Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.17. 15:20:05

visca el barca írta:
Rinku írta:Én inkább azt nem értem, hogy a Camp Nou, Európa legnagyobb stadionja, hogy adhatott még összesen csak kétszer BL-döntőnek helyszínt? ('89, '99)

A 2016-17-s kiírást oda kéne kirakni, szerintem minimum lenne ez.
a camp nounál vannak modernebb létesítmények is... a befogadóképesség sztem csak másodlagos. mondjuk jövőre pont a san siroban lesz, az is eléggé le van már pukkanava...
Igen, én is erre próbáltam célozni, mégis nekem valahogy varázslatos élményt tud adni egy sok mindent "átélt" stadion, akár üresen is. Az, hogy hányan férnek be, könnyen lehet, hogy nem is másodlagos, hanem még hátrébb is van a sorban. A nagy bevételeket nem a jegyeladásból fogják szerezni, 50-60 ezer ember pedig könnyen tud megfelelő hangulatot teremteni a helyszínen.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
visca el barca
Presidente del Barça

2015.05.17. 15:15:19

Rinku írta:Én inkább azt nem értem, hogy a Camp Nou, Európa legnagyobb stadionja, hogy adhatott még összesen csak kétszer BL-döntőnek helyszínt? ('89, '99)

a camp nounál vannak modernebb létesítmények is... a befogadóképesség sztem csak másodlagos. mondjuk jövőre pont a san siroban lesz, az is eléggé le van már pukkanava...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2015.05.17. 15:05:48

Én inkább azt nem értem, hogy a Camp Nou, Európa legnagyobb stadionja, hogy adhatott még összesen csak kétszer BL-döntőnek helyszínt? ('89, '99)

Football, bloody hell. /SAF/
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.17. 14:59:54

LG írta:Számomra kicsit fura, hogy pl. 2011-ben, és 2013-ban is Londonban a Wembley-ben volt a BL döntő, vagy az, hogy 2012-ben Münchenben, erre most meg Berlinben lesz. De Párizsban is volt 2000-ben, meg 2006-ban is, Münchenben 93-ban és 97-ben.
Nem mondom, hogy annyira zavarna, de azért csak választhatnák változatosabban a döntők helyszínét, nem? :roll:
Nyilván korlátozottak az ilyen eseményre alkalmas létesítmények száma, de ennyire azért csak nem. Amúgy engem nem zavar, hogy hol van, de jó lenne nyerni egyet hazai pályán, az egy plusz motivációt adna egész szezonban a csapatnak.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.17. 14:58:37

LG írta:Számomra kicsit fura, hogy pl. 2011-ben, és 2013-ban is Londonban a Wembley-ben volt a BL döntő, vagy az, hogy 2012-ben Münchenben, erre most meg Berlinben lesz. De Párizsban is volt 2000-ben, meg 2006-ban is, Münchenben 93-ban és 97-ben.
Nem mondom, hogy annyira zavarna, de azért csak választhatnák változatosabban a döntők helyszínét, nem? :roll:
Szerintem van egy kapacitás meghatározás. Úgy saccolom, hogy 50-60 ezres minimum kell legyen a stadion egy döntőhöz. És a nagy stadionok EU-ban, kb a Stade de France, Olympico, Camp Nou, Bernabeú, München, Berlin, Dortmund, San Siro, talán az egyik portugál meg Luzhniki ami hirtelen eszembe jut.

