Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
ferninho
Madridista

2016.09.27. 16:27:12

Majd Nero akkor is röhögj CRen, ha kijön a gödörből légyszi.
Most tavasszal is szidva volt ezerrel, mégis ő mosolygott a BL meg az EB trófeákkal.

Nem megy neki, volt már ilyen, rendbeteszi magát, ahogy eddig mindig azt megint kettesével fogja rúgni a gólokat.
Addig haterkedd (szép magyar szó :mrgreen: ) ki magadat, amíg lehet.

Esti meccs meg... Dortmundra fogadnék, de sose lehet tudni, benne van egy Real győzelem is vagy egy több gólos német siker is.
Érdekes meccs lesz az biztos, a Real az egyéni villanásokban bízhat meg abban, hogy Ramosnak lekevert valaki két pofont és összeszedi magát védekezésben, mert ha ő nincs rendben, akkor már nagy a baj.
madridista
Messias2
Director del Fútbol

2016.09.27. 16:12:27

palesz77 írta: MAtS hogy tudott 10-szer kapuskent HATRAFELE passzolni? :D Nekem ez a legnagyobb kerdesen.. :D
Gondolom úgy, hogy a 2 kh hátrahúzódik az alapvonalhoz a nagyobb terület érdekében, amikor az ellenfél letámad.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.27. 16:06:14

MAtS hogy tudott 10-szer kapuskent HATRAFELE passzolni? :D Nekem ez a legnagyobb kerdesen.. :D
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.27. 15:59:41

http://m.nemzetisport.hu/bajnokok_ligaj ... eo-2528089" target="_blank

Miert van olyan erzesem hogy ma is csak bujkalni fog? Ja tudom, " nem 100%os" meg "a térde mar nem birja". De amugy az aranylabdara mar uj nev van a kalapban, Pepe. :lol:
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Messias2
Director del Fútbol

2016.09.27. 15:25:28

TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.09.27. 07:41:06

Kovbal88 írta:Szerintem a Realnál valami nincs rendben. Az ilyen Pogba igazolásokat be szokták húzni, márcsak presztízsből is. Főleg, hogy jön az átigazolási büntijük. Nagyon nem zavar a dolog, csak furcsán mennek a dolgok odaát. Valami bűzlik.
Vagy pont hogy tudnak előre valamit, és ezért nem igazoltak..Márpedig lenne hol erősíteni, kezdve Casemiro posztjánál, plusz a védelembe sem ártana, mert ha megkapják a tiltást, mire lejár Pepe kb matuzsálemi kort él meg, Ramos meg régóta nem önmaga.

(vagy ahogy valaki irta, azért nem igazoltak mert kell a pénz az újboli könnyű BL ágra ) :twisted: :mrgreen:
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.09.27. 06:23:30

Kovbal88 írta:Szerintem a Realnál valami nincs rendben. Az ilyen Pogba igazolásokat be szokták húzni, márcsak presztízsből is. Főleg, hogy jön az átigazolási büntijük.
Talán pont ezért vannak (lesznek) hosszú idő után rendben...
Tromort77

2016.09.26. 20:53:21

Kovbal88 írta:Szerintem a Realnál valami nincs rendben. Az ilyen Pogba igazolásokat be szokták húzni, márcsak presztízsből is. Főleg, hogy jön az átigazolási büntijük. Nagyon nem zavar a dolog, csak furcsán mennek a dolgok odaát. Valami bűzlik.
Csak nem szoktuk meg, hogy olyan edzőjük van akinek szava is van az elnöknél.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2016.09.26. 20:48:52

Szerintem a Realnál valami nincs rendben. Az ilyen Pogba igazolásokat be szokták húzni, márcsak presztízsből is. Főleg, hogy jön az átigazolási büntijük. Nagyon nem zavar a dolog, csak furcsán mennek a dolgok odaát. Valami bűzlik.
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.26. 20:41:37

Ez már ízlések és pofonok kérdése. Nekem azért jelentősen szimpatikusabb volt Puyol amikor visszadobta az egyik szerződés hosszabítást, mondván hogy ő kevesebbért is ugyanúgy fog küzdeni a klubért.

