Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.05.18. 23:12:45

LG írta:
daffy írta:Ha tudod semlegesen nézni,akkor látod,hogy itt sem megy másként. Minden oldalon emberek vannak és amíg ez így van,addig az átlag egyforma lesz.
Pontosan, de ezt egy igazán elfogult szurkoló sosem fogja belátni, mert ő mindig úgy fogja érezni, az ő csapata a jó oldal, az ő játékosaik szimpatikusabbak, a szurkolóik korrektebbek, a játékvezető őket hátráltatja, a riválist segíti. És mivel ezekben vallásszerűen hisznek, lehetetlen meggyőzni őket az ellenkezőjéről. Tudom, mert régen én is ilyen voltam, és csak huszonévesen jöttem rá, hogy mi sem vagyunk különbek.
LG, pontosan így van. Próbáltam ezt itt is, odaát is előadni, sikertelenül. :) És sokan NSO cikk hozzászólások, és agyatlan facebook csoportok alapján általánosítanak egy egész szurkolótábort. Szerencsére nekem már benőtt a fejem lágya, mire nekiálltam fórumozni. Mondjuk a másik oldalon tényleg nem jó, hogy a "főnök" úgy viselkedik, ahogy. Ezért is örülök, hogy Palesz nálunk seriff lett, mert nem nagyon ismerek korrektebb fórumozót, mint ő.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.18. 22:59:03

daffy írta:
ntibi67 írta:Ahogy látom páran fórumoznak a Madridom oldalon is.Kérdezném tőlük,hogy tudják megállni,hogy ne reagáljanak arra szenny áradatra ami a bajnoki címünk óta megy?Persze tudom egy korrektebb megnyílvánulás után jön a kitiltás.Az a realista24 diktátor a legnagyobb uszító.Mindig be dob valami témát,persze valami félimformációból kreálva,amivel eléri,hogy acsarkodjanak az alatvalói!Már az is gond nekik,hogy a párizsi BL döntő 10. évfordulójáról megemlékeztünk.
Ha tudod semlegesen nézni,akkor látod,hogy itt sem megy másként. Minden oldalon emberek vannak és amíg ez így van,addig az átlag egyforma lesz.
Pontosan, de ezt egy igazán elfogult szurkoló sosem fogja belátni, mert ő mindig úgy fogja érezni, az ő csapata a jó oldal, az ő játékosaik szimpatikusabbak, a szurkolóik korrektebbek, a játékvezető őket hátráltatja, a riválist segíti. És mivel ezekben vallásszerűen hisznek, lehetetlen meggyőzni őket az ellenkezőjéről. Tudom, mert régen én is ilyen voltam, és csak huszonévesen jöttem rá, hogy mi sem vagyunk különbek.
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.05.18. 22:54:09

daffy írta:
mahitoo írta: Azért, hogy a saját magáról készült képei vannak kint az "étkezőben"... =D>
Az még csak-csak. De a fém evőeszközöket már zsebre vágta Kalányos a bal szélen.Mutatja is,"idesanyám,már kettőt elraktam ebbül az ágas szerszámbul"
Nem bántom én a kiskölyköt, Messi a kedvence. :D

Bob. Értem amit írsz, nem is veled vitatkozom, csak az egész nevetséges. Amúgy is gyűlölöm a politikát. A spanyol-katalán vitához meg végképp semmi közöm. Nem a zászlók fogják a Barcának megnyerni a kupadöntőt, hanem a csapat. Remélem. :)

Még egy dolog. Láttuk mit csinált ma a Sevilla. Ha vezetünk ellenük a döntőben, akkor ott végképp nem lehet megcsinálni a "majd szépen okosan lepörgetjük a meccset". :D
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.18. 22:47:28

mahitoo írta:Akkor csinálok egy magyar pártot, aminek a magyar zászló lesz a címere, aztán be lesz tiltva az egész országban... :mrgreen: Baromság az egész. Meg azért az ISIS-es hasonlat kicsit sarkított. :D
Természetesen sarkított, arra akart elvont példa lenni hogy ezzel az erővel kilehetne írni hogy Isis vagy mást attól még nem feltétlenül leszel "támogató". A Katalán zászlónak immár kimondottan is politikai szerepe van, ezért tiltják be. Azt meg természetesen nem lehet megkülönböztetni melyik hordoz "jó" és melyik "rossz" üzenetet. Nagyon nehéz ez, de a szabályok szerint valóban tiltott. Hangsúlyozom én úgy tudom a senyera nem!
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2016.05.18. 22:47:00

mahitoo írta: Azért, hogy a saját magáról készült képei vannak kint az "étkezőben"... =D>
Az még csak-csak. De a fém evőeszközöket már zsebre vágta Kalányos a bal szélen.Mutatja is,"idesanyám,már kettőt elraktam ebbül az ágas szerszámbul"
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2016.05.18. 22:48:04-kor.
mahitoo
Entrenador del Barça

