Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
Rdinho10
Capitá del Barça

2024.12.10. 21:40:49

Nekem ez az Atalanta semmilyen,sotlan csapat.Mennek mennek ,de ugy erzodik,h reggelig sem lonek golt.

Na akkor tevedtem :)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.10. 21:39:14

Igen, akartam mondani, hogy ezzel a góllal lehet annyi a bajnoki szezonunknak, de kidőlt.

Az Atalanta szerintem jobb az első 5 perc után, de Rüdiger elképesztőeket mentett sorozatban.

De a Madrid is jó, éles. Jó meccs.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.12.10. 21:12:20

Most támad fel Mbappe? Nagyon szép gól lőtt.
bence0330

2024.12.10. 20:37:41

A Girona idén ilyen. Amúgy tartja mindenkivel a lépést, nem tolnak rossz focit, épp hogy buknak minden meccset. Lehet átfordul majd.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.10. 19:43:48

Azt hittem, hogy kivégzés lesz, de a Girona egyelőre nem rosszabb a Liverpoolnál, jól védekezik és helyzetei is voltak, drukkolok nekik.
gránit
Director del Fútbol

2024.12.10. 17:18:30

Ez a lebonyolítás sokkal izgalmasabb, mint előző. Eleve mindenki többféle csapattal találkozik, amivel máris színesebb az egész. Másrészt, korábban minden kalapból volt 1 a csoportban, tehát egy csoportelső nem találkozott egy másik csoportelsővel, legfeljebb jóval később, a negyeddöntőben. Itt meg már az alapszakaszban kapásból kettővel. A csoportelső szintű csapatok most már egymással is küzdenek, egymást is meg kell előzniük. Korábban csak 3 gyengébb csapatot, általában 3 eleve alacsonyabban rangsorolt csapatot kellett beelőzniük. Most két bohóccsapat, töltelékcsapat megverése nem elég, mint korábban, a többi csoportelső szintűvel is fel kell venni a lépést a táblázaton.
bence0330

2024.12.10. 16:45:53

Nagyon érdekes most külsősként is az új BL rendszer. Minden meccs hathat mindenkire, nincsenek ilyenkorra már eldőlt, vagy kvázi eldőlt csoportok, ráadásul a meglepik miatt lehet a nagyobb csapatoknak/ellen is elég komolyan szurkolni, én utóbbit a PSG-Madrid duónál teszem, de nyilván ízlés kérdése. :D

Az a Madrid-Atalanta nagyon komoly meccs lehet, a Reál Bellingham Fc sajna formába kezd lendülni, még ha nem is minden meccsen, a Atalanta meg 9 mecces győzelmi sorozatban van, többségében lehengerlő focival. De a Lever-Inter sem néz ki rosszul, még ha előbbiek azért vissza is estek tavaly óta.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.29. 12:14:27

Sinya22 írta:
2024.11.29. 10:58:21
Bellinghamnak nagyon erős volt a tavalyi őszi szezonja, az alapján simán aranylabda esélyes is volt, de ahogy arra számítani lehetett, tavasszal már nem tudta folytatni azon a szinten, de nem is lehet elvárni. Tavasszal voltak olyan hírek, hogy a vállával gond van, amit azóta szerintem nem műtöttek meg, mert jött az EB , utána meg a jelenlegi szezon. Ő az egyik legnagyobb vesztese szerintem ott a sok meccsnek, plusz Kroos hiányának, mert nem is ott játszik ahol tavaly, sokkal mélyebben van egy csomó alkalommal. Pihenni meg semmi esélye nincs, lassan kidől a fél Madrid, ugyanabban a helyzetben vannak, mint mi tavaly vagy azelőtt, játszania kell 80-90 perceket heti kétszer, megállás nélkül, mert eredmények kellenek, nem hibázhatnak a BL-ben sem, stb.