Mindegy, azt elismerem hogy ilyen téren sokat fejlődött a Madrid és most már valamivel szimpatikusabb. Gondolok itt arra, hogy egyre több olyan játékos van akire rálehetne aggatni úgy ahogy a "madridista" jelzőt. Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo és most már Ronaldo is egyre több tisztelettel beszél a Realról, ráadásul végre vannak saját nevelésű játékosok is a pályán. Régen ez nekem kívülről nagyon egy ilyen zsoldoshadseregnek tűnt, de lehet hogy csak nekem. De azért ezek a gyerekek nálam még mindig messze vannak mondjuk egy Piquétől vagy egy Iniestától klubhűség terén.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Veidt_madridista
Madridista

2016.09.26. 20:27:00

Nero. írta:
Veidt_madridista írta:Casillaszon kivul mindenben tévedsz.
Talán, de a Ramos-MU pletykákkal tele volt a sajtó, nagyon sok madridista lélekben már elköszönt tőle, és a szerződés hosszabítást is a nyár végére hagyta és most már jóval többet keres.
Nézd, arról van itt egyszerűen szó hogy hatalmasat csalódott a klub vezetésében Ancelotti elküldése miatt (és amiatt ahogy Casilasszal bántak). És nem ő volt az egyetlen a játékosok közül. Nem véletlen hogy az elküldésének bejelentése előtti 1-2 hétben a játékosok sorra raktak ki róla képet, mindegyiken azt sugallva hogy nagyon szeretnék ha maradna. Én megértem ezt, mert valóban érthetetlen, védhetetlen, szakmaiságtól mentes és destruktív döntés volt ez.
Az új szerződés csak a dolog formalitása, ahogy a fizetésemelés. Ha annyira pénzéhes lenne, lelépett volna a Unitedbe, akik többet ajánlattok neki mint amit jelenleg kap. A United karrier, brand szempontjából sem lett volna rossz választás. Korábbi hozzászólásodra reflektálva, szerintem pont az bizonyítja a madridizmusát hogy itt maradt.
Kép
mess2009
Director del Fútbol

2016.09.26. 10:52:36

néhány észrevétel a Real idei játékához:
valóban "gürisebbek" lettek, de ez azért állt elő - vagy ezzel együtt jár, hogy a kontrajátékuk kevésbé éles mint volt. ide talán még elmegy az az észrevételem, hogy a BBC. továbbra sem dolgozik össze kellő hatékonysággal sokkal inkább választják az egyéni megoldásokat ( miközben az MSN.-nél néha már az az érzésem, hogy az egymás -Messi?!-keresés miatt vész el némi hatékonyság)
az viszont dícsérendő, hogy a játékuk sebessége úgy általában nem kopott meg ha ez összeáll egy jól működő kreativitással, nehéz megállítani őket.
kifejezetten írigylem a fej játékukat és a pontrúgások szögletek terén mutatott gólveszélyt...
továbbá azt, hogy a kispadjuk (szerintem) jóval erősebb a miénknél még úgy is, hogy javultunk mi is ezen a téren.
végül: ha győz a Dortmund otthon győzzön két három góllal, mert 1-2 gól csak arra lesz elég, hogy felpaprikázza őket és a Bernabeuban megszívják.
BBC
Barça C

2016.09.26. 08:44:54

S.Agüero írta:A Dortmund tiszta biztos, hogy jobb lesz a Realnál, már csak az a kérdés, hogy ki tudják e használni a helyzeteiket, minden ezen fog múlni. Amúgy szerintem is nyerni fog a Dort. :)
Szerintem 0:1-es hendivel is jönni fog.
Dortmund nagyon kemény pálya,2-3 volt közte mindig az uttóbbi években,most is lesz én úgy gondolom.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.09.25. 21:04:50

A Dortmund tiszta biztos, hogy jobb lesz a Realnál, már csak az a kérdés, hogy ki tudják e használni a helyzeteiket, minden ezen fog múlni. Amúgy szerintem is nyerni fog a Dort. :)
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.25. 20:03:44