Továbbra sem tudom hova tenni a meccset, ráadásul nagyon sok van odáig. Eddig is egyértelmű, hogy forma a döntő, lsd Monaco ellen szerintem a franciák nagyon közel voltak, hogy kiejtsék a Juventust. Rá nem sokkal meg az olaszok abszolút megfogták a Realt és a lehetőségeiket meg eltették. Én korábban nem hittem a Juventusban, de a szezon végére ők is elkapták a formát és veszélyesek lehetnek. Mi vagyunk az esélyesek, de akár közhely akár nem egy döntőn igazán esélyes nincsen.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2015.05.17. 14:42:49

Számomra kicsit fura, hogy pl. 2011-ben, és 2013-ban is Londonban a Wembley-ben volt a BL döntő, vagy az, hogy 2012-ben Münchenben, erre most meg Berlinben lesz. De Párizsban is volt 2000-ben, meg 2006-ban is, Münchenben 93-ban és 97-ben.
Mihu
Director del Fútbol

2015.05.15. 14:34:02

Én úgy emlékszem, hogy eddig ahányszor egymás ellen játszott a két csapat, mind a kettő a hazai mezben lépett pályára. Szóval remélem ezzel idén se lesz probléma...a sportszár is fehér vs sötét kék, úgyhogy a nadrág miatt nem hiszem, hogy a neon narancssárgában játszanánk...
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2015.05.15. 14:20:53

MessiNeymarSuarez írta:Volt már ilyenre példa, hogy 10 év alatt a 4-edik BL trófeát gyűjtötte be?
(Nem BEK,hanem a BL néven futás alatt)
Egyelőre még nekünk sincs meg. :wink: Egyébként a Realnak (1998,2000,2002) és a Milannak (1993, 1994, 1995 és 2003, 2005, 2007) volt ilyen szűk intervallumban három döntője. Négy döntő nem volt még, amióta BL-nek hívják, úgyhogy ebből a szempontból igencsak jól áll a csapat.
Jack Napier
Jugador d'estrella

2015.05.15. 13:59:13

Hát színvakoknak valóban zavaró lehet a csikozás miatt, de amúgy túl sok hasonlóságot nem látok 2 között…
"8-szor nyertük meg a bajnokságot 11 év alatt! Nem értékeljük ezt annyira, mint amennyire kellene de az évek során majd látni fogjuk mennyire nehéz is volt ezt elérni."- Lionel Messi 2019
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.05.15. 13:46:33

Annál már csak az lenne nagyobb ha valamelyik csapat a 4. BL trófeáját gyűjtené be. :roll:
Volt már ilyenre példa, hogy 10 év alatt a 4-edik BL trófeát gyűjtötte be?
(Nem BEK,hanem a BL néven futás alatt)

Amúgy vajon a döntőben játszhatunk a hazai mezben,függetlenül attól hogy nem vagyunk pályaválasztók? Vagy üti egymást a fehér-fekete és a gránátvörös-kék mez?
nzxtpo
Capitá del Barça

2015.05.15. 13:35:08

Bob_Marley írta:
Alcantara írta:A Sevilla megint ott van a döntőben. Érdekes ellenfele lesz, nem számítottam a Dnyipro továbbjutására semmiképpen.
Elég stabil kis csapatnak tűnik, az eredményeik alapján, bár nem láttam még őket.
Az is érdekes, hogy nincs agyonrakva brazilokkal, noha van pár légiós, sok az ukrán nemzetiségű a csapatban.
En neztem tegnap. Higuainnak volt egy nagy helyzete, de az ukranok vegig jol megszalltak a sajat terfeluket es a Napoli nem tudott veluk mit kezdeni. Az eso is segitett nekik, de nagyon jo ellentamadasaik voltak. A gol meg parades volt. Ket vedo kozott, egyensulyat elvesztve tudta megfejelni a csatar. Mindig orom ha egy kelet Eu-i csapat sokaig jut.