A Madrid problémái igazából már tavaly is jelentkeztek egy csomó alkalommal, de volt Bellingham, volt Vini, Rodrygo, vagy akár Joselu, aki 1-1 villanással eldöntötte a meccseket. Most egyik sincs, jönnek a sérültek, Kroos elment, Modric meg jóindulattal is 30 perces játékos, ami megint csak érthető. Erre jött még Mbappé pocsék formája, ráadásul most gyakorlatilag neki kellene egyedül hozni a meccseket, amire egy forintot nem adnék jelenleg.
Ezzel az a gond, hogy nekünk ugyanilyen sérüléshullám volt, ha nem komolyabb, a sokkal szűkebb keret pedig még jobban sújtott minket emiatt. A kulcsjátékosainknak durva nyara volt, de ha ezt megemlítettük, akkor jött az, hogy ez csak kifogás, jó ha a top 4-ben benne leszünk stb. Gavi most játszik újra egy év után, Fermin épp visszatért, Araujo, Christensen, Bernal, Fati, Olmo, MAtS, Yamal hetekre, hónapokra, szezonra került sérülés miatt lelátóra. Balde is hagyott ki meccset kellemetlenség miatt. (Most ilyen Ferran, De Jong, EG) játékosokat nem is említek. Jó részükre nem hogy eddig, de még most sem számíthatunk. (plusz van még az Atleticben is 1-2 játékos akit leültetne Flick a padra, de szintén sérüléssel bajlódnak/bajlódtak)
És hasonlítsuk már össze a két keret mélységét, ahogy tőlünk is távozott Cancelo, Felix, Gündogan, Roque, akikkel azért durván erősebb lenne a keretünk.
Bellingham pedig nem igazán játszik hátrébb, csak többet vesz részt támsadásépítésben és kicsit szélebbre szorult, a Marcán volt is erről egy elemzés, egy tavalyi és idei heat mapet is mutattak, főleg Mbappé miatt. De valamit valamiért, ha tudják, hogy be kell áldozni akkor nem kellett vol,na erőltetni a franciát. Viszont még ha hátrébb is kerül 14 meccsen (1200 perc,) 2 gól 3 assist ( Alaves meg Leganes ellen) egy Aranylabda várományostól több mint gyér. Nagyon nagy volt a hype-ja és hozott egy kiemelkedő őszt, a tavasza, ha nem is rossz, de inkább közepes volt.

Vagy mit szóljon a Juve, akinek kb a C-csapattal kell kiállnia,, de még így is valamivel több esélyük van a 9-16-ra. (persze ehhez az előttük lévőknek is lesz szava, ugyanakkor egy 12 pont teljesen reális nekik).

De ott van a PSG, akinek közel sem kizárt, hogy automatikus lesz a távozása sérült nélkül és lúzer edzőre sem lehetne fogni. (bár kíváncsi lennék most egy Lucho nyilatkozatra párhuzamba állítani az Eibarral) Ráadásul az egy szem győzelmük is a hazai Girona ellen, egy utolsó perces Gazzaniga potyával.
Forca Barca!!!!
Sinya22
Director del Fútbol

2024.11.29. 10:58:21

Bellinghamnak nagyon erős volt a tavalyi őszi szezonja, az alapján simán aranylabda esélyes is volt, de ahogy arra számítani lehetett, tavasszal már nem tudta folytatni azon a szinten, de nem is lehet elvárni. Tavasszal voltak olyan hírek, hogy a vállával gond van, amit azóta szerintem nem műtöttek meg, mert jött az EB , utána meg a jelenlegi szezon. Ő az egyik legnagyobb vesztese szerintem ott a sok meccsnek, plusz Kroos hiányának, mert nem is ott játszik ahol tavaly, sokkal mélyebben van egy csomó alkalommal. Pihenni meg semmi esélye nincs, lassan kidől a fél Madrid, ugyanabban a helyzetben vannak, mint mi tavaly vagy azelőtt, játszania kell 80-90 perceket heti kétszer, megállás nélkül, mert eredmények kellenek, nem hibázhatnak a BL-ben sem, stb.