Chino írta:Nem azt mondom, hogy nem fontos játékosuk, mert nagyon is az, de annyira nem elengedhetetlen, mint azt itt néhányan bellítják.
Nézd, amit én tudok az az, hogy a Real Madridnak Makalele eladása óta mindig is az volt a problémája, hogy a középpályájuk tele volt sztárokkal, labdazsonglőrökkel sehol egy zongoracipelő "melós". Ezt nagyon sok szakértő elmondta, de igazából nem kell zseninek lenni ahhoz hogy ezt észrevegye az ember. Benítezt kirúgták mert nem jöttek az eredmények és a játék se adta, aztán jött Zidane és szintén gyenge volt a játék és szintén hasonló eredményeket hozott mint Benítez. Aztán amikor már 12 pontos hátrányba kerültek velünk szembe, akkor megfogta és betette Casemirot a kezdőbe, onnantól kezdve (árpilis eleje) az összes mérkőzésüket megnyerték, egészen mostanáig, amikor is Casemiro lesérült, egyből becsúszott két iksz. Ezek egyszerűen annyira, de annyira száraz tények hogy nem értem hogy min vitatkozunk még mindig.

Arról nem beszélve hogy ez a Real Madrid eléggé egy melós csapat lett, ahol pontrúgásokra és fizikai párharcokra van kihegyezve a játék, ehhez pedig egy ilyen vkp kell. És egyébként a Portoba megmutatta hogy tud nagyon szép dolgokat is csinálni. Nem azt mondom hogy aranylabdát kell neki adni, sőt ide a Barcába nem is kéne, de jelenleg Zidanennak most ő a tökéletes megoldás.

A Dortmund meg szerintem verni fogja őket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nero. 2016.09.25. 22:36:55-kor.
randomguy
Capitá del Barça

2016.09.25. 18:58:37

Pontosan.
Bár azért a következő menetben nagyon nehéz terep vár ránk, Celta Vigo stadionja, ahonnan legutoljára 4-1-gyel távoztunk, és nem a mi javunkra. Már előre félek attól a meccstől.
De ebből is látszik, hogy mennyit tud változni a helyzet 1-2 forduló alatt.
az akkori celtában ott volt nolito, aki nagy mértékben szabta a játékukat, ő ugye most eligazolt, ezzel sokat gyengült a celta. iago aspas fogott még ki nagy meccset azon az estén, meg úgy un bloc az egész celta felülteljesített, mostmár azért más a helyzet. eddig egy döntetlen és egy győzelem a mérlegük, jelenleg több meccset játszottak mint amennyi pontjuk van. az atletico is egy négyest vert nekik idegenbe. szerintem kb olyan meccs lesz mint most a sporting elleni, max nem lesz annyi közte.
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.25. 11:38:30

Pont ellentétesen látom, mert az alapja minden labdajátéknak a védekezés. Nem egy labdazsonglőr ezt elismerem, de nem is kell annak lennie. Sőt lassabb is fejben ezt is elismerem, de hogy többet vesz el mint adna (bárki ellen)? Hát pont hogy nem. Elég megnézni, hogy mióta nincs hány gólt kapnak. És nagyon leegyszerűsítve, ha nem kapsz gólt onnantól kezdve az fél győzelem. Sokkal fontosabb, hogy hátra fele mit alkot minthogy előre.
Kép
Kép
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2016.09.25. 11:17:37

