Na akkor tevedtem

Ezzel az a gond, hogy nekünk ugyanilyen sérüléshullám volt, ha nem komolyabb, a sokkal szűkebb keret pedig még jobban sújtott minket emiatt. A kulcsjátékosainknak durva nyara volt, de ha ezt megemlítettük, akkor jött az, hogy ez csak kifogás, jó ha a top 4-ben benne leszünk stb. Gavi most játszik újra egy év után, Fermin épp visszatért, Araujo, Christensen, Bernal, Fati, Olmo, MAtS, Yamal hetekre, hónapokra, szezonra került sérülés miatt lelátóra. Balde is hagyott ki meccset kellemetlenség miatt. (Most ilyen Ferran, De Jong, EG) játékosokat nem is említek. Jó részükre nem hogy eddig, de még most sem számíthatunk. (plusz van még az Atleticben is 1-2 játékos akit leültetne Flick a padra, de szintén sérüléssel bajlódnak/bajlódtak)Sinya22 írta: ↑2024.11.29. 10:58:21Bellinghamnak nagyon erős volt a tavalyi őszi szezonja, az alapján simán aranylabda esélyes is volt, de ahogy arra számítani lehetett, tavasszal már nem tudta folytatni azon a szinten, de nem is lehet elvárni. Tavasszal voltak olyan hírek, hogy a vállával gond van, amit azóta szerintem nem műtöttek meg, mert jött az EB , utána meg a jelenlegi szezon. Ő az egyik legnagyobb vesztese szerintem ott a sok meccsnek, plusz Kroos hiányának, mert nem is ott játszik ahol tavaly, sokkal mélyebben van egy csomó alkalommal. Pihenni meg semmi esélye nincs, lassan kidől a fél Madrid, ugyanabban a helyzetben vannak, mint mi tavaly vagy azelőtt, játszania kell 80-90 perceket heti kétszer, megállás nélkül, mert eredmények kellenek, nem hibázhatnak a BL-ben sem, stb.
A Madrid problémái igazából már tavaly is jelentkeztek egy csomó alkalommal, de volt Bellingham, volt Vini, Rodrygo, vagy akár Joselu, aki 1-1 villanással eldöntötte a meccseket. Most egyik sincs, jönnek a sérültek, Kroos elment, Modric meg jóindulattal is 30 perces játékos, ami megint csak érthető. Erre jött még Mbappé pocsék formája, ráadásul most gyakorlatilag neki kellene egyedül hozni a meccseket, amire egy forintot nem adnék jelenleg.
Ha a Barca a dontobe jut, meg is nyeri.Chino írta: ↑2024.11.29. 10:37:21A végső győzelemre:
14% Liverpool
13%Inter
11% Arsenal
10% Man City
7%Barcelona
6%Bayern
6%Atalanta
5%B. Leverkusen
5%Real Madrid
A Barca részéről:
89%-os valószínűséggel a 16 közé
51%-a a negyeddöntőbe
28%-a az elődöntőbe
14%-a a döntőbe
7%-a a döntőbe jutásnak.
Ezek azért fals számítások, mert a Real esetén pl a százalékok alacsonyabbak, mert a 24. helyen állnak. Azt elhiszem, hogy továbbjutni a csoportkörből tényleg némileg kevesebb esélyük van, mint mondjuk nekünk, de ha egyszer továbbjutottak, akkor szerintem ugyanakkora, sőt nagyobb esélyük van pl elődöntőbe jutni, mint nekünk.Chino írta: ↑2024.11.29. 10:37:21A Football Meets Data haladó statisztikákra szakosodott oldala lehezott egy százalékokra vetített esélylatolgatást. 10 000 különböző variáció alapján állítottak fel sorrendet, bár az egyik legfontosabb szempontot, a sérüléseket nem tudom mennyire vették figyelembe. Mindenestre a stat alapján:
A végső győzelemre:
14% Liverpool
13%Inter
11% Arsenal
10% Man City
7%Barcelona
6%Bayern
6%Atalanta
5%B. Leverkusen
5%Real Madrid
A Barca részéről:
89%-os valószínűséggel a 16 közé
51%-a a negyeddöntőbe
28%-a az elődöntőbe
14%-a a döntőbe
7%-a a döntőbe jutásnak.
A Realnak
60% esélye van a 16 közé jutásra
32% a negyeddöntőbe
18% az elődöntőbe
10% a döntőbe jutásra
5% a bajnoki címre.
2 % a top8-ba jutásra
5 forduló után ezt az esélyt és a 3. helyezést gond nélkül elfogadtam volna.