A Madrid problémái igazából már tavaly is jelentkeztek egy csomó alkalommal, de volt Bellingham, volt Vini, Rodrygo, vagy akár Joselu, aki 1-1 villanással eldöntötte a meccseket. Most egyik sincs, jönnek a sérültek, Kroos elment, Modric meg jóindulattal is 30 perces játékos, ami megint csak érthető. Erre jött még Mbappé pocsék formája, ráadásul most gyakorlatilag neki kellene egyedül hozni a meccseket, amire egy forintot nem adnék jelenleg.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.11.29. 10:56:24

Chino írta:
2024.11.29. 10:37:21
A végső győzelemre:

14% Liverpool
13% 🇮🇹 Inter
11% Arsenal
10% Man City
7% 🇪🇸 Barcelona
6% 🇩🇪 Bayern
6% 🇮🇹 Atalanta
5% 🇩🇪 B. Leverkusen
5% 🇪🇸 Real Madrid

A Barca részéről:
89%-os valószínűséggel a 16 közé
51%-a a negyeddöntőbe
28%-a az elődöntőbe
14%-a a döntőbe
7%-a a döntőbe jutásnak.
Ha a Barca a dontobe jut, meg is nyeri. :D
Troym
Director del Fútbol

2024.11.29. 10:48:31

Chino írta:
A Football Meets Data haladó statisztikákra szakosodott oldala lehezott egy százalékokra vetített esélylatolgatást. 10 000 különböző variáció alapján állítottak fel sorrendet, bár az egyik legfontosabb szempontot, a sérüléseket nem tudom mennyire vették figyelembe. Mindenestre a stat alapján:

A végső győzelemre:

14% Liverpool
13% 🇮🇹 Inter
11% Arsenal
10% Man City
7% 🇪🇸 Barcelona
6% 🇩🇪 Bayern
6% 🇮🇹 Atalanta
5% 🇩🇪 B. Leverkusen
5% 🇪🇸 Real Madrid

A Barca részéről:
51%-a a negyeddöntőbe
28%-a az elődöntőbe
14%-a a döntőbe
7%-a a döntőbe jutásnak.

A Realnak
60% esélye van a 16 közé jutásra
32% a negyeddöntőbe
18% az elődöntőbe
10% a döntőbe jutásra
5% a bajnoki címre.
2 % a top8-ba jutásra

5 forduló után ezt az esélyt és a 3. helyezést gond nélkül elfogadtam volna.
Ezek azért fals számítások, mert a Real esetén pl a százalékok alacsonyabbak, mert a 24. helyen állnak. Azt elhiszem, hogy továbbjutni a csoportkörből tényleg némileg kevesebb esélyük van, mint mondjuk nekünk, de ha egyszer továbbjutottak, akkor szerintem ugyanakkora, sőt nagyobb esélyük van pl elődöntőbe jutni, mint nekünk.
bence0330

2024.11.29. 10:45:40

Chino írta:
2024.11.28. 15:49:46
Tchouamenivel egyetértek, Camavinga viszont szerintem baromi jó játékos. 6-os és 8-as pozícióban is magas szinten teljesít. Védekezésben is kiváló és támadásépítésben is nagyon sokat ad, ráadásul megvan a sebessége. Akár btb-ként, akár vkp-ként kezdő szint. Ő az a játékos, akit irigylek Madridból. Plusz még csak 22 éves.

Bellinghamnek szerintem alapból nagyobb volt a füstje mint a lángja.
Bellingham folyamatosan MVP szint. Camával vagy TC-vel, esetleg Vinivel váltva. A reálosok szerint néhol még jobb, mint tavaly. Szerintem is jobb, mint tavaly, nálam talán az idei legjobbjuk, Camán elgondolkodnék. De nagyon egyedül van, és nagyon hátra és szélre van vonva. G+A nem releváns nála jelenleg, 0+0-val zárva is lehetne a Madrid legjobbja év végén. Szerintem ő világklasszis most is, csak nem látványos. Cama is. Szerintem Tchua is, és amúgy Valverde sem sokkal marad el, a Reál stílusához amúgy tökéletes lenne a sebessége és a munkabírása. Tartom, hogy egy rendszerben értendően kitűnő edző ebből világuralmat hozna létre kb Modriccal, Gülerrel kiegészítve, és még egy vésztartaléknak tökéletes Ceballossal, neki néha még kiemelkedő időszakai is vannak. Szédületes alapanyaguk van. 4-5 edző is van a világon, akikkel ez a világ legjobb középpályája lenne.
Chino
Llegenda del Barça