2016.05.18. 22:40:01

Akkor csinálok egy magyar pártot, aminek a magyar zászló lesz a címere, aztán be lesz tiltva az egész országban... :mrgreen: Baromság az egész. Meg azért az ISIS-es hasonlat kicsit sarkított. :D

CR:
https://www.facebook.com/Cristiano/phot ... =3&theater" target="_blank

Azért, hogy a saját magáról készült képei vannak kint az "étkezőben"... =D>
TripleH
Entrenador del Barça

2016.05.18. 22:28:51

ntibi67 írta:Biztos,hogy kényes téma.De ez igy csak olaj a tűzre!Hiszen eddig azt gondoltuk,hogy Európa nyugati részén tombol a demokrácia,szabad a vélemény nyilvánítás és biztosítottak a kisebségi jogok.Azt nem értem,hogy egy sport szervezet szabályzata,hogy írhatja felül egy kissebség nemzetijelképeinek használatára valő jogát.A zászló mint nemzeti jelkép használata,szerintem nem politikai megnyilvánulás.
Hát a függetlenedési mizéria ami volt meg miegymás, eléggé van annak politikai töltete, de én se értek egyet a zászló kitíltással.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.18. 22:28:23

ntibi67 írta:Biztos,hogy kényes téma.De ez igy csak olaj a tűzre!Hiszen eddig azt gondoltuk,hogy Európa nyugati részén tombol a demokrácia,szabad a vélemény nyilvánítás és biztosítottak a kisebségi jogok.Azt nem értem,hogy egy sport szervezet szabályzata,hogy írhatja felül egy kissebség nemzetijelképeinek használatára valő jogát.A zászló mint nemzeti jelkép használata,szerintem nem politikai megnyilvánulás.
Én úgy tudom, hogy az egyik párt címere is ez. Innentől kezdve politikai jelkép. Természetesen ha pl kiviszel egy magyar zászlót vagy nemzetit az teljesen más, minthogy egy olyan zászlót, amivel politikai üzenetet "demonstrálsz": Ezért nagyon kényes kérdés. Egy székely zászló vagy más kisebbségi zászlóval nem is lenne gond, senyerával nincs is gond.
Kép
Kép
Kép
ntibi67
Capitá del Barça

2016.05.18. 22:22:38

Biztos,hogy kényes téma.De ez igy csak olaj a tűzre!Hiszen eddig azt gondoltuk,hogy Európa nyugati részén tombol a demokrácia,szabad a vélemény nyilvánítás és biztosítottak a kisebségi jogok.Azt nem értem,hogy egy sport szervezet szabályzata,hogy írhatja felül egy kissebség nemzetijelképeinek használatára valő jogát.A zászló mint nemzeti jelkép használata,szerintem nem politikai megnyilvánulás.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.18. 22:01:05

csababarca írta:Egyszer élném meg,hogy Bob egyszer azt mondja,hogy nem ért egyet egy fentebbről jövő szabályozással. Nem lesz ilyen.

Az elfogadás meg az egyetértés két külön dolog. Mint írtam faramuci helyzet, de védhető miért tiltják be, így el kell fogadnom. Senyerával nincsen gond, csak a katalánnal mióta nyíltan politikai jelkép.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.05.18. 21:57:58

Egyszer élném meg,hogy Bob egyszer azt mondja,hogy nem ért egyet egy fentebbről jövő szabályozással. Nem lesz ilyen.

Recrea!
Nekem is az a legkedvesebb szezon, az meseszerű volt, és úgymond a "semmiből" jött.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.18. 21:45:38

Ez mindig nehéz és múltkor is vitáztunk erről, de alapvetően itt azzal van a baj, hogy ez politikai jelképnek minősül miután a a katalán függetlenségi irányzatok főbb címere ez. A sima senyera nem baj, de ez hivatalosan politikai jelkép. Igazából sajnos egyet tudok érteni, mindazonáltal a mes que un club jelentés fő irányvonala pont ez, hogy a függetlenségi törekvéseket a csapat is hirdeti. Viszont a szabály az szabály. Faramuci helyzet, de nem tudok rá mást mondani minthogy el kell fogadni, mert ISIS zászlót se lehet bevinni vagy más politikai zászlót. A focipálya és a sport politikamentes kellene legyen.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.05.18. 21:30:35

ntibi67 írta:A spanyol szövetség kitiltotta a katalán zászlókat a kupadöntőről!

válasz is jött már rá azóta:
Puigdemont (Catalan president): "I can't attend Copa final as banning legal flag is attacking freedom of speech of thousands of Barça fans

Gáz szerintem amúgy ami megy ...Persze " Say no to racism", de a nemzeti dolgokat ki kell tiltani. Spanyol zászló se lehet?
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.18. 21:29:31