Bob_Marley írta:Annyiból igaz, hogy az "egydimenziós" játékosok, de főleg a posztjaik szép lassan tűnnek el, de jelenlegi felállásban Casemiro olyan kincs hogy nem is érdemes példákat hozni, mert Dortmundban bárhol megállná a helyét. Van egy embered a középpályán, aki folyamat terrorizálja az ellenfelet és töménytelen mennyiségű párharcot nyer. Minden edző ezért imádkozik, hogy ilyen embere legyen.
íén is nagyon fontos láncszemnek tartom Casemirot, már tavaly is ez volt a véleményem, de megvan ennek is az árnyoldala. Ha átjátsszák -ami azért sokszor megtörténik- esélye nincs rendesen visszazárni. De ami a legnagyobb hátrány, hogy hiába, vagy állítja meg az ellenfelet (főleg fejben) nagyon lassú és dajkálgatnia kell a labdát, hogy aztán megjátsza azt, ezzel pedig sok támadás lelassul, van ideje visszazárni a védőknek.
Businak se az a legnagyobb erénye, hogy látja a passzsávokat és sok labdát szerez, szerel, hanem, hogy egyből teszi azt tovább. Ez a brazilból hiányzik, ez volt meg pl. Makele-ben. Ütközni jól tud és az "agresszivitása" miatt sok labdát szerez, de támadásban 0, max. a keresztlabdáit lehet kiemelni, de sokszor pont emiatt lassulnak le a támadások és többször kell felállt védelem ellen játszani. Kisebb csapatok ellen pont ezért "felesleges", többet vesztenek vele, mint nyernek, plusz a lap is nagyon benne van a játékában.
Nem azt mondom, hogy nem fontos játékosuk, mert nagyon is az, de annyira nem elengedhetetlen, mint azt itt néhányan bellítják.

Végül pedig sok sikert kívánok neki a mielőbbi felépüléshez. Hiába odaát játszik, minden focistának nagy csapás egy komoly sérülés.
Forca Barca!!!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2016.09.25. 10:57:24

Azt gondolom, a real abszolút nincs felkészülve a Ronaldo, és Modric utáni időkre, pedig egyre inkább látni, hogy szükségük lenne valamilyen új útra. A portigál mezőnyben középszerű játékossá vált, rúgott gól nélkül nem tud jó meccset hozni. Lassul, a párharcokat kerüli már, padra tenni viszont nem lehet. Ha Modric is elkezd visszaesni, kegyetlen évek jönnek a real szurkolókra, mert nem léptek időben. Anno a Zidane-Figo-Ronaldo vonal is egyszerre futott ki...
Rivaldo-A Legnagyobb.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.09.25. 10:41:35

Annyiból igaz, hogy az "egydimenziós" játékosok, de főleg a posztjaik szép lassan tűnnek el, de jelenlegi felállásban Casemiro olyan kincs hogy nem is érdemes példákat hozni, mert Dortmundban bárhol megállná a helyét. Van egy embered a középpályán, aki folyamat terrorizálja az ellenfelet és töménytelen mennyiségű párharcot nyer. Minden edző ezért imádkozik, hogy ilyen embere legyen. :D Vica versa működik a dolog, s pont hogy a többieknek is jó hogy tudják relatíve kevesebbet kell védekezni. Szóval nem csak azért szükséges, mert a többiek keveset védekeznek, hanem pont hogy ő miatta keveset kell védekezni és sok labdát szerez, nagy fegyver egy ilyen játékos. Kovacic-csel továbbra sem ildomos összehasonlítani, mások a szerepkörök is, véleményem szerint meg kanyarban sincs a horvát Casemirohoz képest.
Kép
Kép
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.09.24. 23:43:57

BBC írta:Akkor most nezd meg ezeknek a csapatoknak a 3 kpsat.
Mindenhol van vedekezni tudo,parharcokat,utkozeseket kialakito es megnyero jatekos. A kroos-modric nem az,a horvat esetleg aki akar es belemegy. Mindenhol van olyan jatekos..
Dortmundba idén nem tudom hogy ki az - Guerreiro lehet ilyen, majd ellenetek meglesem :D -, de tavaly a Gündi-Weigl kettősnél nem volt romboló, mégis jók voltak. De mindegy, felesleges ezen lovagolni ennyit tényleg, szerintem kisebb-nagyobb átalakításokkal nem kéne Casemiro, hanem egy nála kevésbé defenzív játékossal is normálisan tudna működni a Real. Kovacic pl a mostani keretből, van benne fantázia - tudom Bob, nincs :mrgreen: -, felvállalja a párharcokat, Modriccsal ketten eleget ütköznének szerintem, mégis más lenne vele az összkép.
Nero. írta:Még mindig a VKP témán rugóztok? :D Emésszük meg, hogy a mai futballban az egyik legfontosabb poszt. Nem véletlenül lett Casemiro érinthetetlen, és nem véletlenül nincs annyi pénz a világon amiért Busquetset eladnánk. De komolyan, szerintem Enrique meg az igazgatóság egy ilyen 150 milliós ajánlatot is visszadobna.
Nem ezen rugózunk, hogy kell-e vkp, hanem hogy milyen. De igazából nem is feltétlen kell vkp, vagy nem muszáj úgy hívni. SR se vkp, mégis jó ott, Gomes és Rakitic se, mégis mindketten jól játszottak ott, és működött velük akkor is a csapat. Kell olyan, aki 433-ban hátrébb van, kell aki jobban figyel a védekezésre a többieknél, de ennek nem kell egy Casemiro típusú játékosnak lennie, én erről beszélek. Erre mi is ékes példa vagyunk, btb-ket pakolunk oda folyamatosan, miközben itt van Masch, és tökéletesen működik a gépezet.