A Football Meets Data haladó statisztikákra szakosodott oldala lehezott egy százalékokra vetített esélylatolgatást. 10 000 különböző variáció alapján állítottak fel sorrendet, bár az egyik legfontosabb szempontot, a sérüléseket nem tudom mennyire vették figyelembe. Mindenestre a stat alapján:

A végső győzelemre:

14% Liverpool
13% 🇮🇹 Inter
11% Arsenal
10% Man City
7% 🇪🇸 Barcelona
6% 🇩🇪 Bayern
6% 🇮🇹 Atalanta
5% 🇩🇪 B. Leverkusen
5% 🇪🇸 Real Madrid

A Barca részéről:
51%-a a negyeddöntőbe
28%-a az elődöntőbe
14%-a a döntőbe
7%-a a döntőbe jutásnak.

A Realnak
60% esélye van a 16 közé jutásra
32% a negyeddöntőbe
18% az elődöntőbe
10% a döntőbe jutásra
5% a bajnoki címre.
2 % a top8-ba jutásra

5 forduló után ezt az esélyt és a 3. helyezést gond nélkül elfogadtam volna.
Forca Barca!!!!
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.28. 15:49:46

LG írta:
2024.11.28. 12:07:40
A Real francia középpályásait én nagyon túlértékeltnek tartom. Az EB-n is sem mutatattak semmit, ahogy a Realban sem hónapok óta. Oké, mezőnymunkájuk hasznos, de kreativitás nem sok van bennük. Kroos kiesése hatalmas érvágás nekik, idén akkor van egy kis szín a játékunkban, amikor veterán Modric játszik.
Tchouamenivel egyetértek, Camavinga viszont szerintem baromi jó játékos. 6-os és 8-as pozícióban is magas szinten teljesít. Védekezésben is kiváló és támadásépítésben is nagyon sokat ad, ráadásul megvan a sebessége. Akár btb-ként, akár vkp-ként kezdő szint. Ő az a játékos, akit irigylek Madridból. Plusz még csak 22 éves.

Bellinghamnek szerintem alapból nagyobb volt a füstje mint a lángja. Az a 120 milliós vételár és nagyon erős ősz túl nagy hype-ot adott neki. Kroos egyértelmű volt, hogy hiányozni fog mint egy falat kenyér. Még tavaly is talán a legmeghatározóbb játékosuk volt, nélküle szinte rendre megállt a tudomány. Nem hiszem, hogy utólagos okoskodás kijelenteni, ha Mbappé helyett, ha meghagyják Joselut és vesznek egy minőségi játékost a német helyrettesének jobban járnak. Bár tudjuk hogy Perezre mennyire jellemző a megalománia és a franciából már milyen presztízskérdést csinált.
Amúgy van egy olyan sejtésem, hogy anyagilag ott sincs Kánaán. Mbappé ide vagy oda, de ilyen vékony védelemmel, ha lett volna lehetőség biztos nem mennek neki a szezonnak. Yorot is akkor engedték el teljesen, mikor a MU rálicitált.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.28. 12:07:40

A Real francia középpályásait én nagyon túlértékeltnek tartom. Az EB-n is sem mutatattak semmit, ahogy a Realban sem hónapok óta. Oké, mezőnymunkájuk hasznos, de kreativitás nem sok van bennük. Kroos kiesése hatalmas érvágás nekik, idén akkor van egy kis szín a játékunkban, amikor veterán Modric játszik.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.28. 11:20:42

Sinya22 írta:
2024.11.28. 10:42:25
Én továbbra is azt gondolom, hogy a Madrid a lehető legrosszabb döntést hozta a nyáron. Ennél az is jobb lett volna ha:

1. Eladják Vinit az araboknak, abból kijött volna egy 9-es, meg 1-2 épkézláb védő.
2. Nem veszik meg Mbappét, ha már 4 éven keresztül nem sikerült, helyette rendbe rakják a védelmet.

