palesz77 írta:
ferninho írta:Persze a Barca most éli történelme legsikeresebb korszakát, de majd ha nem megy annyira a szekér ti is többet fogtok majd a múltról beszélni, csak most még nincs miért.
Ez meg szerintem nagyon jó gondolat. Most baromira el vagyunk kényeztetve, de lesz még olyan időszak, amikor mi nem nyerünk több évig bajnokságot, akkor mi is a Pep és a Lucho féle teamet fogjuk visszasírni. Én legalábbis biztos..

+ a Rijkaard félét. A későbbi sikerek elhomályosították annak a csapatnak a nagyságát, de én szememben az a csapat még nagyobb tettet vitt végbe. 2004 tavasza fordulópont a csapat történelmében. 2003 végén semmi okunk nem volt az örömre, és nemcsak az eredmények miatt, de anyagilag és morálisan is a béka segge alatt voltunk. Őszintén kíváncsi lennék, hányan vallhatták akkor Barca szurkolóknak magukat világszerte, szerintem a szám töredéke lehetett a mostaninak. Aztán jött a nagy tavaszi menetelés, és visszakerültünk az európai elitbe, onnantól megint komolyan számolni kellett velünk. Aztán 2005-ben bajnoki cím, 2006 BL + Liga dupla. És azt is meg kell nézni milyen ellenfeleink voltak: a bajnokságban a galaktikus Real, az akkor még komoly erőt képviselő Valencia, Depor kettős. A BL-ben egy brutálisan erős Chelsea, szvsz a jelenlegi Atletico hitvány másolata annak a csapatnak, de ekkor még MU, Arsenal, Liverpool hármas is abszolút top csapatoknak számítottak. Olaszoknál Milan-Juve-Inter hármas, németektől a Bayern. De akkor még a többi európai ország csapatai is komoly erőt képviseltek, pl. PSV, Lyon, Monaco, Porto, Benfica, Celtic, Rangers sem olyan töltelékcsapatok voltak, mint most, hanem nagyon is komolyan kellett venni őket, itt-ott meg is tréfálták a nagyokat.
Rijkaard utolsó két évére visszaesett a csapat, de az a visszaesés közel sem volt hasonlítható a korábbi mélységhez. Mert anyagilag renbe jöttünk, marketing szempontból is az egyik legjobbak közé került a klub, a játékosok számára ismét vonzó lett a csapat.
Hogy ne csak offoljak, de a témára is rátérjek: számomra azért annyira kedves a fent említett korszak, mert átéltem, fel tudom idézni (meg persze előtte a válságot is). De pl. 25, 50 évvel ezelőtti sikereket nem, ahogy egy fórumtárs megfogalmazta, azokat nem érzem a magaménak teljesen. Szóval én sem igazán értem, miért példázódnak az előző évszázad derekén elért sikereknek, mikor valószínű a nagy részük nem is élt akkor.