Még akkor is tartom ezt, ha azt belátom, hogy a Real MOSTANI csapata jobban funkcionál vele. De ez meg leginkább CR, Kroos, és a keret hibája. Egyedül Kovacic az, aki a Kroos-Modric duó mellett szerintem jó lenne harmadiknak, és úgy elég komplett lenne a középpálya, de nyilván komolyabb csapatvédekezés kéne mellé, meg egyéb dolgok..
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.09.24. 23:15:18

Stalkyard írta:Várható volt hogy nem fognak mindent az utolsó percben behúzni, vagy egy gólos különbséggel kiszenvedni. Egyelőre nem igazán van meg a játékuk, messze vannak a csúcsformától.

Mi úgy látszik komolyabb következmény nélkül megúsztuk az otthoni égést, szinte eltűnt a difi.
Pontosan.
Bár azért a következő menetben nagyon nehéz terep vár ránk, Celta Vigo stadionja, ahonnan legutoljára 4-1-gyel távoztunk, és nem a mi javunkra. Már előre félek attól a meccstől.
De ebből is látszik, hogy mennyit tud változni a helyzet 1-2 forduló alatt.
Stalkyard
Director del Fútbol

2016.09.24. 23:10:02

Várható volt hogy nem fognak mindent az utolsó percben behúzni, vagy egy gólos különbséggel kiszenvedni. Egyelőre nem igazán van meg a játékuk, messze vannak a csúcsformától.

Mi úgy látszik komolyabb következmény nélkül megúsztuk az otthoni égést, szinte eltűnt a difi.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.09.24. 22:41:42

Nero. írta:
Ott is van az X. Las Palmas hazai pályán már tavaly is jó volt, a Real középpályája meg Casemiro nélkül egy átjáróház. Ami viszont rossz hír hogy Zidane lemeri cseréni Ronaldot. A pali szokás szerint ma is nulla és önző volt. Azért titkon még bízok benne hogy legalább idén bérelt helye lesz a kezdőben. Gondolom most feltölt az instára egy képet az EBről. Az aranylabdát meg csak ne kérdőjelezze meg senki, szerintetek Messi unalmas képei hol kapnak ennyi likeot? :roll:

Araujo döntő gólt lőtt, de mivel neki nincs 3 aranylabdája, így nem számít :mrgreen:
Nero.
Llegenda del Barça

2016.09.24. 22:39:43

Veidt_madridista írta:Casillaszon kivul mindenben tévedsz.
Talán, de a Ramos-MU pletykákkal tele volt a sajtó, nagyon sok madridista lélekben már elköszönt tőle, és a szerződés hosszabítást is a nyár végére hagyta és most már jóval többet keres. Varanet meg nagyon sokan követelték a kezdőbe Pepe kárára.

Ott is van az X. Las Palmas hazai pályán már tavaly is jó volt, a Real középpályája meg Casemiro nélkül egy átjáróház. Ami viszont rossz hír hogy Zidane lemeri cseréni Ronaldot. A pali szokás szerint ma is nulla és önző volt. Azért titkon még bízok benne hogy legalább idén bérelt helye lesz a kezdőben. Gondolom most feltölt az instára egy képet az EBről. Az aranylabdát meg csak ne kérdőjelezze meg senki, szerintetek Messi unalmas képei hol kapnak ennyi likeot? :roll:
Válasz küldése