A sokat szidott, nem sztár Joselu 10x hasznosabb volt nekik az elmúlt szezonban. Mbappé eleve rossz formában van, már a Párizsban se volt jó tavasszal, az EB-n a kaput se találta el, és ezt a remek formát hozza továbbra is. Az a srác, aki anno a Monacoban berobbant, és aztán sokáig úgy tűnt a következő aranylabdás lehet, az már sehol sincs. Ennél tud többet, de az a fejlődés ami benne volt az jól megrekedt a PSG-ben.
A 2. pont biztosan nem teljesült volna. Pereznek ez már olyan szinten presztízskérdés volt, hogy kifarolni nem lehetett belőle. Ráadásul játszatni is folyamatosan kell, Nem esküszöm meg rá, de talán csak egyszer nem kezdett és lecserélve is kb. egyszer-kétszer volt pár percre, pedig ott van egy tehetséges játékos a padon, akinek ráadásul kellenének a percek és 45+30 millióért vették, de lehetőséget sem kap. Lehet, hogy ő sem lenne jobb, legalábbis sokkal, de van rá lehetőség. Még a brazilok kiesésével sem kapott lehetőséget a kezdőben. Ez nem hiszem, hogy Ancelotti hibája, biztosan ukászba kapta felülről, hogy akármi van nyomatni kell Mbappét. Azt is el tudom képzelni, hogy ha Endrick berobbanna nehéz lenne megmagyarázni, miért koptatja tovább a padot és nem lehetőséget a francia kárára.

A védelem teljesen egyértelmű volt. A szélekre is ráfért volna az erősítés, de nekimenni egy ilyen szezonnak 2 védővel, akik közül az egyik nem is rég épült fel, plusz nagyon sérülékeny nem is tudom hogyan képzelték, főleg hogy az olasz az utánpótlástól kb irtózik. Most már tényleg nem volt kit beállítani, mert Tchouameni sem bevethető. Rüdigerre amúgy nagyon kíváncsi leszek tavasszal. Rotálni amúgy sem szeret Ancelotti, most pedig esélye sincs rá. Nem tudom meddig fogja bírni a terhelést, ha egyáltalán megússza sérülés nélkül.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.11.28. 11:00:27

Chino írta:
2024.11.28. 10:26:16
Nem akarom lebecsülni őket, de elképesztő ötlettelenség uralkodik náluk. Elég sok meccsüket láttam idén, de a tegnapinál ritkán játszottak jobban, csak míg egy ez egy Leganes, Alaves, Valladolid ellen elég a Bl-ben vagy erősebb csapatok ellen nem. Egy Barca-BVB-Villarreal-Milan-Atma (Lille) ötös (hatos) ellen már nem nagyon megy. Az, hogy milyen nevekből állnak, de főleg, hogy mennyit érnek ez esetben teljesen irreleváns.

Nekünk mondjuk ott van egy Casádó 15 millióért de a különbség Tchoamenivel sznteket tesz ki. A csapatuk egyik leggyengébb láncszeme és ezt nem csak én mondom. Akárhány Real szurkolóval beszéltem, szinte mindenki max. 2.-3. csereként vagy kh-ként látná. (de inkább másik csapatban). Lassú, körülményes, semmi kreativitás nincs benne, támadásépítéshez semmit nem tesz hozzá, mindig elhal nála a játék. A posztján a top 5-be biztosan nem fér be, de még a top 10-et véve sem annyira egyértelmű.

Plusz ha az edzőket hasonlítjuk össze ott is névre mindenki egyértelműen az olaszt hozná ki Flickkel szemben, a valóság viszont egész más. Nincs egy rendszerük, mintha a játékosok nem tudnák mi a feladatuk, villanásokkal, szerencsével fel vannak küldve a pályára.
Nem is mondtam más, ötlettelenség van, de nem a gyenge játékosok miatt. 3 klasszis a kezdő kp-s. Nem irreleváns az, jelenleg az, de én arra reagáltam, hogy Ancelottinak azért elég jó dolga van ott, simán össze kéne hoznia ebből egy ütős kp-t. Erősebbnek kéne lennie, mint a Poolnak, aztán közük nem volt hozzájuk.

