbállna.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 18:23:26

Hát nem tudom. Valszeg csak a PSG-nek kéne, esetleg az MU, de egyik sem olyan nagy nevű csapat, mint a Real. Sztem amíg ő nem érzi úgy h kevés már a Realhoz, addig nem fog könnyűszerrel lelépni, főleg h nincs az az edző, aki cserepadra rakná. Még az MU-hoz menne talán szentimentális okokból, de jelen állás szerint lehet a BL-be se jutnak be. :| Mindenesetre nyáron furcsa lesz. Általában a saját igazolásaink miatt esz a fene, ehhez képest most nálunk nagy csend lesz. Asszem néha a poén kedvéért átnézek majd a szomszédba. :twisted:

Az eltiltás náluk érdekes dolgok, mert amíg a mi eltiltásunkat akkor jelentették be, amikor nem lehetett játékost igazolni, volt ok, amiért kérjük a halasztást. Ugyanez a Realnál most nincs meg. A bejelentés után volt 3 hetük igazolni, jogival pedig nem lehet arra hivatkozni h télen a fenét se lehet megvenni, hiszen jogival nincs különbség a téli és nyári igazolásszezon között. A Real vezetősége nagyon arrogáns és idén már helyre lettek alaposan rakva Cserisevvel. Nem lepne meg ha most is nagy arroganciájukban a végén nem kapnának halasztást.

UI: az h BL leestek a PSG-nek arra én konkrétan nulla esélyt látok. A keret se feltétlen elég erős hozzá(csak pár helyen :mrgreen: ), de egyszerűen nem készít fel a francia bajnokság arra h a BL-ben kemény ellenfeleket kapj. A spanyol bajnokságból a Villarreal nagyobb kihívója lenne a PSG-nek, mint bárki a franciáktól, a nagy 3 pedig sima bajnok.
A Fifa egy szégyen
visca el barca
Presidente del Barça

2016.01.25. 18:21:20

ha nyer semmit a madrid, sanszos h lelép. a psg adja magát, ott lubickolhatna, lehetne gólkirály, bajnok, pénzt is annyit adnának neki amennyit akar, meg akár még egy bl is leeshet. zlatan nyáron úgyis elmegy, szinte biztos vagyok h vele fogják pótolni
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.01.25. 18:20:17

noname írta:Csak épp lehet el lesznek tiltva az igazolásoktól. :lol: Nem fogják megfelelő pótlék nélkül elengedni Ronaldot. Így pedig, hogy számukra legjobb esetben is el lesznek tiltva és maximum nyárra kapnak egy kis haladékot sztem megpróbálnak leigazolni vmi nagy sztárt, majd még ott tartják Ronaldot is addig, amíg beüt az eltiltás. Ha beválik az xy sztár, akkor elengedik Ronaldot, ha nem, akkor marad Ronci.

Szerintem nem lesznek nyáron, nem véletlen lesz májusban a megbeszélés , mert ugye addig annyira sok dolga van a FIFA-nak :D Májusban megbeszélés, utána fellebbezés fellebbezés hátán, és kihúzzák a nyarat és akkor majd csak repülni fognak a 100milliók :D
daffy
Madridista

2016.01.25. 18:15:02

noname írta: Szerinted ez őfelségének nem lenne degradáló? :wink:
Nem,mert nem kell kommunikálni. Tudja ő,hogy nyáron tipli van. Másként nem mehetne,ha marad a tiltás akkorra is. Cr távozása abszolút win-win kategória.
palesz77

2016.01.25. 18:13:39

daffy írta: Eladják most és nyárig marad kölcsönben
Van 1 het, hirek sincsenek nagyon, legalabbis olyan, ami legalabb 2 napon at "elne", csak pletykak. Nem igazoltok senkit szerintem mar januarban.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 18:12:03

daffy írta:
noname írta:Csak épp lehet el lesznek tiltva az igazolásoktól. :lol: Nem fogják megfelelő pótlék nélkül elengedni Ronaldot. Így pedig, hogy számukra legjobb esetben is el lesznek tiltva és maximum nyárra kapnak egy kis haladékot sztem megpróbálnak leigazolni vmi nagy sztárt, majd még ott tartják Ronaldot is addig, amíg beüt az eltiltás. Ha beválik az xy sztár, akkor elengedik Ronaldot, ha nem, akkor marad Ronci.
Eladják most és nyárig marad kölcsönben
Szerinted ez őfelségének nem lenne degradáló? :wink:
Én tudom h nem az, de az ő ezt kétlem h pozitívan ítéli meg. Lásd Alves, aki tavaly szezon elején katasztrófa volt, emiatt nem is tárgyaltak vele hosszabbításról, majd amikor elkezdett jól játszani, akkor kezdtek tárgyalni, de Alves nagyon nehezen akart asztalhoz ülni, mert meg volt sértve, miközben a szezon eleji játéka nem hogy hosszabbításhoz, még az A keret tagsághoz is kevés volt.
Roncit se tartom értelmesebb embernek.
A Fifa egy szégyen
Válasz küldése