Sevillanak is nagyon orulok, nem kis tett lenne 10 ev alatt megnyerni a negyedik Uefa/EL trofeat.
Annál már csak az lenne nagyobb ha valamelyik csapat a 4. BL trófeáját gyűjtené be. :roll: [-o<
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.05.15. 13:27:23

Alcantara írta:A Sevilla megint ott van a döntőben. Érdekes ellenfele lesz, nem számítottam a Dnyipro továbbjutására semmiképpen.
Elég stabil kis csapatnak tűnik, az eredményeik alapján, bár nem láttam még őket.
Az is érdekes, hogy nincs agyonrakva brazilokkal, noha van pár légiós, sok az ukrán nemzetiségű a csapatban.
En neztem tegnap. Higuainnak volt egy nagy helyzete, de az ukranok vegig jol megszalltak a sajat terfeluket es a Napoli nem tudott veluk mit kezdeni. Az eso is segitett nekik, de nagyon jo ellentamadasaik voltak. A gol meg parades volt. Ket vedo kozott, egyensulyat elvesztve tudta megfejelni a csatar. Mindig orom ha egy kelet Eu-i csapat sokaig jut.

Sevillanak is nagyon orulok, nem kis tett lenne 10 ev alatt megnyerni a negyedik Uefa/EL trofeat.
Kép
Kép
Kép
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2015.05.15. 09:06:22

Egyik szelóm el is ment a Dnipro-n, pedig erősen nézegettem ,hogy megrakom őket, végül mégis a Napolira tettem, jobb formát láttam :(
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2015.05.15. 08:52:56

A Sevilla megint ott van a döntőben. Érdekes ellenfele lesz, nem számítottam a Dnyipro továbbjutására semmiképpen.
defender3
Entrenador del Barça

2015.05.14. 22:02:07

S.Agüero írta:Jövőre az első kalap: Chelsea, Barca, Bayern, Juve, PSG, Benfica, PSV, Zenit.
Elég érdekes ezzel az új rendszerrel az első kalap.

Közben meg a Sevilla nagy léptekkel halad a döntő felé az EL-ben.
MatyiG
Adminisztrátor

2015.05.14. 21:57:38

Jövőre az első kalap: Chelsea, Barca, Bayern, Juve, PSG, Benfica, PSV, Zenit.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.05.14. 20:55:37

ZBarca írta:Nem láttam idén sok Juve meccset, de a tegnapiból úgy ítélem meg, hogy Pirlo fontos tagja ennek a Juventusnak. Lehet, hogy már nem olyan gyors, de a labda továbbításában a középpályán nagy szerepe van, és szerintem mentálisan is nagyot lök a csapaton a jelenléte. Egy szó mint száz; fontos tagja az olaszoknak, nem ártana azért rá is figyelni majd, mert tud még azért ő.
Plusz azért a szabadrugásai gyilkosak :)
Mellesleg odavágon is csúszott-mászott, belevetődött a labdába, és ő futotta a legtöbbet a meccsen, 10+ km-t
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.05.14. 20:47:30

Nem láttam idén sok Juve meccset, de a tegnapiból úgy ítélem meg, hogy Pirlo fontos tagja ennek a Juventusnak. Lehet, hogy már nem olyan gyors, de a labda továbbításában a középpályán nagy szerepe van, és szerintem mentálisan is nagyot lök a csapaton a jelenléte. Egy szó mint száz; fontos tagja az olaszoknak, nem ártana azért rá is figyelni majd, mert tud még azért ő.
Kép
ForzaGigi
Barça C

2015.05.14. 20:39:14

noname írta:Szerinted a pár év alatt klubikonná avanzsáló Pirlo padozni fog a BL-döntőn?
Azért csapaton belül is van egy hierarchia.

Ha meg a Juve szurkolók nem hiszik h a Barca az esélyes, akkor nézzék meg az oddsokat mindenhol. Kb 2x-3x annyit fizet a Juve. Okkal. Helyén kezelni a dolgokat annyit jelent, mint elismerni azt is, ha a csapatod esélytelen. A Juve az esélytelen fekete lóként jutott be a döntőbe, nekik ez még szerencsés is nekik. Így a Juve nem úgy áll hozzá majd a meccsnek, hogy lefocizza a Barcát vagy legalábbis a saját játékát próbálja játszani. Azt megpróbálta idén már a City, a PSG és a Bayern is. :lol:

Apropó Pirlo. Ha annyira lassítja a játékot(Xavi ugyanaz), akkor miért kezdett a Bernabeuban?! Itt is bejön a csapaton belüli hierarchia.
A szememben nem klubikon és nem is lesz, de nem ez a téma. Nem tudom miről beszélsz. Én egy szóval nem említettem, hogy esélyesebbek volnánk nálatok. Egyszerűen csak zavaró, ahogy te és még néhányan nyilatkoztok. Pirlot pedig közel sem hasonlítanám Xavi-hoz. Ez utóbbi véleményem szerint klasszisokkal jobb játékos.
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.05.14. 20:38:36

ForzaGigi írta:
Mégis milyen szinten számít alapnak? Ebben az évben már eléggé hátráltató tényező, a támadások közel sem rajta futnak keresztül. Sokkal dinamikusabbak vagyunk, ha Marchisio játszik a helyén és Pereyra van a csatárok mögött. Ezért fontos kiemelni, hogy gyorsabbak vagyunk nélküle. Bizonyára láttad a két meccset, mégsem értem miért mondod ezt. "Nincs értelme". 2-3 meccsünket leszámítva mindet láttam, szóval a "nem sok meccset nézel" dolgokat hanyagoljuk.
Többször is arra próbáltam már utalni, hogy Pirlo betonkezdő lesz a döntőn, teljesen egyértelmű, de inkább hanyagoljuk is ezt a témát.

Így a végére meg ez a "nem nézel sok meccset" dolog ötletem sincs, hogy honnan jött, meg milyen összefüggésben van azzal, hogy értelmetlen eszmefuttatásokat folytatsz, de elengedem. :D
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
noname
Llegenda del Barça

2015.05.14. 20:32:12

Szerinted a pár év alatt klubikonná avanzsáló Pirlo padozni fog a BL-döntőn?
Azért csapaton belül is van egy hierarchia.

Ha meg a Juve szurkolók nem hiszik h a Barca az esélyes, akkor nézzék meg az oddsokat mindenhol. Kb 2x-3x annyit fizet a Juve. Okkal. Helyén kezelni a dolgokat annyit jelent, mint elismerni azt is, ha a csapatod esélytelen. A Juve az esélytelen fekete lóként jutott be a döntőbe, nekik ez még szerencsés is nekik. Így a Juve nem úgy áll hozzá majd a meccsnek, hogy lefocizza a Barcát vagy legalábbis a saját játékát próbálja játszani. Azt megpróbálta idén már a City, a PSG és a Bayern is. :lol:

Apropó Pirlo. Ha annyira lassítja a játékot(Xavi ugyanaz), akkor miért kezdett a Bernabeuban?! Itt is bejön a csapaton belüli hierarchia.
A Fifa egy szégyen
ForzaGigi
Barça C

2015.05.14. 20:21:09

Stalkyard írta:
ForzaGigi írta: Egy szóval sem állítottam, hogy erényünk volt a sebesség. Egyszerűen csak Pirlo jelenléte durván lassítja a játékunk. :)
Viszont Pirlo jelenléte durván alapnak számít az idei Juvéban is, úgyhogy továbbra sem értem, miért fontos kiemelni, hogy nélküle gyorsabbak vagytok. Ez olyan, mintha úgy állnék oda egy autóversenyhez, hogy defektes az egyik kerekem, de "mindegy, mert ha nem lenne defektes, akkor gyorsabb lennék". Nincs értelme.
Mégis milyen szinten számít alapnak? Ebben az évben már eléggé hátráltató tényező, a támadások közel sem rajta futnak keresztül. Sokkal dinamikusabbak vagyunk, ha Marchisio játszik a helyén és Pereyra van a csatárok mögött. Ezért fontos kiemelni, hogy gyorsabbak vagyunk nélküle. Bizonyára láttad a két meccset, mégsem értem miért mondod ezt. "Nincs értelme". 2-3 meccsünket leszámítva mindet láttam, szóval a "nem sok meccset nézel" dolgokat hanyagoljuk.
ALEXDP
Capitá del Barça