Casadónál nyilván jobb játékos, de nekünk van egy rendszerünk, amiben ő villogni tud, és Flick pont azt és annyit kér tőle, amit tud. Ha a francia lenne itt, lehet még előrébb lennénk, simán van ott technikailag ő is, csak mellég sokkal gyorsabb és erősebb. Tchoua meg szerintem tavaly hasznosságban sima MVP közeli volt. Aranylabdát hamarabb érdemelte volna 3 ember a látványosság miatt, Kroos, Bellingham, Vini, de végig magas szint volt, kh-nak beállva is magas szint volt, ha ő nincs... attól függ, kit nézel, én pont a hetekben láttam két madridistát beszélgetni, Tchua mindkettőnél csapaton belül is nagyon elöl volt. Lehet vitatkozni, hogy top5-e a posztján (szerintem igen), de ha nem, akkor...? Ha csak 10.? Akkor is Valverde-Cama-Tchoua-Bellingham közül bármelyik 3 simán lehetne a világ legerősebb középpályája, úgy egy az egyben. Jelenleg gáz, de ez óriási edzői hiba.

Szerintem Ancelotti nem jobb edző, mint Flick. Pedig Milanista is vagyok. Flick csak buta, vagy nem tudom, mi volt kicsit, hogy elherdálta a karrierjét másodedzőként, ezért végül eredményekben nyilván Carlo előzni fogja, nem is kicsivel. Idősebben ment először vezetőedzőként csapathoz, amennyi idős most Pep, aki lassan a kiégés határán áll, lehet visszavonul addigra, mire Flick megkapta az első komoly csapatát. Ennyi időt vesztegetett el, durva belegondolni, sokat vesztett vele a foci.

Ancelotti híres a jó problémamegoldó készségéről, jelenleg ez nem működik, mellélő a felállásokkal, Gülert jegelte, Endricket jegeli, holott a legjobbak között voltak az elején. Eleve egy "laissez faire" vezetői típus kicsit, de ahhoz, hogy hagyja a játékosokat focizni, és érvényesülni tudjanak, meg kell találni a legjobb formációkat legalább, meg azért valami alapszintű struktúra itt is kell, és ez most teljesen hiányzik. Most nem megy az, ami sokszor megy, hogy berak pár klasszist és majd megoldják. Most berak pár klasszist és nekik fogalmuk sincs, mit csináljanak.

Mbappé amúgy ugyanaz, csak nem kp-n. Lerí az arcáról, hogy fogalma sincs, mit csináljon, hol legyen.
Sinya22
Director del Fútbol

2024.11.28. 10:42:25

Én továbbra is azt gondolom, hogy a Madrid a lehető legrosszabb döntést hozta a nyáron. Ennél az is jobb lett volna ha:

1. Eladják Vinit az araboknak, abból kijött volna egy 9-es, meg 1-2 épkézláb védő.
2. Nem veszik meg Mbappét, ha már 4 éven keresztül nem sikerült, helyette rendbe rakják a védelmet.

A sokat szidott, nem sztár Joselu 10x hasznosabb volt nekik az elmúlt szezonban. Mbappé eleve rossz formában van, már a Párizsban se volt jó tavasszal, az EB-n a kaput se találta el, és ezt a remek formát hozza továbbra is. Az a srác, aki anno a Monacoban berobbant, és aztán sokáig úgy tűnt a következő aranylabdás lehet, az már sehol sincs. Ennél tud többet, de az a fejlődés ami benne volt az jól megrekedt a PSG-ben.
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.28. 10:26:16

bence0330 írta:
2024.11.27. 23:23:53
Mascherano14 írta:
2024.11.27. 23:10:38
Mbappe továbbra is nehezék madridban. Szegény Ancelotti, ide varázslat kell, mert nagyon kevés ez a középpálya eddig.

Mondjuk azt nem mondanám, hogy varázslónak kéne lenni egy Cama-Fede-Bellingham kezdőből egy jó középpályát összehozni. Ezek Flick alatt hengerelnének, elképesztő névsor ez. Tchoua is csak most dőlt ki, addig még brutálisabb volt ez a sor. 410 milliót érnek hárman, a Tchouával 510-et 4-en. És kb reálisnak is tartom az árakat jelen körülmények között.
És akkor ott van rutinnak Modric, meg virtuóznak Güler. Ceballos is simán jó sokadik cserének. Hogy semmi pénzért nem kezdeti Endricket, és ezért legalább egyiket fel kell tolnia, az az ő baja, én csak örülök neki, rettegnék tőle Barcásként, vagy az ellenfél helyében, ha Endrick kezdene.