Bellingham folyamatosan MVP szint. Camával vagy TC-vel, esetleg Vinivel váltva. A reálosok szerint néhol még jobb, mint tavaly. Szerintem is jobb, mint tavaly, nálam talán az idei legjobbjuk, Camán elgondolkodnék. De nagyon egyedül van, és nagyon hátra és szélre van vonva. G+A nem releváns nála jelenleg, 0+0-val zárva is lehetne a Madrid legjobbja év végén. Szerintem ő világklasszis most is, csak nem látványos. Cama is. Szerintem Tchua is, és amúgy Valverde sem sokkal marad el, a Reál stílusához amúgy tökéletes lenne a sebessége és a munkabírása. Tartom, hogy egy rendszerben értendően kitűnő edző ebből világuralmat hozna létre kb Modriccal, Gülerrel kiegészítve, és még egy vésztartaléknak tökéletes Ceballossal, neki néha még kiemelkedő időszakai is vannak. Szédületes alapanyaguk van. 4-5 edző is van a világon, akikkel ez a világ legjobb középpályája lenne.Chino írta: ↑2024.11.28. 15:49:46Tchouamenivel egyetértek, Camavinga viszont szerintem baromi jó játékos. 6-os és 8-as pozícióban is magas szinten teljesít. Védekezésben is kiváló és támadásépítésben is nagyon sokat ad, ráadásul megvan a sebessége. Akár btb-ként, akár vkp-ként kezdő szint. Ő az a játékos, akit irigylek Madridból. Plusz még csak 22 éves.
Bellinghamnek szerintem alapból nagyobb volt a füstje mint a lángja.
Tchouamenivel egyetértek, Camavinga viszont szerintem baromi jó játékos. 6-os és 8-as pozícióban is magas szinten teljesít. Védekezésben is kiváló és támadásépítésben is nagyon sokat ad, ráadásul megvan a sebessége. Akár btb-ként, akár vkp-ként kezdő szint. Ő az a játékos, akit irigylek Madridból. Plusz még csak 22 éves.LG írta: ↑2024.11.28. 12:07:40A Real francia középpályásait én nagyon túlértékeltnek tartom. Az EB-n is sem mutatattak semmit, ahogy a Realban sem hónapok óta. Oké, mezőnymunkájuk hasznos, de kreativitás nem sok van bennük. Kroos kiesése hatalmas érvágás nekik, idén akkor van egy kis szín a játékunkban, amikor veterán Modric játszik.
A 2. pont biztosan nem teljesült volna. Pereznek ez már olyan szinten presztízskérdés volt, hogy kifarolni nem lehetett belőle. Ráadásul játszatni is folyamatosan kell, Nem esküszöm meg rá, de talán csak egyszer nem kezdett és lecserélve is kb. egyszer-kétszer volt pár percre, pedig ott van egy tehetséges játékos a padon, akinek ráadásul kellenének a percek és 45+30 millióért vették, de lehetőséget sem kap. Lehet, hogy ő sem lenne jobb, legalábbis sokkal, de van rá lehetőség. Még a brazilok kiesésével sem kapott lehetőséget a kezdőben. Ez nem hiszem, hogy Ancelotti hibája, biztosan ukászba kapta felülről, hogy akármi van nyomatni kell Mbappét. Azt is el tudom képzelni, hogy ha Endrick berobbanna nehéz lenne megmagyarázni, miért koptatja tovább a padot és nem lehetőséget a francia kárára.Sinya22 írta: ↑2024.11.28. 10:42:25Én továbbra is azt gondolom, hogy a Madrid a lehető legrosszabb döntést hozta a nyáron. Ennél az is jobb lett volna ha:
1. Eladják Vinit az araboknak, abból kijött volna egy 9-es, meg 1-2 épkézláb védő.
2. Nem veszik meg Mbappét, ha már 4 éven keresztül nem sikerült, helyette rendbe rakják a védelmet.
A sokat szidott, nem sztár Joselu 10x hasznosabb volt nekik az elmúlt szezonban. Mbappé eleve rossz formában van, már a Párizsban se volt jó tavasszal, az EB-n a kaput se találta el, és ezt a remek formát hozza továbbra is. Az a srác, aki anno a Monacoban berobbant, és aztán sokáig úgy tűnt a következő aranylabdás lehet, az már sehol sincs. Ennél tud többet, de az a fejlődés ami benne volt az jól megrekedt a PSG-ben.