2015.05.14. 20:18:24

noname írta:
ALEXDP írta:...
Nah ezután nem hiszem el, hogy te láttál idén Juve meccset. A védelem sem erős és az egész csapat kb 5 sebességfokozattal lassabb, mint a Barca. Egyszerűen, amiben a Juve gyenge: agresszivitás, kreativitás, gyors kontrák, abban a Barca a legerősebb. Ehhez még hozzávesszük, hogy a Juve egyik legnagyobb erénye a rögzített szituáció, amiben a Barca erősebb, mint valaha. Nem elfogultság ez, egyszerű logika. Egyszerűen nem látom, hogy a Juve hogyan tudná a Barcát megállítani.
Nem hiszem el, hogy ennyire vakon vagy, és nem állítottam, hogy a Juve esélyesebb, azt viszont tartom, hogy több minden mellettük szól, és nem kell arcoskodni , jók vagyunk , de teljesen reális az is , hogy nem mi nyerjük a Bl-t...

Lehet matekolni, meg elemezgetni, csak akkor is tény a tény, a döntő jelen pillanatban 50-50.
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.05.14. 19:52:28

ForzaGigi írta: Egy szóval sem állítottam, hogy erényünk volt a sebesség. Egyszerűen csak Pirlo jelenléte durván lassítja a játékunk. :)
Viszont Pirlo jelenléte durván alapnak számít az idei Juvéban is, úgyhogy továbbra sem értem, miért fontos kiemelni, hogy nélküle gyorsabbak vagytok. Ez olyan, mintha úgy állnék oda egy autóversenyhez, hogy defektes az egyik kerekem, de "mindegy, mert ha nem lenne defektes, akkor gyorsabb lennék". Nincs értelme.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Kash
Entrenador del Barça

2015.05.14. 19:35:55

Áá nem nagyon szeretnék beszállni az eszmecserékbe, félek, hogy valami olyasmit írok ami nem bicskanyitogató, csak éppen nem helytálló, szóval halk és óvatos leszek. :D
Nem vagyok olyan rég óta az Eurobarca tagja, így csak annyit tudok mondani, hogy amióta én fórumozok, egyetlen egy Juve szurkoló sem írt ide...Ez csak egy egyszerű észrevétel.
Nézzük a dolgokat logikusan: A barca az esélyes, aki lefogja győzni a Juventust.
Abban az esetben, ha a Madriddal ütköznénk meg a döntőben, a szurkolók rögtön azt mondanák, hogy nagy az arcunk, meg azt, hogy majd jól pofira esünk...Pedig nekünk nincs nagy arcunk, mi csak logikusan közelítjük meg a dolgokat. A madrid szurkolók már egyszer besültek, mikor azt mondták, hogy majd pofira esünk, ez nem történt meg.
Ha ne adj isten elbuknánk a döntőt, természetesen szomorú leszek, de nem fogom szídni a Juventust, és nem fogom sajnálni tőlük...Kivéve, ha 90 percen át védekeznek, nekünk van 20 kaput eltaláló lövésünk, 0 góllal, nekik meg 1/1. Emlékszem 3 éve, amikor kissebb vitába keveredtem egy Juventus drukkerrel, aki betette a Juvét a Barca vs Real közé, jót nevettem rajta, majd elküldtem kifliért, most ha találkoznék az emberrel, bocsánatot kérnék tőle, amiért lenéztem a csapatát, de hát akkor ugye a Juventus nem volt ott az elitben. Most sem hittem abban, hogy a Juventus továbbjut, szerencsére nem lett igazam.
Már most előre megteszem a tippem: Juventus 1-3 Barcelona
Mint annó a Manchester ellen. 8)
Kép
Válasz küldése