Megfordítanám, szerintem varázslónak kell lenni, hogy ebből ne legyen egy remek kp.
Szerintem kicsit rosszul látod. Nem akarom lebecsülni őket, de elképesztő ötlettelenség uralkodik náluk. Elég sok meccsüket láttam idén, de a tegnapinál ritkán játszottak jobban, csak míg egy ez egy Leganes, Alaves, Valladolid ellen elég a Bl-ben vagy erősebb csapatok ellen nem. Egy Barca-BVB-Villarreal-Milan-Atma (Lille) ötös (hatos) ellen már nem nagyon megy. Az, hogy milyen nevekből állnak, de főleg, hogy mennyit érnek ez esetben teljesen irreleváns. Ott van egy MacAllister a Poolban, akinél papíron az összes középpályásuk erősebb, drágább olyan szinten kenterbe veri őket, hogy összehasonlítani is nevetséges.
Nekünk mondjuk ott van egy Casádó 15 millióért de a különbség Tchoamenivel sznteket tesz ki. (Gavi is papíron 90 millió, de valós értéke távolról sem annyi). A csapatuk egyik leggyengébb láncszeme és ezt nem csak én mondom. Akárhány Real szurkolóval beszéltem, szinte mindenki max. 2.-3. csereként vagy kh-ként látná. (de inkább másik csapatban). Lassú, körülményes, semmi kreativitás nincs benne, támadásépítéshez semmit nem tesz hozzá, mindig elhal nála a játék. A posztján a top 5-be biztosan nem fér be, de még a top 10-et véve sem annyira egyértelmű. Az árát inkább az határozta meg, hogy fiatalon került Madridba nagy potenciál volt benne, de inkább visszafelé fejlődött. Egy Camavinga -aki szerintem a középpályájuk magasan legjobb játékosa- és Tchouameni között nagyobb különbség van mint egy jelenlegi de Jong és Casádó között. De ha a hollandot említem, kb. a Real Tchouja. Igazából Camavinga az akit nagyon szívesen látnék itt. Ugyanakkor ő is lesérült, első blikkre nem is egy-két meccset hagy ki. Bellingham azt se tudja milyen rendezvényen van, annyira nincs posztja, nem tudja mit kellene csinálni. Ráadásul ő is inkább bal felé húzódik, ahogy Vinicius és Mbappé is. Mondjuk az angol teljesítményétől sem dobokj egy hátast, közel másfél szezon alatt a tavaly őszit lehet kiemelni. Tavasszal azért a nevéhez, árához, hype-hoz képest inkább egy közepeset hozott.
De, ha nevekre, pénzre nézzük a támadósoruk nagyjából 500 milliót tesz ki, míg a mi Raphi-Lewy-Yamal triónk alig több, mint 200-at. Döntsd el melyik a jobb.
Plusz ha az edzőket hasonlítjuk össze ott is névre mindenki egyértelműen az olaszt hozná ki Flickkel szemben, a valóság viszont egész más. Nincs egy rendszerük, mintha a játékosok nem tudnák mi a feladatuk, villanásokkal, szerencsével fel vannak küldve a pályára.
Igazából teljesen egyértelmű volt, hogy a hátvédsorba legalább 3 ember kellene és inkább egy Kroos profilra kiadni komolyabb összeget. Tavaly is kimagaslóan a legfontosabb játékosuk volt (+még egy fiatalabb Modric)
Mbappé hatalmas kérdés számomra. Eddig mindig azt mondtam, hogy nagyon rövid időn belül elkapja a fonalat és Lewy Pichichijére is komoly veszélyt jelenthet, de a pályán való teljesítménye (és nem csak a gólok hiánya) és hozzáállása alapján nem dobnék egy hátast a meglepetéstől, ha az első szezonjában (legalábbis nagy részében) inkább a Hazardéhoz hasonló pályafutása lenne.

Azért tegnap nagyon sokat köszönhetnek a Poolnak és Courtois-nak., Reaálisan egy sima 5-6:1 volt a meccs. Nunez és Diaz fejenként véghatott volna vagy 3-at, míg a spanyoloknak a büntetőn kívül jóformán lehetőségük sem volt. (valószínűlegf)Camavinga, Vinicius, Carvajal és Militao nélkül mennek most az Atalantához. Ha ott pontokat vesztenek -márpedig az Atalanta elég komoly formában van- könnyen lehet, hogy 16-24 lesz belőle.

