Messi abszolút nem játszott "parádésan" ezen a vb-én magához képest, de a mutatói azért nem voltak olyan rosszak, és akkor finoman fogalmaztam. Ez a jó Messiben, hogy rossz formában is az egyik legjobb. Csak hát mindenki a két évvel ezelőtti Messit akarja, meg az azelőttit, aki egyértelműen az első, utána nagy szünet, és a többiek. Most meg a "gyalázatos" teljesítménye, mint gólok, gólpasszok, legtöbb labdaszerzés, indítás, helyzetkialakítás, stb., amit a vb-én produkált, cikinek számít, mert ő sétál és kész, amúgy sem a régi Messi.
Sokaknak meg kéne barátkoznia azzal, hogy Leo nem az egyértelmű első, hanem "csak" az egyik legjobb (jelenleg), aki ráadásul halomra nyerte magát minden tekintetben, és nem elvárni a 20-24 éves Messi-féle teljesítményt.. Persze lehet hasonlítani a 100 gólt rúgtam, 10 embert lecseleztem egyszerre Messit az ideivel, csak nincs értelme (öregedés, sérülések, magánélet, terheltség). Az meg, hogy ugyanaz mint Dinho esete, nevetséges, már bocsánat. Ő szó szerint lezüllött "haverok, buli, fanta", hogy röviden összefoglaljuk.

Persze Messi már sosem lesz az igazi (legalábbis szerintem), de én nem is várom el tőle. Ha olyan forintos labdákat ad, mint Brazíliában, és még "becsúsznak" a gólok is, már jócskán előrébb van a csapat. Mondjuk azzal mindenki tisztában van szerintem, hogy ő sajnos nem Puyolhoz hasonló búcsút fog venni a csapattól. Szerintem nagyon-nagyon max 3-4 év és megy örökre. De sokkal inkább 1-2-3. Sajnos.
Amúgy bocsi, ez teljesen off ebben a topicban, csak hát itt jött szóba.