Nekem is a 2008/2009-es szezon volt a legérzelmesebb.
A római döntő meg a Chelsea kiverése, ezt élném át a leginkább mégegyszer.
Meg itt nyeltek be hatot az urak, ősszel-tavasszal elkalapáltuk őket :)
ntibi67
Capitá del Barça

2016.05.18. 21:16:54

A spanyol szövetség kitiltotta a katalán zászlókat a kupadöntőről!
TripleH
Entrenador del Barça

2016.05.18. 21:08:10

Nekem is a Rijkaard féle csapat a szívem csücske, Ronaldinhoval és Decoval az élen. :)
daffy
Madridista

2016.05.18. 21:02:51

ntibi67 írta:Ahogy látom páran fórumoznak a Madridom oldalon is.Kérdezném tőlük,hogy tudják megállni,hogy ne reagáljanak arra szenny áradatra ami a bajnoki címünk óta megy?Persze tudom egy korrektebb megnyílvánulás után jön a kitiltás.Az a realista24 diktátor a legnagyobb uszító.Mindig be dob valami témát,persze valami félimformációból kreálva,amivel eléri,hogy acsarkodjanak az alatvalói!Már az is gond nekik,hogy a párizsi BL döntő 10. évfordulójáról megemlékeztünk.
Ha tudod semlegesen nézni,akkor látod,hogy itt sem megy másként. Minden oldalon emberek vannak és amíg ez így van,addig az átlag egyforma lesz.
ntibi67
Capitá del Barça

2016.05.18. 20:53:28

Ahogy látom páran fórumoznak a Madridom oldalon is.Kérdezném tőlük,hogy tudják megállni,hogy ne reagáljanak arra szenny áradatra ami a bajnoki címünk óta megy?Persze tudom egy korrektebb megnyílvánulás után jön a kitiltás.Az a realista24 diktátor a legnagyobb uszító.Mindig be dob valami témát,persze valami félimformációból kreálva,amivel eléri,hogy acsarkodjanak az alatvalói!Már az is gond nekik,hogy a párizsi BL döntő 10. évfordulójáról megemlékeztünk.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.05.17. 20:17:12

Victor_Valdes írta:
LG írta: + a Rijkaard félét. A későbbi sikerek elhomályosították annak a csapatnak a nagyságát, de én szememben az a csapat még nagyobb tettet vitt végbe.
Adom, számomra is az a csapat volt A csapat. Az első alapköve akkoriban lett lerakva az eddigi sikereinknek.

A hsz-ed többi részével is egyetértek, csak nem akartam olyan hosszút idézni. :)
Ezzel aszért vitatkoznék, mert akár Rijkaard akár Pep de még a Lucho fáéle csapat alapjait is Cruyff rakta le és én meg már vagyok olyan öreg, hogy láttam a Dream Teamet. :D Szóval odáig vezetném vissza, s alapvetően ott is ért véget egy nagyobb RM uralom, a 80-as évek nem a miénk volt, de 90-től kezdve pár gyengébb évet leszámítva a 2000-res évek elejéről nagyon sok kupát nyertünk. Nyilván most van a legerősebb sorozat, de ne felejtsük el az öreg hollandot, mert a 4-3-3, a totális foci továbbfejlesztése, a labda nélküli mozgás, védekezés mind az ő nevéhez fűződik. Nálam amúgy is a Dream Team mindegyik csapatunk felett áll, szentimentális okok miatt, de elfogultság nélkül mondhatom ha nincs Cruyff ma egy más Barcelonát látnánk és 99%-ra mondom hogy nem ilyen sikereset.
Kép
Kép
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2016.05.17. 19:54:44

LG írta: + a Rijkaard félét. A későbbi sikerek elhomályosították annak a csapatnak a nagyságát, de én szememben az a csapat még nagyobb tettet vitt végbe.
Adom, számomra is az a csapat volt A csapat. Az első alapköve akkoriban lett lerakva az eddigi sikereinknek.

A hsz-ed többi részével is egyetértek, csak nem akartam olyan hosszút idézni. :)
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.17. 19:24:40

LG írta:+ a Rijkaard félét.
Igen, ezt nem is tudom miert nem irtam oda, hiszen meg en is ebbe a csapatba szerettem bele..:D Bar a 08/09-es szezon nekem az etalon eddig.
LG írta:Hogy ne csak offoljak, de a témára is rátérjek: számomra azért annyira kedves a fent említett korszak, mert átéltem, fel tudom idézni (meg persze előtte a válságot is). De pl. 25, 50 évvel ezelőtti sikereket nem, ahogy egy fórumtárs megfogalmazta, azokat nem érzem a magaménak teljesen. Szóval én sem igazán értem, miért példázódnak az előző évszázad derekén elért sikereknek, mikor valószínű a nagy részük nem is élt akkor. :roll:
Ezzel meg en is egyetertek, szerintem a nagy Real mult ellenere sokkal szerencsesebbek vagyunk mi az utobbi 10-15 evben osszessegeben. En erre ertettem amugy, hogy naluk is sokan a Zizu-R9 altal femjelzett csapatot sirjak vissza, nalunk is lesz meg ilyen szerintem.