Nem is mondtam más, ötlettelenség van, de nem a gyenge játékosok miatt. 3 klasszis a kezdő kp-s. Nem irreleváns az, jelenleg az, de én arra reagáltam, hogy Ancelottinak azért elég jó dolga van ott, simán össze kéne hoznia ebből egy ütős kp-t. Erősebbnek kéne lennie, mint a Poolnak, aztán közük nem volt hozzájuk.Chino írta: ↑2024.11.28. 10:26:16Nem akarom lebecsülni őket, de elképesztő ötlettelenség uralkodik náluk. Elég sok meccsüket láttam idén, de a tegnapinál ritkán játszottak jobban, csak míg egy ez egy Leganes, Alaves, Valladolid ellen elég a Bl-ben vagy erősebb csapatok ellen nem. Egy Barca-BVB-Villarreal-Milan-Atma (Lille) ötös (hatos) ellen már nem nagyon megy. Az, hogy milyen nevekből állnak, de főleg, hogy mennyit érnek ez esetben teljesen irreleváns.
Nekünk mondjuk ott van egy Casádó 15 millióért de a különbség Tchoamenivel sznteket tesz ki. A csapatuk egyik leggyengébb láncszeme és ezt nem csak én mondom. Akárhány Real szurkolóval beszéltem, szinte mindenki max. 2.-3. csereként vagy kh-ként látná. (de inkább másik csapatban). Lassú, körülményes, semmi kreativitás nincs benne, támadásépítéshez semmit nem tesz hozzá, mindig elhal nála a játék. A posztján a top 5-be biztosan nem fér be, de még a top 10-et véve sem annyira egyértelmű.
Plusz ha az edzőket hasonlítjuk össze ott is névre mindenki egyértelműen az olaszt hozná ki Flickkel szemben, a valóság viszont egész más. Nincs egy rendszerük, mintha a játékosok nem tudnák mi a feladatuk, villanásokkal, szerencsével fel vannak küldve a pályára.
Szerintem kicsit rosszul látod. Nem akarom lebecsülni őket, de elképesztő ötlettelenség uralkodik náluk. Elég sok meccsüket láttam idén, de a tegnapinál ritkán játszottak jobban, csak míg egy ez egy Leganes, Alaves, Valladolid ellen elég a Bl-ben vagy erősebb csapatok ellen nem. Egy Barca-BVB-Villarreal-Milan-Atma (Lille) ötös (hatos) ellen már nem nagyon megy. Az, hogy milyen nevekből állnak, de főleg, hogy mennyit érnek ez esetben teljesen irreleváns. Ott van egy MacAllister a Poolban, akinél papíron az összes középpályásuk erősebb, drágább olyan szinten kenterbe veri őket, hogy összehasonlítani is nevetséges.bence0330 írta: ↑2024.11.27. 23:23:53Mascherano14 írta: ↑2024.11.27. 23:10:38Mbappe továbbra is nehezék madridban. Szegény Ancelotti, ide varázslat kell, mert nagyon kevés ez a középpálya eddig.
Mondjuk azt nem mondanám, hogy varázslónak kéne lenni egy Cama-Fede-Bellingham kezdőből egy jó középpályát összehozni. Ezek Flick alatt hengerelnének, elképesztő névsor ez. Tchoua is csak most dőlt ki, addig még brutálisabb volt ez a sor. 410 milliót érnek hárman, a Tchouával 510-et 4-en. És kb reálisnak is tartom az árakat jelen körülmények között.
És akkor ott van rutinnak Modric, meg virtuóznak Güler. Ceballos is simán jó sokadik cserének. Hogy semmi pénzért nem kezdeti Endricket, és ezért legalább egyiket fel kell tolnia, az az ő baja, én csak örülök neki, rettegnék tőle Barcásként, vagy az ellenfél helyében, ha Endrick kezdene.
Megfordítanám, szerintem varázslónak kell lenni, hogy ebből ne legyen egy remek kp.
Kicsit sem tudom sajnálni őket. Amikor nálunk kb, a teljes kezdő sérült volt, feltöltöttük a keretet B csapatos játékosokkal. Közülük többen a padot sem melegítették, mert egyből a kezdőbe kerültek.Mascherano14 írta: ↑2024.11.27. 23:10:38Mbappe továbbra is nehezék madridban. Szegény Ancelotti, ide varázslat kell, mert nagyon kevés ez a középpálya eddig.
Ja, a valóságban így most tényleg hótt gyenge.Mascherano14 írta: ↑2024.11.27. 23:34:28...én pusztán a látottakbol indultam ki, hogy elkepeszto ötlettelen a közeppalyajuk ősszel és még kontraban sem jók.
Hogy Endrick miért a padot surolja az az igazi rejtély.
Mascherano14 írta: ↑2024.11.27. 23:10:38Mbappe továbbra is nehezék madridban. Szegény Ancelotti, ide varázslat kell, mert nagyon kevés ez a középpálya eddig.