De ezt a Pool-t nem tudom, hogy idén ki tudná megállítani, főleg 2 meccsen. Az 1. helyük kb. garantált. A BL sorsolásra sem nagyon panaszkodhatnak. A 2 erősebb meccsüket megkapták otthon, ráadásul a sérülésekkel is nagy szerencséjük van eddig. A top csapatokat figyelembe véve ebben a tekintetben egyértelműen ők állnak legjobban a szezont tekintve.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.11.28. 10:08:59

Carlo is edzőlegenda, de szerintem lassan neki is rezegni fog a léc, 24. hely a BL-ben 5 meccs után azért siralmas.

Mbappé eddig minden szempontból bukta, de azért még a tavaszt megvárnám vele, mielőtt leírnám. Csömörben van, az látszik, de talán még ki lehet jönni ebből. Sajnálni én sem sajnálom az egyik felet sem, a francia magának köszönheti ezt a helyzetet.
ocsike83
Jugador d'estrella

2024.11.28. 08:46:21

Mascherano14 írta:
Mbappe továbbra is nehezék madridban. Szegény Ancelotti, ide varázslat kell, mert nagyon kevés ez a középpálya eddig.
Kicsit sem tudom sajnálni őket. Amikor nálunk kb, a teljes kezdő sérült volt, feltöltöttük a keretet B csapatos játékosokkal. Közülük többen a padot sem melegítették, mert egyből a kezdőbe kerültek.
Oldják meg ők is az utánpótlásukból.
Perez papa most a saját kardjába fog dőlni ezzel a Mbappe ügylettel. Nyilván ingyen volt (de tudjuk, hogy ez sincs ingyen). Ha helyette igazol és feltölti a kispadot, akkor jobban néznének most ki.
Sok a hasonlóság. Csak mi ész nélkül elvertük a pénzt egy Coutinho-Griezmann-Dembelé trióra, míg ők valamiért nem költekeznek....
Ettől függetlenül szerintem a végén ott lesznek legalább a legjobb 8 között.
Més que un club :P
bence0330

2024.11.27. 23:38:08

Mascherano14 írta:
2024.11.27. 23:34:28
...én pusztán a látottakbol indultam ki, hogy elkepeszto ötlettelen a közeppalyajuk ősszel és még kontraban sem jók.
Hogy Endrick miért a padot surolja az az igazi rejtély.
Ja, a valóságban így most tényleg hótt gyenge. :D Legalábbis komolyabb csapatok ellen, a ligában azért elég szépen mennek. De tényleg nem tudom, hogy nem állt ez ilyen nevekkel Carlo alatt november végére össze... és hát ha egy ember van a világon, aki tökéletes a kontrákra, az Fede, és ha egy támadót választhatnék elé, az Mbappé lenne.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2024.11.27. 23:34:28

Ja, igazad van. 😀 én pusztán a látottakbol indultam ki, hogy elkepeszto ötlettelen a közeppalyajuk ősszel és még kontraban sem jók.
Hogy Endrick miért a padot surolja az az igazi rejtély.
bence0330

2024.11.27. 23:23:53

Mascherano14 írta:

Mondjuk azt nem mondanám, hogy varázslónak kéne lenni egy Cama-Fede-Bellingham kezdőből egy jó középpályát összehozni. Ezek Flick alatt hengerelnének, elképesztő névsor ez. Tchoua is csak most dőlt ki, addig még brutálisabb volt ez a sor. 410 milliót érnek hárman, a Tchouával 510-et 4-en. És kb reálisnak is tartom az árakat jelen körülmények között.
És akkor ott van rutinnak Modric, meg virtuóznak Güler. Ceballos is simán jó sokadik cserének. Hogy semmi pénzért nem kezdeti Endricket, és ezért legalább egyiket fel kell tolnia, az az ő baja, én csak örülök neki, rettegnék tőle Barcásként, vagy az ellenfél helyében, ha Endrick kezdene.

Megfordítanám, szerintem varázslónak kell lenni, hogy ebből ne legyen egy remek kp.
Mascherano14
Entrenador del Barça

Válasz küldése