Kubalas idokig viszont en se latom sok ertelmet visszamenni, mert barmilyen jo is visszanezni egy-egy dokumentumfilmet, nem tudok annyira azonosulni azokkal a sikerekkel.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.05.17. 19:05:29

LG írta:miért példázódnak az előző évszázad derekén elért sikereknek
mert mással nem tudnak :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.05.17. 18:49:16

palesz77 írta:
ferninho írta:Persze a Barca most éli történelme legsikeresebb korszakát, de majd ha nem megy annyira a szekér ti is többet fogtok majd a múltról beszélni, csak most még nincs miért.
Ez meg szerintem nagyon jó gondolat. Most baromira el vagyunk kényeztetve, de lesz még olyan időszak, amikor mi nem nyerünk több évig bajnokságot, akkor mi is a Pep és a Lucho féle teamet fogjuk visszasírni. Én legalábbis biztos.. :D
+ a Rijkaard félét. A későbbi sikerek elhomályosították annak a csapatnak a nagyságát, de én szememben az a csapat még nagyobb tettet vitt végbe. 2004 tavasza fordulópont a csapat történelmében. 2003 végén semmi okunk nem volt az örömre, és nemcsak az eredmények miatt, de anyagilag és morálisan is a béka segge alatt voltunk. Őszintén kíváncsi lennék, hányan vallhatták akkor Barca szurkolóknak magukat világszerte, szerintem a szám töredéke lehetett a mostaninak. Aztán jött a nagy tavaszi menetelés, és visszakerültünk az európai elitbe, onnantól megint komolyan számolni kellett velünk. Aztán 2005-ben bajnoki cím, 2006 BL + Liga dupla. És azt is meg kell nézni milyen ellenfeleink voltak: a bajnokságban a galaktikus Real, az akkor még komoly erőt képviselő Valencia, Depor kettős. A BL-ben egy brutálisan erős Chelsea, szvsz a jelenlegi Atletico hitvány másolata annak a csapatnak, de ekkor még MU, Arsenal, Liverpool hármas is abszolút top csapatoknak számítottak. Olaszoknál Milan-Juve-Inter hármas, németektől a Bayern. De akkor még a többi európai ország csapatai is komoly erőt képviseltek, pl. PSV, Lyon, Monaco, Porto, Benfica, Celtic, Rangers sem olyan töltelékcsapatok voltak, mint most, hanem nagyon is komolyan kellett venni őket, itt-ott meg is tréfálták a nagyokat.

Rijkaard utolsó két évére visszaesett a csapat, de az a visszaesés közel sem volt hasonlítható a korábbi mélységhez. Mert anyagilag renbe jöttünk, marketing szempontból is az egyik legjobbak közé került a klub, a játékosok számára ismét vonzó lett a csapat.

Hogy ne csak offoljak, de a témára is rátérjek: számomra azért annyira kedves a fent említett korszak, mert átéltem, fel tudom idézni (meg persze előtte a válságot is). De pl. 25, 50 évvel ezelőtti sikereket nem, ahogy egy fórumtárs megfogalmazta, azokat nem érzem a magaménak teljesen. Szóval én sem igazán értem, miért példázódnak az előző évszázad derekén elért sikereknek, mikor valószínű a nagy részük nem is élt akkor. :roll:
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.05.17. 17:22:01

recrea írta:Nem vagyok mohó típus, nekem megfelelő ha páratlan évben mi, párosban meg a vakok nyerik a BL-t :D
Ezzel emlékeztetsz valakire.. :twisted: :lol:
ferninho írta:Persze a Barca most éli történelme legsikeresebb korszakát, de majd ha nem megy annyira a szekér ti is többet fogtok majd a múltról beszélni, csak most még nincs miért.
Ez meg szerintem nagyon jó gondolat. Most baromira el vagyunk kényeztetve, de lesz még olyan időszak, amikor mi nem nyerünk több évig bajnokságot, akkor mi is a Pep és a Lucho féle teamet fogjuk visszasírni. Én legalábbis biztos.. :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.05.17. 16:50:54

daffy írta:
Varatrix írta: Örüljünk annak hogy a saját csapatunk JELENLEG 2 évente megveri európát.
Én is ebben bízok.
Nem vagyok mohó típus, nekem megfelelő ha páratlan évben mi, párosban meg a vakok nyerik a BL-t :D
A bajnoki címek/spanyol kupák aránya is jó lesz úgy, ahogy mostanában van :D
Válasz küldése